Sivas'ta uçuş
Moderatör: Moderatör Ekibi
- metinmurat
- Ad Soyad: Metin Murat
- Aldığı Beğeni: 0 / 0
- Pilot Menüsü:
Sivas'ta uçuş
Cumhuriyet Ünv. yaslandığı Kardeşler tepesinden 5.6.05'te 2 uçuş yaptım. Tepe kuzey rüzgarına uygun. Kalkış alanına kadar araçla ulaşmak mümkün. Çıkış yeri temiz ve çok geniş. İniş alanı rahat ve Üniversitenin üst kenarı. 200 metrelik irtifalı tepenin eğitim ve ilk irtifa uçuşlarına uygun olduğunu düşünüyorum.
- Deniz Erenler
- Ad Soyad: Deniz Erenler
- Pilot Menüsü:
Erzincan Aloooo !!!
Osmancim Selamlar,
bak simdi dayanamadim gene koptum . .
abisi ROTAR dedigin THY"da olur . . Sivas ne yaptiki Rotar"i
onlara yakistirdin !! Kayserili olsan anlarimda hehehe..
ROTOR abisi ROTOR
Onursan hocam bir gun iste gec kalirda ustune hani kitlerlerse
belkim bir vakit bulursa ornekli sekilli anlatir nedir bu ROTOR denen
musibet !!
kisaca ruzgari karsilayan tepenin (veya engel teskil eden her ne ise)
heman arkasinda olusan, bu engeli asan ruzgarin karistirdigi turbulansli
alandir . . hep ayni yerde oldugu (engel sabit olmadigindan gezmedigi)
icin kendilerine kafirler ROTOR demistir . . bizde aynen kullaniriz . .
Rotor ne demek merak edene,
http://sozluk.sourtimes.org/ sayfasinda ROTOR diye aradinizmi karsiniza cikan sayfadaki 9.nolu tanimlama :-)
daha fazla aciklama isterim diye tutturana, bu sene Yamasut Kupasini almasinda buyuk emeklerim gecen Baris Aydinsoy"un timeless bir yazisi
merakinizi giderecek, belkide sizi muhtemel kazalardan koruyacaktir,
Its in Turkish so READ IT GOD DAMN IT !!! :-) . .
http://www.yamacparasutu.net/makale/det ... 6&iType=21
Saygilar/Deniz Erenler
bak simdi dayanamadim gene koptum . .
abisi ROTAR dedigin THY"da olur . . Sivas ne yaptiki Rotar"i
onlara yakistirdin !! Kayserili olsan anlarimda hehehe..
ROTOR abisi ROTOR
Onursan hocam bir gun iste gec kalirda ustune hani kitlerlerse
belkim bir vakit bulursa ornekli sekilli anlatir nedir bu ROTOR denen
musibet !!
kisaca ruzgari karsilayan tepenin (veya engel teskil eden her ne ise)
heman arkasinda olusan, bu engeli asan ruzgarin karistirdigi turbulansli
alandir . . hep ayni yerde oldugu (engel sabit olmadigindan gezmedigi)
icin kendilerine kafirler ROTOR demistir . . bizde aynen kullaniriz . .
Rotor ne demek merak edene,
http://sozluk.sourtimes.org/ sayfasinda ROTOR diye aradinizmi karsiniza cikan sayfadaki 9.nolu tanimlama :-)
daha fazla aciklama isterim diye tutturana, bu sene Yamasut Kupasini almasinda buyuk emeklerim gecen Baris Aydinsoy"un timeless bir yazisi
merakinizi giderecek, belkide sizi muhtemel kazalardan koruyacaktir,
Its in Turkish so READ IT GOD DAMN IT !!! :-) . .
http://www.yamacparasutu.net/makale/det ... 6&iType=21
Saygilar/Deniz Erenler
- kimyaci
- Ad Soyad: Hamdi Haçın
- Pilot Menüsü:
bende sivastanım arkadaşlar burda öğrenciyim 2007 eylülde thk nun açtığı bölgesel kursa katıldım ve başlangıç sertifikamı aldım.
kardeşler tepesi hakkında yazılanları görünce çok sevindim daha geçtiğimiz pazar günü 13,04 de ilk yelkenimi yaptım o tepede çok güzel bi gündü sanırım 10-15 kişi vardık şenlik tadındaydı..
sivasta uçmak isteyen arkadaşlar bana özel mesaj atarlarsa uçan abilerim ile tanıştırır yardımcı olurum
kardeşler tepesi hakkında yazılanları görünce çok sevindim daha geçtiğimiz pazar günü 13,04 de ilk yelkenimi yaptım o tepede çok güzel bi gündü sanırım 10-15 kişi vardık şenlik tadındaydı..
sivasta uçmak isteyen arkadaşlar bana özel mesaj atarlarsa uçan abilerim ile tanıştırır yardımcı olurum
- SENERARSLAN
- Ad Soyad: Sener Arslan
- :
- Aldığı Beğeni: 1 / 0
- Pilot Menüsü:
Selam arkadaşlar. Sivasta uçan uçmayı düşünen bütün arkadaşlara dikkatli olun derim. Sonuçta termikleri pek uysal olmuyor. Hatırlarsanız sivasta selahattin isimli arkadaş kalkıştan hemen sonra girdiği termikte tepe önüne çakıldı ve ciddi sağlık sorunları ile karşılaştı. Aman dikkat. Uçuş bölgesi hakkında konuyla ilgili bilgili kişilerin yorumlarını fikirlerini almadan bence uçmayın. Kİ Sivastaki THK Kulüp teki arkadaşlar cidden çok kaliteli insanlar. Özellikle Aziz süper bi arkadaş. Her zaman her türlü yardımı sağlayacağına eminim.Herkese tatlı uçuşlar.
- Peksever
- Ad Soyad: Peksever Müderrisoğlu
- Pilot Menüsü:
sivas uçuş alanları
arkadaşlar sivas türkiyenin en çok ucuş yerine sahip ili bugün gölova ilçesinde 17. uçuş noktasından uçtum.yaz kış 4 mevsim uçabilirsinizancak dışardan gelen plot arkadaşlarımız bizim uçmadığımız yerlerin cazibesine kapılıp uçuyor.istenmeyen kazalar yaşayabiliyorlar..kardeşler tepesini mesai sonu bir iki uçuş yapalım diye kullanıyoruz.baha aşağıda 30 metrelik tepe var 3 4 turda 300 m ye çıkıyosunuz youtubeye peksever yazarsanız çıkar ben sivasta 17 değişik noktadan uçtu daha birçok yer var her rüzgara uygun tepe var ama rehbersiz uçmayın bazen ustalar bile yedek atıyo gelenleri bekleriz kros yapmak isteyenlere kelkit vadisindeki 1500 metrelik tepeleri önerir ulaşımı sivastan sağlarım herkese iyi uçuşlar.ayrıca site yönetimi uçulan yerlere sivasıda eklersa iyi olur
- metinmurat
- Ad Soyad: Metin Murat
- Pilot Menüsü: