Amatör Telsiz Lisansı

Yamacparaşütü ile ilgili genel konuları buraya yazabilirsiniz.

Moderatör: Moderatör Ekibi

Kullanıcı avatarı
AltinKartal
Ad Soyad: Emre Aydemir
Aldığı Beğeni: 8 / 0
Pilot Menüsü: 

Amatör Telsiz Lisansı

Mesaj #1 gönderen AltinKartal » 1 on yıl 5 yıl önce (24.12.2010, 22:34)

Nice zamandır amatör telsiz lisansı almayı kafama koymuştum. Lisans almak isteyen başka arkadaşlar var ise mevcut uygulama nasıl oluyor anlatayım: Bu Kasım ayında Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün (KEGM) yılda iki kere açtığı sınava girdim (başvuruyu internetten online olarak yaptım). Yardımcı olması için ANTRAK'ın Amatör Telsizcilik kitabını kargo ile getirttim ve bayağı bilgi edindim. Daha sonra KEGM sınavdan birkaç hafta önce 150-200 soruluk bir soru bankasını internete koydu ve sınavda bu soru bankası bayağı işe yaradı. Sınav + Lisans için toplam yaklaşık 100 TL harç ödedim. Sınavın uygulanması ve sonrasında KEGM'nün ilgisi gayet profesyonelceydi. Artık A sınıfı lisanslı amatör telsizci oldum :) Lisansı olmayan arkadaşlara mutlaka almalarını öneririm.

Selamlar

Mustafa Emre Aydemir

TA1AME
En son AltinKartal tarafından 29.12.2010, 20:12 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
muygur
Ad Soyad: Muvaffak Uygur
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Amatör telsiz lisansı

Mesaj #2 gönderen muygur » 1 on yıl 5 yıl önce (27.12.2010, 13:56)

Merhabalar.
Ben de sınava katıldım ve aynı uygulamaları (on line başvuru gibi) yaptım. Ancak sadece uçuşta kullanmayı düşündüğümden dolayı C sınıfı lisans için baş vurmuştum. Soru bankasına da fikrim olsun diye 1 saat kadar bakmıştım. Meğerse sorular oradan çıkacakmış :( Sadece şıkların yeri değiştirilmişlerdi... Bilseydim A sınıfı için baş vururdum.:( Şu anda lisansım henüz elime geçmedi. Merak ediyorum ben 71 puan aldığım için acaba lisansı B olarak gönderirlermi? :))
Sevgi ve saygılarımla,
Bol termikli uçuşlar...
Muvaffak UYGUR

Kullanıcı avatarı
kemal35
Ad Soyad: Kemal Töreli
Pilot Menüsü: 

Mesaj #3 gönderen kemal35 » 1 on yıl 5 yıl önce (28.12.2010, 01:02)

selam kiyi emniyeti dediginiz yani denizci telsiz lisansimi bu yoksa karasalmi konuyu biraz acarsaniz memnun olurum zira bende eski telsizcilerdenim ama modasi gectigi icin uzunca bir suredir ilgilenmiyorum .

Kullanıcı avatarı
AltinKartal
Pilot Menüsü: 

Re: Amatör telsiz lisansı

Mesaj #4 gönderen AltinKartal » 1 on yıl 5 yıl önce (29.12.2010, 20:04)

muygur yazdı:Merhabalar.
Ben de sınava katıldım ve aynı uygulamaları (on line başvuru gibi) yaptım. Ancak sadece uçuşta kullanmayı düşündüğümden dolayı C sınıfı lisans için baş vurmuştum. Soru bankasına da fikrim olsun diye 1 saat kadar bakmıştım. Meğerse sorular oradan çıkacakmış :( Sadece şıkların yeri değiştirilmişlerdi... Bilseydim A sınıfı için baş vururdum.:( Şu anda lisansım henüz elime geçmedi. Merak ediyorum ben 71 puan aldığım için acaba lisansı B olarak gönderirlermi? :))
Sevgi ve saygılarımla,
Bol termikli uçuşlar...
Muvaffak UYGUR

Muvaffak hocam sınavdan sonra tekra KEGM ile irtibata geçip lisans çıkarma işlemlerini yapmanız gerekiyor. Yapmadıysanız hatırlatayım dedim. Hayırlı olsun.

Kullanıcı avatarı
AltinKartal
Pilot Menüsü: 

Mesaj #5 gönderen AltinKartal » 1 on yıl 5 yıl önce (29.12.2010, 20:11)

kemal35 yazdı:selam kiyi emniyeti dediginiz yani denizci telsiz lisansimi bu yoksa karasalmi konuyu biraz acarsaniz memnun olurum zira bende eski telsizcilerdenim ama modasi gectigi icin uzunca bir suredir ilgilenmiyorum .

Kemal hocam, Amatör Telsiz Yönetmeliği Madde 8'e göre A sınıfı lisans sahipleri amatörlerin kullanımına sahip bütün frekansları kullanabilirler, kullanımın deniz üzerinde olup olmayacağı belirtilmemiş. KEGM şu anda Amatör Telsiz Lisansı vermeye yetkili tek kurum olarak atanmış durumdadır.

Selamlar.

Kullanıcı avatarı
muygur
Ad Soyad: Muvaffak Uygur
Pilot Menüsü: 

Mesaj #6 gönderen muygur » 1 on yıl 5 yıl önce (30.12.2010, 19:48)

Emre Hocam selamlar,

Öncelikle yeni yılınızı kutlar, tüm sevdiklerinizle birlikte nice yıllar sağlıklı, mutlu, başarılı ve şanslı günler geçirmenizi dilerim.

Ben sınav sonucunu alır almaz tüm belgeleri hazırlayıp y.içi kargo ile göndermiştim. (Bu kısmı yazmayı atlamışım. :) ) Bir-iki kez aradım sıraya koyduklarını söylediler ancak 1 ay geçmesine rağmen henüz haber yok maalesef: :evil:
Bu da Kıyı Emniyetinin tüm kayıt ve kart çıkarma işlerini sadece İstanbul merkezlerinde yapmaya başlamasından dolayı oldu sanırım.
Bol termikli günlerin bir an önce gelmesi dileklerimle.

Sevgi ve saygılar...