Turkiye'de PPL

Yelkenkanat, planör , serbest paraşüt , mikrolight hakkındaki konular

Moderatör: Moderatör Ekibi

Kullanıcı avatarı
Hayate
Ad Soyad: Emin Yilmaz
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Turkiye'de PPL

Mesaj #1 gönderen Hayate » 1 on yıl 5 yıl önce (09.05.2011, 08:58)

Arkadaslar Selamlar,

Turkiye'de PPL (ozel pilot lisansi) alma imkani var mi? Fiyatlar ne durumda (min. 60 saat olarak dusunuyorum)? Bilgisi olan varsa paylasirsa sevinirim.
Bir kac ulke baktim isin esasi, Amerika en uygunu gibi gozukuyor ama 11 Eylul'den sonra isi cok sikilastirmislar ogrenci vizesi gibi bisey istiyorlar. Avustralya biraz tuzluydu, sadece PPL (VFR only) 25-30 bin dolar civari. En uygunu Filipinler, aslinda kayit yaptirdim ama depremden dolayi gidemedim. Fiyat olarak 60 saatlik bir egitim icin 10 bin dolar istiyorlar. FAA lisansi veriyorlar, bu da sanirim Turkiye ile uyumlu degil. Bir de bir kac defa uctum, ucaklar (cessna) bizim Topkapi dolmuslari gibi, kanatli magirus desem yeridir, 30 senelik filan heralde.

Kullanıcı avatarı
cincir
Ad Soyad: Güngör Şen
:
Moderatör
Aldığı Beğeni: 11 / 2
İletişim:
Pilot Menüsü: 

Mesaj #2 gönderen cincir » 1 on yıl 5 yıl önce (09.05.2011, 11:59)

Aşağıdaki linklerden faydalanabilirsiniz.Daha fazlası da var bildiğim kadarıyla biraz internette gezinmeniz lazım.
Türkiye'den selamlar.

http://www.thkucusokulu.com/kurs-ayrintilari.aspx?id=2

http://www.duhaaviation.com/app.asp?l=1&ID=176

Kullanıcı avatarı
Hayate
Ad Soyad: Emin Yilmaz
Pilot Menüsü: 

Mesaj #3 gönderen Hayate » 1 on yıl 5 yıl önce (10.05.2011, 02:08)

Gungor bey selamlar. Cok tesekkur ederim ilgilendiginiz icin. Google'da daha once bir kac defa Turkce arama yaptim ama fiyat-saat hakkinda herhangi bir referansa rastlamadim.
Ikincisi sanirim THK secme falan yapiyor. Ticari pilot olmak gibi bir niyetim yok, hobi olarak ilgileniyorum. Yurtdisinda alma imkanim var ama Turkiye'deki lisans'la uyum sorunu oluyor anladigim kadariyla. Bir de tabi ileride memlekette ucacaksak hava, cografi sartlar falan alissak iyi olur diye dusunmustum.

Kullanıcı avatarı
biscen
Ad Soyad: Bekir İşçen
Pilot Menüsü: 

Mesaj #4 gönderen biscen » 1 on yıl 5 yıl önce (10.05.2011, 10:04)

Merhaba

Seçim yapıp eğitim alacağınız okul illaki SHGM tarafından "eğitim yetkisi verilmiş okul" statüsünde olacaktır. PPL eğitimi de genellikle 2-3 aya yayılmış 150 saat civarında teorik, 45-50 arası uçuş dersten oluşuyor. Uçuş saati başına 200-250 USD bir fiyatı olması lazım yani 10-15 bin Dolara bu eğitimi alabilirsiniz . Ama okulların telefonu daha sağlıklı bilgiye ulaşmanızı sağlar:)
Güngör Bey'in yazdığı okulların haricinde

İstanbul Havacılık Klubü
Ayjet
Topair
Tarkim
Burak Havacılık(Ankara)

gibi okulları da inceleyebilirsiniz.

Kullanıcı avatarı
teamstratus
Ad Soyad: Türker Türkoglu
:
50+ Club
Aldığı Beğeni: 1 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #5 gönderen teamstratus » 1 on yıl 5 yıl önce (10.05.2011, 10:15)

THK UÇUŞ OKULU aradıgın bütün sorulara bu telefon'dan cvp alabilirsin ,ayrıca kurum seçme yapmaz ticari egitimle (ATP-A) beraber özel pilotluk egitimide (PPL-A) verir

Telefon:0312 222 48 40
E-mail :[email protected]
---------------------------------------
PPL(A) Uçak Hususi Pilot Lisansı
Kursun Tanımı ve Amacı
Daha önce hiçbir uçuş eğitimi almamış ve pilotluğa ilk adımı atmak isteyenler için düzenlenen bir programdır. Bu programda adaylar PPL lisanslarını aldıktan sonra ticari maksat dışında her türlü tek motorlu uçakları kullanabilirler. Not: PPL Kursu Selçuk/İzmir'de bulunan Efes Havaalanında açılmıştır.

•Hava Hukuku ve ATC Prosedürleri,
•Uçak Genel Bilgisi,
•Uçuş Performansı ve Planlama,
•İnsan Performansı ve Limitleri,
•Meteoroloji, Seyrüsefer,
•İşletme Prosedürleri,
•Uçuş Prensipleri,
•Haberleşme Usulleri derslerini içermektedir.
•Toplam 160.00 saat teorik bilgi eğitimi verilmektedir.
•PPL (A) kursu 38.00 saat Ç.K. (Öğretmen Pilot ile), 07.00 saat yalnız ve 05.00 saat SPIC (Emniyet Pilotu ile) uçuş olmak üzere toplam 50.00 (gece uçuşu dahil) saattir. Gece uçuşu isteğe bağlıdır
-----------------------------------------------------
Kursa Katılım Şartları
•Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
•18 yaşından gün almış olmak
•Lise veya dengi okul mezunu olmak
•Sağlıklı olmak