Eğitim alırken çok rahatlamıştım yedek paraşüt kısmında. Zaten hafta sonu uçucusu olacak ve hep en güvenli kanatlarla uçacaktım, öylede oldu
http://www.youtube.com/watch?v=rShwTBZ1 ... re=related
yedek gayet güzel açılıyor, yani her 6 ayda bir havalandırıp katlanmış gibi görünüyor ancak yedek açıldıktan tam yükleme yaptıktan sonra kopuyor
merak ettiklerim şunlar
1- yanlış görmüyorsam yedeği atan single pilot, yani tandemdekilerle beraber ilk açılışta 3 kişinin yükü biniyor, bu ağırlıktan dolayı kopmuş olma ihtimali mi var?
2- yükten dolayı kopmadıysa ne gibi nedenlerden dolayı yedek ayrılmış olabilir ( karabina patlaması, kolon kumaşının kopması vb )
3- Her altı ayda bir yedeği havalandırmanın dışında, her uçuş öncesi yapılan kontrollerin dışında yedeğin harnese bağlandığı askı karabinasını, bağlantılarıda kontrol etmekte misiniz
4- Yedeği harnese bağlayan karabina ya yedek atılmadığı sürece yük binmesede ne kadarlık bir süre içinde yenisiyle değiştirilmeli
5- Septik bir dalgalanmayla İki yedekle uçmak gibi bir düşünce geliştirmeye başladım. iki yedek le uçan pilotların görüşleri nelerdir.
"İkinci şansını şansa bırakma" sloganı "İkinciye de güvenme üç hatta 4 olsun" şeklinde değiştirilsinmi?
Herkese kazasız uçuşlar dilerim.
Saygılar