selam,
yazının sadece bu hareket ile ilgili olan kısmını çevirdim (2004'teki yarışmadan sonraki kısım). biraz acele oldu kusura bakmayın.
tumble'ın türkçesi: düşmek, yıkılmak, devrilmek; yuvarlanmak; acele ve dikkatsizce yürümek; takla atmak; karıştırmak, altüst etmek; örselemek
yarışma bittikten sonra yeni kanadım Act, Reaction ile çok uzun zaman çalışarak "ritmik SAT" hareketinde ustalaştım ve bir kerede kesintisiz 5 tumble yapmayı başardım. sonra birgün ekim'de Cenes, Granada'daki muhteşem akrobasi sezonunun sonunda, günün son uçuşunda inmeden önce irtifa aldım ve kanadı güzel bi ritmik SAT'a soktum. üzerine her çıkışımda kanat büyük miktarlarda enerji taşımaktaydı ve her zamankinden daha fazla düşeyde olduğumu hissettim, böylece frenleri tamamen bırakmaya, kolonlara hakim olmaya ve kanadın uçmasına izin vermeye karar verdim.
inanılmaz bir şekilde kanat hiç enerji kaybetmeden etrafımda dönüp durmaya başladı! zaman zaman kanadın üzerine mükemmel düşey tumble'lar ile geldim ve momentum azalmıyordu. 8 tumble'dan sonra irtifam konusunda endişelenerek çıkmaya karar verdim. kanat tam üzerimden geçerken adrenalin yakıtlı sevinç nidalarıyla full stall yaparak düz uçuşa geçebildim. bu yeni manevraya "infinite tumble" (sonsuz takla) adını verdim.
takip eden haftalarda "infinite"i dönüş sayılarını yavaş yavaş arttırarak mümkün olduğunca çalıştım. hareketi keşfettikten sadece 3 hafta sonra, yarışmacı arkadaşlarıma bu hareketi göstermek üzere güney amerika FAI Acro yarışması için arjantin'e gittim. FAI jürisi David Eyraud bunu görür görmez, mevcut en zor hareket sayarak ("ritmik SAT"tan bile!) verilebilecek en yüksek skorla ödüllendirdi. maalesef son turda yedek atmak zorunda kaldığım için son sıraya düştüğümden, benim açımdan en iyi yarışma değildi ama beni zorlayan "infinite tumble"ı dünyaya göstermek zorunda olmamdı. o zamandan beri "infinite"i toplam olarak yüzlerce kere, 600 dönüşten fazla çalıştım ve rekor olarak 23 kesintisiz dönüşüm var. tabii ki tehlikesiz birşey değil; şimdiye kadar 2 kere yedek atmak zorunda kaldım ve 4 kere kanada dokunarak içine düşmekten son anda kurtuldum. hala öğrenecek çok şeyimiz var.
referans:
http://www.xcmag.com/Spinner/read/article.cfm?id=1277
sevgiler.