Arkadaşlar takip ediyorsanız biliyorsunuzdur kendi paramotorumu yapıyorum R220 motorum sipariş ile getirdim yurtdışından.
Bugün aldım motorumuda bir arkadaşın kalıp üretim üzerine fabrikası var büyük şirketlere kalıplar veriyor. Kendisi makine muhendisi istegi üzerine paramotor motoru yapmak istediğini söyledi benim motorumu inceleyip birlikte bir prototip motor yapmak istediğini söyledi.
Ticarete pek kafam basmaz bana ödenek çıkarmak istedigini soyledi gireyimmi girmeyeyimmi bu işe bilemedim talep ne olur Türk yapımı bir motor nasıl karşılanır seri üretimde talep nasıl olur bunu sormak istedim.
Paramotor İçin Işık
Moderatör: Moderatör Ekibi
- seccckin
- Ad Soyad: Seckin Aparı
- :
- Aldığı Beğeni: 22 / 3
- Pilot Menüsü:
Türkiyede paramotora geçen kişi sayısı (fiyatlar 5000 eurolarda olmasına rağmen) günden güne çoğalıyor. Ve bu kişi sayısı çok hızlı ilerliyor.
Bir ikinciside hiç bir paramotor üreticisi ürettiği paramotoru sadece kendi ülkesinde satmak için üretmez. Dünya ya satar. sende bu şekilde düşün yurt dışında paramotor üretip gönderen firmalar küçük küçük atölyelerde bu işi yapan ve bi zamanlar senin durumunda olan ve senin gibi ufakdan başlayan kişiler. Yapman gereken basit önce güzel kullanışlı bir ürün yapman sonrada bu ürüne güzel bi web sayfası ardından da gerekli sitelere yerli yabancı forumlara reklam vermen. Ufkunu geniş tut....
Bir ikinciside hiç bir paramotor üreticisi ürettiği paramotoru sadece kendi ülkesinde satmak için üretmez. Dünya ya satar. sende bu şekilde düşün yurt dışında paramotor üretip gönderen firmalar küçük küçük atölyelerde bu işi yapan ve bi zamanlar senin durumunda olan ve senin gibi ufakdan başlayan kişiler. Yapman gereken basit önce güzel kullanışlı bir ürün yapman sonrada bu ürüne güzel bi web sayfası ardından da gerekli sitelere yerli yabancı forumlara reklam vermen. Ufkunu geniş tut....
-
qriss
- Ad Soyad: Yiğit Bilgiç
- Aldığı Beğeni: 0 / 0
- Pilot Menüsü:
Onurcum bakalım arkadaş tutturdu cok da ciddi bir fon varmış şirketler üzerinden arge için fikir sahiplerine ödenek çıkıyormuş bu ugurda aldıgım motoruda parçalatayım dedim gerek yok dedi son konustugumuzda şirket cok büyükmüş tek başına herşeyi karşılar dedi baktım ben parasında pulunda değilim havacılık ilerlesin dedim kapitalizmin agzı sulanınca... Gerekiyor bakalım haberleri veririm işallah ama en azından soyle bir destek verebilirsiniz neler isterdiniz nasıl tipte motorlar isterdiniz. Nasıl frame isterdiniz frame i en azından ben sorunsuz yapabiliyorum 3 4 modelim var modelleme programında çizdiğim istege gore degisik modeller üretebilirim. Onun hedefi craft, hovercraft tada kullanabilir model motorda üretmek daha geniş bakıyor bu motorların güçlerini kullanmak istiyor. Hayırlısı dediğim gibi ilgili arkadaslar nasıl bir motor hayal ederlerdi yazarlarsa daha kolay olur bizim için.
- tunahan yz
- Ad Soyad: Tunahan Yavuz
- Aldığı Beğeni: 4 / 0
- Pilot Menüsü:
- kemal35
- Ad Soyad: Kemal Töreli
- Pilot Menüsü:
yiğit bey teşebbüsünüzden dolayı sizi tebrik ederim aynı fikirleri taşımamıza rağmen ben bu işe giremedim zira kopyalamak suçtur ve yaptırımları çok ağır oluyor ama siz elinizdekini örnek alıp değişiklikler yaparsanız bu iş olur takılacağınız tek konu silindir olacaktır zira paramotor silindirleri gılnisil denen bir madde ile kaplanmakta ve saat bazında ömür biçilmektedir bu gılnisil dediğimiz madde yüksek teknoloji gerektiren atölyelerde yapılmaktadır bilginize saygılarımla
- YILMAZ GÜMÜŞ
- Ad Soyad: Yılmaz Gümüş
- Pilot Menüsü:
slm arkdaslarrrr
ben mz 300 lük motordan yaptim hemen hemen 85-90 gibi itis aldim omurga ve trike miz çok saglam su an boya asamasinda
gmörmek isteyenler kendi face sayfa veya "bafra göhav" dan bakabiklirlerrr.... yalniz pilot harnesim var ama yolcu için yelek harnese ihtiyacim varr.. elinde olan arkadaslarla veya ikinci el olan varsa bildirirlerse memnun olurum...0 530 922 97 43 telim.
ben mz 300 lük motordan yaptim hemen hemen 85-90 gibi itis aldim omurga ve trike miz çok saglam su an boya asamasinda
gmörmek isteyenler kendi face sayfa veya "bafra göhav" dan bakabiklirlerrr.... yalniz pilot harnesim var ama yolcu için yelek harnese ihtiyacim varr.. elinde olan arkadaslarla veya ikinci el olan varsa bildirirlerse memnun olurum...0 530 922 97 43 telim.