Paramotorla yaparsam elimden alırlarmı
Moderatör: Moderatör Ekibi
- sencerhan
- Ad Soyad: Sencerhan Taşar
- Aldığı Beğeni: 0 / 0
- Pilot Menüsü:
Paramotorla yaparsam elimden alırlarmı
Değerli gökyüzü sevdalısı forumdaşlarım ben paramotor yapımına başladım temmuza kadar bitirmeyi planlıyorum eğer başarır ve uçurursam el koyulurmu bununla ilgili herhangi bir kanun varmı bu arada belgemde yok şimdiden teşekkür ederim
- sebo70
- Ad Soyad: Sebahattin Çetin
- Aldığı Beğeni: 1 / 0
- Pilot Menüsü:
paramotor
merak etme kimse alamaz elinden ,sen yeterki yap ve kendin uç , önceleri yurt dışından getirilen paramotorlara tescili olmak zorunluluğu vardı şuan artık oda kaldırıldı ,paramotorda tescil istenilmiyor artık sen kendi yaptığın veye yurtdışıngan getirdiğin paramotorla uçuş yapabilirsin ,paramotor sertifika istiyorsan THK dan kısa bir eğitime katılarak sertıfikanıda alabilirsin ,yalnuz yerleşim alanları üzerinde reklam ve ya gösteri uçuşu yapacaksan o bölgeden sorumlu kişiye haber vermekte yarar ver diye düşünüyorum örneğin bende kendi yaptığım paramotor trikeyle kendi mahalemin üzerinde üçüşlar yapıyorum ama o bölgenin belediye başkanına ve jandarma karakoluna haber veriyorudum ama daha sonra belediye başkanımız bana kendisi dediki her uçuşunda izin istemene gerek yok istediğin zaman uçabilirsin dedi zaten baska biri de yok bu bölge üzerinde motorlu uçuş yapan bu yüzden artık kimseye haber vermiyorum onlar zaten beni artık kanadın renginden bile tanıyorlar bende onlara bu ilikleri karşılğında özel bayram günlerinde bedava gösteri uçuşları yapıyorum hatta kentin önemli ve güzel noktalarını havadan fotoraflayıp başkana vermiştim onlarda yıl başında 2009 takvimine benim çektiğim fotoğrafları bastılar .ama bu durum şuan benim oturdugum bölgede ve sadaca benim için geçerli bir durum sen yinede yerleşim üzerinde uçuş yapacaksan izin alıpta uçuş yapmanı öneririm .birde yapacağın paramotor için ne motoru kulanmayı düşünüyorsun aldığın motora senin adına fatıra kestire bilirsen ilerde belki lazım olabilir sana. kolay gelsin diyorum işallah başarılı bir çalışma olur,olursa çok sevinirim çünkü kendi yaptıgın bir araçla uçmanın zevki apayrı bir olaydır...
http://www.samanyoluhaber.com/haber-115274.html
video/1251/BURSA-TVçekimi
http://www.samanyoluhaber.com/haber-115274.html
video/1251/BURSA-TVçekimi
- sencerhan
- Ad Soyad: Sencerhan Taşar
- Pilot Menüsü:
sebahattin abi verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim senin bütün videolarını izledim senin sayende bu işe daha çok umutla bakıyorum paramotor yapmayı 3 senedir düşünüyordum ama bi örnek yoktu önümde sonra senin yaptığın paramotoru gördüm demekki oluyormuş dedim ve başlamaya karar verdim
sen mz 301 ve java 350 motoru kullanmışsın ben mz 251 ile yapmayı düşünüyorum bana motor ve pervane konusunda bilgi verirsen çok sevinirim abi birde harnes çok pahalı olduğundan kendim yapmayı düşünüyorum şimdiden teşekkürler
sen mz 301 ve java 350 motoru kullanmışsın ben mz 251 ile yapmayı düşünüyorum bana motor ve pervane konusunda bilgi verirsen çok sevinirim abi birde harnes çok pahalı olduğundan kendim yapmayı düşünüyorum şimdiden teşekkürler
- seccckin
- Ad Soyad: Seckin Aparı
- :
- Aldığı Beğeni: 22 / 3
- Pilot Menüsü:
sayın sebo 70 kendi yapmıs oldugunuz aletler cok guzel umarım bu sevdanız ve ugraslarınız devam eder ve ilerde daha guzel seyler yaparsınız ama size bır sorum var neden ucuslarınızı belediyeye ve jandarmaya bildiriyorsunuz kı ??? bu kurumlar sızın ucusunuza karısamazlar sizi kontrol edecek kurum sivil havacılık genel mudurlugu ve ucarken bilgi vemeniz gereken yerler ise en yakın havaalanı kulesi oda ucakların inis kalkıs bolgesınde degılsenız 3500 yani 1000 metrenin ustune cıkarsanız zorunlu yoksa 1000 metrenın altında karısamaz diye biliyorum..
- sebo70
- Ad Soyad: Sebahattin Çetin
- Pilot Menüsü:
seckin kardeş dediklerinde haklısın fakat bu işin birde başka tarafı daha var eğer bulunduğun şehir kasaba veya köy her neyse sivil havacılık genel müdürlüğu yoksa obölgenin sorumlu kişi kimse ona haber verilir bir şehirin üzerinden 1000 metre irtifadan uçarsınız çokta dikkat çekmesiniz ama bir şehir merkazi üzedinde ve irtifada 50-100 metre olursa yani binaların çatısına çok yakın uçulması gerekiyorsa bu tür uçuşlar tehlikeli oldugu için mutlaka o bölgenin sorumlu kişiye haber vermekte yarar var çünkü bir tehlike durumunda herhangi bir binanın çatısınada istenilmeyen iniş yapılırsa ve ya cadedye herhangi bir yayanın veye aracların üzerine düşme ihtimali oldugunu unutmayalım ,çünkü benim basıma bu olay geldi 100 metre irtifada şehir üzerinde uçuş yapıyordum ve motor arza yaptı ve çok hızlı bir şekilde doğdu bir karar vermek zorundaydım çünkü kanat hızla binaların çatılarına goğru süzülüşe geçmişti ve bende ana cadeyi seçmiştim acil iniş için cadede tabiki araçlar vardı ve ben karşı seridi seçmiştim çünkü karşımdan gelen araçlar beni görüp sa ve sola kaçarak bana yolu hızlı bir şekilde açmışlardı ve şansım yaver gitiki kazasıs belasıs inişimi yapmıştım böyle bir durumda polis veya jandarma hemen gelir ve karakolda ifadeniz alınır ,bu durumda yetkili yerlere haber verdiyseniz sorun olmaz ama birde bu olayın kötü tarafı var hiç biryere haaber vermeden uçuş yapıyorsunuz ve acil inişi yapıyorsunuz deyelimki idiniz nokta herhagi bir yaya veye aracın üstüne diye düşünürsek ve bu kaza sonucunda başkalarının canına ve malına zarar verdiysek mahkemede izinsiz uçuştan dolayı alacğımız ceza çok daha farklı olacaktır bu yüzden özelikle reklam ve gösteri uçuşları yapıyorsak ve alçaktan uçmak zorundaysak o bölgenin insanların canını ve malını korumakla yükümlü olan karakol ve ya jandarma -emniye -delediye gibi dayrelare haber vermekte yarar var diye düşünüuorum, biliyorum bu konu direk sivil havacılık genel müdürlüğnü ilgilendiren bir konu ama diyer basetiğim devlet dayreleride önemli diye düşünüyorum ..
bakın sivil havacılık kanununda cok hafif motorlu hava araçları için kanundan sadece bir kısım ekledim aşya o kısımda yazıyor şehir,kasaba ve diğer yerleşim bölgeleri ile açık hava toplantıları üzerinde özel izin alinmaksızın uçuş yapılamaz....
bakın sivil havacılık kanununda cok hafif motorlu hava araçları için kanundan sadece bir kısım ekledim aşya o kısımda yazıyor şehir,kasaba ve diğer yerleşim bölgeleri ile açık hava toplantıları üzerinde özel izin alinmaksızın uçuş yapılamaz....
En son sebo70 tarafından 10.01.2009, 20:22 tarihinde düzenlendi, toplamda 3 kere düzenlendi.
- teamstratus
- Ad Soyad: Türker Türkoglu
- :
- Pilot Menüsü:
evet paramotorunu elinden alırlar
yani cok iyi bisey cıkarsa ortaya parasını verip elinden alabilirler,
calısmalarında basarılar diliyorum bizide haberdar et gelişmelerden...
- mehmet akif
- Ad Soyad: Mehmet Akif Ozturk
- Pilot Menüsü: