halk eğitim müdürlü yp için imkanları varmıdır?

Yamacparaşütü ile ilgili genel konuları buraya yazabilirsiniz.

Moderatör: Moderatör Ekibi

Kullanıcı avatarı
sinanpaşalı
Ad Soyad: Halil Akdeniz
Aldığı Beğeni: 9 / 0
Pilot Menüsü: 

halk eğitim müdürlü yp için imkanları varmıdır?

Mesaj #1 gönderen sinanpaşalı » 1 on yıl 6 yıl önce (24.03.2010, 18:56)

Merhaba arkadaşlar

Halk eğitim müdürlüğü yamaçparaşütü kursu eğitimi festivali gibi durumlarda neler yapabilirler. Ve halk eğitimine dayalı yamaçparaşüt durumlarda çalışmalar yetkileri varmıdır arkadaşlar. Ben sinanpaşadaki halk eğitimiyle bir tanıdık araıcılığla telefondan konuştum. Her türlü destek imkanları sağlarız dediler. Ama herhangi bir mevzuat prüz durumu olmaksızın elimizden gelen yardımları yaparız dediler. Bu durumda ne gibi mevzuatlar çıkar ortaya arkadaşlar. Cuma günüde yüz yüze konuşmaya gidecem. bana bu konu hakkında bilgilerinizi yazınız.
En son sinanpaşalı tarafından 25.03.2010, 01:01 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
Bülent Aydın
Ad Soyad: Bülent Aydın
:
Moderatör 50+ Club
Aldığı Beğeni: 1 / 0
Pilot Menüsü: 

Halk Eğitim ve YP

Mesaj #2 gönderen Bülent Aydın » 1 on yıl 6 yıl önce (24.03.2010, 22:10)

Halk Eğitim Merkezleri , yaygın eğitim yaptıklarından dolayı yönetmelikleri örgün eğitim kurumlarına göre biraz daha esnektir.
Bünyelerinde yada işbirliği ile hertürlü kursu açabilirler. Yeterki 15 kursiyer ve eğitim verecek yetiye sahip usta öğretici olsun.
Ancak YP kursunu kendi bünyelerinde açamazlar. Gerekli malzeme ve usta öğretici bulmaları çok zor, bir kurum yada kuruluşla işbirliği yaparak bu işi yapabilir. Tabi bununda sıkıntıları olacaktır; 15 kişi bulmak ve usta öğretici bulmak v.s.
Resmi kurumlar bu tür kurslarda, kendilerine göre risk faktörünün fazla olduğunu düşündüklerinden, herhangi bir olumsuzluk durumunda kendilerini garantiye almak için usta öğretici ( eğitmen ) konusunda belge isteyeceklerdir. Bu tarz belge de bu sıralar yetki karmaşası tartışmaları gölgesinde malumunuz....
Ayrıca ücretsiz olması da çok zor, zira eğitmen devletin verdiği ders ücretini beğenmeyebilir (yaklaşık saati 6,5 TL)
Hepsinin halledildiğini varsayarsak şu anki HEM otomasyon sisteminde YP ile ilgili bir modül yok !
Hem in bir YP kurs planı hazırlayıp modül olarak ( teorik +pratik) Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğüne onaylatması gerekir.
Böylece HEM kursiyer kayıtlarını otomasyondan yapabilir.

Kısaca, bana göre kurs açılabilir ama HEM yönetiminin havacılık sevdalısı ve sorunları halledebilecek çok sağlam bi idarecisinin olması şart !