şanliurfa veya gaziantep bölgesinde uçuş yapan varmı
Moderatör: Moderatör Ekibi
- fatihgumuser
- Ad Soyad: Fatih Gümüşer
- Aldığı Beğeni: 0 / 0
- Pilot Menüsü:
şanliurfa veya gaziantep bölgesinde uçuş yapan varmı
bu yörede neresi var arkadaşlar uçuş yapabileceğimiz?
- Karaömer
- Ad Soyad: Mehmet Karaömer
- Aldığı Beğeni: 0 / 2
- İletişim:
- Pilot Menüsü:
Sana en yakın yer Maraş'tır Fatih. Maraşta güzel tepeler olduğunu biliyorum. Öğrencilerimden Umut, Maraş Göksunda birkaç kez uçtu...
Ayrıca Kilis'te de 300- 400 m lik bir tepe var. Henüz uçulmadı orda... 100 m lik eğitim tepeleri de mevcut Kilis THK Sportif Havacılık Kulübünün... Halil İbrahim Var Başkan... Kilis THK dan sor yardımcı olurlar..
Ayrıca Kilis'te de 300- 400 m lik bir tepe var. Henüz uçulmadı orda... 100 m lik eğitim tepeleri de mevcut Kilis THK Sportif Havacılık Kulübünün... Halil İbrahim Var Başkan... Kilis THK dan sor yardımcı olurlar..
- fatihgumuser
- Pilot Menüsü:
- fatihgumuser
- Pilot Menüsü:
- H.İbrahim
- Ad Soyad: Halil İbrahim Özkalender
- :
- Pilot Menüsü:
Fatih bey öncelikle bölgeye hoşgeldiniz...Umarım hayırlı olur sizin için
Kahramanmaraş otoban girişinden sonra Nar'lı bölgesinde 300 mt'lik bir uçuş tepesi mevcut,ayrıca Gaziantep havaalanı yolu üzerinde Bayraklı tepede hava şartlarına göre uçuşa fırsat tanıyo,Otoban yolu üzerinde yine kahramanmaraş istikametinde Gaziantep'ten yaklaşık 45 km çıktıktan sonra direk ovaya açılan ve batı rüzgarını alan güzel tepeler mevcut fakat özellikle yaz döneminde bölgedeki ısınma eğrisinin yüksek olması nedeniyle uçuş için sert koşullar oluşuyo...
Kilis'te THK sportif havacılık kulübünün uçuşlarını gerçekleştirdiği ayvaz tepe de alternatiflerden bir diğeri....
Genel anlamda bölgenin hakim rüzgarı Batı-Kuzey Batı fakat aksi gibi bölgede hakim rüzgara karşı gelen tepe çok ,take off yok ,buda yaşanılan olumsuzluklardan bir diğeri
Kahramanmaraş otoban girişinden sonra Nar'lı bölgesinde 300 mt'lik bir uçuş tepesi mevcut,ayrıca Gaziantep havaalanı yolu üzerinde Bayraklı tepede hava şartlarına göre uçuşa fırsat tanıyo,Otoban yolu üzerinde yine kahramanmaraş istikametinde Gaziantep'ten yaklaşık 45 km çıktıktan sonra direk ovaya açılan ve batı rüzgarını alan güzel tepeler mevcut fakat özellikle yaz döneminde bölgedeki ısınma eğrisinin yüksek olması nedeniyle uçuş için sert koşullar oluşuyo...
Kilis'te THK sportif havacılık kulübünün uçuşlarını gerçekleştirdiği ayvaz tepe de alternatiflerden bir diğeri....
Genel anlamda bölgenin hakim rüzgarı Batı-Kuzey Batı fakat aksi gibi bölgede hakim rüzgara karşı gelen tepe çok ,take off yok ,buda yaşanılan olumsuzluklardan bir diğeri
- fatihgumuser
- Pilot Menüsü:
- musfur04
- Ad Soyad: Mustafa Öcel
- Aldığı Beğeni: 8 / 0
- Pilot Menüsü:
gaziantep ilinde veya yakınlarında uçanlar
gaziantep ve civarlarında uçan arkadaşları foruma bekliyorum. tanışalım, ve bu bölgede taekoflar tespit ederek organizasyonlar yapalım.
mustafa öcel
0505 2952710
gaziantep/karkamış
mustafa öcel
0505 2952710
gaziantep/karkamış
- musfur04
- Pilot Menüsü:
Bu kadar ilgisiz, belkide yeryüzü üzerindeki en güzel spora uzak bir il daha varmı bilemiyorum.
Gaziantepli saygıdeğer arkadaşlar ben bu sporu sizden öğrenmek, veya sizden yardım talep için burada forum açmadım. Amacım ilgili olan arkadaşlara yardımcı olmaktı.
Ben bu sporla yıllardır uğraşıyorum yıllardır uçuyorum. Türkiyenin çeşitli yerlerinde festivallerde defalarca uçtum. Hatta Gazianteptede YP yapan pasif pozisyonda arkadaşlarda var.
