Paramotorla uçmak çok zor değil ama dikat edin
Moderatör: Moderatör Ekibi
- cankey
- Ad Soyad: Can Ahmet Gürakın
- Aldığı Beğeni: 0 / 0
- Pilot Menüsü:
Paramotorla uçmak çok zor değil ama dikat edin
Ben yaklaşık tam üç günde paramotorla uçtum, bunu başardığım için ben çok mutluyum.
Bence hiç bir zorluğu yok ve olağan üstü bir beceri gerektirmiyor daha önce değişik hava araçları ile pilot olarak uçtum,fakat paramotordaki alınan zevk ve heyecan çok extrem.
Bence yapılacak en önemli şey size uygun kendi malzemenizi hemen satın almak,
daha sonra malzemenin iyi incelenip nasıl uçtuğunu tekniğini analiz etmek.
gerekli videoları izlemek ve dökümanları incelemek tamamen dikatlice okumak,paramotorla daha önce uçmaya başlayan arkadaşlardan tecrübe bilgileri edinmek.
ve en önemlisi kişisel güven pilotun ve eğitimi veren kişinin öz güveni çok önemli.
Eğitimi veren kişinin korkusuz cesur ve soğukkanlı olması bu araçla ilk defa uçuş yapacak pilota çok faydalı hatta vaz geçilmez bir unsur.
Bu kısa eğitime başlayarak üç günümü ayırdım ve üçüncü günün sonunda yaklaşık otuz dakikalık dört sorti uçuşumu tamamladım.
Sonuç olarak paramotor tamamen yamaç paraşütünden daha güvenli bence %200
çok daha corafyaya bağımsız (yamaç aramak yok,dinamik aramak yok,termik aramak yok) dilediğiniz uygun bir düz alan olan heryerden uçabilirsiniz.
istediğin irtifaya inip istediğin irtifada ve istediğin yönde uçma zevki bence paramotoru yamaç paraşütünden ayıran en önemli ve en büyük özellik.
paramotor la uçmak için yamaçparaşütü eğitimi almanıza gerek yok ama fazladan öğrenmiş olduğunuz herşeyin sizlerin kabiliyetini de artırdığını unutmayın.
En önemlisi de ne ile uçarsanız uçun limitlerinizi tekniğini iyi öğrenin ve herzama orta limitlerde uçmaya çalışın bu sizlere risksiz ve kazasız uçma mukafatını sunacaktır.
Son hatırlatmam ve tavsiyem malzemeniz kendinizin olsun eğitim sırasında onlarla bütünleşin eğitimcinizi çok iyi dinleyin ve onu gözlemleyin,ben çok şanslı olduğumu düşünüyorum çünki çok iyi bir hocam oldu
Saygılar hocam teşekürler
Can Ahmet Gürakın
- Dosya ekleri
-
- İlk uçuş şarköy tekirdağ.rar
- Bu ilk uçuşumu ypforum üyeleriyle paylaşmak istedim.
kanat:mild DHV1
motor:Eagle R80-125 (He paramotores) - (446.15 KiB) 377 kere indirildi
- paramotor58
- Ad Soyad: İsmail Evci
- Pilot Menüsü:
- utferd
- Ad Soyad: Alperen Tozluca
- Pilot Menüsü:
Re: Paramotorla uçmak çok zor değil ama dikat edin
cankey yazdı:Eğitimi veren kişinin korkusuz cesur ve soğukkanlı olması bu araçla ilk defa uçuş yapacak pilota çok faydalı hatta vaz geçilmez bir unsur.
İlk uçusu yaptıracak eğitmenin soğukkanlı olması gerçekten vazgeçilmez bir unsurdur bence de lakin, korkusuz, cesur olması ile arasında -anlamlı- bir bağ kuramadım. Bence böyle sporlarda insanı hayatta tutan (bazen kurtaran) korkusudur.
cankey yazdı:paramotor la uçmak için yamaçparaşütü eğitimi almanıza gerek yok ama fazladan öğrenmiş olduğunuz herşeyin sizlerin kabiliyetini de artırdığını unutmayın.
Yamaçparaşütü eğitimi olmadan paramotor eğitimi veren bir yer ne gördüm ne duydum. Sizin yp eğitiminiz var mıdır yok mudur bilmiyorum ama cahil cesareti bu işe atılmanın yanlış olduğunu düşünüyorum.
Saygılar.
- emraq
- Ad Soyad: Emrah Kaygusuz
- Aldığı Beğeni: 1 / 0
- Pilot Menüsü:
Re: Paramotorla uçmak çok zor değil ama dikat edin
utferd yazdı:uçusu yaptıracak eğitmenin soğukkanlı olması gerçekten vazgeçilmez bir unsurdur bence de lakin, korkusuz, cesur olması ile arasında -anlamlı- bir bağ kuramadım. Bence böyle sporlarda insanı hayatta tutan (bazen kurtaran) korkusudur.
kesinlikle katılıyorum.
- sebo70
- Ad Soyad: Sebahattin Çetin
- Aldığı Beğeni: 1 / 0
- Pilot Menüsü:
Bir paramotorla güvenli kalkış - güvenli uçuş ve güvenli bir inişi başarabilmek için kişinin yamaç paraşutu temel başlanğıç egitimi almış olması şart ve daha sonra orta seviye durumuna geldikten sonra ancak bu kişi artık paramotor uçuşlarına geçiş yapabilir yine paramotor uçuşunu bilen birinin yardımı olmak şartıile. hiç bir temle bilgisi olmayan birinin çok kısa bir iki günlük bir eğitimden geçerek ve daha sonra uçuş yaparak ben bu işi ilk uçuşta çözdüm diyorsa kendisini kandırmış olur ve heran başına bir kaza gelebileceğini unutmamalı ve hayatının son uçuşu olmasın ,ben yıllardan beri paramotorla uçtuğum halde ben bu işi çözdüm artık deme cesaretini kendimde bulamıyorum çünkü her uçuşumda yeni bir olay yaşamış oluyorum ve yeni bir şeyler öğrenmiş oluyorum , benim kendi görüşüm egitim almış her yamaç paraşut pilotu en az 1ve ya 2 yıl singıl uçuşlar yapmış bir kişi paramotora geçiş yapabilir ancak yinede ilk 3-5 uçuşta bilen birinden ufak tefek detayları öğrenmek için yardım alması iyi olur diye düşünüyorum ...Herkese kazasıs belesıs iyi uçuşlar arkadaşlar...
video/1976/BUR ... Rİ-UÇUŞU-2
video/1976/BUR ... Rİ-UÇUŞU-2
- ORKO
- Ad Soyad: Mehmet Gönüllü
- Pilot Menüsü:
acizane biriki kelamda ben yapmak isterim...
paramotor için güzel bir kanat kontrolünüzün olması gerekir, lakin, allah korusun paramotorla düşmek yada kalkışta yuvarlanmak ve diğer emergency durumlar motorsuz uçuşlardan daha hasarlı bir sonuç çıkarabilir ortaya...
şahsi görüşüm; en az 2 sezon-sene single ve bol bol yer çalışması, ondan sonra paramotor eğitim-uçuş... paramotorla bende uçtum ama o kadarda basit değil...
not: sebahattin abi 1 veya 2 sene single den sonra demişsin ama, abi 1 sene az bence en az 2 sene single...
paramotor için güzel bir kanat kontrolünüzün olması gerekir, lakin, allah korusun paramotorla düşmek yada kalkışta yuvarlanmak ve diğer emergency durumlar motorsuz uçuşlardan daha hasarlı bir sonuç çıkarabilir ortaya...
şahsi görüşüm; en az 2 sezon-sene single ve bol bol yer çalışması, ondan sonra paramotor eğitim-uçuş... paramotorla bende uçtum ama o kadarda basit değil...
not: sebahattin abi 1 veya 2 sene single den sonra demişsin ama, abi 1 sene az bence en az 2 sene single...
- gerenimo
- Ad Soyad: Abdurrahman Göksu
- Pilot Menüsü:
Değerli arkadaşım can asla yaptığın sporu hafife alma sen yaptığın sporun her zaman bilincinde ol ilk uçuşlarının vermiş olduğu heyecan ve sevinçle böyle yazdığına inanıyorum burdan da böyle ilan etme çok kolaymış gibi kanat hakimiyetinin çok iyi olması ve yeterli tecrübeye sahip olman da gerek ayrıca sıv eğitiminide tamamlamış olman lazım ve allah göstermesin paramotor kazası pilotta daha büyük hasarlara yol açabilir yamaçparaşütüne göre ayrıca korkuda lazım insana hayatta kalmak için tecrübenle ilgili bişey yazmamışsın kaç yıldır bu sporla uğraşıyorsun.Tüm pilot arkadaşlarıma kazasız belasız uçuşlar diliyorum sevgi ve saygılarımla.
- ganos
- Ad Soyad: Faik Donmez
- Aldığı Beğeni: 15 / 0
- Pilot Menüsü:
bu mesaj, dikkat ederseniz 22/08/2006 tarihli mükerrer bir mesaj ve bu başlığın altında gayet hararetli bir tartışma yaşanmış. ben de dahil olmuş ve görüş bildirmişim. nasıl tekrar gündeme gelmiş
yorumumu siliyorum... Can Ahmet Bey de zaten yeteri kadar tecrübe etmiştir o günden beri...
Ama İsmail Bey, eğer söylendiği gibi YP eğitimi almadıysa, örneğin; gaz verip tırmanırken bir termiğe rast gelirse kanat ne tepki verebilir, bu neyle sonuçlanabilir, bunu bertaraf etmek için ne yapması gerekir bilmiyorsa bunun öğrenileceği yer YP eğitimidir. bu ve benzeri problemlerin farkındaysa zaten sorun yok. Rahmetli Cengiz Arsu, yanlış hatırlamıyorsam paramotorla Yeşilırmak'a düşmüştü. Konya'da Hüseyin Ağabey, paramotorun kabiliyetlerine güvenip bulut çekimine girmişti. Artıları var, ama paramotor bence yamaç paraşütünden biraz daha spesifik bir konu!
(pilot profillerinde, genelde kimin ne zaman başladığı, ne tecrübeye sahip olduğu yazmadığı için naçizane tavsiyelerim ektedir. yoksa kimseye akıl vermek haddim değil)
kazasız uçuşlar...
Ama İsmail Bey, eğer söylendiği gibi YP eğitimi almadıysa, örneğin; gaz verip tırmanırken bir termiğe rast gelirse kanat ne tepki verebilir, bu neyle sonuçlanabilir, bunu bertaraf etmek için ne yapması gerekir bilmiyorsa bunun öğrenileceği yer YP eğitimidir. bu ve benzeri problemlerin farkındaysa zaten sorun yok. Rahmetli Cengiz Arsu, yanlış hatırlamıyorsam paramotorla Yeşilırmak'a düşmüştü. Konya'da Hüseyin Ağabey, paramotorun kabiliyetlerine güvenip bulut çekimine girmişti. Artıları var, ama paramotor bence yamaç paraşütünden biraz daha spesifik bir konu!
(pilot profillerinde, genelde kimin ne zaman başladığı, ne tecrübeye sahip olduğu yazmadığı için naçizane tavsiyelerim ektedir. yoksa kimseye akıl vermek haddim değil)
kazasız uçuşlar...