Peki nedir bu rekor? 31 ekim'de 13 paramotor pilotunun spontane bir organizasyonla bir araya gelip Ağaçlı'dan İğneda'ya kadar uçması...
Keyifli, soğuk birazda yorucu olmasına rağmen 4'ü Bulgar 13 pilot bu uçuşu kazasız belasız keyifle tamamladık. Organizasyonu yapan dahil (Erhan) 3 pilotun son anda katılamadı malesef, yoksa sayı 16 olacaktı.
Merak edenler için; motorlar ağırlıklı olarak miniplane ve walkerjet'di. Kanatlarında 2'si Advance, 2 Apco, 1 Nova, 1 Paraavis geri kalanlarda Powerplay'di.
Fotoğrafları iştah açması için yüklüyorum:)
Türkiye'de Paramotor için bir rekor!
Moderatör: Moderatör Ekibi
- parapraksi
- Ad Soyad: Barış Samancı
- Aldığı Beğeni: 0 / 0
- Pilot Menüsü:
İştah açmakla birlikte, hipnotik etkisiyle birlikte yine bu gece kanat araştırması, acaba uçuş saatim yeterlimi,SIV yapmadan paramotora geçiş yapsam ölümcül bir karar almış olurmuyum, ne zaman alıcam ben bu paramotor eğitimini ve paramotoru, yav en iyi paramotor kanadı hangisi acaba, powerplaysting e mi yatırsak parayı yoksa paramania nın efsane refleks teknolojisi goflyemi?
sorularınıda alevlendirdiniz Bekir Bey. Çok güzel görünüyorlar,tebrik ederim.ayrıntılı hikayeyi amatörpilot. com da mı yoksa burada mı paylaşacaksınız.
saygılar
sorularınıda alevlendirdiniz Bekir Bey. Çok güzel görünüyorlar,tebrik ederim.ayrıntılı hikayeyi amatörpilot. com da mı yoksa burada mı paylaşacaksınız.
saygılar
- sebo70
- Ad Soyad: Sebahattin Çetin
- Aldığı Beğeni: 1 / 0
- Pilot Menüsü:
Barış bey paramotora geçmek için SIV eğitimi almak mecburiyetinde değilsiniz her yamaç paraşütü pilotu kendini hazır hisitiği an paramotora geçebilir, bakın paramotoru gözünüzde okadar büyütmeyin korkulacak hiç birşey yok hatta yamaçlarda uçmaktan daha emniyetli , düzden kalkıyorsunuz ve isterseniz yere yakın 1 metredede uçabiliyorsunuz
kanat markalarına gelice hepsi aynı işi görüyor tek farkı markaları örnegin ben 3 yıldır poverplay kulanıyorum ve 10 numara bir kanat istersen trimleri kapatıp motorsuz da uçarsın son derece emniyetli ve tüm testlerden tam onay almış bir markadır istersen trimleri sonuna kadar bırakıp akrobaside yapabilirsin aşarıdaki resimde gördüğünüz gibi
kanat markalarına gelice hepsi aynı işi görüyor tek farkı markaları örnegin ben 3 yıldır poverplay kulanıyorum ve 10 numara bir kanat istersen trimleri kapatıp motorsuz da uçarsın son derece emniyetli ve tüm testlerden tam onay almış bir markadır istersen trimleri sonuna kadar bırakıp akrobaside yapabilirsin aşarıdaki resimde gördüğünüz gibi
- biscen
- Ad Soyad: Bekir İşçen
- Pilot Menüsü:
Aslında daha detaylı bir uçuş yazısı hazırlayıp amatörpilot'da yayınlamak fena olmaz, iyi fikir yani Barış Bey. Böylece yoğunluk yüzünden uzun zamandır ihmal ettiğim sitemle tekrar ilgilenmiş olurum. En kısa zamanda diyeyim o zaman:))
Singledaki uçuş tecrübenizi bilmiyorum ama nihayi hedefinizde paramotora başlamak varsa eğer tecrübeniz her halükarda çok önemli bir avantaj. Bizim uçtuğumuz şekilde Paramotorla uçmak tam bir "tatlı su pilotluğu"aslında. Şehre yakın olmamız, çok ileri derecede sinlge tecrübemiz olmaması bizler için "risk alarak uçan pilotlarmışız" algısı oluşturuyor ama bu doğru değil. Gayet güvenli hava şartlarında ve deniz kıyısında uçuyoruz genellikleki bu da yamaçta veya vadi bölgelerinde uçan pilotlara göre fazlasıyla kolay bir uçuş şekli.
Sebahattin beyin dediği gibi kendinizi hazır hissettiğinizde paramotora başlayabilirsiniz. Kanadı 2.el de alsanız çok dert olmaz ama paramotoru hafif ve sıfır kasa almanızı tavsiye ederim. Benim hiç refleks kanat tecrübem yok bu yüzden o konuda birşey diyemem ama kolay kalkışı olan bir kanat seçmenizde başlangıçta çok işinize yarar. 3-5 saat içinde paramotorun yarattığı sorunlarla yüzleştikten sonra zaten geriye bildiğiniz uçuş kalıyor:))
Singledaki uçuş tecrübenizi bilmiyorum ama nihayi hedefinizde paramotora başlamak varsa eğer tecrübeniz her halükarda çok önemli bir avantaj. Bizim uçtuğumuz şekilde Paramotorla uçmak tam bir "tatlı su pilotluğu"aslında. Şehre yakın olmamız, çok ileri derecede sinlge tecrübemiz olmaması bizler için "risk alarak uçan pilotlarmışız" algısı oluşturuyor ama bu doğru değil. Gayet güvenli hava şartlarında ve deniz kıyısında uçuyoruz genellikleki bu da yamaçta veya vadi bölgelerinde uçan pilotlara göre fazlasıyla kolay bir uçuş şekli.
Sebahattin beyin dediği gibi kendinizi hazır hissettiğinizde paramotora başlayabilirsiniz. Kanadı 2.el de alsanız çok dert olmaz ama paramotoru hafif ve sıfır kasa almanızı tavsiye ederim. Benim hiç refleks kanat tecrübem yok bu yüzden o konuda birşey diyemem ama kolay kalkışı olan bir kanat seçmenizde başlangıçta çok işinize yarar. 3-5 saat içinde paramotorun yarattığı sorunlarla yüzleştikten sonra zaten geriye bildiğiniz uçuş kalıyor:))
- parapraksi
- Ad Soyad: Barış Samancı
- Pilot Menüsü: