Öncelikle Selamlar...
Sorularınızı elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım..
Uçmak için hiçte geç kalmadığınızı düşünüyorum.Koşmanızı engelleyecek herhangi bir sorununuz veya havada ani gelişecek kontrol edilemeyen bir sağlık probleminiz yok ise rahatlıkla uçabilirsiniz.Bana inanmıyorsanız Mendo Veljanovski'ye sorun.Kendisi halihazırda 1952 doğumlu bir acro pilotudur.
-Yamaç Paraşütü mü-Yelken kanat mı?
Yelkenkanat hakkında detaylı bilgi sahibi olmasamda belirli karşılaştırma kriterleri bulunmaktadır.Bence önce hangisini istediğinize karar vermelisiniz.
Bu noktada
-Yamaçparaşütünün daha compact olduğu,yelkenkanadın daha zor taşındığı(ki eğer tercihiniz yk ise bir araca ihtiyacınız olacaktır)
-Yamaç paraşütünün daha dar alanlarda kalkış ve inişe müsade ettiği
-Yelkenkanadın yamaç paraşütüne göre daha fazla süzülme sağladı ve ileri doğru yatay uçuş pozisyonundan ötürü uçma hissini daha çok verdiği(ki bu görecilidir)
v.b gibi faktörleri detaylı inceleyerek karar vermelisiniz.Gördüğünüz gibi her ikisininde artı ve eksi yönleri var.Burda seçiminiz imkanlar ve istekleriniz doğrultusunda şekillenecek artık.
Yamaçparaşütüne sıfırdan başlamış bir ögrencinin tek başına uçmak için, nekadar uçuş egitimi alması gereklidir?
Bahsettiğimiz şey tek başına kanadı kontrol etmekse buna 2-3 gün diyebiliriz(tepeden eğitmen kontrolünde kalkacak,eğitmen komutlarıyla uçuş yapacak ve inişinizi gerçekleştireceksiniz).Tamamen uçuş planlaması yapmak ve tek başına uçmaya gitmek konusunda ise ben kesin bir gün veremiyorum.Bunun pilotun gelişimine, kendisini ve kanat hakimiyetini geliştirmesine göre değişeceğini düşünüyorum.
Yaz aylarını beklemek gibi bir problem yok.Yağış olmadığı sürece kışların başlangıç pilot eğitimi için daha uygun olduğu kanısındayım.
Eğitim veren bi kaç yer:
www.ikarus.com.tr
www.denhavk.org
www.venusairsports.com
www.yamacparasutu.org
www.ucuskulubu.com
ve THK tabiki
ilk anda hatırladıklarım bunlar.şu an için aklıma gelmeyenler olabilir;kusura bakmasınlar artık...
Bu arada üniversite havacılık kulüpleri her zaman iyi birer seçenektir.Fakat birçoğu üniversitelerinde öğrenci olma şartı arar...
Son olarak boy ve kilo için herhangi bir sorun bulunmamaktadır.Kanatlar ve harnesler beden beden üretilmekte.Mutlaka size uyacak bir takım malzeme bulunur rahat olun. THK'nin kriterlerini bilemiyorum, söylediğiniz gibiyse dahi zaten 5 cm altındasınız.
Umarım yardımcı olabilmişimdir...
En yakın zamanda gökyüzüyle tanışmanız dileğiyle...
Arman