Bulut Gözlemcisinin Rehberi

Yamacparaşütü ile ilgili genel konuları buraya yazabilirsiniz.

Moderatör: Moderatör Ekibi

Kullanıcı avatarı
SilverCloud
Ad Soyad: Muharrem Kılıç
:
Yarışma Pilotu 300+ Club Dealer
Aldığı Beğeni: 62 / 0
Pilot Menüsü: 

Bulut Gözlemcisinin Rehberi

Mesaj #1 gönderen SilverCloud » 1 on yıl 5 yıl önce (24.09.2010, 15:00)

Selamlar,

Geçenlerde kitapçıda dolaşırken Bulut Gözlemcisinin Rehberi diye bir kitaba rastladım.
Kitapta bulutlar hakkında meteoroloji derslerinden bildiklerimizin yanısıra, ruh halimize etkileri, mitolojide, edebiyatta ve sanattaki yerleri, arızalı bir uçaktan bir kümülonimbüsün tam üzerinde atlayan pilotun başına gelenler gibi farklı bir çok şey anlatılıyor.
Henüz bitiremedim ama okuduğum kadarıyla herkese şiddetle tavsiye ederim.
Tübitak Popüler Bilim Kitapları arasında yayınlanmış, sanırım tüm kitapevlerinde Tübitak kitapları arasında bulabilirsiniz.

BULUT GÖZLEMCİSİNİN REHBERİ
Yazan: Gavin-Pretor Pinney
Tübitak Popüler Bilim Kitaplığı
344 sayfa
9TL

Saygılar...

Muharrem...

Kullanıcı avatarı
yumuk
Ad Soyad: Mustafa Yumuk
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #2 gönderen yumuk » 1 on yıl 5 yıl önce (04.10.2010, 11:18)

Kitap daha çok bir hristiyan din adamının dini anlatımlarını andırıyor. Bulutlar hakkında çok güzel bilgiler veriyor olabilir ama her iki sayfadan biri iyi bir din propangandasına ayrılmış gibi görünüyor. ilk izlenimim bu oldu. Tavsiyeniz için teşekkür ederiz.

Kullanıcı avatarı
bartsay
Ad Soyad: Bartuğ Sayın
Aldığı Beğeni: 2 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #3 gönderen bartsay » 1 on yıl 5 yıl önce (20.12.2010, 10:23)

Kitaptan Gaziantepten Ömer'in bilgilendirmesi ile edindim,
bütün arkadaşlara tavsiye ederim. sadece yamaç paraşütü değil bütün doğa sporları için önemli bir kaynak bence
Tübitak yayını olduğu için çok hesaplı,
Kitabın başı ve bulutların tasvirleri çağlar öncesinden başlayarak insanların bulutları betimlemelirinin yorumlanması şeklinde, bu nedenle yazılı tarihten bu yana gelen bulut gözlemeri ile, rönesans ressamlarının bulutları yorumlaması üzerinde durulmuş ilginç özellikle CB anlatılırken (çağlar boyu en dikkat çeken ve korkulan) sanat tarihçisi titizliği ile yorumlar yapılmış bir zeka ürünü,
Bu bağlamda hıristiyanlık propangandası olarak görmedim ben. Olayı sanat tarihi olarak değerlendirdim.
Akılda kalıcılığı ve anlatım şekli de mükemmel BENCE
AYRICA aynı tarihte Cloud Book: How to Understand the Skies"
Richard Hamblyn; amazon'dan aldım bu kitap da bulutlar hakkında renkli resimli ama yüzeysel bilgi veriyor.
İki kitap arasında bulut gözlemcisini şiddetle tavsiye ederim.