YP'ye henüz başlayamamış Anadolu Üni. okuyan biri olarak

Bu spora yeni başlayanlar , yeni malzeme almak isteyenler , eğitim almak isteyenler , yamaçparaşütü hakkında bilgi isteyenler bu kategoriyi kullanabilirler.

Moderatör: Moderatör Ekibi

Kullanıcı avatarı
WishPhysics
Ad Soyad: İsmail Tolga Kaya
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

YP'ye henüz başlayamamış Anadolu Üni. okuyan biri olarak

Mesaj #1 gönderen WishPhysics » 1 on yıl 6 yıl önce (07.01.2010, 00:47)

Evet ben bi kaç senedir yamaç paraşütü yapmak istiyorum ama imkanlar tam olarak el vermiyor. Bu sene Anadolu Üniversitesine girdim Havacılık Kulübüyle konuştum geçen sene yamaç paraşütü eğitimi vs yapamamışlar bu sene de belli değilmiş ayrıca 100-150 lira gibi bi para istiyorlar. İnönü de THK'nin eğitim kampı oluyormuş ona mı başvursam diye düşünüyorum o paralı mı oluyor, Ankara'da oturuyorum, Eskişehir'de okumaktayım bunlara göre yönlendirirseniz sevinirim. şimdiden teşekkür ediyorum.

Kullanıcı avatarı
ganos
Ad Soyad: Faik Donmez
Aldığı Beğeni: 15 / 0
Pilot Menüsü: 

eğitim

Mesaj #2 gönderen ganos » 1 on yıl 6 yıl önce (08.01.2010, 11:48)

THK nun ücretli kursları da var ama, her sene belli dönemlerde, kontenjanlarını önceden açıkladıkları ücretsiz kurslar, bildiğim kadarıyla hala devam ediyor. Eskişehir'deyken THK İnönü kampüsünde eğitim alabilirsiniz. Ancak, başvurular genelde kontenjanı aştığı için sanıyorum şanslılar kurayla belirleniyor. Anadolu Üniversitesinin kurs ücreti de oldukça makul gözüküyor, öğrencilikte tabii ki ağır gelebilir ama dışarıda başlangıç eğitimlerinin 1000-1500 TL civarında verildiğini düşününce gayet cüzi bir rakam. THK nun internet sitesi kurs programlarını ilan ediyor, oradan öğrenebilirsiniz...

Kullanıcı avatarı
WishPhysics
Pilot Menüsü: 

Mesaj #3 gönderen WishPhysics » 1 on yıl 6 yıl önce (08.01.2010, 18:04)

THK ya baktım da şehit ve gazi çocuklarına önceliği varmış bende bundan yararlanabilirim sanırım, okulla da konuşup THK ya gitmek iyi olur, olmadı -tabi okul açarsa- okulda eğitime giderim 150 TL nin yamaç paraşütü araştırınca çok iyi bir fiyat olduğunu farkettim

Kullanıcı avatarı
altoelektro
Ad Soyad: Ali Toy
Pilot Menüsü: 

Mesaj #4 gönderen altoelektro » 1 on yıl 6 yıl önce (08.01.2010, 18:58)

ben eğitim boyunca her gün otele 150 tl ödedim,150 tl iyi ne demek,mükemmel harika süper :)

Kullanıcı avatarı
WishPhysics
Pilot Menüsü: 

Mesaj #5 gönderen WishPhysics » 1 on yıl 6 yıl önce (11.01.2010, 14:24)

THK'undan mail geldi bilgi vermişler paylaşmak istedim

YAMAÇPARAŞÜT KURSLARI

GENEL BİLGİLER

Kurs Yeri : İnönü Meydan İşletme Müdürlüğü İnönü/ESKİŞEHİR

Kurs Yeri ve Ulaşım : Kurs yeri olan İnönü Meydan İşletme Müdürlüğü, Eskişehir'in 36 Km batısında İnönü ilçesine 1 km uzaklıkta İstanbul-Kütahya kara yolu üzerinde yer almakta olup, bu bölgeye ulaşım Eskişehir Otogarına ulaştıktan sonra İnönü İlçesine giden minibüslerle sağlanabilmektedir.

Meteoroloji : Kara iklimine sahip olan meydanın, coğrafi yapısı gereği; hava sıcaklığı yaz döneminde gündüz saatlerinde mevsim normallerinde seyrederken akşam ve sabah saatlerinde soğuk olmaktadır. Bu nedenle kursiyerlerin kursa gelirken yanlarında kalın giysiler (kazak, mont vb.) getirmeleri tavsiye edilmektedir.

Kurs Yerine Geliş Gidiş : Kursiyer tarafından karşılanır.

