Pre PWC Denizli 2007 Yarışma Sonuçları

Yarışma duyuruları , sonuçları.

Moderatör: Moderatör Ekibi

Kullanıcı avatarı
Aviator
Ad Soyad: R. Özay Zorlu
:
Yarışma Pilotu 100+ Club
Aldığı Beğeni: 6 / 0
Pilot Menüsü: 

Pre PWC Denizli 2007 Yarışma Sonuçları

Mesaj #1 gönderen Aviator » 1 on yıl 9 yıl önce (02.06.2007, 14:08)

merhabalar,

geçtiğimiz hafta denizli'de düzenlenen pre pwc yarışmasına dair detaylar ve sonuçlar şöyle:

yarışmaya dair özet bilgiler şöyle:

pre pwc denizli 2007 - faı cat-2 yarışma

kullanılan programlar: compe gps competition , race
kullanılan puanlama sistemi: gap 2002

toplam katılımcı sayısı....: 97
türk yarışmacı................: 61
yabancı yarışmacı...........: 36

uçuşlan toplam task (görev): 3
1. task: 49.8 km (race to goal)
2. task: 38,1 km (race to goal)
3. task: 34,6 km (race to goal)

yapılan goller:
1. task: 4 pilot
2. task: 12 pilot
3. task: 28 pilot

3 task sonunda genel sıralama:

1- chapuıs , jean francois (fra)
2- sayır , semih (tur)
3- dımov , daniel (bgr)
4- savov , yassen (bgr)
5- fuzovsky , janush (pol)
6- jordanov , georgi (bgr)
7- tahtakın , tuncay (tur)
8- tzvetanov , valery (bgr)
9- dursun , mehmet (tur)
10- zorlu , r. özay (tur)
11- senıor , matt (nzl)
12- kaya , bilal (tur)
13- dımıskovskı , goran (mkd)
14- valkov , dimitar (bgr)
15- yıldırım , yiğit (tur)
16- dımov , orlin (bgr)
17- ınce , hilmi (tur)
18- bılge , egemen (tur)
19- ırtem , hakan (tur)
20- pavlov , vasily (rus)
21- gıonov , tzvetan (bgr)
22- donchev , milen (bgr)
23- tzolov , tzvetan (bgr)
24- erkek , david selçuk (tur)
25- koskas , olivier (fra)
26- gökbulut , akın (tur)
27- resplendıno , luck (fra)
28- etıke , yurdaer (tur)
29- hacıalıoglu , ziya (tur)
30- patrıc , joliet (fra)
31- georges , guerrier (fra)
32- yıldız , abdullah (tur)
33- şafak , hüseyin fehmi (tur)
34- spyroglou , dimitrios (grc)
35- şahin , sukan (tur)
36- kuhnova , renata (cze)
37- markov , evgeni (bgr)
38- akturk , m. umut (tur)
39- yavaş , uğur (tur)
40- uygun , c. cenk (tur)
41- açıkgöz , yılmaz (tur)
42- akçalar , hakan (tur)
43- ceyhun , zafer (tur)
44- durna , serdar (tur)
45- naydenov , anton (bgr)
46- bolat ,yasemin (tur)
47- zhekov , rumen (bgr)
48- kısmır , eser (tur)
49- cıcı , hakan (tur)
50- shumılov , michail (rus)
51- gavrılov , petar (bgr)
52- bodurova , petia (bgr)
53- hoyraz , mevlüt (tur)
54- ıordanıdıs , dimitrios (grc)
55- akcıl , umut (tur)
56- neshev , vladimir (bgr)
57- kıroglu , savaş (tur)
58- djambov , christo (bgr)
59- okay , basat (tur)
60- dımıtrova , daniela (bgr)
61- dırekcı , cemal (tur)
62- kılıc , muharrem (tur)
63- ertas , a. onur (tur)
64- sıarov , petar (bgr)
65- kıosoglıdıs , dimitrios (grc)
66- yorgancıoglu , huseyin (tur)
67- konca , nihat (tur)
68- bastug , erdem (tur)
69- akbas , erhan (tur)
70- kecef , yasin (tur)
71- kec , omer (tur)
72- celebı , hasan (tur)
73- kın , cihan (tur)
74- san , cihat (tur)
75- kara , celal (tur)
76- ertuzun , serap (tur)
77- kurt , ısmail (tur)
78- gudenoglu , ahmet (tur)
79- erol , ruth yasemin (tur)
80- donmez , mustafa (tur)
81- mladenova , daniela (bgr)
82- ralchev , georgi (bgr)
83- gıoranıdıs , lazarov (grc)
84- akyuz , polat kemal (tur)
85- gurgun , mustafa (tur)
86- kurt , özgür mutlu (tur)
87- gur , adil (tur)
88- aydın , tülay (tur)
89- sarıgöl , t. özgür (tur)
90- topçu , levent (tur)
91- ozan , h. avni (tur)
92- ılker , serdar (tur)
93- babur , özgün (tur)
94- uluısık , tolga (tur)
95- galıullın , rustam (rus)
96- erol , leyla mrjam (tur)
97- tekın , tahsin (tur)

not: faı cat2 yarışmalar wprs sistemi ile dünya sıralamasına puan verir.
faı dunya siralamasi: http://civlrankings.fai.org/?a=328&ladd ... 007-03-01&
faı turkiye sıralaması: http://civlrankings.fai.org/?a=326&ladd ... ion_id=225

görüşmek üzere..

r. özay zorlu
www.ozayzorlu.com
www.axis-turkey.com

Kullanıcı avatarı
Bilalk
Ad Soyad: Bilal Kaya
:
Yarışma Pilotu
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #2 gönderen Bilalk » 1 on yıl 9 yıl önce (02.06.2007, 14:15)

özay güncellenmiş yeni puanlamayı bulamadı galiba bu gün itibariyle FAI yarışmalarına göre wprs sistemi ve dünya sıralaması
http://civlrankings.fai.org/?a=326&ladd ... ion_id=225

bilal

Kullanıcı avatarı
BALKİRAZ
Ad Soyad: Ertan Balkiraz
:
150+ Club
Aldığı Beğeni: 26 / 1
Pilot Menüsü: 

Mesaj #3 gönderen BALKİRAZ » 1 on yıl 9 yıl önce (02.06.2007, 18:03)

Tüm yarışmacı pilotlara;Yamaç paraşütü sporunun Türkiyede gelişmesine katkılarınızdan ve dünya da ülkemizi temsil ettiğinizden dolayı teşekkürler.
Dünya sıralamasında ülkemizi üst sıralara taşımanız dileğiyle.
Kazasız zevkli uçuşlar.

Kullanıcı avatarı
SENERARSLAN
Ad Soyad: Sener Arslan
:
50+ Club
Aldığı Beğeni: 1 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #4 gönderen SENERARSLAN » 1 on yıl 9 yıl önce (07.06.2007, 19:00)

öncelikle yarışmaya katılan tüm türk pilotlarına özellikle semih hocama teşekkürler. ilk 10 a gireceğini tahmin ettiğimiz bir kaç kişi malesef olmadı. mesela egemen hocayı ilk on da garanti diyordum. siteden takip ettiğim yarışmalarda bulunan arkadaşlara bi şey sormak istiyorum. gözlemlediğiniz kadarıyla yurt dışından gelen pilotların techizatları bizim pilotlarınkinden çokmu farklıydı dahamı kaliteliydi ya da tecrübeleri dahamı fazlaydı. yarışmaya katılan tüm türk pilotları bölgeyi çok iyi biliyordu defalarca uçmuştu. ilk 10 da bulunan sayımız hakkında ki eleştirilerinizi yazarmısınız. BU ARADA KAZANILMIŞ HER BAŞARI BAŞARIDIR. KATILAN TÜM PİLOT ARKADAŞLARA ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM. sadece ardaki farkın genel olarak sebebi neydi?

Kullanıcı avatarı
tuncay
Ad Soyad: Tuncay Tahtakın
:
Yarışma Pilotu 200+ Club
Pilot Menüsü: 

Mesaj #5 gönderen tuncay » 1 on yıl 9 yıl önce (08.06.2007, 00:27)

YP parısmaları malesef bizim hafta sonu kroslarımıza benzemiyor. hafta sonu krosları daha cok; irtifayı ve mesafeyi garanti ederek tek yöne sallana sallana yapılan ucuslardır. toplu ucuslarda dahi pilotlar onden birilerinin gitmesini bekleyebilir. ancak yarısma tamamen farklı.. surekli hızlı ve avantajlı ucmak gerekiyor.. kalkıs dakikasından havada start alınmasına kadar her bir adımın zamanında ve taktiksel olarak yapılması gerekiyor. startı 3 dk gec alarak ilk grubu kacırabilirsiniz ve tek basına ovanın ortasında kalabilirsiniz. sonuc olarak; turk pilotlarının yarısma deneyimlerinin az oldugunu dusunuyorum. son yıllarda ülkemizde artan yarısmalar ve yurt dısına cıkan pilotlarla umarim daha cok deneyim kazanacagız.

turk pilotları hafta sonları sadece tek bir yone mesafe ucarak bolge deneyiminde malesef kısır kaldı. O bölgeden defalarca ucmamıza regmen yarısmada bolge pilotlarının dahi ucmadıgı rotalara task verildi.

Pilotlarımız yarısmalara hala DHV 1-2 veya 2 kanatlarla katılıyorlar. yarısma kanadıyla orta duzey bir kanat 1 km gittiginde irtifa farkı 200mt'leri buluyor. buda termik yakalama ve tutunma kabiliyetini azaltıyor. bir de buna kafa rüzgarını da eklersek yarısma kanatlarının üstünlüğü tartışılmaz olur. Yabancı pilotların DHVtestlerine bile girmeyen yarısma kanatları varken, hafta sonu ucuslarında DHV2 ya da 2-3 gibi kanatlarla uctuğunu duymustum. Emniyet önemli ama yarişmada yarışma kanadı kullanılır.

türk pilotları sonic varyo(kulak varyosu) ile ucarken elin adamı ucus bilgisayarları ve yedek gpslerle ucuyor.

Hazılık yarısmalarında iyi pilot sayısı azdır. bu yarısmaya gelen yabancılardan buyuk cogunlugunu puan toplamak icin geldigini dusunursek; bu yarısmada ilk ona giren adamlardan Kayseri'de onlarca olacağını düşünebiliriz.
Herkesi Kayseri'ye bekliyoruz..
:!:

Tuncay TAHTAKIN -ANTALYA

Kullanıcı avatarı
Aviator
Ad Soyad: R. Özay Zorlu
:
Yarışma Pilotu 100+ Club
Aldığı Beğeni: 6 / 0
Pilot Menüsü: 

Yarışma Uçuşu Nedir? Turk - Yabancı Yarışmacı Farkı..

Mesaj #6 gönderen Aviator » 1 on yıl 9 yıl önce (08.06.2007, 01:08)

Sorunuza cevap ve yorum getirmeden önce Yarışma Uçuşu nedir , XC Yarışması nasıl yapılır ona cevap verelim.

Yarışmalarda her uçuş günü Pilotlara uçmaları için belirli sayıda dönüş noktaları (turnpoint) içeren ve bir hedef (goal) noktası ile biten görevler (task) verilir.
Bu Tasklardaki rotalar zigzag gidis gelis ve dogrusal bir hat seklinde olabilir.
Pilotun görevi tüm dönüş noktalarından kurallara uygun olarak geçerek gol çizgisine ulaşmaktır. Gol çizgisine ilk (en kısa sürede) ulaşan pilot en yüksek puanı alır. Diğer pilotlarda gol zamanlarına veya gol yapamadılarsa uçtukları mesafelere göre sıralanırlar.

Yarışmaların , açık mesafe Cross Country uçuşlarından en belirgin farkları herzaman arka rüzgarla hareket edilmemesi (kafa rüzgarına verilen turnpointler) ve gol noktasına en kısa sürede varma zorunluluğu sebebiyle hızlı uçulması gereğidir.

Yarışmalarda hız herşeyden önemlidir. Uçulan kanadın hızlı olması gerektiği gibi , pilot da hızlı uçabilmelidir. Hızlı uçuştan kasıt: Günün termal koşullarını iyi okuyarak bulunan termallerde optimum süre (en kısa sürede max irtifa almak) kalarak diğer termale doğru süzülmektir. İyi yarışma pilotları her termali kullanmayabilirler , iyilerini seçerler. Sadece iyi oldugunu düşündükleri termalde döner ve termal çok fazla zayıflamadan önce veya diğer termale , turnpointe , gole ulaşmalarına yetecek kadar irtifa aldıklarına emin olduklarında termalden ayrılırlar.
Yarışmalarda Pilotaj yeteneği kadar önemli olan birdiğer faktörde planlama ve taktikdir. Yarışma Pilotları uçulacak bölgeyi ve o gün verilen rotayı iyi etüd ederler. Hava koşullarını iyi okurlar ve değişmeleri gözlemlerler.
Yarışma , ilk gün bölgeye ulaşınca başlar ve son gün goal çizgisine kadar sürer.
Bu süreç zarfından yemeniz , içmeniz , dinlenmeniz , mental hazırlığınız , konsantrasyonunuz , malzeme düzeniniz sizin sıralamadaki yeriniz üzerinde önemli rol oynar.

Yarışmada iyi derece elde edebilmek çin gerekenler:
Pilotaj: İyi bir pilotaja , düzenli ve hedefe yönelik çalışma ve yüksek uçuş saati neticesinde ulaşılır. Yarışmada başarı için iyi ve akıllı uçmalısınız. Herkoşulda mutlaka max süre havada kalarak mesafe yapabilmelisiniz.

Bilgi:: Uçuş ve yarışma kariyeriniz boyunca bilgiye açık olmalısınız. Öğrenme asla bitmez. Araştırmacı olmalısınız. Kuvvetli teorik bilgiye sahip olmalı ve bunu pratiğe dökmeye başarabilmelisiniz.

Malzeme: Yarışmalarda üst sıra beklentiniz var ise en azından dhv 2-3 , afnor performans veya EN-D testlerine sahip Yarışma kanatlarıyla (serial racer) veya testsiz yarışma kanatlarıyla (open class) uçmalısınız. Ayrıca kapalı (koza) harnesslerle uçmanızda fayda var.

Uçulan kanatların hızı süzülüşü ve ferformansı çok önemli olsa da , pilotajı iyi olmayan bir pilot için iyi malzemenin bir önemi yoktur. competition kanatla ucan vasat bir pilotu dhv-2 bir kanatla geçmemeniz için bir neden yoktur.

Ancak düşük performanslı bir kanat ile uçan iyi pilotaja sahip bir pilotun , kendisiyle benzer seviyelerde olan ve competition kanatla uçan pilota geçilme ihtimali çok yüksektir.

Tüm bu bilgiler ışığı altına Pre PWC de ilk 10 da neden çok sayıda yabancı var sorusuna cevaplarım şöyle:

1- Ülkemiz pilotlarının performans kanatlarla uçma konusunda temkinli oluşu.
2- Uçuş ve Yarışma hususundaki konsantrasyon eksikliğimiz.
4-Yarışma tecrübesi eksikliği
5- Bilgi eksikliği
6- Malzeme kullanımındaki eksiklerimiz (kanat+uçuş elektronikleri)

1. madde için ufak bir hatırlatma: performans kanatla uçma konusunda temkinli olmak hususuyla; sadece performans kanat ile uçabilecek kabiliyette olupta daha düşük seviye kanatlarla uçan pilotlar kastedilmiştir.
Performans kanatla uçmak ciddi bilgi , tecrube ve ucus saati gerektirir. İleri Performans-Yarışma Kanatları kendi uçmaz , pilotları tarafından uçurulurlar.

Yukarıda saydıgım olumsuzluklara rağmen , yarışma uçuşları ülkemizde başladığından bu yana yarışmaların içerisinde olan bir pilot olarak geldiğimiz yerin çok önemli oldugunu düşünüyorum. İleriki yıllarda çok daha fazla sayıda pilotla çok daha yukarılarda olacağız.

R. Ozay ZORLU
Venus Air Sports
www.axis-turkey.com
www.ozayzorlu.com
En son Aviator tarafından 08.06.2007, 09:39 tarihinde düzenlendi, toplamda 3 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
SENERARSLAN
:
50+ Club
Pilot Menüsü: 

Mesaj #7 gönderen SENERARSLAN » 1 on yıl 9 yıl önce (08.06.2007, 02:16)

hocam verdiğiniz bilgiler için gerçekten çok teşekkür ederim. inanın bir çok arkadaş için en azından benim için mükemmel bilgiler verdiniz. evet yarışmalarda başarı çıtası mutlaka gittikçe artacaktır. en azından serial racer ile competition kanat ile uçan pilot sayısı ileride artacaktır mutlaka. ülkemizde gelişme gözle görülür bir şekilde artıyor. gelecekte ilk 10 da 10 pilot arkadaşın isminin yazılması temennisi ile tekrar teşekkür ederim

Kullanıcı avatarı
muraks
Ad Soyad: Murat Aksoy
:
50+ Club
Aldığı Beğeni: 1 / 1
Pilot Menüsü: 

Mesaj #8 gönderen muraks » 1 on yıl 9 yıl önce (08.06.2007, 08:39)

Selam Özay,
Verdiğin bilgiler için ben de teşekkür ediyorum. Arkadaşın sorusu ile birlikte yarışmalar konusunda merak ettiğim birçok soruyu cevaplamışsın aslında. İş yoğunluğunun arasında bunları yazman çok güzel. Umarım yeni bir konu başlığı altında diğer yarışma pilotları da böyle teorik bilgilerin yanında güncel uçuş tecrübelerini de bizimle paylaşırlar.
Daha iyi dereceler ve daha önemlisi, daha keyifli uçuşlar diliyorum.
Murat

Kullanıcı avatarı
KAYAKIN
Ad Soyad: Cihan Kın
Pilot Menüsü: 

arkadaşlar merhaba

Mesaj #9 gönderen KAYAKIN » 1 on yıl 9 yıl önce (08.06.2007, 11:00)

Özay ve Tuncay arkadaşlarımızın bilgilendirmeleri için çok teşekkürler.

pre pwc denizli 2007 yarışması benim ilk tecrübemdi . geçen sene winddummy olarak katılımıştım ... Bu yarışdaki amacım görevi tamalamaktı şimdi biliyorum ki çok çalışmalıyız... yarışmacı pilot olabilmek Türkiye doğa şartlarında zor değil , bu konudada cennet bir ülkemiz var .. Fakat asıl işi uçmak olmayan arkadaşlar hafta sonu uçuşları ile yarışmacı pilot olmaları çok zor... Ama yine de , ileride ilk onda daha fazla türk pilotu olacağına inanıyorum
...

Beni üzen başka bir noktayı dile getirmek istiyorum , böyle yoğun , zor bir organizasyon Türkiye'de gerçekleşti , kimsenin burnu kanamadı ki bu çok önemli , fakat hiçbir spor programı -haber - gazete bundan bahsetmedi .. yada ben rastlamadım .. denizli radyo-tv hariç...
bu çok üzücü
..
Bence genele yayılamlı ve bu spor tanıtılmalı ....

Kullanıcı avatarı
SkyCloud
Ad Soyad: Akin Gokbulut
:
Moderatör Yarışma Pilotu 150+ Club
Aldığı Beğeni: 20 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #10 gönderen SkyCloud » 1 on yıl 9 yıl önce (08.06.2007, 12:32)

Yarismaci Pilot olmak ve yarismalarda ucabilmek icin o kadar cok faktor var ki duzgun ve anlasilabilir bir sirayla yazmak cok zor, gunler hatta aylar alabilir.
Oncelikle elle tutulmayan gozle gorulmeyen noktalari ele alalim.
*Pilotun sahip oldugu karakter, ic dunyasi, ogrenmeye ve yeniliklere surekli acik olmasi, kendini yetistirme kabiliyeti. Karizma, hava atmak veya sorti icin degil kendi ic tatmini icin ucabiliyor olmasi. Paylasimcilik, dayanisma, her olaydan pozitif ders almasi ve her seyden onemlisi emniyet.
*Iyi bir egitim ve devami ve pilotun bunlari ozumseyip her anlamda uygulamasi.
*Sadece haftasonuyla bir yere kadar. Surekli ucus. Mumkunse her gun, degilse haftada 3-4 amaca yonelik ucus ve gelisme. Tuning. Kendi eksi ve artilarini objektif olarak bilmek. Basarisizlik veya patlama korkusu olmadan ucus (sanki hic inmeyecekmis gibi). Sifir hata ile her yerden kalkis, her yere inis teknigi. Gerektiginde gerektigi kadar risk alma yetisi.
*Termik bulma, verimli kullanma, transition, kafa ruzgarina karsi ucus, yer sekillerini dogru okuma, dogru kararlar verme. Termikte ruzgar/bulut alti-ustu, termik cycle, McCreedy mentalitesi, gerektiginde soaring ile tutunma/bekleme, hamle zamani, ruzgar siddetini kullanma, lee side termikler, hiz/performans degerlendirmesi, strateji belirleme ve dogru uygulama, convergence alanlarini belirleme/bulma, dag siralari boyunca ucus, flatland ucus, ozellikle low save yeteneginin super gelistirilmesi. Pratik, pratik, pratik.
*Kanatla artik bir olmak, full adaptasyon. Teknik bilgi ve altyapi. Surekli arastirma.
*On hazirlik, her ucus yerinin google earth, compegps, mapsource, basili harita ve esyukseltilerle incelenmesi, irdelenmesi. Mental hazirlilik ve ucus esnasinda mental yeterlilik ve korunmasi, yarismada/ucusta konsantrasyonu surekli ust duzeyde tutmak.
*Seviyesine uygun olarak devamli kendinden daha ust duzey ve tecrubeli pilotlarla beraber ucus. Her ucustan sonra toplu ucus kritigi, gozden gecirme.
*Hatasiz gps, vario, telsiz, harita kullanma becerisini gelistirme.
*Ve en onemlisi tum bunlari zevk alarak yapmak. Yani yasam bicimi.

Biraz geyik gibi oldu ama ilk asamada aklima gelenler boyle.
Illa elle tutulur bir seyler soyleseydin diyorsaniz, en azindan yazin hemen hemen her haftasonu nereye gidiyorsak ve artik seviyem uygun diyorsaniz bizlerle gelin veya XC ucusa giden bolge pilotlarinin pesinden ayrilmayin. Bildigimiz kadariyla tum bilgi ve tecrubemizi aktaralim, sorun soyleyelim veya biz de ogrenelim, ucusta gozlemleyin, her ucusta tavsiyeleri seviyenizi uygun olarak uygulayin. Sonrasi size kalmis. Surekli gelirseniz gelismeniz cok hizli olmayacak fakat bir sure sonra farkedilen bir sekilde ufak ufak kademe atladiginizi ve kademe atlamaya devam edeceginizi sizler de farkedeceksiniz.
Sadece XC ucus organizasyon ve haberlesme icin amatorce kurulmus haber grubuna uye de olabilirsiniz : [email protected]

Bekleriz.

Kullanıcı avatarı
muraks
Ad Soyad: Murat Aksoy
:
50+ Club
Aldığı Beğeni: 1 / 1
Pilot Menüsü: 

Mesaj #11 gönderen muraks » 1 on yıl 9 yıl önce (08.06.2007, 14:16)

Merhaba Akın Abi,
Verdiğiniz tüm bilgiler için teşekkürler. Umarım biryerlerde birlikte uçma fırsatını yakalarız. Ayrıca geçen hafta sonu yaptığınız uçuşun gps kayıtlarını gördüm. Google ile 3d uçuş izinizi takip ederken kendim uçuyormuş gibi hissettim. Birkaç püf noktayı bizzat sizden duymak isterim.
Görüşmek üzere,
Murat / Yalova

Kullanıcı avatarı
SENERARSLAN
:
50+ Club
Pilot Menüsü: 

Mesaj #12 gönderen SENERARSLAN » 1 on yıl 9 yıl önce (08.06.2007, 19:12)

xc eğitimlerine başlangıç düzeyi nedir. DHV 1 kanatla ufak tefek denemelerimiz var ilk denememizde 300 m den kalkıp 16 km falan yaptık. Bir yarışmaya katılabilmek için hangi seviyede olmak gerek ve katılım şertları ne oluyor müracatta belge sertifika vs isteniyormu. ben geldim yarışmaya katılmak istiyorum denmiyodur mutlaka. birde yarışma pilotu olanlar hakkında yukarıda yazılı olanları inceleyince çok profesyonel çalışmaların taktiklerin olması gerektiğini gördüm. ve genelde kişilerin kendi koçları antrönerleri vs yok teknikleri tamamen kendileri belirliyor galiba yada kopyamı ediliyor.

Kullanıcı avatarı
SkyCloud
:
Pilot Menüsü: 

Mesaj #13 gönderen SkyCloud » 1 on yıl 9 yıl önce (11.06.2007, 09:35)

Yarisma nedir, nasil yarisma pilotu olunur, yarismalara nasil katilinir diye merak eden veya soru soran arkadaslar iste size bulunmaz firsat. 13-17 Haziran tarihlerinde Aksaray Ekecik daginda duzenlenecek olan Yamasut Domuzgucu Yarismasi var. Seviyesini uygun goren, ilk yarisma tecrubesini yasamak isteyen veya yarisma havasini koklayarak ilerki tarihlere hazirlik yapmak isteyen tum pilotlar katilmali bence. Secim kriterleri yok ve maliyeti cok dusuk (5 gun 100 YTL hersey dahil veya haftasonu icin 60 YTL hersey dahil).
En azindan haftasonu icin katilinmali.
Merak ediyorum bakalim gunluk sorti sayisini ve klavyelerini birakip kac yeni pilot gelecek. Hemen kaydinizi yaptirin.
Hodri meydan.

Kullanıcı avatarı
SENERARSLAN
:
50+ Club
Pilot Menüsü: 

Mesaj #14 gönderen SENERARSLAN » 1 on yıl 9 yıl önce (11.06.2007, 14:51)

16 sında nişanım var fakat mükemmel bir durum gibi geldi bana. tekrarı daha sonra ne zaman yapılacak organizasyonu kim yapıyor müraacatlar nereye yapılıyor bahsedilen fiyatlara neler dahil daha geniş bilgi verilse iyi olur? akın özellikle organizasyonu düzenleyen ve tekrar ne zaman yapılacağını yazarsan sevinirim

Kullanıcı avatarı
SkyCloud
:
Pilot Menüsü: 

Domuzgucu Kupasi - Ekecik/Aksaray - 13-17 Haziran

Mesaj #15 gönderen SkyCloud » 1 on yıl 9 yıl önce (11.06.2007, 15:58)

Bu tur organizasyonlar [email protected] ve [email protected] gruplarinda defalarca duyuruluyor. Bu forumda duyurulmamis olmasi bir eksiklik olarak goze carpiyor.
Organizator : Ugur Yavas (Nautilus-Kas, ki kendisi bir gonul adamidir).
Tel : 0535 8237147
email1 : [email protected]
email2 : [email protected]
web : www.trprs.com

Gelisime acik her pilotun boyle organizasyonlari kacirmamasi lazim, bulunmaz firsat ve nimettir, hem maddi hem manevi. Dunyanin baska yerinde benzer uygulamalar ben pek gormedim. Hem ucuz hem de egitim workshop. Seviyesi/tecrubesi uygun olmayanlara ucus izni verilmeyebilir cunku termik/turbulans durumlari kuvvetli, darbeli ve degisken. Fakat havayi koklamak bile bazen itici guctur.

Kullanıcı avatarı
hilmiince
Ad Soyad: Hilmi İnce
:
Yarışma Pilotu 100+ Club
Pilot Menüsü: 

Mesaj #16 gönderen hilmiince » 1 on yıl 9 yıl önce (11.06.2007, 16:01)

Cihan demis ki....
Beni üzen başka bir noktayı dile getirmek istiyorum , böyle yoğun , zor bir organizasyon Türkiye'de gerçekleşti , kimsenin burnu kanamadı ki bu çok önemli , fakat hiçbir spor programı -haber - gazete bundan bahsetmedi .. yada ben rastlamadım .. denizli radyo-tv hariç...
bu çok üzücü ..

valla acikcasi bizi de üzen böyle bir organizasyonda, festival festival dolasan Türk pilotlarını cok fazla gorememek oldu. bırakın ülkemin basın yayınını Türkiye'deki en buyuk havacılık listesinde bile ne kadar bahsedildi ki?

Kullanıcı avatarı
SENERARSLAN
:
50+ Club
Pilot Menüsü: 

Mesaj #17 gönderen SENERARSLAN » 1 on yıl 9 yıl önce (11.06.2007, 20:20)

teşekkür ederim. yakından takip ediceğim konulardan biri. yarışma pilotu olmak adına bir uğraşım yok fakat uçuş tekniğini geliştirmek tecrübeyi arttırmak amacıyla bu tür organizasyonlarda yer almak muhakkak bir şeyleri geliştirmede etken rol oynar.

Kullanıcı avatarı
levo_redkid
Ad Soyad: Levent Topcu
:
Yarışma Pilotu 100+ Club
Pilot Menüsü: 

Mesaj #18 gönderen levo_redkid » 1 on yıl 8 yıl önce (12.06.2007, 19:09)

Veya;

Fly your senses...

-levent

Kullanıcı avatarı
SENERARSLAN
:
50+ Club
Pilot Menüsü: 

Mesaj #19 gönderen SENERARSLAN » 1 on yıl 8 yıl önce (25.06.2007, 13:52)

katılımcı listesine bakınca bu organizasyonda profesyonel isimlerin yoğunluğu dikkatimi çekti. bu konuda ilk deneyimini yaşayacak olan kişiler tecrübe sahibi olsunlar diyemi böyle bir liste.

Kullanıcı avatarı
yimenici
Ad Soyad: Ahmet Yimenicioglu
Pilot Menüsü: 

Mesaj #20 gönderen yimenici » 1 on yıl 8 yıl önce (25.06.2007, 16:00)

skycloud yazdı:.
Sadece XC ucus organizasyon ve haberlesme icin amatorce kurulmus haber grubuna uye de olabilirsiniz : [email protected]

Bekleriz.

burda ki gruba nasıl uye olunacak,bilgi verirseniz sewinirim...