APCO KARMA SPORT almyı düşünüyorum, düşünmekle kalmasammı :)

Yamaç paraşütü malzemelerinin tartışıldığı alan: yamaç paraşütleri, harnessler, cihazlar, vs

Moderatör: Moderatör Ekibi

Kullanıcı avatarı
foton
Ad Soyad: Faruk Korkmaz
Aldığı Beğeni: 1 / 0
Pilot Menüsü: 

APCO KARMA SPORT almyı düşünüyorum, düşünmekle kalmasammı :)

Mesaj #1 gönderen foton » 1 on yıl 5 yıl önce (30.09.2010, 14:19)

merhaba,

başlıktada yazdığım gibi başlangıç seviyesinde biri olarak APCO KARMA SPORT'un dikilebilen en büyük boyundan satın almayı düşünüyorum :) çünkü 130 kiloyum ve malesef kilom yukarı doğru yuvarlanma eğiliminde. yada +- 3 kilo değişiyor her ne ise, çift limitli denen( single pilot 100-130 kg, paramotorla 160 kg üst limit) yani aynı zamanda paramotor kanadı olarakta kullanılabilen bu kanattan kullanan arkadaşlar var ise fikirlerini almak isterim. zaten ileride paramotor yapmayı düşünüyorum, ona kadar uçuş kabiliyetimi geliştireceğim güvenli bir başlangıç kanadı sanırım. avrupada bazı paramotor okullarıda eğitim kanadı olarak kullanıyormuş.
aldık bir kere, 'kanat budur', yorumlarından ziyade süzülüş, hız, güvenlikle ilgili ayrıntılı bilgi rica ediyorum. e senin içinmi uçup rapor vereceğiz sızlanması/kükremesinden önce :) bu türden paylaşımların her model kanat için yerleşen bir tutum olmasıda fena olmazdı hani diye düşünüyorum. hani kimseden ses çıkmaz bende düşünden eyleme geçersem, belli bir süre uçtuktan sonra bu tip bir raporu yazıp forma eklemeyi hayal ediyorum. hadi hayal demeyelim tahayyül diyelim. neyse buraya kadar okuduysanız sizide tebrik ediyorum :) herkese selamlar saygılar..

Kullanıcı avatarı
seccckin
Ad Soyad: Seckin Aparı
:
50+ Club Dealer
Aldığı Beğeni: 22 / 3
Pilot Menüsü: 

Mesaj #2 gönderen seccckin » 1 on yıl 5 yıl önce (02.10.2010, 10:04)

Faruk bey bende kanadımı satar satmaz apco force kanat almayı dusunuyorum cevremdekı apco kullanıcıları kanat hakkındakı yorumları olumlu.. butun yenılıklerı kanatlarında uyguluyolar hatta fırma yetkılılerı oludenız oyunlarına gelıcekler yanlarında da demo kanatlar getırecekler dıye bılıyorum ayrıntılı bılgıyı ıcarus dan alabılırsın.

fakat 100-130 kılo lımıtlı bır kanatı alman senın ıcın pek hos olmaz cunku sen 130 kılo, harnes 10 kılo, kanat 5 kılo dıger ekıpmanlar ıle yaklasık 145-150 kılo ıle ucacaksın buda cok tehlıkelı ve yanlıs bı durum.... paramotor ıle ucmaya musaıt kanatlar lımıtın 30 40 kılo ustune cıkabılır bu kilo degerlerleri zaten fırma tarafandından verılır.. ama sadece paramotor ile ucuslarda lımıtın ustune cıkabılırsın sıngle yada baska bır sebeb ıle motorsuz lımıt ustu ucamazsın neden ucamıyacagını ne fark olacak dıye sorarsan bunun bır cok sebebı var ama en basıtı sunu soyleyım ben single 70-100 lımıtlı paramotor ıle 90-130 limitli olan bır kanatla ucuyorum paramotor ıle ucarken ortalama 120 kılo gelıyorum ve gazı kestıgımde kanat cok sert cokuyor sırtımda bu yukle ınıs yapabılmem ıcın ya oludenızde tandemcılerın yaptıgı gıbı 10 15 metre kala kanadı fren yaparak yavaslatıp sonra hızlı bır sekılde daldırıp ıyı bır palye ile inmem lazım (bıraz zor ve ıyı ayarlama yapamaz ısen tehlıke yartacak bır durum) yada hafif gaz verıp cokusu yavaslatarak gazlı ınmek lazım..

bence kılo lımıtlerınıze uygun bır kanat alırsanız daha ıyı olur ornegın swıng arcus 6 modelı 100-150 kılo lımıtlı bu kanadı alabılırsınız yada dusuk lımıtlı bır tandem kanatı 120-180 cıvarı sızın ısınızı daha ıyı gorur. yenı cıkan fermuarlı kanatlar var team 5 mesela kanadın fermuarını acıp kanadın kılo lımıtını yukseltıyosun...

Kullanıcı avatarı
rotorman
Ad Soyad: Davut Çelik
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

powerplay düşünürmüsünüz

Mesaj #3 gönderen rotorman » 1 on yıl 5 yıl önce (02.10.2010, 22:48)

merhabalar powerplay düşünürmüsünüz hem paramotorlu uçuşa elverişli hemde motorsuz uçuşa elverişli yani HER İKİ ŞEKİLDE UÇMAYA uygunluk testleri fabrika tarafından yapılmış bir kanat kanadın ilanı bu sitede mevcut tandem olarak 105-170 motorlu uçuş olarakta 105-250 kg.limitlerinde NOT:ekipmanlarla birlikte yaklaşık 150kg gelirsiniz single uçacakasanız eğer yani kanadın tandem üst limitinin 20 kg daha hafif bu limitler 105-170 olduğuna göre tam siz 150 kg olacaksınız limitlerinin ortasında uçmuş olacaksınız ve sanırım bu kanat tamda size göre :) motorlu uçmak içinde kanadınızı değiştirmek gerekmez zaten bu iş içinde tasarlanmış kanat sıfır sadece 10 dakika uçulmuştur tepeye gelişi çok kolaydır ve ilk kalkışı sizi yormaz gayet güzel bir kanattır bu kanatları istanbul paramotor takımıda kullanıyor yinede araştırmanızı öneririm bu kanatla ilgili detayları belki daha fazla seveceksiniz :=) tel.05365541760 iyi günler

Kullanıcı avatarı
rotorman
Ad Soyad: Davut Çelik
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #4 gönderen rotorman » 1 on yıl 5 yıl önce (02.10.2010, 22:59)

bu arada bu kanadın aynısını ve aynı kg limitlerinde ama 2008 modelini istanbulda çetin adında bir arkadaş kullanıyor oda hem single uçuyor hemde paramotorla uçuyor ve kilosuda 120 civarı yani yanlız değilsiniz :)

Kullanıcı avatarı
foton
Ad Soyad: Faruk Korkmaz
Aldığı Beğeni: 1 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #5 gönderen foton » 1 on yıl 5 yıl önce (03.10.2010, 14:00)

yorumlarını gönderen arkadaşlara çok teşekkürler, özellikle çift limitli kanatlardaki neden single ve paramotor için ayrı limitler yazıyor sorusunun cevabını aldığım için çok çok teşekkür ediyorum. konuyu biraz daha düşünmem gerekiyor bunu anladım. diğer kanat modellleri için araştırmaya devam edeceğim. tabi alternatif olarak kilo vermeyide düşünebilirim ama hiç kilo veresim yok :). gerçi yaşadığım yeri değiştireceğim yine istanbulda ama sınırlarında bir yerlere yani şileye taşınıyorum, artık şilenin tepelerinde yürüye yürüye bir kilo devrimi yapabilirim :). neyse kalın sağlıcakla herkese selam ve saygılar.

“Yamaç Paraşütü Malzemeleri, Yorumlar, Öneri ve Ürün İncelemeleri” sayfasına dön