THK TARAFINDAN SAĞLANAN ÜCRETSİZ İMKANLAR

Konaklama : Kursiyer odaları, birkaç kişinin bir arada kaldığı koğuş tipi odalardan oluşmaktadır. Yatak ücreti alınmayacaktır.

Yemek : 3 öğün tabldot yemek THK tarafından ücretsiz karşılanacaktır. Ayrıca isteyen kursiyer ücreti karşılığında meydanda yer alan kantinden istifade edebilir.

Kurs Malzemesi : Malzemeler (uçuş/atlayış teçhizatı) THK tarafından karşılanmaktadır.

KURSA GELİRKEN YANIMDA NE GETİRMELİYİM?

1. Spor ayakkabı,

2. Eşofman (en az 2 adet)

3. Şahsi eşyalar

4. Sağlık karnesi (varsa)

5. Kazak, mont vb.

A. BAŞLANGIÇ KURSLARI

KURS SÜRESİ VE UÇUŞ SORTİSİ

Kurs Süresi : Kurs 12 gün sürmekte olup, hava koşullarına göre kurs süresi 2 gün uzayabilir. Kurs süresince devamlılık mecburidir. Kursiyerler kurs başlangıç tarihinden bir gün önce kurs yerinde hazır bulunacaklardır.

Uçuş Sortisi : 10 sorti uçuş yapılacaktır.

KATILIM ŞARTLARI

Yaş : Kurs başlangıç tarihinde 15 yaşını bitirmiş 16 yaşından gün almış olmak,

Tahsil : En az ilköğretim okulu mezunu olmak

Boy : En az 1.55 m, en fazla 2.00 m boyunda olmak

Kilo : En az 45 kg, en fazla 100 kg ağırlığında olmak

ESASLAR

Genel Esaslar : Kursa katılacak kursiyerlerin müracaatlarını bulundukları mahallin THK Şube Başkanlıkları aracılığıyla yapmaları prensip olarak belirlenmiştir. İTÜ, ODTÜ, Anadolu Üniversitesi SHMYO ve Erciyes Üniversitesi SHMYO ile THK tarafından desteklenen havacılık kulüplerine de imkanlar nispetinde kontenjan verilecektir.

Seçim Esasları : THK Şube Başkanlıkları ve Genel Esaslarda belirtilen üniversite ve yüksek okullar ile THK tarafından destelenen havacılık kulüpleri; istekli tarafından doldurulan Amatör Kursiyer Adayı Dilekçe Formunu resmi yazıyla Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığına 31 Mart 2009 tarihine kadar göndereceklerdir. Şahsen yapılan müracaatlar değerlendirmeye alınmayacaktır.

Kursiyer Belirleme Esasları : THK Genel Başkanlığı tarafından yapılacak değerlendirmede;

- Müracaat edenin kursa katılım kriterlerini taşıyıp taşımadığı,

- Müracaatı yapan kişinin kurban derisi ve fitre-zekat toplama faaliyetlerinde şubeye yardımcı olup olmadığı (Şube yazısı eklenecek)

- Müracaatta bulunan isteklinin; 18 yaşından küçük ise Genç Kanatlara, 18 yaşından büyük ise şubeye üye olup olmadığı, (Müracaat edecekler THK Şubesine/Genç Kanatlara mutlaka üye olacaklardır),

- Öğrenciler için okullarında bulunan havacılık kulübüne üye olup olmadığı ile havacılık kulübündeki aktiflik durumu,

- THK tarafından desteklenen havacılık kulüplerinde aktiflik durumu ve kulübe üye olup olmadığı göz önünde bulundurulacaktır.

NOT : Şehit aile ve gazi çocukları ile Türk Hava Kurumuna veya THK Şube Başkanlıklarına ayni veya nakti bağışta bulunmuş (bağış miktarı 5.000-YTL altında olmamalı) olanlara öncelik tanınacaktır.

MÜRACAAT TARİHLERİ

01 OCAK - 31 MART 2010

BAŞLANGIÇ KURSU İÇİN KURS TARİHİ VE KONTENJANI

KURS TARİHİ
KONTENJANI

31 MAYIS - 11 HAZİRAN 2010
25 KURSİYER

14 - 25 HAZİRAN 2010
25 KURSİYER

09 - 20 AĞUSTOS 2010
25 KURSİYER

13 - 24 EYLÜL 2010
25 KURSİYER

KURSA SEÇİLENLER

Kursa katılmaya hak kazananların isimleri 01 - 15 Nisan 2010 tarihleri arasında www.thk.org.tr adresinde duyurulacak, ayrıca kursiyerlerin adreslerine THK Genel Başkanlığı tarafından kursa katılım formu gönderilecektir. Hazırlanacak evrakların gönderilme tarihi ayrıca kursiyerlere formla birlikte bildirilecektir.