Allahım sana geliyoruum :D fena yükseliyor
Moderatör: Moderatör Ekibi
- SENERARSLAN
- Ad Soyad: Sener Arslan
- :
- Aldığı Beğeni: 1 / 0
- Pilot Menüsü:
Bu videodaki bir bulut çekimi. Kanadın etkisi yükselmede değil ileri gitmede var. Competition kanat yerine dhv 1-2 bir kanat bu kalkışı yapıyor olsa idi ileri gitmez geriye doğru sürüklenirdi. pilot çok güzel kontrol ediyor. kanadın hakkını vermiş. rüzgar hızına göre doğru kalkış noktası seçmiş. brezilya world cup da bu take off ta öndeki çalılara giren onlarca pilotu izlemiştim ki 40 km lik rüzgara karşı bu take off tan kalkış yapanlar var.
- atamturk
- Ad Soyad: Hakan Atamtürk
- Aldığı Beğeni: 2 / 1
- Pilot Menüsü:
Bulut termiği hertürlü hava aracını sanki asansöre binmiş gibi yükseltir.Planörcülerin ençok kullallandığı termiklerden biridir,ancak nasıl yüksetiyorsa o şekildede bastırıcıda olabilir. bence yamaç paraşütü için riskli diyebilirim çünkü buluta ne kadar yaklaşırsanız kanat kontrolünü o kadar kaybeder ve bir anda bulutun içine girersiniz.çok iyi metorlojik bilgi ve tecrübe gerektirir.Tehlikeli bir bulut tarafından çekilirseniz nereden ne şekilde tükürüleceğiniz belli olmaz(bulut sizi adeta sakız çiğner gibi çiğner ve sonra tükürür gibi atar)Ben paramotor trike de bile uçarken bulut termiklerinden uzak durmaya dikkat ederim.Tabiki bu söylediklerim tüm bulutlar için geçerli değil.sonuçta sabit olmayan bir kanatla uçuyoruz ve bu riski almaya değermi diye düşünmeliyiz.
- halukyildiz
- Ad Soyad: Haluk Yildiz
- Aldığı Beğeni: 0 / 0
- Pilot Menüsü:
+1 Buluta isteyerek veya istemeyerek girilebilir. Onemli olan bir cikis planinizin olmasi, bulut tabaninin yuksekliginin bilmeniz ve bulutun nekadar kalin oldugunu bilmeniz. Eger cok kalin bir bulutsa ben icinde fazla yukselmemeyi tercih ederim. Herzaman buluta girerken altimetreye bakmak bulut tabani yuksekligini bilmek insana guven verir eger bulut icinde inise gectiyseniz ne kadar daha inmeniz gerektigini bilirsiniz. Son saniyeye kadar cikip cikamayacaginizi kestiremezsiniz ve tabanin sadece 50 feet ustunde dakikalarca bosyere soguk ter dokebilirsiniz. Buda benim bulut filmim
http://youtu.be/s31aHGER2qA
http://youtu.be/s31aHGER2qA