Güzel bir video
Moderatör: Moderatör Ekibi
- unforg
- Ad Soyad: Uğur Baytaş
- :
- Aldığı Beğeni: 4 / 0
- Pilot Menüsü:
Merhaba arkadaşlar gördüğüm kadarıyla termik çıkışı kanat öne saldırıyo ve fren müdahalesi olmadığı için önden kapanma yaşanıyor ve sonrasında ise twist oluyor dikkat ettiğim diğer nokta ise karabinlerin aralığı çok fazla gibi geldi bana ( kendi uçuşlarımda dikkat ettim kolon açıklığı fazla olduğu zaman kanadımın glide artıyor ama bunun yanında sarsıntı ve kontrol zorlaşıyor ) eğer böle bi durumla karşılaşsaydım irtifam az olduğu için bende tereddüt etmeden yedek atardım
Bu arada tecrübeli ve hoca değilim bunlar yalnızca kendi şahsi düşüncelerim eger yanlışım var ise düzeltirseniz sevinirim
Saygılarımla
Bu arada tecrübeli ve hoca değilim bunlar yalnızca kendi şahsi düşüncelerim eger yanlışım var ise düzeltirseniz sevinirim
Saygılarımla
- ottoman300
- Ad Soyad: Gürsel Bilmiş
- Aldığı Beğeni: 0 / 0
- Pilot Menüsü:
merhaba..öğrenmeye gayret ettiğim bilgi ve tecrübelerin sağlamasını yapma adına şu kanaatteyim; Vario'nun sesinden de anlaşılacağı üzere pilot termik içindeyken, kanadın termik merkezine doğru girişi esnasında, tam olarak termik merkezine oturmadan hemen önce kapanma yaşanıyor. Kapanma başlangıcında Vario sesi, termiğin fena olmadığını gösteriyor. kapanma öncesi fren konumlarının da normal olduğunu sanıyorum, ters bir durum göremedim. Sanki anlık bir durum..kanat'ın önden kapayası gelmiş
Ve'l hâsıl bilmiyorum, çünkü hâlâ öğreniyorum
Ustalar aydınlatırsa mesele hallolacak sanırım..
- ORKO
- Ad Soyad: Mehmet Gönüllü
- Pilot Menüsü:
kanat önden kapanınca refleks olarak frenleri çekiştirmiş, geneldede öle yapar çoğu pilot, frenleri çekmiş ama bi süre tutmuş, kanatı baymış ve spine sokmuş... spine girdiğini hissettiği anda anlık bi full stall basıp çekse kanat resetlenirdi, yada frontak sırasında frenleri sadece az çekip (yarım) bıraksaydıda büyük ihtimal düzelirdi kanat... gördüğüm kadarıyla pilotaj hatası var... yani basit bi önden kapanmadan spine sokmuş kanadı... o yüzden siv yi çift dikiş gitmek gerekiyor... yada pilotajınızın yetmediği kanatlarla uçmayacaksınız, uçacaksanızda böyle riskleri göze almanız gerekiyor... çünkü yarışma kanatları bazen en usta pilotları bile ters köşeye yatırabiliyor...
şahsi fikrimdir
şahsi fikrimdir
- SENERARSLAN
- Ad Soyad: Sener Arslan
- :
- Aldığı Beğeni: 1 / 0
- Pilot Menüsü:
- 0guzkan
- Ad Soyad: Oğuzkan Sadeer
- :
- Aldığı Beğeni: 7 / 1
- Pilot Menüsü:
pre pwc erzincanda aynı olay başıma geldi kanadım advance omega 7 omega serisinin tek kötü özelliği önden kapanma sonrasında kanat deep stola giriyor uçması için belli bi süre geçmesi gerekiyor ayrıca kanadın önden kapanma sebebi kanadın öne geçmesi değil termik girişlerinde omega çok atak olduğu için daha önünüze geçmeden kapanabiliyor deep stola girdikten sonra alan türbülanslı ise spine girmesi beklenen bi olay stola çekip resetleme olayı doğru fakat dediğim gibi kanat zaten uçamak için süre istiyo tam stol çıkışındada aynı olay başına gelebilir burda yapılması gereken bence önden kapanmaya müdahale etmemek bir dahakinde en azından ben müdahale etmicem olayın sonucu yedek açtım tabiki
- gerenimo
- Ad Soyad: Abdurrahman Göksu
- Pilot Menüsü:
değerli arkadaşlar termik merkezinde çok abartılı olmayan bir önden kapanma arkasından pilot frenlerle müdahale ediyor eşit bir fren uygulamamış olacakki kanat twist oluyor ve yedek atılıyor teoride frenleri çekerek müdahale edilmesi gerektiği öğretiliyor bence kanadın bu tarz olaylardan sonra olaya nasıl bir tepki vereceğini gözlemleyip ondan sonra müdahale edilse daha iyi olur düşüncesindeyim şahsi düşüncem tartışma konusu yapılmasın lütfen bu durumda yedek atılmadan bu durum atlatılırdı kanısındayım herkese sevgiler selamlar.
- serhat
- Ad Soyad: Serhat Kocaerol
- Aldığı Beğeni: 5 / 2
- Pilot Menüsü:
hata 1- kanat tırmanşta iken gereksiz fren uygulamak
2- frontagla zaten hava hızı bitmiş kanadı frenle iyice baymak ve stola sokmak
3-stoldan çıkmak için fren bırakmak yerine sadece sol freni çekerek spin olmak
4- spinden çıkmak için frenleri bırakmak yerine gereksiz sağ sol kumanda vererek kanadı twiste sokmak
5- bu geçen 22 saniye boyunca hiç irtifaya bakmamak.
yinede sonunda en akıllıcasını yapıp yedeğini güzelce açmış tek parça inebilmiş tebrikler
2- frontagla zaten hava hızı bitmiş kanadı frenle iyice baymak ve stola sokmak
3-stoldan çıkmak için fren bırakmak yerine sadece sol freni çekerek spin olmak
4- spinden çıkmak için frenleri bırakmak yerine gereksiz sağ sol kumanda vererek kanadı twiste sokmak
5- bu geçen 22 saniye boyunca hiç irtifaya bakmamak.
yinede sonunda en akıllıcasını yapıp yedeğini güzelce açmış tek parça inebilmiş tebrikler