Babadag 2010--Universite Havacılık Kulupleri Dikkatine !!!!!

Uçuş Bölgeleri Hakkındaki konular,yeni uçus bölgeleri...

Moderatör: Moderatör Ekibi

Kullanıcı avatarı
escape
Ad Soyad: İbrahim Önal
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Babadag 2010--Universite Havacılık Kulupleri Dikkatine !!!!!

Mesaj #1 gönderen escape » 1 on yıl 6 yıl önce (06.04.2010, 00:09)

Arkadaslar Selamlar,
Yıllardır kanayan yaramız olan Babadag, bu yıldan itibaren Mugla Valiligi İl Özel İdaresine bağlı olarak yönetilecektir.
Yol, Take off ve Sosyal tesis yapım çalışmaları devam etmekte olup umarız Babadag doğal güzelliğine yakışan bir mekan haline dönüşecektir.
2010 yılı giriş ücretleri Tandem için 20 TL, single uçuşlar için 15 TL olarak belirlenmiş. Single uçuş giriş ücretinin düşürülmesi konusunda fikirlerimizi bildirdik.Single pilotlar için daha ekonomik olabilmesi adına, haftalık-aylık hatta sezonluk pass kart basılması konusunu da gündeme getirdik. Önerilerinizi bizimle paylaşırsanız eger, daha iyi bir servis alabilmek adına olumlu adımlar atmak mümkün gibi gözükmekte.
Ancak asıl şimdilik belirtmek istediğimiz ; Sporun gelişimi ve amatör sporcuların yetişmesine destek olmak amacı ile eğitim için Babadağa gelecek olan Üniversite kulüplerinin sporcularından ücret alınmaması (BEDAVA) konusundaki önerimiz kabul gördü. Eğitim amaçlı Uçuş gezisi düzenlemek isteyen öğrenci kulüpleri, okullarındaki ilgili birimlerinden ( rektörlük yada spor sağlık daire başkanlığı vb.) alabilecekleri faaliyet izin belgesini ibraz etmek koşulu ile, Babadağdan giriş ücreti ödemeden uçabileceklerdir. Bu belgenin eğitmen ve öğrencileri belirten detaylı isim listesi ile birlikte sunulması gerekliliği vardır. Üniversite öğrencilerinin bireysel olarak eğitim dönemi/gezisi dışı yapacakları uçuşlar bu kapsamda şimdilik değerlendirilmemiştir.
Konu ile daha detaylı bilgileri edindikçe paylaşmak üzere herkese iyi uçuşlar.
En son escape tarafından 06.04.2010, 10:54 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
gerenimo
Ad Soyad: Abdurrahman Göksu
Pilot Menüsü: 

Mesaj #2 gönderen gerenimo » 1 on yıl 6 yıl önce (06.04.2010, 09:16)

Değerli kardeşim ibrahim umarım çalışmalarınız bir sonuç verir emekleriniz araya gitmez bu kanayan yara bundan sonra inşallah düzelir bundan üç sene önce benimde isviçreden pilot arkadaşlarım geldi babadağ deyince nooooo dediler başka yerlerde daha çok para harcayarak konakladık ve uçtuk tabiki sebebi protesto mali olarak bir problem yoktu umarım babadağ hak ettiği güzelliğe hem fiyat olarak hemde kalkış pisti olarak kavuşur şimdiden emeğinize ve yüreğinize sağlık tüm pilot arkadaşlarıma sevgi ve saygılarımla kazasız belasız uçuşlar diliyorum.

Kullanıcı avatarı
Champion
Ad Soyad: Semih Sayir
:
Yarışma Pilotu 200+ Club Dealer
Aldığı Beğeni: 5 / 1
Pilot Menüsü: 

Mesaj #3 gönderen Champion » 1 on yıl 6 yıl önce (06.04.2010, 11:57)

Bu sevindirici haber için İbrahime teşekkürler..
20 yılı aşkın süredir bir türlü düzene girmeyen kalkış yerleri ve çıkış yolu düzeltilmiş. İşletmede isteklerimizi dikkate alırsa Dünyanın en gözde yerlerinden biri haline gelecektir.
3 seneye aşkın bir süredir Babadağdan Solo uçuş yapmama ve oradaki festival ve organizasyonlara katılmama protestoma son veriyorum.