Ancak pilot arkadaşlar ile işimiz icabı çok fazla koordinasyon kuramadık.
Amacım Gaziantep ilnde uçan vaya uçmak isteyen arkadaşları bu forumda toplayarak organizasyon yapmaktı.
Anladığım kadarı ile antepte bu spora ilgili arkadaş yokmuş
SAĞLİK OLSUN
Gaziantepli saygıdeğer arkadaşlar ben bu sporu sizden öğrenmek, veya sizden yardım talep için burada forum açmadım. Amacım ilgili olan arkadaşlara yardımcı olmaktı.
Ben bu sporla yıllardır uğraşıyorum yıllardır uçuyorum. Türkiyenin çeşitli yerlerinde festivallerde defalarca uçtum. Hatta Gazianteptede YP yapan pasif pozisyonda arkadaşlarda var.
Ancak pilot arkadaşlar ile işimiz icabı çok fazla koordinasyon kuramadık.
Amacım Gaziantep ilnde uçan vaya uçmak isteyen arkadaşları bu forumda toplayarak organizasyon yapmaktı.
Anladığım kadarı ile antepte bu spora ilgili arkadaş yokmuş
- omerfaruk
- Ad Soyad: Omer Faruk Gocmen
- :
- Pilot Menüsü:
gazi sehire merhaba.
93-98 yillari arasinda gaziantep de ogrenci olarak bulundum. ozamanlar universitemizde bir havacilik toplulugu vardi fakat maket ucak vb. seylerle ugariyorlardi o yuzden pek ilgimi cekmedi. su anda gaziantepte yamac parasutu ile ilgilenenlerin olmasi cok sevindirici. sanirim okuldada o yonde bir takim mesafeler kaydedilmis.
gaziantep te genel olarak nerelerden ucuyorsunuz? birgun yolumuz duserse aklimizda bulunsun.
93-98 yillari arasinda gaziantep de ogrenci olarak bulundum. ozamanlar universitemizde bir havacilik toplulugu vardi fakat maket ucak vb. seylerle ugariyorlardi o yuzden pek ilgimi cekmedi. su anda gaziantepte yamac parasutu ile ilgilenenlerin olmasi cok sevindirici. sanirim okuldada o yonde bir takim mesafeler kaydedilmis.
gaziantep te genel olarak nerelerden ucuyorsunuz? birgun yolumuz duserse aklimizda bulunsun.
- OmerTR
- Ad Soyad: Ömer Turgut
- :
- Aldığı Beğeni: 2 / 1
- Pilot Menüsü:
Faruk bey selamlar. Şu an için uygun uçuş noktaları aramalarımız devam ediyor öğrenciler için başlangıç tepeleri haricinde daha irtifalı bir yer henüz tespit edemedik ancak yakınlarımızda Kilis ve Birecikte mevcut, bir nokta belirlersek burdan paylaşırız Üniversitede şu an on öğrenci başlangıç eğitimi alıyor yakında eğitimlerini bitirirler sanırım, yolunuz düşerde gelirseniz birlikti uçarız inşallah.sevgi ve saygılar
- omerfaruk
- :
- Pilot Menüsü:
selamlar ustadim. calismalarinizda kolayliklar dilerim. benimde hatirladigim kadariyla yakin civarda irtifali bir dag yoktu. zorkun yaylasina gitmistik bisikletle orasi biraz yuksekceydi ama kalkis yapilabilecek durumu varmidir yokmudur bilmiyorum. adana istikametinden gelirken nurdagi civarinda cok genis ovalara bakan yamaclar hatirliyorum oralarda nedir durum? iklim olarak yamac parasutune uygun oldugu kesin yilin buyuk bir kismi faaliyet yapabilirsiniz sanirim. yine sicak ve kuru bir havasi var termik ucuslariniz vs oluyormu?
yolumuz birgun duser umarim. teklifinizi seve seve degerlendiririz. birde bu egitim calismalari vb gorsel materyal varsa resim video gibi paylasirsaniz guzel olur. okulun sayfasinda herhangibir bilgi yok sadece klup uye sayisini vermis okadar.
yolumuz birgun duser umarim. teklifinizi seve seve degerlendiririz. birde bu egitim calismalari vb gorsel materyal varsa resim video gibi paylasirsaniz guzel olur. okulun sayfasinda herhangibir bilgi yok sadece klup uye sayisini vermis okadar.
- kafkasvet
- Ad Soyad: Murat Ercan
- :
- Pilot Menüsü:
selamlar.
Gaziantepte uçuş yeri olarak Maras'a giderken yolun sagında çimento fabrikası var.bilirsiniz.Köylerden tepeye yol var.Hafif agaçlandırmışlar. Fabrikanın arkasındaki tepelerden ucuş imkanı var uçmadım ama gördüm, hem yol var sanırım hemde muhtesem cros yapılacak batı-kd hattına cıkış yapılabilir.Hatta oradan süper ötesi bir cros cıkar da uçan yok
.irtifa sanırım yeterli cros düşüncesi yoksa bile sanırım cok güzel soaring ve sunset fly cıkacaktır.Tek yapmanız gereken gidip gerekli sartları saglamak bence .Hatta Antep'e gelince beraberde gideriz.
Ha unutmadan birde Maraşta ahır dagı var:)uçmak için yaratılmış.hersey var irtifa yol manzara vs tek sorunu orasını rüzgarsız yakalayın.
http://www.meteoblue.com/en_GB/point/fo ... /1290/c/tr
buradan da rüzgarını kollayın.
iyi ucuslar
Gaziantepte uçuş yeri olarak Maras'a giderken yolun sagında çimento fabrikası var.bilirsiniz.Köylerden tepeye yol var.Hafif agaçlandırmışlar. Fabrikanın arkasındaki tepelerden ucuş imkanı var uçmadım ama gördüm, hem yol var sanırım hemde muhtesem cros yapılacak batı-kd hattına cıkış yapılabilir.Hatta oradan süper ötesi bir cros cıkar da uçan yok
Ha unutmadan birde Maraşta ahır dagı var:)uçmak için yaratılmış.hersey var irtifa yol manzara vs tek sorunu orasını rüzgarsız yakalayın.
http://www.meteoblue.com/en_GB/point/fo ... /1290/c/tr
buradan da rüzgarını kollayın.
iyi ucuslar
- OmerTR
- Ad Soyad: Ömer Turgut
- :
- Aldığı Beğeni: 2 / 1
- Pilot Menüsü:
a.slm
Ahır dağı barajın üstünde yer alan dağ ise orayı gördüm gerçekten çok güzel ancak ben ordayken rüzgar çok sertti dediğiniz gibi rüzgarın uygun olduğu anı yakalamak gerekecek. gazi antep-eski maraş yolu üzerindeki tepeden bahsediyorsunuz oraya gidip bakacağız arkadaşlarla değerlendirmeye alacağımız yerlerden biri... mutlaka gelirseniz bekleriz neden olmasın ...
Ahır dağı barajın üstünde yer alan dağ ise orayı gördüm gerçekten çok güzel ancak ben ordayken rüzgar çok sertti dediğiniz gibi rüzgarın uygun olduğu anı yakalamak gerekecek. gazi antep-eski maraş yolu üzerindeki tepeden bahsediyorsunuz oraya gidip bakacağız arkadaşlarla değerlendirmeye alacağımız yerlerden biri... mutlaka gelirseniz bekleriz neden olmasın ...
En son OmerTR tarafından 14.08.2010, 10:51 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- musfur04
- Pilot Menüsü:
Ömer kardeşim Pazartesi günü Halil İbrahim ÖZKALANDER arkadaşımızlada yanıma uğradı taekof konusunu görüştük.
Özellikle Mehmet beye kursiyerleri yetiştirmesi anlamında Kilis yolu üzerinde 110 m lik bri tepe olduğu ve özellikle sabah ve akşam saatlerinde rüzgarın oldukça stabil esmesi sebebi ile uygun olacağını kendisi belirtti.
Ayrıca İbrahim beyde Mehmet bey ile irtibata geçecek. Ömer bey bu arada beni aramışsın tel yanımda değildi yeni farkına vardım. Geç olması sebebi aramak istemedim. Yarın ararım.
Şunuda belirtmeden geçmek istemem. Gaziantepte yakında kanatlanacak gibi geliyo bana. Gaziantep içinden ve çevre il ve ülkelerden bu kadar ilgi kanatlandırır bizi abi.

Özellikle Mehmet beye kursiyerleri yetiştirmesi anlamında Kilis yolu üzerinde 110 m lik bri tepe olduğu ve özellikle sabah ve akşam saatlerinde rüzgarın oldukça stabil esmesi sebebi ile uygun olacağını kendisi belirtti.
Ayrıca İbrahim beyde Mehmet bey ile irtibata geçecek. Ömer bey bu arada beni aramışsın tel yanımda değildi yeni farkına vardım. Geç olması sebebi aramak istemedim. Yarın ararım.
Şunuda belirtmeden geçmek istemem. Gaziantepte yakında kanatlanacak gibi geliyo bana. Gaziantep içinden ve çevre il ve ülkelerden bu kadar ilgi kanatlandırır bizi abi.
- omerfaruk
- :
- Pilot Menüsü:
OmerTR yazdı:Ömer Faruk bey slm lar.
ÜNİVERSİTE bünyesinde bulunan eğitimi Mehmet Bülbül isminde bir arkadaşımız veriyor siteyide o düzenledi sanırım benimde Mehmet beyinde elinde eğitim görüntüleri mevcut kendisine iletirim siteye yüklemesi konusunu tabiki daha güzel olur.
merhaba. site derken hangi siteden bahsediyorsunuz? ben sadece universitenin web sayfasinda topluluklar alt kisminda uye sayisini iceren kisitli bir bilgiye ulasabildim. toplulugun ayrica bir sitesi varmi?