türkçe eğitim cd si

Yamacparaşütü ile ilgili genel konuları buraya yazabilirsiniz.

Moderatör: Moderatör Ekibi

Kullanıcı avatarı
yekoksal
Ad Soyad: Yunus Emre Köksal
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

türkçe eğitim cd si

Mesaj #1 gönderen yekoksal » 1 on yıl 9 yıl önce (31.01.2007, 12:35)

arkadaşlar slm.

türkçe eğitim cd si arıyorum ve bulamıyorum.

bu konuda beni bilgilendirirseniz eminimki bir çok kişinin işine yarıyacak.

syg.

Kullanıcı avatarı
yekoksal
Pilot Menüsü: 

Mesaj #2 gönderen yekoksal » 1 on yıl 9 yıl önce (02.02.2007, 10:25)

arkadaşlar, cevap gelmediğine göre türkçe eğitim cd si yok anlaşılan.

Türkiye'de bu işi bu kadar iyi bilenler varken, bizleri yabancı cd lere muhtaç bırakmayın derim.

syg.

Kullanıcı avatarı
metinmurat
Ad Soyad: Metin Murat
Pilot Menüsü: 

Mesaj #3 gönderen metinmurat » 1 on yıl 9 yıl önce (03.02.2007, 01:44)

Eğitim bir bütündür. CD ile eğitim ancak hayal kurmak kadar etki sağlayabilir. Neden iyi bir eğitmen ile didikleye didikleye enine boyuna sora soruştura eğitimi planlamayı öncelik yapmıyorsunuz? Bu spor çok pahalı değil mi? Ama kaybetilecek bir uzuv veya daha kötüsü çok çok pahalı olmalı.

Kullanıcı avatarı
ÇağlaR
Ad Soyad: Çağlar Güngelen
Pilot Menüsü: 

Mesaj #4 gönderen ÇağlaR » 1 on yıl 9 yıl önce (03.02.2007, 02:02)

eğitmen konusunda ewt haklısınız, eğitmenden gerekli eğitimi alıp tabiri caiz ise eğitmenini sömürmesi ( bilgi alımı konusunda) en iyisi... fakat bu olay beraberinde veya bu olay dışında birde eğitim CD sinden olayları açıkça izlemesi tekrar tekrar beynine kazıması bence bi spocu için çok olumlu sonuçlar doğurur... çünkü olucak olayları veye yapacaklarını kafasaında zihninde canlandırması, o olayı yapması kadar etkilidir ki başına geldiği zaman da çözüme ulaşabilsin. tabi gerekli eğitimi aldıktan sonra... muhakkak eğitmen nezaretinde eğitimalınmalı fakat videolarla pilot kendini geliştirmeli bence.. bu benim görüşümdür...

Kullanıcı avatarı
yener
Ad Soyad: Mehmet Yener Yilmaz
Pilot Menüsü: 

Mesaj #5 gönderen yener » 1 on yıl 9 yıl önce (04.02.2007, 04:10)

abi turkce agitim amacli deyil ama egitici turkce belgeseller var fillerin uremesi deyil konu ama kanatlarla ilgili bugune kadar biriktirdigim 50 yakin cd icerisinden türkce olanlar yada acro kayitlari vb serbet parasut le ilgili bir birikim var ilgine sunulur fiyati bos dvd cd alican ben kaydedecegim telif hakki ayagi da yok

Kullanıcı avatarı
yekoksal
Pilot Menüsü: 

Mesaj #6 gönderen yekoksal » 1 on yıl 9 yıl önce (05.02.2007, 14:00)

arkadaşlar merhaba.

Ben Türkçe eğitim cd sinden Çağlar beyin yazdığı gibi faydalanmak istemiştim.
Fakat özelime mail attığı için adını yazamayacağım bir arkadaşım bu işin Türkiye genelinde artısını ve eksisini yazdı. Bu durumda bu cd yi eğitim almadan, sadece cd'yi seyrederek bu işe başlamak istiyenler olabilir.

Bu konuda beni aydınlattığınız için teşekkürederim.

