Pre-PWC Erzincan Değerlendirmesi

Şenlikler ,Organizasyonlar , yarışmalar hakkındaki konular, havacılıkla ilgili her türlü duyurular.

Moderatör: Moderatör Ekibi

Kullanıcı avatarı
ademhasgul
Ad Soyad: Adem Hasgül
Aldığı Beğeni: 0 / 2
Pilot Menüsü: 

Pre-PWC Erzincan Değerlendirmesi

Mesaj #1 gönderen ademhasgul » 1 on yıl 4 yıl önce (16.06.2011, 17:30)

29 Mayıs -4 Haziran 2011 tarihleri arasında düzenlenen Pre-PWC Erzincan organizasyonunun değerlendirmesi;

Öncelikle buradaki değerlendirme savunma veya birilerine bir şeyleri açıklama amacıyla yazılmamıştır. Bu değerlendirmenin nedeni hem kendi adıma yaptığım eleştirileri yazıya dökerken sizlerle paylaşmak istemem hemde organizasyon yapmak isteyen arkadaşların nelere dikkat edeceğini ve ne gibi sorunlar yaşandığını görerek ileride organizasyon yapmak isteyen arkadaşlara rehber olacak pek çok bilgiyi içermektedir. Bir organizasyon el kitabı hazırlasak aşağıdaki değerlendirme içerikleri kadar zengin olamazdı herhalde. Ki yaptığım hatalar da içerisinde olduğu için dikkatlice okuyan arkadaşlar için pek çok püf noktası içermektedir. Bu değerlendirmeleri alıp bir yerlere kaydetmenizi tavsiye ederim.

World Cup gözlemcisi Goran’dan, THK gözlemcisi Umut’dan THSF gözlemncisi Serdar’dan henüz gözlemci raporları gelmedi. Benim atladığım ve onların tespit ettiği sorunları yine daha sonra paylaşırım. Aşağıdaki hususlar dışında sizlerin ekleyeceği hususlar varsa elbette sizlerde paylaşabilirsiniz. Bu sayede mükemmele yaklaşma imkanımız olacaktır.

TOPLAMA:
Planlanan araç sayısının yarısı geldi. Bu nedenle araç sayısında sıkıntı yaşadık. Bundaki temel neden araçların kamu kuruluşlarından sağlanması ve üst makamlardan(YSK) gelen emirler nedeniyle araçların son dakikada elimizden alınması olarak gösterildi. Bu tür durumlara karşı B planı oluşturmak gerektiği göz ardı edildi. Aslında B planı araç kiralama oldu ancak okulların devam etmesi nedeniyle araç bulmada problem yaşandı. Bulunan araçlarda yeteri performansta olmadıkları için ve özellikle Çakırman yolunda problemler yaşandı. Normal şartlarda Her zaman bu tür durumlarda B ve C planı hazırlayan birisi olarak Bu konuyu pas geçmem nedeniyle Bu benim haneme yazılabilecek bir eksidir.

YOL:

Yol bir önceki seneye oranla çok daha iyi hale getirilmiş ancak en baştan yapılan yanlışlar nedeniyle yol çalışmaları yeterli olamamıştır. Yol ilk olarak açılırken en başta yanlış yapılmıştır. Virajlardan sonra hemen rampa oluşu arazi araçlarını bile zorlamıştır. Hele son dakikada gerçekleşen araç kaybını özel minibüs kiralayarak gidermeye çalışmamız bile yolun bu zor şartlşarı nedeniyle yeterli olamamış ve minibüslerin bile çıkmasına mani olmuştur. Bir ara bazı yarışmacıların minibüsü ittiklerini gördüm ve bu durum yolun ciddi anlamda elden geçmesi gerektiğini göstermektedir. Bu konuda “yolu düzletin” demekle bu işin olmayacağını daha önceki tecrübelerimin göstermesine rağmen yerel pilot ve şoförlerin “yol yapıldı gayet de güzel oldu” cümlelerine itibar etmemden dolayı bu konuda benim eksi haneme yazılabilir.

NOTAM:
Erzincan’a gelir gelmez NOTAM olayının çözülmediğini öğrenmemle birlikte derhal Havaalanı na giderek sorunu çözmeyle uğraştım. Havaalanında görevli arkadaşların fevkalade fedakârlıkları ile kendimize yeni bir uçuş alanı belirleyip Cuma günü NOTAM almayı başardık. Ancak burada yine yapılan yazışmaların takibini yapmayarak buradaki eksikliği de üstüme alıyorum. Birkaç ay önceden Erzincan’a sadece bu nedenle gidip bu problemi çözebilecekken yazı göndermeyi yereli gördüm. Çok önemli böyle bir konuda bu şekilde bir rahatlık içerisinde olmamalıydım. Daha sonraki seferlere dönüş noktalarının sayısı artırılarak hem dar bölgede rahatlamama sağlanacak hem de gerekli izinler için önceden yazışmalara başlanıp mümkün olan en geniş yarışma alanının alınması için önlemler şimdiden alınacak.

OFİS ve PUANLAMA:
İlk gün yaşanan kayıt problemi de aslında benden kaynaklandı. NOTAM dı araçlardaki eksiklikti vs vs derken Emre yi yanımda görünce ondan yardım istemek bana can simidi gibi oldu. Kendisi sağ olsun son dakika desteği ile beni bu kısımda rahatlattı. Ancak benim kullandığım sistem ile Emre’nin sistem farklı olunca ve Emre doğal olarak kendi sistemi ile çalışmak istedi ve kendiside gezmek için geldiği Erzincan da hazırlıksız yakalandı. Sistemi ilk gün oturtmak biraz vakit aldı ve pek çok pilotu mağdur etti. Ancak daha sonra bir problem ile karşılaşılmadı. Bundan sonra böyle bir problem ile karşılaşılacağını sanmıyorum. Ofiste yabancı dil bile personelin olmaması özellikle yarışmacılara yapılacak duyurularda aksaklıklara neden olmuştur. Ofisin yeri güzel olmasına rağmen çok kullanışlı olmadı. Bundan sonraki yer seçiminde konaklama yeri ile aynı olması için gerekli çalışmalar yapılacak. Aslında ilk başta 2002 yılında kullandığımız ofis olduğu için bana güzel gibi gelmişti. Ancak o kadar kullanışlı değildi. Daha doğrusu çok kötü olmamakla birlikte daha iyi yer imkânı olduğunu yarışma sırasında görebildik. Oteller son anda ayarlanabildiği için otellerin toplantı salonlarını alma imkânımız olmadı. Bizden önce aldıkları programlar nedeniyle otellerin bu imkânlarını kullanamadık ancak sonraki yarışmalarda bunlar planlamaya dâhil edilebilir.

SAĞLIK ve KURTARMA:
Bazı arkadaşların bu konuda eleştirileri oldu. Elbette olabilir. Saygı duyuyorum. Bu konuda kendi açımdan değerlendirme yapacak olursam, gayet başarılı olduğumu söyleyebilirim. Birincisi Erzincan hava meydanında bir adet Skorsky helikopter bizim için hazır bekletildi. Malatya’da ise gece görüş sistemine sahip SAR helikopter bizi desteklemek için hazır bekletildi. Her iki helikopterde vinç sistemi mevcut idi. İlk kazada vinç helikopterde takılı değilmiş bunun için bir kaç dakika gecikme oldu ancak çok büyük bir gecikme olmadan kaza bölgesine ulaştı. Bölgedeki hava şartlarından dolayı helikopter kazazedeyi alamadı. Bu esnada organizasyonun çok doğru bir kararı ile Malatya’dan kaza haberi ile birlikte ne olur ne olmaz diye kaldırılan daha fazla donanıma sahip helikopter yaralıyı alarak en yakın sağlık kuruluşuna ulaştırmıştır. Son gün yaşanan acil durumlarda da helikopterler aynı şekilde olaya zamanında müdahale edebilmişlerdir. Hatta son gün 3 helikopter kullandık.

Bunun dışında bu yarışmada Erzincan ve diğer illerden gelen UMKE ekipleri ile birlikte çalışma imkanı bulduk. Tam 9 ekip araçları ile bu konuda bize destek verdi. İlk başta 9 çok fazla derken hemen hemen hepsini aktif olarak kullandığımız Cuma günü bu hizmetin ne kadar olumlu olduğunu bana gösterdi. Araçlardan birini havaalanında acil durum ihtimaline karşı helikopterin yanına görevlendirdik. Bir araç kalkışa bir araç ta uçuş hattının ilerisine görevlendirildi. İniş noktasında 6 araç vardı. İlk olarak Oğuzhan’ın yedek haberi ile bir aracı oraya yolladık. Daha sonra Goran’ın yedek ile ikinci aracı ona yolladık. Arkasına Yasemin’in kaza haberi geldi, bölgeyi tam anlamadığım için derenin hangi tarafında olduğunu düşünmeden bir tarafa bir araç diğer tarafa bir araç gönderdik. Daha sonra bir Rus pilot için araç çıkardıktan sonra arkama bir baktım 1 ambulans kalmış. O da bir yere gitse (organizasyon için Level 3 task is stopped diyebilirdim ) Ama bu durumdan çok memnun kaldığımı söylemek isterim. En ufak bir şüphe için bile bu araçları yola çıkarma lüksü oldukça hoş geldi benim için. UMKE ve diğer sağlık ekiplerinin yaptıkları müdahaleleri eleştiren arkadaşlarımız olsa da ben anlamadığım bu işte UMKE ekibinin işine karışmamayı tercih ederim. Elbette onların da eksikleri olmuştur. Bu yarışma ile bizim şu anda yapmış olduğumuz değerlendirmeyi kendileri de yapıyorlardır. Ancak ben şu anda kendilerini yetersiz olarak görecek tıbbi seviyede değilim. Kaldı ki Kayseri’deki UMKE ekibine dağ arama kurtarma konusunda eğitim veren ekipte yer almama rağmen bu arkadaşlara işinizi şöyle yapın böyle yapın diyemem. Kaldı ki bu bölgede elimizde bulunan en iyi ekip olduğu gerçeği de yanımızda duruyor. Bununla birlikte daha pratik olabilmeleri hususunda kendileri ile görüş alışverişinde bulunuldu ve arkadaşlara hassasiyetlerimiz iletildi.

Daha sonraki hastane aşamasında başhekim seviyesinde ilgi varken organizasyonun burada birisini görevlendirmesi gerektiği çok ciddi bir şekilde görüldü. Genlikle benim burada yarışmacılar ile ilgilenmemden dolayı başka bazı konularda aksaklıklar yaşanmasına neden oldu. Ancak hastane konusu da bence gayet iyi seviyede olan konulardan birsidir.

KONAKLAMA:
Bence gayet güzeldi. Söylenecek bir şey yok gibime geliyor.

YEMEKLER ve KUMANYA:
Aynı şekilde yemekler ve kumanya içinde gayet güzel ve yeterli olduğunu düşünüyorum. Bazı pilotların kumanyayı zayıf bulduğu yönünde geri dönüş geldi. Ancak kumanyalar bence gayet güzel ve yeterli idi. Bu konuda zayıf olduğunu düşünen arkadaşlar ile aynı görüşte değilim. Benim Kayseri’de düzenlediğim yarışmalardaki ve diğer pek çok yarışmalardaki kumanyalardan daha zengindi.

TAKE OFF:
Yukarıda çeşitli yönlere kalkış noktaları açılması için gerekli çalışmalar planlamaya alındı. Henüz yeni fark edilen bu durum için çok fazla yorum yapmayacağım. Ancak; kalkış noktasında tuvalet ve su ihtiyaçlarının sağlanamaması çok büyük bir eksiklikti. Erzurum’dan gelen tuvaletlerin 2 gün kaybolması sonra bulunup yukarı getirildiğinde tuvaletlere verilmesi gerek suyun olmaması ve bu nedenle tuvaletlerin geri gitmesi tipik yurdum insanı dumurlarını yaşamamıza neden oldu. Kayseri’de yapıldığı gibi taş bir bina yapılması ve bu tür lojistik problemlerin yaşanmaması için gerekli yerlere gerekli uyarılar yapıldı. Ve bu işin takip edileceğini bilmenizi isterim. Bunun yanında kalkış noktasının daha geniş olması sağlanabilir. Kalkıştaki görevli sayısı yetersizdi. Test pilotu yoktu. Daha önce yapılan görüşmelerde bu konuda problem olmadığı belirtilip buna göre planlama yapılmıştı ancak geleceğine söz verip gelmeyen ve görevli oldukları halde görevlerini yapmayan arkadaşlardan dolayı problemler yaşadık. Bu tür organizasyonlarda kimseye zorla iş yaptıramazsınız. Ancak söz verip(hatta resmi kurumlarda çalışan arkadaşlar için görevlendirme ile izin bile alındı) size güvenen insanları mahcup ediyorsanız da bizlerin pek yapabileceği bir şey kalmıyor. Bunun değerlendirmesi de Erzincan ekibi tarafından yapılacaktır. Bir daha olmaması için gerekli önlemlerin alınacağında bir şüphem yok.

