Tasarımcılar Çıldırmış Olmalı :)

Yamacparaşütü ile ilgili genel konuları buraya yazabilirsiniz.

Moderatör: Moderatör Ekibi

Kullanıcı avatarı
kggunel
Ad Soyad: Kemal Gökhan Günel
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Tasarımcılar Çıldırmış Olmalı :)

Mesaj #1 gönderen kggunel » 1 on yıl 6 yıl önce (30.09.2009, 10:22)

Herkese merhaba,
Geçen bahardan itibaren takipçisi olduğum ve hoşuma giden bir konuyu sizlerle paylaşmak istedim.Galiba gelişen teknolojiye paralel olarak tasarımcıların performans adına kanatlardan istekleri artmış gibi ve istediklerini başarabilmiş gibi duruyorlar.Son PWC Super Finale yeni bir sınıf olabilecek bir kanatla katılan Ozone yarışmada ilk iki sırayı alarak kürsüyü domine etti.
(Open classlar bildiğim kadarıyla önceden de vardı ve çok olmamakla birlikte bazı yarışmacılar kullanıyordu,ancak yarışmalarda kullanılacak kadar ya güvenli değillermiş ve şimdi güvenlikleri arttırılmış ya da pilotlar zamanla daha iyi hale gelmişler ki yaygınlaşacağa benziyorlar,yoruma açık bir nokta tabi.) Şimdi bu gelişmeyi orta sınıf kantlara da taşımaya çalışıyorlar sanırım.Tabi konunun birçok tartışmaya açık noktası var ve elimizdeki veriler ve geribildirimler yetersiz gibi.Bu konuda az da olsa aşağıdaki örnek ve adreslerden bilgi bulabilirsiniz.

Bu kanatlara örnek olarak benim bildiklerim:

İndependence Blade, AR 8.56, CC
http://www.independence-world.com/inter ... b7d8f3.htm

Ozone Baby HPP, AR 8.5, Open class
http://www.flyozone.com/paragliders/en/ ... /07/11621/

WoC Deathblade, AR 13.01
http://www.wings-of-change.at/cms/index ... Itemid=118

Son duyduğum
Swing Astral 6, AR 6.4,Sertifika LTF-2, GR 9.6
http://www.swing.de/index.php?main=prod ... l6&lang=en
En son kggunel tarafından 01.10.2009, 20:14 tarihinde düzenlendi, toplamda 4 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
ASİ
Ad Soyad: Engin Karabudak
Pilot Menüsü: 

Mesaj #2 gönderen ASİ » 1 on yıl 6 yıl önce (30.09.2009, 13:45)

bu başlığı tanrılar çıldırmış olmalı diye okudum. sonra içine bakınca ne alakası var adam saçmalamış dedim :) meğer saçmalayan benmişim :mrgreen:

Kullanıcı avatarı
aslan_umut
Ad Soyad: Umut Aslan
:
Yarışma Pilotu 250+ Club
Pilot Menüsü: 

Mesaj #3 gönderen aslan_umut » 1 on yıl 6 yıl önce (30.09.2009, 23:36)

Merhabalar,

Öncelik olarak PWC süperfinalde ilk iki sıradaki Ozone kanatlar sizin de dediğiniz gibi Baby HPP (BBHPP). Ama aspect ratio'su 8,5. Sizin bahsettiğiniz rakamı adamlar süzülüş oranı olarak vermişler (1/11,7).

İndependence Blade'e gelirsek En C demek istememişler. Bahsedilen CC bir sertifika sistemi değil. Yarışma kanadı olduğunu vurgulamak istemişler diye düşündüm ben.

Ozone'un HPP (BBHPP değil. 11 aspect ratioya sahip BBHPP'den önce tasarlanan geliştirmek için tasarlanmış kanadı) ve Wing Of Change'in Deathblade'i uç noktalarda kanatlar. Onlarla termik uçuşu yapıldığını duymadım. Özellikle Deathblade yaptım ve uçtum demek için yapılmış bir kanat olduğunu düşünüyorum (Belki ileride bu aspect ratiolu kanatlarla güvende uçacağız ama şuanda değil).

Yarışma kanadına Türkiye'deki bakış açısı da yavaş yavaş değişmekte ve yarışmalardaki yarışma kanadı sayıları artmaktadır. Dünya çapında ise bu tarz büyük yarışmalarda yarışma kanadı dışında bir kanat görmek inanılmaz zorlaştı (120 kişide 1-2 tane LTF 2-3 çıkabiliyor)...

Saygılarımla
Umut

Kullanıcı avatarı
kggunel
Pilot Menüsü: 

Mesaj #4 gönderen kggunel » 1 on yıl 6 yıl önce (01.10.2009, 20:05)

Selam,

Umut'un yazdıkları doğrultusunda bilgilerimi tekrar gözden geçirdim.

Ozone Baby HPP hakkında yazdığı doğru glide ratio yazıyormuş.Ancak Mantra R09'dan (AR 7,3) ve diğer yarışma kanatlarından baya farklı bir kanat, zaten sertifikasyona sokulmamış, open class olarak geçiyor, bildiğim kadarıyla open classlar sadece yükleme testine sokuluyor.Ancak bir üst sınıf daha olsa bu kanat ve benzerleri orda olabilecek gibi,daha da geliştirmek istemeleri güzel.

İndependence Blade EN-C değil tabiki, kendileri CC(Competition Class) demişler bu da Open Class'a eş anlamlı olabilir bunun detaylı anlamını bilmiyorum.Yazıda yanlış bir EN yazmışım galiba onu da düzelttim.

WoC Deathblade hakkında Umut'la aynı fikirdeyim.Ancak üretici firma termiklerde de kullanılabileceğinden bahsetmiş.

Kullanabilmek adına değil ama yamaçparaşütündeki gelişmeler adına,şuan için Blade ve Baby HPP ilgi çekici duruyor benim için,zaman içinde daha çok bilgi yayınlarlar umarım.

Güzel uçuşlar,
Kemal

Kullanıcı avatarı
ucarimanda
Ad Soyad: Yigit Yildirim
:
Yarışma Pilotu 50+ Club Dealer
Aldığı Beğeni: 8 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #5 gönderen ucarimanda » 1 on yıl 6 yıl önce (07.10.2009, 19:37)

Selamlar,

Bir Ozone pilotu ve Ozone temsilcisi olarak son gelismelerden cok memnunum. Daha once yarisma kanadi uretmeyen Ozone iki kanatla liderligi devralmis gibi gorunuyor.

Bildigimi kadariyla BBHPP dala biraz deneysel. Russell su an iki ayri yarisma kanadi projelerinin oldugunu soyledi. Biri R09 devami genel yarisma kullanimi icin, digeri ise BBHPP devami 2 kolonlu deneysel. R10 icin hangisine yoneleceklerine henuz karar vermemisler.

Sanirim suzulus performansi disinda kumanda edilebilirlik ve termik performansini da dikkate aliyorlar. Yuksek ARlu fakat termik donulemeyen bir kanadin da anlami kalmiyor.

Asil sevindirici olan bu deneysel calismalardan faydalanarak uretilecek olan DHV2 kanadin yolda olmasi.

ygt

Kullanıcı avatarı
kggunel
Pilot Menüsü: 

Mesaj #6 gönderen kggunel » 1 on yıl 6 yıl önce (14.10.2009, 12:50)

Bu sınıf kanatlara yeni bir kardeş geliyor.Airwave'in Magic FR serisinin yenisi olan FR5 8.5 AR'lu bir prototipiyle son halini almak üzereymiş.Hatta şimdi tamamlanmış olabilir de.

Kullanıcı avatarı
kggunel
Pilot Menüsü: 

Mesaj #7 gönderen kggunel » 1 on yıl 6 yıl önce (26.10.2009, 23:56)

Ve son olarak bu sınıfa kardeş Gin'den geliyormuş,Boomerang 7 için AR 8.5 olan bir protosunun denendiğini görenler olmuş.Artık bence bu sınıfın adını koymaları gerekiyor :)

Bu arada çok kaliteli olmasa da İndependence Blade'in bir videosunu buldum merak edenler için linki koyuyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=DpBbT33zl2Q&fmt=18