Saygılar

balkiraz
Pilot Menüsü: 

Mesaj #7 gönderen balkiraz » 1 on yıl 9 yıl önce (01.03.2007, 22:54)

Arkadaşlar, Yabancıların olduğu kadar bizimde YP konusunda Türkçe eğitim CD leri olmalı.Yamaç Paraşütünün gelişmesi için yanlış öğrenilen/öğretilen konuların doğruları anlatılmalı.Eğitim CD lerini bu işi hakkını vererek yapan kulüp veya okullar Türkiyenin en iyi YP pilotlarına en güzel uçuş bölgelerinde yaptırmalı, çekimler profosyonel olmalı, konuları ileri seviye pilotlara hitap etmeli pilotacın tüm püf noktalarını kapsamalı (termik, XC, yelken, aktif uçuş, S.I.V, yarış ve akrobasi)

Kullanıcı avatarı
raikkonen
Ad Soyad: Hasbi Tanju Yılmaz
Pilot Menüsü: 

Mesaj #8 gönderen raikkonen » 1 on yıl 9 yıl önce (04.03.2007, 01:06)

eğitimde görsellikte uygulama ve teori kadar önemlidir bence. o yüzden cd lere gercek anlamda ihtiyaç duyuluyor.zaten arkadaşlar bahsettiğimiz spor dalı yp yani ne kadar cd den eğitim alsanda tecrübeli arkadaşlardan hocalardan yardım almadan buişe kalkışılmaz kalkışanlara sonucu acı ve pahalıya patlar diye düşünüyorum sporun her türlüsü uygulama ve tecrübeden gecer cd ye gercketen ihtiyac vardır diye düşünüyorum teşekkür ederimm

Kullanıcı avatarı
skydiver
Ad Soyad: Volkan Şekerci
Pilot Menüsü: 

Mesaj #9 gönderen skydiver » 1 on yıl 9 yıl önce (04.03.2007, 06:50)

ciddi anlamda eğitim veren kuruluşlar, yeterli görsel materyali de öğrencilerine temin eder, bu bilgileri düzenli olarak günceller ve eğitim verdiği kişilerin, eğitim sonuna kadar tüm uçuşlarındaki gelişime göre farklı eğitim teknikleriyle ilerleme sağlar.

bu konuda, türkiye'de eğitimlerini görsel olarak düzenlememiş, hiçbir sınav, prosedür izlemeyen birçok havaılık kulübü ve eğitmen var.

benim bildiğim İkarus ve Pusula, bu eğitimleri belirli standartlara göre uygulayıp, görsel olarak da destekliyor.

unutmayın, kanat kaldırmayı öğrenmek, uçmak için asla yeterli değildir :!: ve eğer gerekli prosedürler izlenmezse, kazalar kaçınılmazdır.

bu yüzden de şöyle bir sözü hatırlatmak isterim ısrarla. acıdır ama hayat kurtarır.

"havacılık kuralları, kanla yazılmıştır".

birileri size bir yöntemin gerekliliğini vurguluyorsa, bu aşılması gereken bir engel değil, alınması gereken bir birikim olmasındandır. (gizli mesajı alanlar bana ulaşsın, fazla uzak kaldık)

Kullanıcı avatarı
mustafa çelik
Ad Soyad: Mustafa Çelik
Aldığı Beğeni: 5 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #10 gönderen mustafa çelik » 1 on yıl 8 yıl önce (02.09.2007, 00:46)

Skydiver hocam bizleri hep korkutuyorsun, resmin yetmezmiş gibi birde havacılık kuralları kanla yazılmıştır diyorsun. Şaka bir tarafa kazasız belasız uçuşlar.

Mustafa ÇELİK

sami_gunel
Ad Soyad: Sami Gunel
Pilot Menüsü: 

Mesaj #11 gönderen sami_gunel » 1 on yıl 8 yıl önce (02.09.2007, 01:20)

eğitimlerin bi eğitmen gözetiminde olması konusunda sonuna kadar katılıyorum ama aklımada şöyle bi soru geliyor hemen.eğitim cd'si olduğunda bi cok kişi bu görsel kaynağı kullanaraktan bu işe başlamak isteyeceklerdir ve sadece teorik olarak bilgi edinmenin yetmediği bu sporda bi kazanın oluşması muhtemel gözüyle bakılıyor. peki ama yabancılar bizim bu düşüncelerimizi düşünemiyorlarda mi eğitim CD leri yapıyorlar??? bu spora başlayanlar için yada uçanlar için bi cok bilgiyi profosyonellerden görmeleri insanlarda ekstradan bilgi vermesi yada bildiklerimi hatırlatması kadar yarar olabileceğini düşünüyorum. saygılarımla...

Kullanıcı avatarı
mustafa çelik
Pilot Menüsü: 

Mesaj #12 gönderen mustafa çelik » 1 on yıl 8 yıl önce (02.09.2007, 01:49)

Türkçe eğitim cd lerinin olması eğitimde tamamlayıcı bir unsur olur. Bu spora başlayacak olanların eğitmene ihtiyaç duymadan cd ile kendi kendilerine eğitim yapabileceklerini veya bu şekilde düşünen bir kişinin çıkacağını sanmıyorum. Lütfen profosyonel eğitmen arkadaşlarımıza duyurulur eksikliğimize kılıf aramayalım. Bu açıdan bakarsak Y.P. ile ilgili kitaplar var, kitaptan eğitimini tamamlayan olsaydı şimdiye kadar çoktan duyardık.

Mustafa ÇELİK
THK Ankara Sportif Havacılık Kulübü Başkanı

İbrahim Altın
Pilot Menüsü: 

Mesaj #13 gönderen İbrahim Altın » 1 on yıl 8 yıl önce (03.09.2007, 21:21)

emre abi çok lazımsa sana gürhavk ın eğitim cd sini gönderelim

Kullanıcı avatarı
foxx
Ad Soyad: Sertan Arıkan
Aldığı Beğeni: 16 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #14 gönderen foxx » 1 on yıl 8 yıl önce (07.10.2007, 01:36)

http://www.flyaboveall.com/videobook.htm

çok yararlı olabilecek dvd ler ama neden yurt dışından dvd almak durumunda kalıyoruz anlamıyorum!! güzelim ülkemde bu kadar pilot, kulüp, dernek vs vs varken!!!

Gürhavk'ın eğitim CDsini izlemek isterdim.

:cry:

iyi uçuşlar...

Kullanıcı avatarı
mustafa çelik
Pilot Menüsü: 

Mesaj #15 gönderen mustafa çelik » 1 on yıl 8 yıl önce (07.10.2007, 05:22)

sanalpilot yazdı:emre abi çok lazımsa sana gürhavk ın eğitim cd sini gönderelim

İbrahim hocam merhaba, eğitim cd leri ypforumda takip edebileceğimiz bir başlık altında olursa faydalı olur kanaatindeyim gerçi Gürhavk ın eğitim cd lerinden bir geliri varsa bu durum olmaz herhalde.

Kullanıcı avatarı
levo_redkid
Ad Soyad: Levent Topcu
:
Yarışma Pilotu 100+ Club
Pilot Menüsü: 

Mesaj #16 gönderen levo_redkid » 1 on yıl 8 yıl önce (08.10.2007, 13:18)

eger kayit kismini becerebilecek teknikten anlayan birileri varsa ben ingilizce CD'leri turkce'ye cevirerek kendim seslendirebilirim.

Bence egitimin her turlusu faydalidir. CD seyretmek de buna dahil.

Kullanıcı avatarı
mustafa çelik
Pilot Menüsü: 

Mesaj #17 gönderen mustafa çelik » 1 on yıl 8 yıl önce (08.10.2007, 13:31)

Levent hocam bu iş fevkalade olur. Forumda yayınlanması konusunda site yöneticisi Ali hocam yardımcı olur. Saygılarımla.

Kullanıcı avatarı
levo_redkid
Ad Soyad: Levent Topcu
:
Yarışma Pilotu 100+ Club
Pilot Menüsü: 

Mesaj #18 gönderen levo_redkid » 1 on yıl 8 yıl önce (08.10.2007, 13:42)

dedigim gibi, birileri teknik kismini halledebilirse, ben ceviri+seslendirmeyi yapabilirim.