İştletmeye fikir vermesi açısından taleplerimizi ve dünyadaki örneklerini toparlayıp uygulanabilir bir çalışma yapacağız.

Hayırlı olsun

Semih SAYIR

Kullanıcı avatarı
ucarsam
Ad Soyad: Mehmet Dursun
:
Yarışma Pilotu 50+ Club Dealer
Aldığı Beğeni: 5 / 0
Pilot Menüsü: 

Babadag

Mesaj #4 gönderen ucarsam » 1 on yıl 6 yıl önce (06.04.2010, 12:06)

Merhaba

Ibrahim Bey'e ilgsinden icin tesekkur ediyorum.

Babadag, gercek Babadag olma yonunde....

Herkese hayirli olsun..

Kullanıcı avatarı
sarsinan
Ad Soyad: Sinan KUTLU
:
50+ Club Dealer
Aldığı Beğeni: 4 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #5 gönderen sarsinan » 1 on yıl 6 yıl önce (06.04.2010, 17:04)

yıllar sonra nihayet bi gelişme olmuş yinede görmeden inanmam.
:shock:

Kullanıcı avatarı
saruhanu
Ad Soyad: Saruhan Onur Ünlü
Pilot Menüsü: 

Mesaj #6 gönderen saruhanu » 1 on yıl 6 yıl önce (06.04.2010, 17:23)

Selamlar,

Verdigi guzel haber icin Ibrahim Bey'e tesekkur ederim. Hem kendi adima hem de gelismeler bu sekilde olumlu giderse Semih Abi'nin dedigi gibi dunyanin en gozde yerlerinden birine sahip olacak Turkiye adina cok sevindim.

Konu ile ilgili detayli bilgileri edindikce paylasacaginizi belirtmissiniz, tesekkur ederim. Su an itibariyle bilginiz varsa veya oldugunda paylasmaniz icin merak ettigim bir nokta su sekilde: Baslanmis ve devam etmekte olan calismalar ne asamada, 23 Nisan itibariyle Oludeniz'e gelmeyi planliyorum. Nasil bir manzara ile karsilasacagimi merak ediyorum dogrusu =)

Saygilarimla,

Saruhan Onur Unlu

Kullanıcı avatarı
ziya
Ad Soyad: Ziya Hacialioglu
:
Yarışma Pilotu 250+ Club
Pilot Menüsü: 

Mesaj #7 gönderen ziya » 1 on yıl 6 yıl önce (06.04.2010, 19:22)

selamlar,
cok guzel bir haber,İbrahime ve emegi gecen herkese tesekkur.
daha iyisinin de olabileceginin sinyalini verdiniz.

en buyuk korkum bunun sporcunun gelişmesi icin acilmis bir kapi olarak degerlendirmek yerine, bundan faydalanmaya calisarak ,kendi menfaati icin ,bu kapinin kapanmasina neden olacak herketlerin olmasidir.

daga cikarken ben ogrenciyim ayagina yatmayalim degil mi!!

ilkokulterk
ziya..

Kullanıcı avatarı
escape
Pilot Menüsü: 

Mesaj #8 gönderen escape » 1 on yıl 6 yıl önce (06.04.2010, 22:50)

[quote="saruhanu"]Selamlar,

Verdigi guzel haber icin Ibrahim Bey'e tesekkur ederim. Hem kendi adima hem de gelismeler bu sekilde olumlu giderse Semih Abi'nin dedigi gibi dunyanin en gozde yerlerinden birine sahip olacak Turkiye adina cok sevindim.

Konu ile ilgili detayli bilgileri edindikce paylasacaginizi belirtmissiniz, tesekkur ederim. Su an itibariyle bilginiz varsa veya oldugunda paylasmaniz icin merak ettigim bir nokta su sekilde: Baslanmis ve devam etmekte olan calismalar ne asamada, 23 Nisan itibariyle Oludeniz'e gelmeyi planliyorum. Nasil bir manzara ile karsilasacagimi merak ediyorum dogrusu =)

Saygilarimla,

Saruhan Onur Unlu[/quote]

Selamlar,
23 Nisan civarında sanırım yol yapım çalışmaları sonuçlanmış olur, genişletme işlemleri bitti, yolun çok bozuk bölümlerine şu an parke taş döşenmekte,
1700 m de yapımı süren kafeterya-tuvalet- ilk yardım ünitesi-seyir terası inşaatı sanırım bu ay sonu bitmiş olur ve 1700 take off unun parke döşeme-kaplama işlemleri başlamış olur,
diğer takeoffların mayıs sonunda ancak biteceğini düşünüyorum.

Kullanıcı avatarı
escape
Pilot Menüsü: 

Mesaj #9 gönderen escape » 1 on yıl 6 yıl önce (09.04.2010, 17:07)

Gelen sorular uzerine ;
Universite kuluplerinden egitim gezisi duzenlemek uzere Babadaga gelecek olan ekipler, Rektorluk yada Saglık Spor Dairesinden alacakları dilekce yada başvuru yazılarını "Kaymakamlık Makamı, Fethiye" ye hitaben yazdırabilirler. Bu yazıyı geldiginizde elden teslim edebilirsiniz.
Bu yazıda lutfen katılanların isim listesi bulunsun ve herkes ogrenci kimligini yanında bulundursun.

Kullanıcı avatarı
escape
Pilot Menüsü: 

Mesaj #10 gönderen escape » 1 on yıl 6 yıl önce (30.04.2010, 18:19)

Bahar Tatilini Oludenizde geçiren üniversite kulupleri ve diğer sporcu arkadaslar umarız keyfli, kazasız uçuşlar yaparak memnun ayrılmışlardır. Sizlerin de gözlemlediğiniz gibi iyi niyetle Babadagda bir çalışma başlamıştır ve bu uzun süreçli bir yatırımdır. Zaman içerisinde tekrar keyfle gelmek isteyeceğiniz bir yer haline gelmesi için uğraşıyoruz.
Genel istek uzerine memnuniyetlerinizi ve düşüncelerinizi bildirebilmeniz için:
Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak a hitaben
[email protected]
adresine mail atabilirsiniz.
aynı maili
İl özel idare müdürlüğüne bağlı Melsa Şirketi Müdürü
sayın İbrahim Akoğlu na
[email protected]
adresine cc lemeninizi rica ediyorum.
Bu tür geri dönüşümlerin önemini ve daha sonraki aktiviteleri nasıl pozitive yönde etkileyeceğini belirtmeme gerek yok sanırım.
herkese kazasız belasız bir uçuş sezonu diliyorum.

Kullanıcı avatarı
saruhanu
Ad Soyad: Saruhan Onur Ünlü
Pilot Menüsü: 

Mesaj #11 gönderen saruhanu » 1 on yıl 6 yıl önce (30.04.2010, 19:17)

Merhabalar,

Belirttiginiz gibi bahar tatilimi degerlendirmek uzere 23 - 28 Nisan tarihleri arasinda Oludeniz'deydim. Bu sure zarfinda 1900m Patara ve 1700m kalkislarini gorme firsati buldum. Kisisel gozlemlerimi paylasmak istiyorum:

Oncelikle, bir universite havacilik kulubu uyesi olarak giris ucretinden muaf tutulmam konusunda hic bir sikinti yasamatilmadigi icin cok memnunum. Universitemizden ilgili yazi gonderildigi icin ben bir sikinti cekmedim; fakat universitelerinden yazi alamadiklari / yazi verilmedigi icin giris ucreti odemek durumunda kalan arkadaslar da vardi. Umarim o universitelerin yonetimleri ile bir sekilde uzlasmaya varilip bundan sonra yazi almakta sikinti cekilmez.

Kapida benim muhatap oldugum gorevliler gayet anlayisli ve iyi niyetli insanlar oldugu icin mutluyum.

Giris parasinin toplanmasi icin asagida guzel bir giris kapisi yapilmis olusu hosuma gitti. Giris kapisinda tabela asilmasini ve isletme ile ilgili bilgilerin veriliyor olusunu yolsuzluk yapilmasini zorlastiracagi/engelleyecegi icin olumlu buldum.

Yol yapim calismalari devam etmekte olup yolun bir kismina parke tas dosenmisti. Yol yapimi konusunda teknik bir bilgiye sahip olmadigim icin yol dayaniklidir/degildir yorumunda bulunamayacagim; fakat eskisinden daha konforlu bir yolculuk yaptigimi soyleyebilirim. Bu noktada bir elestirim olacak, ozellikle parke tas dosenmis bolgelerde cesitli insaat artiklari (torbalar, plastikler) gordum. Insaat henuz bitmedigi ve ekipler cekilmedigi icin "birakilmis" demem tam dogru degil; ancak dilegim insaat suresince ve bitiminde dogal ortama birakilmasi zararli olan maddeler (plastik v.b) yol kenarlarina atilmaz/ yol kenarlarinda birakilmaz.

1700m kalkisinda bir "kafeterya-tuvalet- ilk yardim unitesi-seyir terasi" insaati suruyordu. Asama itibariyle duvarlar cikiliyordu. Insallah insaat bitip tesis isler hale geldiginde ihtiyaclari karsilar.

Iyi niyetle basladigini dusundugum bu calisma hayirlisiyla guzel sonuclar dogurmaya devam eder ve uzun soluklu yatirimlar bosa cikartilmaz.

Tekrar belirtmekte fayda goruyorum hicbir kulup veya kurulus adina degil sadece kisisel gorusumu belirtmek uzere gozlemlerimi samimi bir dilde paylastim. Niyetim tarafsiz bir elestiri getirmekti, umarim faydali olur.

Saygilarimla,

Saruhan Onur Unlu

Kullanıcı avatarı
ORKO
Ad Soyad: Mehmet Gönüllü
Pilot Menüsü: 

Mesaj #12 gönderen ORKO » 1 on yıl 6 yıl önce (30.04.2010, 19:42)

ölüdenizdeki tandem pilotları artık single uçamıyorlar... nedenide ücrete tabi tutulmaları... zaten sezon başı ve sezon sonu uçuyorlardı 3 - 5, artık onuda uçmazlar gibime geliyor... arada uçanlar çıkar ama ne kadar kişi...

tandem pilotlarındanda single uçuşlarında ücret alınmaması güzel olur... babadağının işletmecilerinede bu mesaj iletilirse iyi olur...

Kullanıcı avatarı
escape
Pilot Menüsü: 

Mesaj #13 gönderen escape » 1 on yıl 6 yıl önce (30.04.2010, 20:10)

Selam Onur,
Olumlu yorumların için teşekkürler,
Biz bu geliştirme çabalarıyla bizzat ilgileniyoruz ve tamamen sosyal sorumluluk gereği.
Üniversite birimlerinden resmi yazı istememizin sebebi suistimallerin önüne geçmek ve belli bir standart oluşturabilmektir. Eminim diğer universitelerde bunu bir şekilde çözeceklerdir. Geçiş dönemlerinde sıkıntılar olabilir, olacaktır da. Ayrıca bu giriş ücreti muafiyetinin genişletilmesi olasılıkları değerlendiriyor ve daha sonraki dönemlerde tüm Sporcular için cuz'i /mantıklı ücretli bir pass kart sistemi ile haftalık-aylık hatta yıllık ücret sistemine geçiş için çalışmalar yapıyoruz.
Ölüdenizde uçan Tandem pilotları ve sırf uçabilmek için firmalarda "katlamacı" olarak çalışan arkadaşlar single uçuşları için dağa para ödemeden uçabileceklerdir. Bu kişilerin firma olan ilişkileri sigorta kayıtları ispat edilerek bir liste halinede sunulmak durumundadır.
Giriş kapısının bulunduğu bölüm çok daha geliştirilecek, "meeting point" yeri haline gelecek, tuvaletiyle, cafeteryasıyla, oturma gruplarıyla..
Çöp konusunda onlarca çöp konteynırı hazırlandı, yakın zamanda yerini alır.
Takeofflara henüz bişey yapılmadığını zaten belirtmiştim ama proje şu: standart eğim inşaatı yapıldıktan sonra parke döşenecek ve halı benzeri bir madde ile kaplanacak.
Kafeteryada sadece tost falan değil dürüm bile yiyebileceksiniz :) Ama suistimallere karşı alkol satışı yasağı koyduk :(
Dağda daimi olarak ambulans bulundurulacak, ambulans şu günlerde satın alınıyor.
Dağda görev yapacak arkadaşlar dağcılık kökenli ve Arama kurtarma eğitimi almış kişilerden seçildi.
Helikopter rescue sadece 1 telefon uzaklığına indirgendi.
Çok kapsamlı bir meteoroloji istasyonu hem uçuş hem zırai amaçlara hizmet etmek üzere projelendiriliyor.
Başka Arzunuz ? :))

Kullanıcı avatarı
cino
Ad Soyad: Cihan Yavuz
Pilot Menüsü: 

Mesaj #14 gönderen cino » 1 on yıl 6 yıl önce (01.05.2010, 12:02)

Yıllardır beklenen ve arzulanan babadağa sanırım kavuşuyoruz. Yerli yabancı tüm pilot arkadaşlara ve ticari tandem uçuş yapan pilot arkadaşlara hayırlı olsun kazasız uçuşlar dileklerimle iyi sezonlar. İbrahim bey'e de ayrıca bu bilgilendirmeler ve işin içinde olmasından dolayı çok teşekkür ediyorum.

Kullanıcı avatarı
Human capital
Ad Soyad: İbrahim Coban
Aldığı Beğeni: 89 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #15 gönderen Human capital » 1 on yıl 6 yıl önce (01.05.2010, 17:25)

Cok güzel bir haber,
Ben de yillardir sürdürdügüm kisisel boykotumu 2011 yilinda Babadagin
ülkemizim seviyesine layik olacak hizmetlerin yapildigina emin olduktan
sonra kaldiracagim. Oraya özellikle bir ilkyardim ekibinin gorevlendirilmesi
haberine cok sevindim. Yatirimlar söylendigi gibi yapilirsa Ölüdeniz,in
Avrupali pilotlar arasindaki degeri cok artar.

Benim de bir önerim . giris ücretleri ve hizmetler alaninda `Yabanci`ve
`Yerli`ayirimi yapilmazsa medeni bir durus sergilemis oluruz
Sevgi ve selamlar iletiyorum
Ibrahim Coban

Kullanıcı avatarı
derajan
Ad Soyad: Yusuf Biçer
Aldığı Beğeni: 2 / 2
Pilot Menüsü: 

Mesaj #16 gönderen derajan » 1 on yıl 6 yıl önce (02.05.2010, 11:36)

resimlerde benden olsun
Dosya ekleri
P1380101.JPG
P1380098.JPG
P1380100.JPG

Kullanıcı avatarı
no_identity
Ad Soyad: Mustafa Özgen Paşa
:
50+ Club
Pilot Menüsü: 

Mesaj #17 gönderen no_identity » 1 on yıl 6 yıl önce (03.05.2010, 10:16)

İbrahim bey yapılanları ve yapılacakları duyduktan sonra çok mutlu oldum.
Yarı fethiyeli olarak Babadağ'ın hakettiği değeri bulması adına çalışmalarınızı takdir ettim. Umarım bu yaz ordan yapacağım uçuşlarda bu güzelliklerden faydalanabilirim.

Bütün pilot arkadaşlara kazasız belasız uçuşlar.
Güzel bir sezon dileğimle.

Mustafa Özgen PAŞA

Kullanıcı avatarı
sarsinan
Ad Soyad: Sinan KUTLU
:
50+ Club Dealer
Aldığı Beğeni: 4 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #18 gönderen sarsinan » 1 on yıl 6 yıl önce (03.05.2010, 10:55)

ibrahim bal damlıyor bu yazdıklarını ne zaman görürüz kısmetse

Kullanıcı avatarı
escape
Pilot Menüsü: 

Mesaj #19 gönderen escape » 1 on yıl 6 yıl önce (03.05.2010, 11:56)

Şu konu net :
Sporcu arkadaşlar tatillerde gelip gittiklerinde, bizler ise hergün bilinen dertlerle boğuşuyorduk. Başımıza gelmeyen kalmadı. Kazalar, Belalar, Ölümler, Kurtaramama aksiyonları, Siyasi çirkinlikler ve Mafya bozuntuları...
Onun için Babadağın çilesini yıllardır çeken tüm arkadaşlar, bu konunun iyileştirilmesi için emek sarfediyor, başta Murat Tüzer, Erdal Akkuş, Hakan Ateş ve diğer tüm herkes. Ben sadece olayı burdan naklediyorum,
İyi bir şeyler çıkarabilirsek tüm herkesin çabalarıyla, sizlerin desteği ile olacak.
Lütfen Valiliğe ve Melsa ya destek veya moral maili atın ki atılan adımlar hızlansın, Bu iki kişi yada kurum vede tabiiki Fethiye Orman İşletme Müdürü ve Müdürlüğü gerçekten konuyla ilgileniyor. Yarın, salı günü, sayın vali incelemelerde bulunmak üzere Babadağda olacak.
"Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak a hitaben
[email protected]
İl özel idare müdürlüğüne bağlı Melsa Şirketi Müdürü
sayın İbrahim Akoğlu na
[email protected] "
mail atın lütfen,
Teşekkürler

Kullanıcı avatarı
hakancagri
Ad Soyad: Hakan Çağrı Aksoy
:
200+ Club
Pilot Menüsü: 

Mesaj #20 gönderen hakancagri » 1 on yıl 6 yıl önce (06.06.2010, 14:32)

Boğaziçi Üniversitesi Havacılık Kulübü olarak 20 yılı aşkın bir süredir, Türkiye’nin değişik yerlerinde yamaç paraşütü yapıyoruz. Sadece Türkiye’de değil, dünyada da güzelliğinde hemfikir olunan Ölüdeniz, kulüp olarak senede en az 3-4 defa gittiğimiz bir yer. Ancak bu, belki de mükemmel sayılabilecek alana yıllardır gereken hassasiyet gösterilmiyordu. Gerek take off olsun, gerek dağ yolu olsun çok kötü durumda idi. Uzun lafın kısası, ilk olarak harikulade mekana vermiş olduğunuz emeklerden dolayı size teşekkürü hem kulübümüz hem de yamaç paraşütü camiası adına borç biliriz. İçtenlikle söylemek gerekir ki Nisan gezimizde gördüğümüz üzere yollar, şu aralar bitimini fotoğraflardan gördüğümüz üzere take off ve oradaki işletmeler çok güzel olmuş, emeğinize sağlık.

İkinci olarak ise, üniversite kulüplerinin eğitim amaçlı gezilerinde orman parasından muaf tutulması için göstermiş olduğunuz çaba, bu sporun Türkiye’de gelişmesi
adına yapılmış büyük bir katkıdır. Kulübümüz adına da çok büyük bir destektir. Bunun için ise tekrardan teşekkür etmek istiyoruz.

İnşallah bu sezon ve gelecekteki bütün sezonlar Ölüdeniz Babadağ için daha az kazalı ve daha çok uçuşlu geçecektir. Size ve emeğini esirgemeyen herkese içten teşekkürler.

BÜHAK