Yalvaç Pisidia Antiokheia Kültür Turizm Sanat Festivali 2010

Şenlikler ,Organizasyonlar , yarışmalar hakkındaki konular, havacılıkla ilgili her türlü duyurular.

Moderatör: Moderatör Ekibi

Kullanıcı avatarı
bartsay
Ad Soyad: Bartuğ Sayın
Aldığı Beğeni: 2 / 0
Pilot Menüsü: 

Yalvaç Pisidia Antiokheia Kültür Turizm Sanat Festivali 2010

Mesaj #1 gönderen bartsay » 1 on yıl 5 yıl önce (14.06.2010, 21:02)

23-24-25 Temmuz da yapılacak Yalvaç Pisidia Antiokheia Kültür, Turizm ve Sanat Festivali kapsamında Isparta ve Yalvaç'ta ilk defa Yamaç Paraşütü Şenliği Düzenliyoruz.
Bu gün Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram ile görüştüm kendileri şenlik boyunca;
Konaklama 22 Temmuzdan itibaren üç gece,
Toplama ve ulaşım,
Yeme içme gibi bütün kalemleri karşılayacaklarını belirttiler.
Yemek ve misafir ağırlama kalitesi tescillidir.
Kısaca şenliğe gelecek arkadaşlar cüzdanlarını evde bırakabilirler.
Şenlikte asıl hedefimiz yeni başlayan ve kendisini geliştirmek isteyen arkadaşlar olacak. Sık aralıklarla 300 M irtfalı yumuşak eğimli tepelerden isteyen için erken saatlerde uçma olanağı sunacağız.
Ayrıca mem mabedi denilen bir tepeyi uçuşa açmaya çalışacağız. Tepeden Beyşehir ve Eğirdir göllerini aynı anda görebilirsiniz. Tapınak küçük bir maçipiçu ağaçların arasında gizlenmiş bir kurban sunağı.
Ustaları da unutmadık, Bir çok katılımcının kendi mesafe rekorlarını kıracağını umuyoruz.
Yalvaç hakkında
http://www.yalvac.bel.tr/,www.yalvac.go ... yalvac.net sitelerinden bilgi alabilrisiniz.
Yalvaçın kendi şenliği dışında Kaymakamlık pilajında yüzme,hamam vs. ayrıca 3 gün sürecek etkinliklerde Eğirdir ve/veya Akşehir'e de ziyaret ve hava durumuna göre uçuş deneyebiliriz.
Hepsinden önemlisi;
Bu şenliğe katılacak arkadaşlar Isparta ve Yalvaç'ta bu sporun gelişimine büyük katkıda bulunmuş olacaklar.

Kullanıcı avatarı
boravyus
Ad Soyad: Çağdaş Varış
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #2 gönderen boravyus » 1 on yıl 5 yıl önce (14.06.2010, 21:19)

selamlar

* Bora Çağdaş Varış Amasya/İzmir
* ? Semiha Varış İzmir
* H. İbrahim Çoban Almanya

hazırlıklar için şimdiden kolay gelsin

"değerli arkadaşlar Bağkonak doğumlu bir pilot olarak Yalvaç'ta bir ilk yamaçparaşütü festivali düzenlemenize çok sevindim. her geldiğimde Yalvaç'ın çevresinde ki dağları ve tepeleri büyük bir ilgiyle uçuş potansiyeli açısından izleyip uçuş hayalleri kurmuştum, bu festival sayesinde yalvaç çevresinde uçabilme olanağına kavuştuğum için çok seviniyorum,

selamlarımla "

H. İbrahim Çoban
En son boravyus tarafından 15.06.2010, 01:42 tarihinde düzenlendi, toplamda 3 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
mubi
Ad Soyad: Muharrem Birdoğan
:
100+ Club
Aldığı Beğeni: 9 / 1
Pilot Menüsü: 

Mesaj #3 gönderen mubi » 1 on yıl 5 yıl önce (14.06.2010, 21:27)

Ayrıca mem mabedi denilen bir tepeyi uçuşa açmaya çalışacağız. Tepeden Beyşehir ve Eğirdir göllerini aynı anda görebilirsiniz. Tapınak küçük bir maçipiçu ağaçların arasında gizlenmiş bir kurban sunağı.
Ustaları da unutmadık, Bir çok katılımcının kendi mesafe rekorlarını kıracağını umuyoruz.

Hava sporlarında, yamaç paraşütünde sosyal ilişkileri geliştirmek adına, birliktelikleri sağlamak adına yapılan bu festivallerde emeği geçen herkese teşekkür etmek isterim.
Isparta ilinde ilk defa düzenlenecek olan festivalde emeği geçen herkesi kutluyorum. Komşunuz olarak sizi gönülden destekliyorum. Komşunuz olarak ilinizde yapılacak olan bu ilk festivale katılacağımı beyan ediyorum.
Bu mem mabedi denilen tepe kaç mt. yükseklikte? Birde ustalar unutmadık cümlesine biraz daha açıklama getirirmisiniz? Herkese iyi günler

Kullanıcı avatarı
necdet
Ad Soyad: Necdet Kara
Pilot Menüsü: 

Mesaj #4 gönderen necdet » 1 on yıl 5 yıl önce (14.06.2010, 22:06)

ÇOk güzel biryer sanırım zirve ailesi olarak c.tesi pazar günü 10 civarı bir katılım yapabiliriz netleştirince size tekrar yazarım hoşçakalın

Kullanıcı avatarı
bartsay
Pilot Menüsü: 

Mesaj #5 gönderen bartsay » 1 on yıl 5 yıl önce (14.06.2010, 22:16)

Öncelikle ilginize çok teşekkür ederim.
Yalvaçta koridor olabilecek çok iyi bir kaç nokta var, bu koridorların uzun süreli ve mesafeli uçuşa imkan tanımasnı bekliyoruz(şu ana kadar denenmemiş ustaları bekliyor), sultan dağları ile de komşuyuz,
biliyoruz ki ustaların en büyük sorunu gittikleri yerden dönme :D
bir şekilde ustaları uzun mesafede takip ve kısa sürede eve geri getirme çalışması içinde olacağız.
Mem mabedinin tam yüksekliğini hatırlamıyorum, ancak mem mabedinin yakınından kalkış yapacağız (-50 m kadar) buranında takribi olarak yüksekliğini ve iniş alanı ile kod farkını ayrıca kalkış ve iniş nokta bilgilerini, fotoğraflarını kısaca hafta sonu beliteceğim.
Hedefimiz her rüzgar yönünde uçuş olanağı sağlamak
İlgi gösteren herkeze teşekkürler

Kullanıcı avatarı
voxipera
Ad Soyad: Ayşe İzci
Pilot Menüsü: 

Mesaj #6 gönderen voxipera » 1 on yıl 5 yıl önce (15.06.2010, 17:13)

Selamlar Bartuğ Abi
Şenliğin sorunsuz ve keyifli geçeceğine yürekten inanıyorum.
Şimdiden tebrik ederim.

Kullanıcı avatarı
takyonxxx
Ad Soyad: Türkay Biliyor
:
Yarışma Pilotu 150+ Club
Aldığı Beğeni: 21 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #7 gönderen takyonxxx » 1 on yıl 5 yıl önce (16.06.2010, 15:41)

Başkent havacılık kulubu olarak katılmak istiyoruz.
Katılım için kayıtları nasıl yapabiliriz acaba.

Kullanıcı avatarı
bartsay
Pilot Menüsü: 

kayıtlar

Mesaj #8 gönderen bartsay » 1 on yıl 5 yıl önce (16.06.2010, 19:44)

Öncelikle ilgi gösteren arkadaşlara çok teşekkür.
Ayşe ve Semiha gelmezseniz darılırım :twisted:

Kayıtları buradan ve özel mesaj ile yapabiliriz benim EK BİLGİ İÇİN cep telefonum:
05422460505

Kayıt için adını yazdıranlardan veya guruplardan en azından bir cep telefonu eklenmesi iyi olacaktır. Şenlik yakınlaşınca yeni bir başlık altında şenlikle ilgili diğer ayrıntıları ve katılımcıların konfirmasyonunu sair bilgileri yayınlamaya başlayacağız.

bi de paramotoru olan arkadaşların şenliğe renk katmasını bekliyoruz
PARAMOTOR İLE KATILACAKLARIN AYRICA BELİRTMESİ BİZİM İÇİN FAYDALI OLACAKTIR

Kullanıcı avatarı
necdet
Ad Soyad: Necdet Kara
Pilot Menüsü: 

Mesaj #9 gönderen necdet » 1 on yıl 5 yıl önce (17.06.2010, 23:18)

zirve dağcılık ve doğa sporları klübü yamaç paraşütü grubu tel:532 671 95 68 necdet kara

Kullanıcı avatarı
bartsay
Pilot Menüsü: 

Mesaj #10 gönderen bartsay » 1 on yıl 5 yıl önce (18.06.2010, 09:42)

Katılım için bana özel mesaj atmanız veya foruma yazmanız yeterli
Her ihtimale karşılık katılanlardan 1 telefon numarası yazılırsa terslik olması vs durumlarında kendilerine daha hızlı bilgi verebiliriz.
Katılım açısından şu anda bir sınır gözükmüyor ancak yer sıkıntısı oluşursa limit açıklaması yapacağız. :?
Bu nedenle katılmayı düşünenlerin şimdiden belirtmeleri iyi olur. :D
Yalvaç konum olararak Isparta-Konya yolu üzerinde ana yoldan 15-20 km içeride ulaşım bilgilerini ve kolaylıkları daha sonra açıklayacağız.

Kullanıcı avatarı
Semiha_
Ad Soyad: Semiha Koz
Pilot Menüsü: 

Mesaj #11 gönderen Semiha_ » 1 on yıl 5 yıl önce (18.06.2010, 12:21)

Ayşe ve Semiha gelmezseniz darılırım

gelmezmiyiz bartug abi kuzenimin düğününü ekipte geliyorum hem de:) senin içinde yer aldıgın bir organizasyonun harika olacagına eminim. teşekkürler emekleriniz için. görüşmek üzere

Kullanıcı avatarı
bartsay
Pilot Menüsü: 

Mesaj #12 gönderen bartsay » 1 on yıl 5 yıl önce (18.06.2010, 12:36)

işte bu
Teşekkürler Kızlar ;)

Kullanıcı avatarı
bartsay
Pilot Menüsü: 

Yalvaç Etkinlikleri

Mesaj #13 gönderen bartsay » 1 on yıl 5 yıl önce (23.06.2010, 11:05)

Pazar günü meydana gelen üzücü olayın ardından kaza raporları doğrultusunda bazı değişiklikler yaptık.

Programımız aynı. 22 Temmuzdan itibaren konaklama başlayacak etkinlikler 23.24.25 Temmuz 2010 boyu etkinlik

Barınma, Yemek ve toplama tarafımızdan karşılanacak.
Güvenlik için en az bir ambulans ve ekibi bulunacak.
Türkiyenin değişik yerlerinden hocalarımız ve yarışma pilotları gelecek oluşturalacak komite uçuşlara karar verecek.

Ancak sürenin azalmasını da dikkate alarak katılım bilgilerinin acil olarak bana özel mesaj ile digital ortamda geri gönderilmesi lazım. Formu imzalamayınız lütfen,
imzalar birifinkte atılacak.

Misafir getirecek arkadaşların konaklamaya ilişkin ayrıntılı bilgi vermesini talep etmekteyiz.

Otobüsle gelecek arkadaşlarDİKKAT önemli:
Yalvaç Konya -Isparta Karayolunun 20 KM içinde kalıyor. Bu yol üzerinden geçen otobüslere binerseniz yol ayırımında inmenizi rica edeceğiz. Bu arkadaşları bulundukları yerlerden alacağız.

Take_off bilgisi :
Mem-mabedi yolu üzeri Yalvaç Isparta Şehir merkezine 6-7 Km
N 38 derece 17 Dakika 59 sn.
E 31 Derece 12 Dakika 61 sn.

Rakım 1385
Stabilize yol üzeri, Yürümeye gerek yok, aynı anda rahatlıkla 10 kanat veya fazlası serilir Güneyli ve batılı rüzgarları tam karşılıyor.

İniş Alanı Bilgisi:
Kızılca Bağ Yolu üzeri Hıdırlık tepesi altı YALVAÇ ISPARTA şehir merkezine 4-5 km

N 38 Derece 17 Dakika 23 Saniye
E 31 Derece 12 Dakika 04 Saniye

Rakım 1181 Metre

Stabilize yol üzeri, çevresi tamamen iniş alını bir kaç tek ağaç dışında ağaç kümesi,direk, tel, engel, çit, ciddi hendek vs. yok

UÇUŞ BİLGİSİ :
KALKIŞ ÇOK TEMİZ VE RAHAT.

Kalkış noktası ve iniş alanı arası mesafe 1000 M çizginin tamamı sırt.

Kalkış noktasından itibaren 300- 400 metrelerde acil iniş için temiz çok sayıda alan var.

Arazi termik üretimine uçuşuna çok uygun.

Arazinin Kuzey-kuzey batı tarafında birbirine bitişik iki yelken bantı mevcut. Her biri 600-700 metre kadar. toplamda 1500 metre civarı.

Bantların ikisinin de cephesi take off ile aynı olduğu gibi uzaktaki bant kendi başına kalkış verecek konumda ve temizlikte.

ÖNEMLİ NOT :Bu sayfa katılımcıları bilgilendirmek için hazırlanmış olup.
Katılım, görüş öneri ve eleştiri için lütfen özel mesaj atınız veya diğer bilgi sayfasını kullanınız.

Hatamız olursa şimdiden affola.

Bartuğ Sayın
05422460505
[email protected]
Avukatlık Bürosu
6 Mart Atatürk Caddesi Fidan Sitesi Kat 2 32100 ISPARTA
Dosya ekleri
acil iniş toplanma noktasından take-off.JPG
tam karşımızda take-off vardır. Ağaçlar yanılkmasın kalkış alanı ve önü açık emmiyetlidir.
yelken alanı.JPG
take-off'un kuzey batı istikametinde
bakış açımızın sağında take-off var solunda bir sırt daha var, ikinci sırt tamamen çıplak.
take-off doğu.JPG
take-off güney.JPG
take-off batı.JPG
take-off

Kullanıcı avatarı
bartsay
Pilot Menüsü: 

form ve sigorta

Mesaj #14 gönderen bartsay » 1 on yıl 5 yıl önce (23.06.2010, 11:20)

Arkadaşlar ekte form vardır formu daha önce katılacaklarını belirten arkadaşların doldurmaları gerekmektedir. Formu doldurmayan arkadaşların katılımı yer yokluğu nedeniyle sıkıntılı olabilir.
Yer benim için sonur değil diyenler formu geldiklerinde de doldurabilirler.
Az önce 7/24 sigorta dan aradılar arkadaş forum üyesi ve yamaşütcü kendisi etkinliğe katılacak ve sigorta hakkında bilgi vererek hesaplı sigorta seçenekleri sunacak
Dosya ekleri
yalvaç festivali pilot katılım formu.doc
word belgesi olarak doldurup lütfen özel mesajla geri gönderin çıktısını biz alıp imza için şenlikte size sunacağız
(30 KiB) 207 kere indirildi

Kullanıcı avatarı
ases
Ad Soyad: Canburak Tümer
Pilot Menüsü: 

Mesaj #15 gönderen ases » 1 on yıl 5 yıl önce (23.06.2010, 11:50)

Ben katılamayacağım, katılan arkadaşlara da iyi eğlenceler ve kazasız uçuşlar dilerim ancak forma göz attığımda:

Uçuş tercihi :0 Termik kullanır 0 Termik kullanmaz 0 Yelken

Bu satırın doldurulması nasıl yapılacak tam çözemedim. Yazılı form olsaydı kutucuklar işaretlenebilirdi ancak Word üzerinde bu pek mümkün değil. Burada işaretleme için 0 ları silip yerine X koymak uygun bir çözüm olabilir mi? Katılacak arkadaşların da rahat etmesi açısında sormak istedim.

Kullanıcı avatarı
7/24 SİGORTA
Ad Soyad: C. Serdar Eren
Pilot Menüsü: 

Mesaj #16 gönderen 7/24 SİGORTA » 1 on yıl 5 yıl önce (23.06.2010, 12:13)

merhabalar,

acıbadem sigorta tarafından acentemiz aracılığı ile yapılan yp kaza sigortaları yp aktiviteleri sırasında oluşabilecek ölüm, sürekli sakatlık ve tedavi teminatlarını içermektedir...
ölüm : 50.000.00.-tl
sakatlık : 50.000.00.-tl
tedavi : 25.000.00.-tl (ambulans hizmetleri dahil)
bu teminatlar karşılığında 207.00.-tl prim tahakkuk ettirlmektedir ve bütün kredi kartlarına 4 eşit taksit yapma imkanı bulunmaktadır...
poliçemiz yıllık olarak yapılabildiği gibi aynı teminatlarla 57.00.-tl bedel karşılığında 1 haftalık olarakta düzenlenebilmektedir, 1 haftalık olarak düzenlenen poliçeler olası uçuş ertelemelerine bağlı olarak vadesi içerisinde bildirildiği taktirde ücretsiz olarak 30 güne kadar revize edilebilmektedir...
acıbadem sigorta poliçeleri yurt içi ve yurt dışında yapılan yarışma, şenlik ve organizasyonlar ile serbest uçuşlarda geçerlidir ve şimdilik lisans zorunluluğu bulunmamaktadır... olası yaralanmalarda anlaşmalı kurumlara gidildiği taktirde sigortalıdan her hangi bir ücret talep edilmemektedir, anlaşmasız kurumlarda ise ödeme sigortalı tarafından yapılır ve acıbadem sigorta tarafından 5 iş günü içinde sigortalıya ödemesi yapılır (belgeler ile beraber başvurulması gerekmektedir)... geçen yıllarda gündelik hayatta başımıza gelebilecek risklerde bu poliçede teminat altına alınırken bu yıl bu uygulama değiştirlip günlük kaza riskleri ayrı bir poliçe olarak 34.65.-tl bedelle sizlere sunulmaktadır...

kazasız ve huzurlu günler geçirmeniz dileğiyle...

c. serdar eren
7/24 sigorta

0 312 440 63 05
0 541 474 11 56

Kullanıcı avatarı
bartsay
Pilot Menüsü: 

Mesaj #17 gönderen bartsay » 1 on yıl 5 yıl önce (24.06.2010, 09:35)

Merhabalar;

Yalvaç 23.24.25-<<temmuz şenlikleri için son hazırlıkları ve yer ayarlamalarını yapmaktayım.

Daha önceden forumdan yapılan müraacatların yanında bu kayıt sisteminin de uygulansanını sağlıklı olacağı düşünüldüğünden lütfen forumdan müracaat etmişseniz bile yeniden form düzenleyerek gönderiniz.

Form bize ulaştıktan sonra size alındı mezasjı atıyoruz, alındı mesajını 48 saat içinde almazsanız lütfen tekrar bize bilgi verin.

Katılma talebiniz olması halinde başvuru formunu eksiksiz olarak sunmanız halinde size daha iyi hizmet sunmayı umuyoruz.

Katılımınız bizi daha güçlü ve mutlu kılacak.
Saygılarımla.
Bartuğ Sayın

Kullanıcı avatarı
daksin
Ad Soyad: Dogan Aksin
Aldığı Beğeni: 1 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #18 gönderen daksin » 1 on yıl 5 yıl önce (25.06.2010, 02:09)

ases yazdı:Ben katılamayacağım, katılan arkadaşlara da iyi eğlenceler ve kazasız uçuşlar dilerim ancak forma göz attığımda:

Uçuş tercihi :0 Termik kullanır 0 Termik kullanmaz 0 Yelken

Bu satırın doldurulması nasıl yapılacak tam çözemedim. Yazılı form olsaydı kutucuklar işaretlenebilirdi ancak Word üzerinde bu pek mümkün değil. Burada işaretleme için 0 ları silip yerine X koymak uygun bir çözüm olabilir mi? Katılacak arkadaşların da rahat etmesi açısında sormak istedim.

() iki parantez işaretidir. kursörü araya getirip uzun tuşa (space) bir kere basarsanız x işareti koymak için yer açıldığını göreceksiniz

Kullanıcı avatarı
Human capital
Ad Soyad: İbrahim Coban
Aldığı Beğeni: 89 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #19 gönderen Human capital » 1 on yıl 5 yıl önce (25.06.2010, 02:24)

Sevgılı Bartug ve degerli arkadaslar,
Uzungöl,deki kazanın hemen akabınde bır festıval organızasyonu meydana
getirmenin zorluğunu sanırım herkes kavrayabılır. Arkadaşımızın kaybından dolayı bırcok agır suclamaları ve buna paralel olarak organızasyon komıtesının ne gıbı sınırlamalar getırmesı gerektığini okuduk.

Yalvac festivalinin güvenliğini en üst sevıyeye cıkarmak icin düşündügünüz bayrak yontemı ve bazı 'Hocaların' nezaretınde ucus trafığini sağlıklı bır
şekilde sürdürme amaçlı uygulamanız maalesef istedığinız sonucu almaya
uygun deyıldır. Uygulamayı düsündüğünüz yontemler geçici olarak kısa süre için kaza saısını belki azaltabilir. Ama bu yöntemler orta ve uzun sürede bizim sporumuzu baltalar ve geriletir.

Havacılığın bütün dallarında Pilot ucuş kararını kendı kendini hazır hissettiğinde alır ve bütün uçuş boyunca sorumluluğun kendinde olduğunu
bılır.
Bu duruma erişebilmek için pilotun ınsiyatf sahibi olması,uçuşta kendi
artı ve eksilerini reale yakın bir olçüde değerlendirebilmesi ve eksısı
olduğu uçuş şartlarında sabırla bekleyip bu şartlarda uçmama kararı
alabilecek bir düzeye erişmesi gerekir.

Bu ise ancak dikkatli bir biçimde adım adım kendini geliştirmekle olur.
Bu aşamada bence en önemlı şey yer çalışmasıdır. Değişık arazi ve hava
şartlarında saatlerce hatta günlerce paraşütü ile oynayan kişı, paraşütünü
her şartta kontrol altına almayı öğrenir.

Mıke Küng ve dığer Profesyoneller sık yer çalışması yaptıklarını ve bundan büyük keyf aldıklarını soylerler.

Benim gozledığim Türkiye,de birçok kalkış yerinde kişiyi geliştirmek
yerine tamamıyle güdümlü hale getiren bir mentalite hakimdir.
Pılotun daha once oğrenmesi zorunlu şeyleri kalkış anından once uzun
uzun anlatmalar,kalkış anını belirleyip.pilota kalkış emri vermek ve
kalkıştan sonra bır sürü direktifi bağırarak kişinin karar verme yetisine
müdahele etmek.

Bütün bunlar bence kişinin kendi kendine karar vermeyi oğrenmesini
engelliyor.

Benim kanımca bizim sporumuz hıcbır zaman yüzde yüz güvenlikle
yapılamaz. Hepimiz ama hepimiz her an yanlış bir karar alabiliriz.
Sorunun çozümü bu yanlış kararın getirdiği pozisyonda ikinci bır yanlış
yapmamaktır. Bu ise ancak aktf pilotaj ile mümkündür.

Hoca dediğiniz kişilerin izinleri ile ve asılı bayrağın rengi ile alınan uçuş
kararı aktif pilotaji korleten bir durumdur.

Şu soru da akla gelebilir; ' Hoca,nın' uygun gorduğü bir anda uçuş yapan
bir pilot kaza yaparsa sorumlusu kimdir? Doğrusu ben o hocaların yerinda
olmak istemem.

Ben ancak benim açımdan uçuş şartlarının uygun olup olmadığını soyler
kendi uçuş kararını kendinin vermesi gerektiğini duyururum.

Başka bir nokta daha SIV olayı. Bu her derde deva bir ilaç deyil.
Uçuş aracımızı kontrol edebılme kabiliyeti açısından yani tehlikeli
durumlarda parasütünü üstünde tutabilmek açısınadan bazı hiç SIV
yapmamış Pilotları diğer uzun süre uçan ve SIV yapmış pilotlara tercih
ederim. Bu benim 9 yıllık aktif Y.P yaşamımdan edındiğim bir tecrübe.

Şunu demek istemiyorum; SIV yapmış olan pilot yapmayan pilottan iyi olamaz. ama aksi de geçerli olabilir.

Gerçeklerin yüzüne bakarsak bazı bazı meseleleri daha detaylı kavrarız.
Ama bunun onunde maalesef bazı engeller var. Soğukkanlı düşünüp
derinden analiz etmesini daha öğrenemedik,

Bu arkadaşımızın 23 yaşında ve üniversitede Y.P hocası olduğu yazıldı.
Bilmiyorum ne derece doğru, ama hiç kimse uçulmaması gereken bir havada hoca olan bir arkadaşımızın neden kalkış yaptığını izah edemedi.

Yanına gittiğimiz zaman bize bir akrabası gibi davranan hepimizin sevdiği
Cengiz arkadaşımız öldüğünde hemen herkez mekanı cennet olsun türünden taziyelere dayandı. Ama kimse (itiraf ediyorum ben de dahil)
bu arkadaşımızın ölümünden ders çıkarıp diğer ölumleri asgariye indirebilecek bir çalışmaya girmedi.

Tabii ki böyle bir çalışma zor ve uzun nefesli olmalı. Ama her şeyden
önce böyle bir çalışma için bazı tabuların etkisinden sıyrılabilmek ve
sorulması bazılarına acı verecek soruların cevaplarını ısrarla aramakla
verimli olur.
Ortaçağ kaderciliğinde hapsolmus düşünce yöntemleri belki bazı
arkadaşlarımızda teselli etkisi yapabilir. Ama bu her ay bir iki arkadaşımızın sakatlanmasını ve hatta ölmesini engelleyemez.

Gelişmiş bireylerin sayısal olarak yoğun olan toplumların ileri adımlar
atabileceğini anlamayan,biz kahraman bir milletin evlatlarıyız mantığıyla
uçmayı bir gösteri olarak algılayan bakış açısı da bizleri ilerletmeyen
eyilimdir. Uçuş duyularımızı geliştirmez ve tehlike antenlerimizi açamayız.

Özetle düşündüğünüz yöntem,Özgür uçuş düşüncesine aykırıdır.
Yalvaç festivalinin geleceği ve güvenlik kaygıları baskısı altında böyle bir
karar aldığınızı düşünerek size kırılamıyorum.

Benim önerim: Festival boyunca bir meteoroloji uzmanı (şayet bulunursa) görevlendirmenizdir. Bence güvenlik açısımdan yapılacak
en iyi iş bu olur. Bir uzman tarafından aktuel hava durumu analiz
yapılıp bize sunulursa bizim uçuş güvenliğimiz de yükselir.

Sevgi ve selamlar

İbrahim Çoban

Kullanıcı avatarı
bartsay
Pilot Menüsü: 

Mesaj #20 gönderen bartsay » 1 on yıl 5 yıl önce (25.06.2010, 11:01)

İbrahim Bey Söyleikleriniz yabana atılır cinsten değil.

Bizim sınıflandırmamız yasaklamaya yönelik bir sınıflandırma değil.
Hava okumuya yeni başlayanlara bilgi vermeye yönelik.

Ben SIV yapmadım. THK dan Temel eğitim, Hilmi İnce , Barış Tura, Mustafa VE Gökhan Hocalardan kulüp eğitimi aldım.

Geçtiğimiz pazar günü işin başından beri bana binlerce kere öğütte bulunan hoclarımın öğütlerini dinlemeyerek festivalde kullanacağımız take-off dan kabarmış bir havada uçuşa başladım.

Yamaç paraşütünden önce dağcılık, yelkencilik yaptığım için özellikle yelkenciliği çoğunlukla Eğirdir Gölünde yaptığım için irtifada yer şekillerinde hava nasıl görmem bazan mümkün olabiliyor.

Yaptığım doğru mu idi? Bence hayır.
Ancak havada yanlış yaptığımı anladım. Bu nedenle uçuşumu sonlandırdım. Açıkcası çok sitres de olmadım ama haddimi aştığım kanısına vardım. 17 dakika havada kalmıştım, keyifle 1 saat daha kalabilirdim. Arkamda Osman vardı benden tecrübeli olduğu halde uçuş yapmadı.

Benzeri Manisa da oldu hava patlamıştı, uçan arkadaşların bir çoğu tecrübeli idi sorunsuz olarak uçmaya devam ediyorlardı. İkinci uçuştansonra Arif Abiye ben gidiyorum bu saatten sonra benim haddimi aşar dedim.
Havanın benim haddimi aştığı anda bir çok pilot için eğlence yeni başlıyordu.

Eğirdir'de SDÜ mezunlar şenliğine katıldık arkadaşlar toplanıp çıkıncaya kadar saat 11 oluyordu. Biz çıkışımızı yaptıktan sonra onlar daha bekleyip çıkış yapıyorlardı hava işlesin diye.

Elbette her pilot kendi sorumluluğunu almalı hatta gerektiğinde hocaya karşı insiyatif te kullanmalı,
sizin belittiğiniz gibi hoca telsizden ylönlendirirken sol yerine sağ da diyebilir vs.

Hava belirtilen noktada 9-10 a ulaşmadan çok stabil olur. Yeni başlayan arkadaşlara sabahın erken saatlerinde 5-6 uçuş yaptırırsak en azından tecrübelirine katkıda bulunuruz diye düşünüyorum. Bence festivallerin en önemli özelliği de bu.

Ancak bölgeyi bilmeyen pilotlar için uyarı olarak bayrak sistemini geliştirdik.
Arkadaş !!!! hava işlemeye başladı artık belli tecrübedekiler için uygunşeklinde herkeze ulaşmak mümkün olmayabilir diye bayrağı kullanamaya karar verdik.

Havanın işlemesi nasıl, take-off ve iniş alını 1000 metrenin üzerinde bu önemli çünkü bu sporu türkiyede yapan arkadaşlar çoğunlukla 1000 m altında, denize yakın yerlerde yapıyorlar . Hava yapısı 1000 M üzerinde ve kapalı yer şekillerinde değişiyor.
Bunlar yerel kaynaktan yapılacak birifngle aşılacak durumlar bence

Meteoroloji uzmanı talebinizle ilgili.

Faydası olurmu bilmiyorum. Belirttiğim gibi ben yelkencilik de yapıyorum, aynı zamanda Amatör Pilotum (PPL) metorolojik enstürmmanların lokal olarak veya anlık gözlemlere itkesi ne olur net olarak bilmiyorum.
Ama sizi kıracak değiliz en azından denemekte fayda var. Ben bu gün gerekli yazışmaları başlacağım.

Ayrıca gelecek uzmana yamaç paraşütü ile ilgi bilgi vermemiz lazım, çünkü bizim ne istediğimizi bilmeleri gerekir.

Ayrıca sizden yeniden bir form doldurmanızı isteyeceğim. Çünkü planlamaları mevcut formdaki bilgileri kullanarak yapıyoruz

İyi günler keyifli uçuşlar