EBAY dan telsiz siparişi
Moderatör: Moderatör Ekibi
- mannik
- Ad Soyad: Kenan Büyükatak
- Aldığı Beğeni: 0 / 0
- Pilot Menüsü:
EBAY dan telsiz siparişi
EBAY den telsiz siparişi veren var mı? Ben sipariş verdiğimde "Türkiyeye gönderilenlerin %95 i bize geri dönüyor, yine de sipariş etmek istiyormusunuz?" gibi mesaj alıyorum. Acaba telsiz olduğu için gümrükten mi problem çıkarıyorlar? Bu durumda yurt dışından telsiz getirtme şansımız suya mı düşmüş oluyor? Bilen var mıdır?
- ugurci
- Ad Soyad: Adnan Uçar
- Aldığı Beğeni: 11 / 1
- Pilot Menüsü:
telsiz
http://stores.ebay.de/RadioAccessorySho ... 34.c0.m322
ben buraan sorunsuz getirtmiştim
ben buraan sorunsuz getirtmiştim
- garadark
- Ad Soyad: Gökhan Çevik
- Aldığı Beğeni: 3 / 0
- Pilot Menüsü:
Gümrükçü amcanın o anki haleti ruh'i yesi ile ilişkili olmakla beraber;
Gümrük'ten muafiyet değeri 2 ay önceki değişiklikle 90 euro'dan 50 Euro'ya düşmüştür. Yani malı aldığınız yer eğer fatura bedeli olarak 50 Euro ve altını belirtirse %90 ihtimalle elinize geçer. Ama gümrükçü Amça o an hoşuna gitmez ise sizden konşimento ister ve emsal değerler üzerinden size ödediğinizden daha fazlasını vergi ve diğer masraflar olarak ödetir. 10 sene önce Amarıkadan getirttiğim DVD Writer'ın kutusunda çıkan Bundle Program DVD'lerini film zannedip Bandrol alınması için Kültür Bakanlığına göndertmişlerdi. İmdi Eğer Gümrükçü Amça kutuyu açmaya karar werir ve hoşuna kaçmazsa aldığınız malı red edip geri gönderme hakkınız war ve buda ayrı masraf ve muhtemelen mal'dan ve ödediğiniz bedelden wazgeçmeniz demektir. Ben en son Çin'den GPS tracker getirtim sorunsuz geldi ama bu sefer alet Firmware hatası yüzünden hiç çalışmadı bende birisine hediye ettim gitti 70 tollar.

Gümrük'ten muafiyet değeri 2 ay önceki değişiklikle 90 euro'dan 50 Euro'ya düşmüştür. Yani malı aldığınız yer eğer fatura bedeli olarak 50 Euro ve altını belirtirse %90 ihtimalle elinize geçer. Ama gümrükçü Amça o an hoşuna gitmez ise sizden konşimento ister ve emsal değerler üzerinden size ödediğinizden daha fazlasını vergi ve diğer masraflar olarak ödetir. 10 sene önce Amarıkadan getirttiğim DVD Writer'ın kutusunda çıkan Bundle Program DVD'lerini film zannedip Bandrol alınması için Kültür Bakanlığına göndertmişlerdi. İmdi Eğer Gümrükçü Amça kutuyu açmaya karar werir ve hoşuna kaçmazsa aldığınız malı red edip geri gönderme hakkınız war ve buda ayrı masraf ve muhtemelen mal'dan ve ödediğiniz bedelden wazgeçmeniz demektir. Ben en son Çin'den GPS tracker getirtim sorunsuz geldi ama bu sefer alet Firmware hatası yüzünden hiç çalışmadı bende birisine hediye ettim gitti 70 tollar.
- Airbender
- Ad Soyad: Cenk Arman
- Aldığı Beğeni: 7 / 0
- Pilot Menüsü:
Radyo frekansi ve frekansla calisan (telsiz, radyo kumanda paneli, pro radyo, jamer, radar cihazi vb..) urunler biraz daha farkli ve problemli prosedure sahip. Dedigim gibi urun elinize gecsebile bir gun kapiniza cumhuriyet savcisi ve bir grup polis sizi tutuklamaya gelebilir.(terorden, ruhatsiz-bandrolsuz kullanimdan, yasadisi malzemeyi ulkeye sokmaya kadar gider.)
-
hayal1941
- Ad Soyad: Yavuz Aslan
- Pilot Menüsü:
ben daha bugun gumrukten telsizlerimi teslım aldım... iki adet sipariş etmiştim 10 gundur gumrukte tutuluyormus ama kımsenınde haber verdıgı yok. yurdısındakı satıcıyla kontak kurdum bıraz arastırdım ve sonunda 9 aralıkta türk sınırlarına gırdıgını ogrendım. telsizlerde fm band varsa lisans istiyorlar ve telsiz basına 25 euro odeme yapıyorsun. Nur topu gibi TRT bandrolun oluyor 
- Airbender
- Pilot Menüsü:
http://www.ypforum.com/viewtopic.php?t=8833
Serhat yaesu telsizini satiyor. Bu marka gayet fazlasiyla isini gorur. Konus temizse ki temiz oldugu dusunuyorum daha kolay bir cozum.
Serhat yaesu telsizini satiyor. Bu marka gayet fazlasiyla isini gorur. Konus temizse ki temiz oldugu dusunuyorum daha kolay bir cozum.
- Bahadır
- Ad Soyad: Bahadir Serinkaya
- Pilot Menüsü:
geçen seneden bugüne prosedürde ne gibi değişiklikler var açıkçası bilmiyorum.
ancak arkadaşların belirttiği zorluklar hiçbirisini yurtdışından gelen siparişlerimde yaşamadım. belki şanslıydım, belki de işin bazı yönlerini kılıfına uydurdum, bilemiyorum.
ebay'dan hong kong'daki bir satıcıdan telsiz siparişi yaptım 9 iş gününde telsiz elime ulaştı. adres olarak işyeri adresimi vermiştim, belki onun da bir etkisi olmuştur.
yine çin dolaylarından ucuz yollu araç için navigasyon cihazı siparişi verdim, 9-10 gün içerisinde elime ulaştı.
ebay'den sipariş yapacaksan satıcıyla kesinlikle mesajlaş.
kolay gelsin..
ancak arkadaşların belirttiği zorluklar hiçbirisini yurtdışından gelen siparişlerimde yaşamadım. belki şanslıydım, belki de işin bazı yönlerini kılıfına uydurdum, bilemiyorum.
ebay'dan hong kong'daki bir satıcıdan telsiz siparişi yaptım 9 iş gününde telsiz elime ulaştı. adres olarak işyeri adresimi vermiştim, belki onun da bir etkisi olmuştur.
yine çin dolaylarından ucuz yollu araç için navigasyon cihazı siparişi verdim, 9-10 gün içerisinde elime ulaştı.
ebay'den sipariş yapacaksan satıcıyla kesinlikle mesajlaş.
kolay gelsin..
- cansoycan
- Ad Soyad: Can Soycan
- Aldığı Beğeni: 1 / 0
- Pilot Menüsü:
e-bay dan kask sipariş etmiştim 2010 ağustos ayında. ürün türkiye' ye gelip geri döndü. satıcı, e-bay yetkilileri, amerikan usps kargo, türkiye ptt ve gümrük ile sayısız yazışma sonucu ; elde var sıfır. 70-80 $ uçtu gitti. ödemeyi pay-pal dan yapmakta büyük fayda var. ürün elinize ulaşmadığı takdirde pay-pal da paranız garanti. saygılar.
- mannik
- Ad Soyad: Kenan Büyükatak
- Pilot Menüsü:
cansoycan yazdı:e-bay dan kask sipariş etmiştim 2010 ağustos ayında. ürün türkiye' ye gelip geri döndü. satıcı, e-bay yetkilileri, amerikan usps kargo, türkiye ptt ve gümrük ile sayısız yazışma sonucu ; elde var sıfır. 70-80 $ uçtu gitti. ödemeyi pay-pal dan yapmakta büyük fayda var. ürün elinize ulaşmadığı takdirde pay-pal da paranız garanti. saygılar.
Paypal olayını öğrendiğim iyi oldu, demek paranızı iade ediyor. O zaman sadece ürünü geri gönderme ücreti gibi bir zararınız oluyor.
- Airbender
- Pilot Menüsü:
bu tür kask, bot vs gibi ürünlerinizin siparişini yılbaşı ve paskalya gibi dönemlere getirirseniz hem bir çok üründe indirim alırsınız bunu söylemeye gerek yok hem de bu zamanlarda gümrük müdürlüklerimiz şuan 75 euro olan mal muafiyet bedelini 150 euro ile 200 euro arasında yükseltebiliyorlar. Yani mal bedeli 150-200 euro olan bir malı gümrüğe tabi olmadan alabilirisiniz demektir. <<<<****özellikli olan ürünler hariç. Ufak bir ayıntı bu dönemlerde çok fazla giriş olduğu için malınızın gözden kaçması ve çok yüksek meblalı ürünlerinizi gümrüksüz almanızda mümkün olabiliyor şanslıysanız.