Üniversite Kulübü için full ekipman önerisi ?

Yamacparaşütü ile ilgili genel konuları buraya yazabilirsiniz.

Moderatör: Moderatör Ekibi

Kullanıcı avatarı
HeredaS
Ad Soyad: Adem Bekdemir
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Üniversite Kulübü için full ekipman önerisi ?

Mesaj #1 gönderen HeredaS » 1 on yıl 5 yıl önce (27.06.2010, 06:43)

Merhabalar. Sizden bir kaç ricam olacaktı . Özellikle tecrübeli ya da yp eğitimi ile ilgilenen hocalarımızdan. Kendimi bu konu üzerine biraz tanıtayım. yamaç paraşütüne merak sardım ve eğitimlerimi bu ay tamamladım . Şimdilik alçak tepeden 20 sortim var yolun başındayım :)

Asıl konuya gelecek olursam;

Uşak Üniversitesi Macera ve Doğa Sporları Kulübü kurucusu ve başkanıyım. Kulübümüz bu sene içerisinde kuruldu. Bu sebeble kulübümüze kanat , harnes , kask vb. gibi gerekli malzemeler alacağız . Şimdili 3 adet olacak hepsinden.

Sizden ricam Kulüp için ;

1- Bu saydığım ekipman dışında ek neler gerekir?
2- Önerebileceğiniz marka model varmı gerekli olan tüm ekipmanlar için?
3- Kanatlarımızın hepsini DHV1 almamız uygun olurmu?
4 -Ekipmanların bedenleri ?
5- Ekipman fiyatları?

Bu konuda yardımcı olursanız cidden sevinirim :)

Kullanıcı avatarı
ases
Ad Soyad: Canburak Tümer
Pilot Menüsü: 

Mesaj #2 gönderen ases » 1 on yıl 5 yıl önce (27.06.2010, 20:46)

Merhaba,

Sorularına kendi tecrübem ve bilgim dahilinde yanıt vermeye çalışacağım.

1- Kanat, harnes ve kask dışında gerecekler;
Öncelikle elbette yedeğe ihtiyacınız olacak, bunun dışında ilk yardım çantası, telsiz, windsock veya streamer gibi gereçler. Eğer alabiliyorsanız varyometre olabilir şu anda kullanmasanız bile ileride kendinizi geliştirdiğinizde gerekecektir bu sebeple sonraya da saklanabilir.

3- 3 kanat alacağız demişsiniz. Belki birini sakin bir DHV 1-2 alarak kendini DHV 1 de yeterli seviyeye getirenlerin biraz daha geliştirmesi için imkan sağlayabilirsiniz. Ya da bunu da gelecek planları arasına dahil edebilirsiniz.

4- Harnes konusunda M ve L bedenlerden , kanat konusunda da 60-80 ve 80-100 civarı limitleri olanlardan birer tane bulundurarak klübün hitap ettiği kitleyi daha geniş tutabilirsiniz.

5- İkinci el kanat fiyatları 600-700€ civarından başlıyor sanırım. Sıfır almayı düşünüyorsanız bir bilgim yok.

Son olarak klübünüzün kuruluşunu tebrik eder kazasız uçuşlar dilerim.

Kullanıcı avatarı
SENERARSLAN
Ad Soyad: Sener Arslan
:
50+ Club
Aldığı Beğeni: 1 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #3 gönderen SENERARSLAN » 1 on yıl 5 yıl önce (27.06.2010, 23:38)

Hayırlı olsun. Bence forumda herkesin görüşüne açık olan bir yardımdan ziyade direk olarak üniversite kulüpleri ile bağlantıya geçmeniz daha doğru olacaktır. Üniversite kulüplerini beğenir taktir ederim ve şahsi fikrim kardeş kulüp bulmanız...

Bu arada Türkiyede ketum sessiz kendi halinde yaşayan (yorgun bıkkın ve kabuğuna çekilmiş) üstadlar haricinde hala yılmadan insanlara doğruyu verebilmek ve bu ülkede bu sporun adam gibi yapılmasını sağlamak için insanlara yardım eden birileri var bu kişilere ulaşın. Nasıl başlanırsa öyle gider doğru başlayın...

Çalışmalarınızda başarılar dilerim...

Kullanıcı avatarı
ases
Pilot Menüsü: 

Mesaj #4 gönderen ases » 1 on yıl 5 yıl önce (27.06.2010, 23:41)

Şener Arslanın söylediklerine katılıyorum. Aslında benim cevap verme sebebim de halen bir öğrenci klübünün üyesi olmam. Klübümüzde başlangıç ve klüp pilotluğu eğitimini aldıktan sonra yaklaşık 9 aydır pasifim ama bir klüp nelere ihtiyaç duyabiliyor az çok gördüm. Eylülden itibaren umarım tekrar aktif olacağım. Tekrar kolay gelsin.

Kullanıcı avatarı
HeredaS
Pilot Menüsü: 

Mesaj #5 gönderen HeredaS » 1 on yıl 5 yıl önce (28.06.2010, 00:47)

Geri dönüşleriniz için çok teşekkür ederim. Peki nerden temin edebilirim bu full ekipmanları sıfır olarak. _?

Kullanıcı avatarı
ases
Pilot Menüsü: 

Mesaj #6 gönderen ases » 1 on yıl 5 yıl önce (28.06.2010, 00:52)

Türkiyede pek çok dağıtımcı (dealer) var bunların bildiğim kadarıyla çoğu da foruma üye. Aranan malzemelerde konu açarsan cevap verenler olacaktır mutlaka.

Kullanıcı avatarı
ozaygormez
Ad Soyad: Özay Görmez
:
50+ Club
Pilot Menüsü: 

Mesaj #7 gönderen ozaygormez » 1 on yıl 5 yıl önce (28.06.2010, 15:32)

http://www.ypforum.com/viewtopic.php?t=5987

linkteki ilanımızı inceleyebilirsiniz.Ayrıca kardeş kulüp önerisi içinde size uygun olabileceğini değerlendirdiğim Süleyman Demirel Üniversitesi Havacılık Kulübü ile irtibata geçebilirsiniz.

Kulübünüzün havacılık camiasına hayırlı olmasını dilerim.Kazasız ve keyifli uçuşlar.

Özay Görmez
Başkent Sportif Havacılık
Ankara
0505 824 07 00

Kullanıcı avatarı
HeredaS
Pilot Menüsü: 

Mesaj #8 gönderen HeredaS » 1 on yıl 5 yıl önce (29.06.2010, 01:45)

Konuya cevap yazan ve özel mesaj atan tüm arkadaşlara ve hocalarıma teşekkür ediyorum çok yararlı bilgiler oldu :)

Kullanıcı avatarı
FI062
Ad Soyad: Erkan Hoş
:
Dealer
Pilot Menüsü: 

Mesaj #9 gönderen FI062 » 1 on yıl 5 yıl önce (04.07.2010, 00:56)

Selamlar,
Öncelik ile Kuruluşun Hayırlı olmasını dilerim.
Klübünüzün ihtiyacı olan tüm malzemeyi, yeni olarak temin edebilirim.
Uşakta şu anda mevcut bir çalışmamız var. Onlarında malzeme tedariği,teknik destek vede eğitim konularında bilgilendirmekteyiz.
Bu ayrı kuruluş ile de çalışmalarınızı birleştirmenizide sağlayabileceğime inanmaktayım.
Aeros,Airwave,İndependence firmalarının temsilciliklerini yapmaktayım.
Aşagıdaki irtibatlardan iletişim kurarsak en uygun şartlar ile size destek vereceğime eminim.
Saygılarımla
Erkan HOŞ
FI062
Öğretmen Pilot
0.533.6397015
www.aeros.com.tr
www.airwave.aero
www.independence-world.com

Kullanıcı avatarı
ÇağlaR
Ad Soyad: Çağlar Güngelen
Pilot Menüsü: 

Mesaj #10 gönderen ÇağlaR » 1 on yıl 5 yıl önce (07.07.2010, 10:40)

Merhaba,

İlk olarak açılan kulübünüz için hayırlı olsun der, sağlıklı ve eğlenceli faliyetler geçirmenizi dilerim...

Öğrenmek istediğiniz konuya gelir isek; Ben de akdeniz üniversitesi havacılık kulübü eski eğitmenlerindenim ve klüp olaylarının ne kadar zor ve brokratik işlediğini bilirim. bu konuda kolay gelsin :) Uçuş için gerekli olacak olan malzemeler temel ve sizin ihtiyaçlarınızı karşılayacak kadar olmalı, sermayeniz yüksek ise bunu yinede temel ihtiyaçlara harcamanızı (Kanat-harness-yedek-kask) tavsiye ederim. yan malzemeleri ( windsock-streamer-variometre-GPS...vb...) malzemeleri daha sonra tamamlayabilirsiniz.
Yeni oluşumdaqki bir klüp için size tavsiyem başlangıç seviyesine uygun, hataları tolere edebilen bir kanat seçimi yapmanız. Yani en fazla 1-2 bir kanat derecesi seçmelisiniz. pilotlar yetiştikçe ve deneyim kazandıkça kanat ve harness seviyesini ilerletmelisiniz ve size tavsiyem malzemeleriniz sıfır almaya çalışın. eski malzemeler öğrencileri köreltir ve gelişimi durdurur.

Paratech ve Niviuk Kanat - harness ve yedekler için bana ulaşabilirsiniz... ayrıca Kask ihtiyaçlarınız için de...
Çağlar Güngelen 0533 453 0053

Kullanıcı avatarı
aslan_umut
Ad Soyad: Umut Aslan
:
Yarışma Pilotu 250+ Club
Pilot Menüsü: 

Mesaj #11 gönderen aslan_umut » 1 on yıl 5 yıl önce (07.07.2010, 18:25)

Merhabalar,

Yeni kurulmuş olan kulübünüz hayırlı uğurlu olsun. Malzeme ihtiyacı bir şekilde karşılanır. Gerekirse sıfır malzeme alınır, gerekirse ikinci el, gerekirse de kiralanabilir. Burada önemli olan düzgün bir eğitim alabilmektir. Umarım bu işi bilen iyi birilerinden eğitim alırsınız. Eğer bu işi iyi bilen birisinden eğitim alırsanız size malzeme konusunda da yardımcı olacaktır.

Umut

Kullanıcı avatarı
HeredaS
Pilot Menüsü: 

Mesaj #12 gönderen HeredaS » 1 on yıl 5 yıl önce (11.07.2010, 02:48)

Tabiki güvenlik ve eğitim ön planda olacaktır . Uzman kişilerin eğitimi ile birlikte yola çıkacağız.

Kullanıcı avatarı
maximus
Ad Soyad: Ali İlhan
Pilot Menüsü: 

Mesaj #13 gönderen maximus » 1 on yıl 5 yıl önce (20.07.2010, 18:05)

topluluğunuz hayırlı olsun, size tavsiyem öncelikle yolunuzu kendiniz çizmeniz yönünde olacaktır. seçeceğiniz malzemeleri iyi tartmanız gerekir ve başlangıç seviyesinde olmalı. daha sonra 1-2 kanatları da ekleyin ve daha çok temel malzemeleri alın. kaç kişisiniz bilmiyorum ama bir iki sene sadece kendinizi geliştirmeye çalışın, yeni üyeler almayın. ancek yeterli seviyede başkalarının sorumlulukalrını alabilirsiniz. malzemeleri mümkün olduğunca yeni alın sıfır olması mükemmel olur. önünüze bir plan koymadan, strateji belirlemeden ve olduğunuz yeri sindirmeden, işin heyecanına kapılıp kendinizi ve yopluluğunuzun adını tehlikeye atmayın.
konuşulacaklar burada yazmayla bitmez. ama yardım edebileceğimiz bir şey olursa her zaman bize ulaşmaktan çekinmeyin. hep keyifli ve güvenli uçuşlar dilerim. ve keşke yerde olsaydım demektense keşke havada olsaydım deyin. iyi günler.

Ali İLHAN - EHAVK (Ege Üniversitesi Havacılık Kolu Yamaç Paraşütü Takımı) - İZMİR