Antalya'da yer çalışmaları için kanat ve harnes arıyorum...

Bu spora yeni başlayanlar , yeni malzeme almak isteyenler , eğitim almak isteyenler , yamaçparaşütü hakkında bilgi isteyenler bu kategoriyi kullanabilirler.

Moderatör: Moderatör Ekibi

Kullanıcı avatarı
karakanat
Ad Soyad: Funda Özsoylar
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Antalya'da yer çalışmaları için kanat ve harnes arıyorum...

Mesaj #1 gönderen karakanat » 1 on yıl 7 yıl önce (28.11.2008, 18:16)

Merhaba arkadaşlar...
Antalya'da yaşıyorum. Henüz başlangıç düzeyindeyim. Tandem dışında hiç uçuş tecrübem olmadı fakat kendi başıma yer çalışmaları yapabilecek birikime sahibim.
Yer çalışmalarında kullanılmak üzere kanat ve harnese konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim

Teşekkürler... Funda

Kullanıcı avatarı
derajan
Ad Soyad: Yusuf Biçer
Aldığı Beğeni: 2 / 2
Pilot Menüsü: 

Mesaj #2 gönderen derajan » 1 on yıl 7 yıl önce (28.11.2008, 20:31)

slm funda hanım
yer egitimi için kanat almanızı gayet dogal karsılıyorum ama sunları belirtmek istiyorum...
yeterli egitim almadan alacagız bir kanatla yapacagınız yer calışmasında sürüklenme gibi bir durumla karşı karşıya kalabilrsiniz....
önerim antalyada egitim veren bir cok kişi var onlarla iletişime gecerseniz size hem malzeme hem egitim konusunda yardımcı olacaktır...
daha acık söylemek gerkirse yer egitimi için alacagınız kanada harcayacagınız parayla egitim alabilrsiniz....

yusuf biçer

Kullanıcı avatarı
skydiver
Ad Soyad: Volkan Şekerci
Pilot Menüsü: 

Mesaj #3 gönderen skydiver » 1 on yıl 7 yıl önce (28.11.2008, 20:54)

derajan yazdı:slm funda hanım
yer egitimi için kanat almanızı gayet dogal karsılıyorum ama sunları belirtmek istiyorum...
yeterli egitim almadan alacagız bir kanatla yapacagınız yer calışmasında sürüklenme gibi bir durumla karşı karşıya kalabilrsiniz....
önerim antalyada egitim veren bir cok kişi var onlarla iletişime gecerseniz size hem malzeme hem egitim konusunda yardımcı olacaktır...
daha acık söylemek gerkirse yer egitimi için alacagınız kanada harcayacagınız parayla egitim alabilrsiniz....

yusuf biçer
not:özelden ulaşırsanız egitim verenlerin numaralaırını verebilirim

selam,

numaraları başlık altında verirseniz, o bölgedeki diğer ilgilenenler de faydalanabilir.

Kullanıcı avatarı
tuncay
Ad Soyad: Tuncay Tahtakın
:
Yarışma Pilotu 200+ Club
Aldığı Beğeni: 1 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #4 gönderen tuncay » 1 on yıl 7 yıl önce (28.11.2008, 21:11)

evet ben de merak ettim Antalya'da kimler egitim veriyor! benim bilmedigim birileri var mı diye!

Kullanıcı avatarı
nostalji emlak
Ad Soyad: Faruk Dede
Pilot Menüsü: 

Mesaj #5 gönderen nostalji emlak » 1 on yıl 7 yıl önce (29.11.2008, 00:34)

antalyada benim tanıdığım çok iyi bir pilot olana yener bey var onadan yardım alsanız derim ayrıca eğitimlerinizde size yardımcı olduğu gibi bu konularda maddiyata önem önem vermiyen bir arkadaş sizlere yardımcı olacağına eminim kardeşimide eğitmişti

Kullanıcı avatarı
ÇağlaR
Ad Soyad: Çağlar Güngelen
Pilot Menüsü: 

Mesaj #6 gönderen ÇağlaR » 1 on yıl 7 yıl önce (29.11.2008, 01:10)

:)))
arkadaşlar bu eğitim konusunu ya ben çok ciddiye alıyorum yada ben çok ciddiye alıyorum...yok yok, bence ben çok ciddiye alıyorum...
sormak istediğim birkaç önemli nokta var;
yer eğitimi için yeterli birikimim var demişsiniz, daha önce teorik dersleri alıp bir eğitmen eşliğinde yer çalışması yaptınız mı ??
eğer bunları yapmadıysanız kendi kendinize kulaktan dolma bilgilerle yanlış alışkanlıklar edinebilir, öğrenme sürecini çok fazla uzatabilir, en önemlisi de kendinize zarar verebilirsiniz... tabi birde yanlış öğrendiğiniz bilgilerin/alışkanlıkların düzeltilmesi çok zordur.

Bu arada yerçalışması kanadı almanızı tavsiye etmem. Nedeni;
yerçalışması için kullanmak istediğiniz kanat muhtemelen 93 -94 model bir kanat olacaktır, eskimiş - geçirgenliği artmış - ip uzunlukları değişmiş vs... bu gibi kanatlarla öğrenci yetiştirmeyi her zaman yanlış bulmuşumdur, çünkü zaten haddinden fazla yıpranmış, yorulmuş bir kumaşla karşı karşıyasınızdır ki sizi sadece yorar. kontrollerden bi hissiyat bi tepki alamazsınız/çok geç alırsınız. belki güç ve kondüsyon konusunda sizi geliştirir fakat teknik ve hissiyat anlamında size çok birşey katmaz. bunun yerine uçmaya elverişli bir kanatla yada maddi imkanınız elveriyorsa direk uçacağınız kanadı alıp onunla yerçalışması yaparsanız kanadınızın tepkilerine ve kontrollerine alışırsınız. boşuna zaman kaybetmemiş olur bir an önce gelişmeye başlarsınız...
Bu konu ile ilgili diğer arkadaşlarımın yorumlarını da merak ediyorum açıkçası.

Kullanıcı avatarı
ÇağlaR
Ad Soyad: Çağlar Güngelen
Pilot Menüsü: 

Mesaj #7 gönderen ÇağlaR » 1 on yıl 7 yıl önce (29.11.2008, 01:15)

haa birde eğitmen konusunu çok yönlü araştırmanızı ve eğitiminin kabul edilebilirliğini incelemenizi tavsiye ederim. malum hala sistemimiz işlemeye randımanlı çalışmaya başlamadı o yüzden bir kontrol mekanizması yok. tek kontrol camiada kabul edilir birisi olması.

Kullanıcı avatarı
mustafa çelik
Ad Soyad: Mustafa Çelik
Aldığı Beğeni: 5 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #8 gönderen mustafa çelik » 1 on yıl 7 yıl önce (29.11.2008, 22:36)

Arkadaşlar yamaçparaşütü pilotluğu Allah vergisi doğuştan kazanılmış bir meziyet olmadığı için eğitim ve illaki eğitmensiz olmaz, benim kabiliyetim azdır bir mevzuyu 10 saatte kavrarım sen kabiliyetlisindir 1 saatte halledersin ama kesinlikle eğitmen gözetiminde olması lazım. Sizlere yıllar önce Türkkuşunda olan bir hadiseden bahsetmek istiyorum; paraşüt okulunda konu yerde sürüklenmelerde paraşütten nasıl kurtulma mevzuudur, bayan bir paraşütçü kaskı yok kanatla oynarken yerde sürüklenmeye başlıyor vede duvara çarparak vefat ediyor. Bizim kanatlarımız serbes paraşüt kanatlarına göre yüzey alanı 4-5 kat daha büyük olduğu düşünülürse karşılaşabileceğimiz problemleri siz düşünün. Kontrolsüz ve eğitmensiz bir yer çalışması uçuştan daha tehlikeli olabilir. Aman dikkat edelim. Kazasız uçuşlar.

Mustafa ÇELİK
THK Ankara Sportif Havacılık Kulübü Başkanı

Kullanıcı avatarı
ekremcvs
Ad Soyad: Ekrem Çavuş
Pilot Menüsü: 

antalya bölge

Mesaj #9 gönderen ekremcvs » 1 on yıl 7 yıl önce (29.11.2008, 23:18)

Herkese merhaba
bu antalya bölgesi ne kadar sıkıntılı bi bölge
kim kimdir kim ne kadar bilir yada bilmez brezilya dizisi gibi olmaya başladı taaaa karadenizden konuları takip eden biri olarak çok acaip görünüyoor haberiniz olsun tüm bölge pilotları
bu garip ve açıklanamayan ,havadan nem kapan durumları bi şekilde halldedin yeni başlangıç seviyesi arkadaşların aklı o kadar karışıyor ki yanlış hamleler yapıyorlardır eminim..
lütfennnn....
biri çok basit bi talep iletiyooo bir sürü peşine acaip açıkca beyan edilmeyen bi gizem yaratıp kafa karıştırılıyooo
HERKES AÇIK VE NET OLSUN
KEŞKE BENİM BÖLGEMDE BU KADAR TECRÜBELİ PİLOTLAR OLSAAA
Arkadaşlar çok fazla değil bu sporu yapanlar
el ele ve güvenle birlikte yapalımmm bu sporu
herkese saygılarımla

Kullanıcı avatarı
skydiver
Ad Soyad: Volkan Şekerci
Pilot Menüsü: 

Mesaj #10 gönderen skydiver » 1 on yıl 7 yıl önce (30.11.2008, 18:51)

mustafa çelik yazdı:Arkadaşlar yamaçparaşütü pilotluğu Allah vergisi doğuştan kazanılmış bir meziyet olmadığı için eğitim ve illaki eğitmensiz olmaz, benim kabiliyetim azdır bir mevzuyu 10 saatte kavrarım sen kabiliyetlisindir 1 saatte halledersin ama kesinlikle eğitmen gözetiminde olması lazım. Sizlere yıllar önce Türkkuşunda olan bir hadiseden bahsetmek istiyorum; paraşüt okulunda konu yerde sürüklenmelerde paraşütten nasıl kurtulma mevzuudur, bayan bir paraşütçü kaskı yok kanatla oynarken yerde sürüklenmeye başlıyor vede duvara çarparak vefat ediyor. Bizim kanatlarımız serbes paraşüt kanatlarına göre yüzey alanı 4-5 kat daha büyük olduğu düşünülürse karşılaşabileceğimiz problemleri siz düşünün. Kontrolsüz ve eğitmensiz bir yer çalışması uçuştan daha tehlikeli olabilir. Aman dikkat edelim. Kazasız uçuşlar.

Mustafa ÇELİK
THK Ankara Sportif Havacılık Kulübü Başkanı

Mustafa hocam ufak bir düzeltme yapayım. Bahsi geçen olay 1965 yılında meydana gelmiş kötü bir yer eğitim kazası. ama o olaydaki paraşüt serbest paraşüt değil kubbe bir paraşüt (T-10B). dolayısıyla yüzey alanı ve hava tutuculuğu normal bir serbest paraşütün 4-5 katı kadar. yani yamaç paraşütüyle hemen hemen aynı.

yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum ek olarak.

eğitmensiz yapılacak bir yer eğitimi, hiçbir işe yaramayacağı gibi ciddi bir risktir. öğreticiliği yoktur ve kişinin yanlış refleksler kazanmasına yol açar.

Kullanıcı avatarı
tuncay
:
Yarışma Pilotu 200+ Club
Pilot Menüsü: 

Mesaj #11 gönderen tuncay » 1 on yıl 7 yıl önce (30.11.2008, 23:08)

bu garip ve açıklanamayan ,havadan nem kapan durumları bi şekilde halldedin

Sanırım, bu benim yukarıdaki yazımdan dolayı yazıldı. benzer bir şeyi de Yusuf bana sordu, neyi ima ediyorsun diye. Kendisine aşağıdaki şekilde açıklama yaptım.

Kendimi bu sporda otorite olarak görüyor değilim ancak daha önce de bu forumda duyurduğum gibi; tehlike oluşturacak şekilde yapılan hataları karşımdaki kişilere anlatmayı hatta engel olmayı bu spora karşı bir borç biliyorum. Bunun nedenlerini defalarca konuştuk, tartıştık.
Buna göre Antalya'da kendilerince eğitim vermeye çalışan kişilere eksikliklerini söylemiş ve bu işi yapmamaları gerektiğini anlatmıştım. aksi taktirde birilerinin ve dolayısıyla sporun olumsuz etkileneceğini anlatmıştım. Bunları defalarca anlatıp uyarmama rağmen hareketlerde değişme olmamış hatta benim insanların uçmasını istemiyormuşum gibi yanlış bir izlenimleri oluşmuştur.

Sonuç olarak; uçuş tecrübesine güvendiğim Yusuf Biçer'in önerdiği kişilerin kimler olduğunu merak ettim. bu kişi ya da kişiler haricinde benim bilmediğim birileri mi var acaba diyerek yukarıdaki soruyu sormuştum. Bana göre oldukça yapıcı ve kırıcı olmayan bir soruydu. Özeldeki yazışmamızdan sonra da Yusuf herhangi bir açıklama yapmadı ve halen merak etmekteyim.

Antalya'da, eğitim verebilecek, hatta başka şehirlerde sağlıklı eğitimler vermiş ve veren insanların olduğunu biliyorum. Ancak bildiğim kadarıyla Antalya'da şu anda aktif olarak eğitim vermiyorlar.

başlangıç seviyesi arkadaşların aklı o kadar karışıyor ki yanlış hamleler yapıyorlardır eminim..

Yukarıda anlattığım kişilerin eğitim vermelerinden hatta malzeme satışlarından dolayı doğal olarak çevrelerinde bulunan insanların sempatilerini kazanmaları normaldir. Bu sempatizanlık sonucunda eğitim aldıkları ve dostluk kurdukları kişilerin, arkadaşlarının eleştirilmesine ve uyarılmasına tahammül edememelerini doğal karşılıyorum. Ancak bu işlerin sempatizanlıkla ya da benzer duygularla birlikte körü körüne yapıldığında tehlikeli sonuçların doğabileceğini görmek gerekiyor. Bu kalabalık topluluğun fikir ve düşüncelerini değiştirmek tek başıma (özellikle de kısıtlı zamanımda) mümkün olmasa bile ben doğru bildiğimi söylemeye ve uyarmaya devam edeceğim.

biri çok basit bi talep iletiyooo bir sürü peşine acaip açıkca beyan edilmeyen bi gizem yaratıp kafa karıştırılıyooo
HERKES AÇIK VE NET OLSUN

Sanırım benim düşüncelerimde anlaşılmayan gizemli bir taraf kalmamıştır. Ancak benim için; Funda Hanımın daha önceki yer eğitim deneyimi ve Antalya'daki eğitmenler hala gizemini sürdürüyor. (Lütfen bu paragraftan özellikle belirtilmediklerini düşündüğümü sanmayın; çünkü ben de kısıtlı zamanımda nete girebiliyorum.)

Tuncay Tahtakın- Antalya

Kullanıcı avatarı
karakanat
Pilot Menüsü: 

Mesaj #12 gönderen karakanat » 1 on yıl 7 yıl önce (02.12.2008, 18:19)

tamam arkadaşlar : )))) tek başıma bir şey yapmayacağımdan emin olabilirsiniz. ne camiaya ne de kendime tabiiki zarar vermek istemem. ortalığı karıştırıp kaçtım ama nete fazla zaman ayıramıyorum kusura bakmayın. verdiğiniz bilgiler için, öneri ve uyarılarınız için çok teşekkür ederim hepsini dikkate alıcam. kazasız belasız, iyi uçuşlar hepinize...

Kullanıcı avatarı
ORKO
Ad Soyad: Mehmet Gönüllü
Pilot Menüsü: 

Mesaj #13 gönderen ORKO » 1 on yıl 7 yıl önce (02.12.2008, 22:10)

karakanat yazdı:tamam arkadaşlar : )))) tek başıma bir şey yapmayacağımdan emin olabilirsiniz. ne camiaya ne de kendime tabiiki zarar vermek istemem. ortalığı karıştırıp kaçtım ama nete fazla zaman ayıramıyorum kusura bakmayın. verdiğiniz bilgiler için, öneri ve uyarılarınız için çok teşekkür ederim hepsini dikkate alıcam. kazasız belasız, iyi uçuşlar hepinize...

önce sitedeki eski konuları karıştırıp sonra yazınızı ve başlığınızı yazsaydınız, böyle bir karışıklığa neden olmazdınız... diye düşünüyorum...

konudan rahatsız oldum ki eminim biçok kişide benim gibi düşünüyordur...

bence bu başlık silinsin... sizce... :?:

Kullanıcı avatarı
tuncay
:
Yarışma Pilotu 200+ Club
Pilot Menüsü: 

Mesaj #14 gönderen tuncay » 1 on yıl 7 yıl önce (02.12.2008, 22:43)

Tekrar merhaba.

Yusufla özelden konuştuk. anladığım kadarıyla bazı insanların davranışlarından rahatsız olduğu için burada yazmak istemiyor.
Kendisi aklımdaki sorulara cevap verdi. benim acımdan anlasılmayan bir sey kalmadı.

Konuya üslübunu bozmadan cevap veren bütün arkadaşlara teşekkür ederim.

Kullanıcı avatarı
nostalji emlak
Ad Soyad: Faruk Dede
Pilot Menüsü: 

Mesaj #15 gönderen nostalji emlak » 1 on yıl 7 yıl önce (10.12.2008, 20:25)

eğitimlere başladığınızı duydum yener beyden ,
hayırlı olsun başarılı bir eğitmen tercih etmenize sevindim.
yener konusunun en iyisidir . çok yakında eminim iyi bir pilot olarak aramıza katılacaksınızdır.
uçuşlarınızda başarılar dilerim.

Kullanıcı avatarı
serhat
Ad Soyad: Serhat Kocaerol
Aldığı Beğeni: 5 / 2
Pilot Menüsü: 

Mesaj #16 gönderen serhat » 1 on yıl 7 yıl önce (11.12.2008, 02:03)

sevgili nostalji emlak, yenerin uçuşunuda kendini de iyi bilirim çok iyi bi insandır ama uçuş konusunda bir faciadır. bırakın öğrenci yetyiştirmeyi kendisinin uçmasını bile tavsiye etmem.
siz nasıl bir tecrübeyle yenerin iyi bir öğretmen, konusunun en iyi , başarılı bir pilot olduğunu karar verdiniz çok merak ediyorum.

ben antalyada uçan akdeniz üniversitesinde onlarca öğrenci yetiştirmiş birçok uzun mesafe yarışmalarına katılmış. şu anda aktif akrobasi uçan bir pilotum. 2000 saati aşkın uçuşum var. siz neye dayanarak yorum yapıyorsunuz merak ettim antalyada eğitim verebilecek seviyede bildiğim birkaç kişi var yener kesinlikle onlardan biri değil.....!!!!!!!!!!!!

Kullanıcı avatarı
tuncay
:
Yarışma Pilotu 200+ Club
Pilot Menüsü: 

Mesaj #17 gönderen tuncay » 1 on yıl 7 yıl önce (15.12.2008, 00:52)

Evet..
Fanatik grubu yine çalışmaya başladı. Yener'i övenlerin sadece Yener ile iş ilişkisi olan ya da ondan egitim almış kişiler olması oldukca ilginç.

İyi bir eğitmen olduğuna kanaat getirenlerin deneyimleri nedir merak ettim? Kac yıldır ucuyorsunuz? (Yener gibi tarih öncesinde başlamamışlardır umarim.) Ayrıca; iyi bir eğitmen nasıl olur?

Öğrencilerini allah korusun. Umarım buyuk kırımlar yaşanmaz.

Saygılar..

Tuncay Tahtakın - Antalya

Kullanıcı avatarı
karakanat
Pilot Menüsü: 

Antalya-Falez uçuşundan manzaralar

Mesaj #18 gönderen karakanat » 1 on yıl 7 yıl önce (23.12.2008, 16:01)

Merhaba arkadaşlar... Yener Yılmaz'la yaptığım falez uçuşlarında çok hoş kareler yakaladım. Sizlerle paylaşmaktan keyif alıcam...Şunu da söylemeliyim ki; limana bu derece yakın uçabilen nadir insanlardan biri olmak çok çok güzel. Teşekkürler Yener...
Dosya ekleri
P1100051.JPG
P1100055.JPG
P1100056.JPG
P1100058.JPG
P1100059.JPG
P1100033.JPG
P1100066.JPG
P1100068.JPG
P1100073.JPG
P1100076.JPG
P1100085.JPG
P1100086.JPG
P1100095.JPG

Kullanıcı avatarı
ASİ
Ad Soyad: Engin Karabudak
Pilot Menüsü: 

Mesaj #19 gönderen ASİ » 1 on yıl 7 yıl önce (23.12.2008, 16:54)

antalya'yı hatırladığım kadarıyla. yener yat limanına çok az irtifada gelmiş (hemde tandem). bence ordan geri dönebilmeniz büyük şans gibi gözüküyor. antalya'lı pilotlar daha iyi değerlendirir ama bana öyle gözüktü.

Kullanıcı avatarı
akühavk_burak
Ad Soyad: Burak Karademir
Pilot Menüsü: 

Mesaj #20 gönderen akühavk_burak » 1 on yıl 7 yıl önce (24.12.2008, 01:16)

arkadaşlar Antalyadaki eğitmenleri hala öğrenebilmiş değilim(eğitmen olmayanları öğrendim). Yardımcı olursanız sevinirim.

saygılarımla....