yamaçparaşütümü,uçankanatmı _?

Bu spora yeni başlayanlar , yeni malzeme almak isteyenler , eğitim almak isteyenler , yamaçparaşütü hakkında bilgi isteyenler bu kategoriyi kullanabilirler.

Moderatör: Moderatör Ekibi

Kullanıcı avatarı
CrkN
Ad Soyad: Burak Akın
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

yamaçparaşütümü,uçankanatmı _?

Mesaj #1 gönderen CrkN » 1 on yıl 6 yıl önce (22.12.2009, 17:27)

merhabalar arkadaslar,
uçmak için biraz geç kalan bir arkadaşınız olarak bazı tavsiyelerinize ihtiyacım olacak.(34 yaşındayım)
ilk olarak başlıktaki gibi yamaçparaşütümü yoksa uçankanatmı diye sorum olacak. bunların egitim,ogrenim ve maddiyat oalrak karşılaştırırsak hangisini tavsiye edersiniz, birde forumda bayagı okudum ama net bir yanıta rastlayamadıgım bir sorumda şu: yamaçparaşütüne sıfırdan başlamış bir ögrenci tek başına uçmak için, nekadar uçuş egitimi alması gereklidir.
bunların dışında istanbulda veya yakınında egitim veren altarnatifli şekilde kurs veya web adreslerini iletebilecek bilgi sahibi arkadaşların yardımına ihtiyacım var. birde bu egitimler için illa yaz aylarının beklenmesimi gerekli.. malum havalar yağaşlı..
aklıma gelmişken, boy içinde bazı THK sitesine 200 cm üst lümüt koymuş bunun sebebi nedir. ozel bir kursun da 190 cm die üst sınırı vardı. yani ben 195cm im uçamayacakmıyım.. THK almazsa yandık :)
son olarak burda okuyupta yanıt yazamadıgım bir cok edigindigim bilgileri burda paylaşmış olan arkadaşlara teşekkürler...

Kullanıcı avatarı
muzzy145
Ad Soyad: Muzaffer Dundar
:
Yarışma Pilotu 150+ Club
Aldığı Beğeni: 20 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #2 gönderen muzzy145 » 1 on yıl 6 yıl önce (22.12.2009, 22:10)

Istanbuldaysaniz Ikarus ( www.ikarus.com.tr ) ile iletisime gecmenizi oneririm. Her turlu sorunuza cvp verebilirler.

Kullanıcı avatarı
armanaktürk
Ad Soyad: Arman Aktürk
Pilot Menüsü: 

Mesaj #3 gönderen armanaktürk » 1 on yıl 6 yıl önce (22.12.2009, 22:59)

Öncelikle Selamlar...

Sorularınızı elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım..

Uçmak için hiçte geç kalmadığınızı düşünüyorum.Koşmanızı engelleyecek herhangi bir sorununuz veya havada ani gelişecek kontrol edilemeyen bir sağlık probleminiz yok ise rahatlıkla uçabilirsiniz.Bana inanmıyorsanız Mendo Veljanovski'ye sorun.Kendisi halihazırda 1952 doğumlu bir acro pilotudur. :roll:

-Yamaç Paraşütü mü-Yelken kanat mı?

Yelkenkanat hakkında detaylı bilgi sahibi olmasamda belirli karşılaştırma kriterleri bulunmaktadır.Bence önce hangisini istediğinize karar vermelisiniz.

Bu noktada
-Yamaçparaşütünün daha compact olduğu,yelkenkanadın daha zor taşındığı(ki eğer tercihiniz yk ise bir araca ihtiyacınız olacaktır)
-Yamaç paraşütünün daha dar alanlarda kalkış ve inişe müsade ettiği
-Yelkenkanadın yamaç paraşütüne göre daha fazla süzülme sağladı ve ileri doğru yatay uçuş pozisyonundan ötürü uçma hissini daha çok verdiği(ki bu görecilidir)
v.b gibi faktörleri detaylı inceleyerek karar vermelisiniz.Gördüğünüz gibi her ikisininde artı ve eksi yönleri var.Burda seçiminiz imkanlar ve istekleriniz doğrultusunda şekillenecek artık.

Yamaçparaşütüne sıfırdan başlamış bir ögrencinin tek başına uçmak için, nekadar uçuş egitimi alması gereklidir?

Bahsettiğimiz şey tek başına kanadı kontrol etmekse buna 2-3 gün diyebiliriz(tepeden eğitmen kontrolünde kalkacak,eğitmen komutlarıyla uçuş yapacak ve inişinizi gerçekleştireceksiniz).Tamamen uçuş planlaması yapmak ve tek başına uçmaya gitmek konusunda ise ben kesin bir gün veremiyorum.Bunun pilotun gelişimine, kendisini ve kanat hakimiyetini geliştirmesine göre değişeceğini düşünüyorum.
Yaz aylarını beklemek gibi bir problem yok.Yağış olmadığı sürece kışların başlangıç pilot eğitimi için daha uygun olduğu kanısındayım.

Eğitim veren bi kaç yer:
www.ikarus.com.tr
www.denhavk.org
www.venusairsports.com
www.yamacparasutu.org
www.ucuskulubu.com
ve THK tabiki

ilk anda hatırladıklarım bunlar.şu an için aklıma gelmeyenler olabilir;kusura bakmasınlar artık...
Bu arada üniversite havacılık kulüpleri her zaman iyi birer seçenektir.Fakat birçoğu üniversitelerinde öğrenci olma şartı arar...

Son olarak boy ve kilo için herhangi bir sorun bulunmamaktadır.Kanatlar ve harnesler beden beden üretilmekte.Mutlaka size uyacak bir takım malzeme bulunur rahat olun. THK'nin kriterlerini bilemiyorum, söylediğiniz gibiyse dahi zaten 5 cm altındasınız.

Umarım yardımcı olabilmişimdir...

En yakın zamanda gökyüzüyle tanışmanız dileğiyle...
Arman

Kullanıcı avatarı
CrkN
Ad Soyad: Burak Akın
Pilot Menüsü: 

Mesaj #4 gönderen CrkN » 1 on yıl 6 yıl önce (23.12.2009, 00:43)

Arman bey,
uzun uzadıya verdiginiz yanıtlar için teşekkür ederim.
siz ve özel mesajla sorularıma yanıt veren degerli arkadaşlar sayesinde ziyadesiyle aklımdaki soru işaretleri giderildi.
1 haftadır araştırdıgım konuyla alakalı, (verdiginiz degerli bilgi ve tavsiyeler üzerine) yamaçparaşütünde karar kıldım.
büyük olasılıkla yukarda vermiş oldugunuz egitim adreslerinden birinde karar kılacagım, zira THK nin egitim periyodları acısından cok beklemem gerekecek, hem birde kontejyan sıkıntısı var.
vakit ayırıp sorularıma verdiginiz aydınlatıcı yanıtlar için tekrar teşekkürler.
saygılar.