KAPANIŞ TÖRENİ:
Korkunçtu. Söylenecek hiçbir şey yok. Ne düzen vardı, ne plan ne program. Hiçbir şey yoktu. Işıklandırma rezaletti. Sunucu deseniz en büyük felaket. Hangi konu aklıma gelse bu daha kötü diyorum. Bu nedenle müsaadenizle bu konuyu burada kısa kesiyorum. Bu konuda da daha önceki tecrübeleri daha iyi bir şekilde yerel yönetici arkadaşlarla paylaşabilirdim. Ancak son gün stresini yaşamamak için planlamayı 22.00 gibi yapmıştım. Olur ya son gün çok güzel hava olur insanları erkenden indirmeyeyim diye kapanışı biraz geç saatlere attım. Kısmete bakın aynen tahmin ettiğim gibi oldu. Yarışmanın en güzel uçuşu son güne denk geldi. Ya kısa bir git gel görevi verip günü harcayacaktık ya da kapanışı ikinci plana atacaktık. Buradaki seçime rağmen daha iyi bir planlama ile kapanış organize edilebilirdi. Bu kısma karışmamak çok büyük bir hata idi.

PERSONEL:
Yarışma personelinin özellikle bölgeden yetişmesi için tecrübeli bir ekibi buraya götürmemem benim aldığım ciddi bir risk idi. Ancak daha önceki tecrübelerimden gördüğüm; birbirine alışmamış insanlar ‘birisi bir işi tam yaparken görünce kendisini dışarıda tutar’ şeklinde olduğu için bu riski göze aldım. Belki aldığım bu riskin sonuçlarına siz pilotlar katlandınız ancak çok güzel bir organizasyon ekibi kazanarak asıl kazançlı sizler çıktığınız kanaatindeyim. Personelden dolayı da çok fazla problem yaşadığınızı düşünmüyorum. Yerel arkadaşlar oldukça istekli ve fedakâr idiler. Özellikle resmi kurumlarda çalışmalarına rağmen kurum şoförleri mesai harcırah deyip problem çıkarmadılar. Aksine pek çoğu gayet zevk alarak olayların içerisine dâhil olarak hem yarışmaya katkı sağladılar hem de pozisyonlarını net bir şekilde öğrendiler. Elbette içlerinden birkaç arkadaş bu ekibe uyum sağlayamamış olabilir ama bu birkaç kişinin yerlerine yeni arkadaşları adapte ederek gelecek yıllarda rahatlıkla organizasyon yapacak çekirdek bir kadro kurulduğunu rahatlıkla söyleyebilir. Hepsinin emeğine ve yüreğine sağlık.

YARIŞMA YÖNETİMİ:

Birkaç arkadaş bana şahsi olarak yarışmanın teknik olarak zayıf yönetildiğini söyledi. Bu konuya katılmıyorum. Hem de hiç tanımadığım bir bölgede böyle bir şey olacağını kabul edip Erzincan’a gitmeme rağmen yarışmanın teknik olarak eksiklik olmadığı düşüncesindeyim. Meteoroloji raporları bir gün bile tutmadı. Hatta bizim meteorolojici Koray(kendisine çok teşekkür ederim hem iyi bir dost hem de iyi bir insanı tanımanın mutluluğunu yaşattı bana. Kendisiyle o kadar gırgır yapmamıza rağmen küsmedi gocunmadı çabasından ödün vermedi.) bir gün yağmur yağacak diye Semih ile iddiaya girdi. Ve Semih kazandı. Her neyse aldığımız raporlar her seferinde bize olumsuz hava koşullarını verdi. Burada bölgeyi çok iyi tanıyan Semih’in yardımları ile görevler hazırlandı. 3 siteye giriyorum 3 farklı sonuç. Semih de aynı. Birleştirip ortaya karışık yapmak zorunda kaldık. Gün sonunda baktığımızda yapılabilecek en iyi kararların verildiğini çok rahat söyleyebilirim. Gerek uçuş yapılamayan günler için olsun gerek iptal olan günler gerekse uçuş yapılan günler olsun görevler ve saatleri bile fevkalade başarılı idi. Tabi burada bölgeyi fazla tanımamanın verdiği stres ile kararlardan sonra “acaba” işaretleri ile karşılaştığım çok oldu. Hatta ilk gün Gökhan bana “abi biraz daha geç açsaydın süper olurdu” deyince acaba haklımı geç mi açsaydım diye düşündüm ama o gün son pilot indikten sonra çıkan fırtına ile zamanlamanın bile ne kadar isabetli olduğunu gördüm. Bunu elbette süper bilgi ve tecrübe diye açıklayamam. Elbette harici yardımlar(Semih) ve şans faktörü ile açıklayabilirim. Ama teknik olarak yarışmada zayıf kalındı gibi bir eleştiriyi kabul edemem.

Görev durdurma ve iptallerine gelince; bu her yarışma için direktörlerin korkulu rüyasıdır. Birisi geç durdurdun, diğeri ise çok erken durdurdun der. Ancak bu yarışmada aldığım kararları sonuna kadar savunurum. Bu kararları alırken bazen etki altında kalınabilir. Sonuç itibariyle oldukça önemli bir karar verme arifesindeyken insanları dinlemek gerekir. Eğer bir karar almadan önce insanları dinliyorsanız elbette etki altına giriyorsunuz demektir. Bu bence yanlış bir şey de değildir. Kararı buna göre alıyorsunuz çünkü. Birisini dinlemek kötü bir şey değildir. İnsanlardan yorum beklerken yorum yapmayıp karar alındıktan sonra kararı yorumladığınız zaman iş işten geçmiş olur. Elbette yarışmadan sonra bunu teknik olarak yatırıp değerlendirilebilir. İlk iptal de kararı geç verdiğimi eleştirenler var. Burada kanatların ileri gidişinin olmadığını tepeden gördüm. Bu esnada Level 2 anonsu geldi. Tabi bizim bulunduğumuz bölge kalkış noktası ve görüş açısını kapsıyor. Pilotların bu esnada görüşlerini bildirmesi için yetkili olduklarını söyledik. Safety komite yerine bütün pilotlara bu görevi vermişiz. Ben her ne kadar ileri gidemeyen hatta bazen geriye sürüklenen kanadı görsem de(bu esnada tehlikeli bir durum söz konusu olmadı.) söz konusu pilotun bir bildirimde bulunması da ayrı bir gerçektir. Tam bu esnada gelen Level 2 anonsunun üzerine Level 3 anonsu gelmedi 10 dakika. Gözlemlediğimiz kanat da daha sonra ileri gidiş yakalayarak yükseldi ve yarışmaya dahil oldu. Bulunduğumuz bölgede havanın daha müsait olmasıyla birlikte Level 3 anonsu geldi. Arkasına ikinci anons geldi. Birinci pilotun bulunduğu bölgeyi anlama rağmen ikinci pilotun bulunduğu bölgeyi anlamamıştım ve anonsu tekrar etmesini isterken bu sefer iki pilotun Level 2 anonsu geldi. Benim bulunduğum konumda her şey gayet elverişli görünüyordu. 10 dakika sonra bulunduğumuz bölgedi rüzgar şiddetini oldukça artırdı. Ve daha da kötüye giderken bir pilottan daha Level 3 geldi. 4 cü bir pilottan daha Level 3 anonsu bekleyip öyle iptal etme kararı aldım. Tam bu esnada Semih de Level 3 verince o anda görevi iptal etme kararı aldım. Burada zorladığımı düşünen arkadaşlar oldu. Kararı geç verdiğim ve zorlamamın sebebi yarışmacılardan gerekli teknik bilgilendirmeyi almamamdır. O esnada kalkış noktasındaki şartlar bana her şeyi söylemeyebilir. Bu bilgilendirmeyi vermekten de pilot sorumludur. Bende buna göre karar veririm. İkinci iptal yağmur dolayısıyla alınmış olan karardır. Buna itiraz eden olmadı. Hatta yağmur nedeniyle bir arkadaşımız stola girip yedek açmak zorunda kaldı. Son gün ise gol noktası Doğu tarafındaydı. Havanın ilerleyen saatlerde sertleşeceğini bildiğim için bende kalkış noktasındaki işimi tamamlayıp bir araç ile gol noktasına geçtim. Daha pilotlar gelmeden Doğu tarafından oluşumlar yaklaşmaya başlamıştı. Batı tarafını dağlar nedeniyle net olarak göremiyorduk. Burada Erzincan’da kalan arkadaşlardan aldığım bilgiyle hareket ettik. İlk pilot gol noktasına geldiğinde güney tarafındaki bulut oluşumu görünmeye başlamıştı. Batı da ise bulutlanma görünüyor ama arkası net görünmediği için telefonla bilgi alıp yarışmayı devam ettirdim. Pilotlar gol noktasına indikçe yaklaşan bulut oluşumlarını bana gösterip doğal olarak uyarıyorlardı. Ben arkadaşlara oluşumları izlediğimi merak etmemelerini söyledim. Bulutların yaklaşması yavaştı ama saati de dikkate alırsak hızlanma ihtimali de vardı. Ben mümkün olan en iyi zamanlama için beklerken Semih havada uçan pilotlardan hava durumu ve uçuş durumu ile ilgili bilgi istedi. Telsizden hiçbir pilot geri dönüş yapmadı. Dolayısıyla bende görevi durdurma kararı alırken hiçbir rahatsızlık duymadım. Görevi durdurmada geciktiğimi düşünen arkadaşlar bana havada iken uyarı anonsu yapıp durumu bildirebilirlerdi. Böyle bir bildirim olmadığı için geç durdurulduğu eleştirilerine katılmıyorum. Kendime göre zamanımız vardı hiçbir uyarı ve bildirim gelmediğine göre geç kaldığımı düşünmüyorum. Erken iptal ettiğimi ya da gerek yok iken iptal ettiğimi düşünenler için ise pilotlara uçuş şartları sorulmuş yine bir geri dönüş alınmamıştır. Bunun için yaklaşık 10 dakika pilotlardan geri dönüş beklenmiştir. Hiçbir pilottan geri dönüş olmayınca bulunduğumuz bölgenin şartlarına göre karar vermek zorunda kaldım. Güneyden ve Doğudan yaklaşan oluşumlar dikkate alınarak bu karar verilmiştir. Eğer bunun gereksiz bir durdurma olduğunu düşünen arkadaşlar vardı ise Havadayken rahatlıkla Level 2 veya Level 1 anonsu yapabilir ve bende onların bildirimlerini dikkate alırdım. Böyle bildirim olmayınca da bende kendi bulunduğum konuma göre değerlendirmemi yapmakta serbest oluyorum. Ha pilot Level 2 verir ben yinede iptal ederim bunlarda olabilir tartışılır. Ancak pilotlara böyle bir hak verilip bu hakkı pilotlar kullanmıyorsa burada yapılacak bir şey yok demektir. Burada elbette bu karar teknik olarak tartışılabilir ve irdelenebilir. Ancak alınan bu karar ile yarışmanın başarısı veya konumu değerlendirilemez.

ADEM HASGÜL:

Her ne kadar pilotlara en az oranda hissettirmeye özen göstersek de aksaklıklar hissedilecek düzeydeydi. İşlerimdeki yoğunluktan dolayı yeteri kadar vakit ayırmamanın cezasını yarışmacı pilotlar çekti. Bu tür organizasyonlarda elimden gelen bu deyip kestirip atamayız. Bir sorumluluk alıyorsak onu layıkıyla yerine getirmeliyiz ya da yapmamalıyız. Belki daha önce yapılan organizasyonlardan gelen kendine güven bunu tetikleyip bu hale getirdi ancak bu hiçbir hata için mazeret olamaz. Tarih aralığı için söz konusu tarihlerde sıkışıklık yaşanacağını bilmeme rağmen kabul ettim. Pek çok riski göze alıp organizasyonun bu tarihlerde yapılmasına razı oldum. Sonuç itibariyle sorumluluk yine benim. Bunun özeleştirisini daha sağlıklı yapacak zamanı kendimde bulacağımı düşünüyorum. Bir süredir organizasyonları bırakma düşüncemin zamanı gelmiş olabilir diye düşünüyorum. Çünkü bu tür organizasyonlar heves, fedakârlık ve ciddi konsantrasyonla yapılabilmektedir. Bu üçünden birinin bile az miktar kaybolması veya azalması doğrudan yarışmaya katılan arkadaşlarımızı etkilemektedir. Her organizasyondan sonra dönüp arkama baktığımda ilk hevesimin ve duygularımın olmadığını görüyorum. Bu bazen yarışmacılara profesyonelleşme olarak iyi yansırken bazen de rahatlık ve konsantre kaybı nedeniyle olumsuz yansımaktadır. Sonuç itibariyle bir işi yapacaksan iyi yapacaksın yoksa yapma arkadaş diyenlerdenim. Açıkçası bu gidişatın farkında olduğum için 2013 yılında bırakma gibi bir düşüncem vardı. Sadece Kayseri için 2015 FAI CAT-1 başvurusu yapmayı planladığım için düşünce kısmında bırakıp erteliyordum. Böyle b,r organizasyon kaybolan heves ve konsantrasyonu getirir. Şu anda geldiğimiz nokta itibariyle ciddi olarak bunu daha da erkene alacak şekilde düşünmekteyim. Şimdiye kadar destek olan arkadaşlarımızın hepsine sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Her ne kadar hata yapsak bile kafalarını sallayıp tebessüm edip bizleri de mazur gören işi şakaya vuran tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. Beraber çalıştığım fedakâr ekip arkadaşlarımın da hepsine sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Bir başarı söz konusu ise onların emekleriyle bu noktaya gelinmiştir. Bu seneki yarışma programında bir değişiklik olmayacak 2012 yılında verilmiş olan sözler nedeniyle bu sözlerimin de arkasında duracağım. Alınması durumunda 2015 için de bu göreve talip olacağım. Ancak bunların dışındaki organizasyonlar için şu andaki pozisyonda görev alamayacağım. Bundan sonraki organizasyonlarda bende katılımcı olarak yer almayı tercih ediyorum. PWCA nın 2012 yi Erzincan’a vermesi durumunda belirli pilotlar ile birlikte olacağız. Bu sene ki Alidağı kupası en geniş katılımlı Türk pilotları ile son yarışmam olacak gibi görünüyor. 2012 Alidağı kupasını yürütebilecek bir arkadaşı bulursam ona devredeceğim olmazsa seneye son. Böylece son yarışmama hem daha fazla konsantre ile hem de kaybolmuş hevesimin “son yarışman hadi bakalım” gazı ile daha derli toplu olacağını umuyorum.

Sonuç itibariyle kendime göre başarılı olarak kabul edebileceğimiz bir organizasyonu geride bıraktığımızı düşünüyorum. Yukarıdaki hususlar daha iyi olabilecekken daha azıyla yetinmek zorunda kaldığımız durumları belirtiyor. Bunu okuyan ve Erzincan'da olmayan arkadaşlar bunca aksaklığa rağmen başarılımı diyorsun bu yarışmaya diyebilir. Ben kendi açımda kendi eleştirimi yapma amacıyla yazıya dökülmüş bir çalışmayı sizlere sunuyorum. Şunları çok güzel yaptık demek benim işim değil. Orada bulunan arkadaşlar değerlendirmeyi daha objektif yapacaklardır.

Teşekklür Ederim.
Adem HASGÜL

Kullanıcı avatarı
cincir
Ad Soyad: Güngör Şen
:
Moderatör
Aldığı Beğeni: 11 / 2
İletişim:
Pilot Menüsü: 

Mesaj #2 gönderen cincir » 1 on yıl 4 yıl önce (16.06.2011, 18:13)

Özeleştiriniz takdire şayan.Yarışmaya işim dolayısıyla katılamadım,keşke gelebilseydim.

Not: Bence bırakmamalısınız :idea: