Gürle Dağı 2009 Sezonu güncel bilgiler..

Uçuş Bölgeleri Hakkındaki konular,yeni uçus bölgeleri...

Moderatör: Moderatör Ekibi

Kullanıcı avatarı
Aviator
Ad Soyad: R. Özay Zorlu
:
Yarışma Pilotu 100+ Club
Aldığı Beğeni: 6 / 0
Pilot Menüsü: 

Gürle Dağı 2009 Sezonu güncel bilgiler..

Mesaj #1 gönderen Aviator » 1 on yıl 7 yıl önce (22.04.2009, 13:37)

Merhaba Arkadaşlar..

Yoldaki karların kalkması ile Gürle'de yeni bir sezon başlıyor.

2003 Yılında uçuşa açtığım gürle 1130 metre take off ile ilgili bazı bilgileri sezon başı itibari ile hatırlatmak istiyorum:

Kalkış irtifa: 1.130 m. (irtifa farkı: 1.000 m.)
Kalkış Koordinat: 40 23' 11.28'' N 29 19' 09.29'' E
Uçulabilir rüzgar yönleri: Kuzey-Kuzeydoğu (Kuzey-Batı türbülanslı)
Ulaşım: (istanbul yönünden gelenler) Orhangazi'yi 8 km geçin. İznik sapağından iznik yönüne dönün. (Bursa yönünden gelenler) Gemlik'i 8 km geçin. İznik sapağından iznik yönüne dönün. İznik yolundan devam edin ve yukarı sölöz köyüne sapın , yukarı sölöz köyünden orman yoluna devam edin. Her türden arabanın ulaşabileceği şose bir yoldur. Aşağı doğru yol ayrımlarından dönmeden yukarı yönlü devam edin. Pist 20-25 dk mesafede.

Kimler uçabilir: Kalkış pisti dar ve koşu için çok az mesafesi olması dolayısıyla kanat hakimiyeti iyi, eğitimlerini tamamlamış ve tecrübe edinmiş pilotların uçması tavsiye edilir.

Nereye inilir: Klasik iniş gürle köyü altındaki meranın üst bölümünde yer alan futbol sahası. Ancak bu saha haylice dar ve toprak yığınları var. Bu sebeple bu sezon göl kıyısında belirlediğim bir alanı ana inis alanı olarak kullanacağız.

Göl kıyısı iniş koordinat: 40 25' 21.44'' N 29 20' 59.50'' E

Uçuş Şartları ve uyarılar: Gürle termal uçuş öğrenmek ve termal tekniğini geliştirmek isteyenler için ideal bir yer. Dik ve sarp yapısı ile aynı zamanda dinamik kaldırıcı da oluşturan gürle dağında kuzeyli rüzgarda tutunmak hiç zor değil. Özellikle akşam saatlerinde oluşan sihirli termaller sayesinde havada kalmak için dağ boyunca sadece düz uçmanız bile yeterli. Dikkat edilecek nokta rüzgar 20-25'in üzerine çıktığında dağın tam üzerinde kalmamak. Dağ çok sarp ve her karışı sık orman olduğu için dağ üzerinde kayda değer bir acil iniş noktası bulunmuyor. Rüzgar kuvvetli (25-30 v üzeri) ve dağın zirvesine yakın veya piste yakın bir tabaka bulut var ise (orografik bulut) kalkış kararınızı gözden geçirin. Speed kullanamıyor veya acil irtifa kaybetme tekniklerini bilmiyor iseniz kalkmayın

- Kalkış noktasına geldiğinizde rüzgar sıfır ise kalkış için biraz rüzgar gelmesini bekleyin. Gürle pisti sıfır rüzgar kalkışı için zor bir pisttir.
- Pistin içerisinde ateş yakmayın.
- Lütfen çöplerinizi beraberinizde geri götürün. (lakin çöpleri bizzat ellerimle toplamak durumunda kalıyorum :) )

Gürle'den keyifli uçuşlar..

R. Özay ZORLU
www.ozayzorlu.com
En son Aviator tarafından 22.04.2009, 21:01 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
muraks
Ad Soyad: Murat Aksoy
:
50+ Club
Aldığı Beğeni: 1 / 1
Pilot Menüsü: 

Mesaj #2 gönderen muraks » 1 on yıl 7 yıl önce (22.04.2009, 18:38)

Gürle, ruhu ve dinamikleri olan bir dağ. Orada uçmak çok keyifli, çok öğretici, çok heyecanlı, çok çılgın, çok görsel ve çok özel.
Uçmaktan asla sıkılmayacağınız ve her seferinde farklı bir özelliğini keşfettiğiniz bakir bir dağ.
Gürle'yi seviyoruz.

ps. Take-off'un ıslah ve bakım çalışmalarını yapan arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, çalışmaları sırasında yanlarında bulunamamamızın üzüntüsünü yaşıyoruz.

Murat

Kullanıcı avatarı
KAYAKIN
Ad Soyad: Cihan Kın
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

...

Mesaj #3 gönderen KAYAKIN » 1 on yıl 7 yıl önce (23.04.2009, 14:46)

c.tesi akşamı kamp atacağız.. ilgilenenler teklif beklemesin...
yer ; gürle take off yanı...kamp ateşi , take off yanı... çöpler , poşete...
uçuş ; gürle take off ...
landing ; xcamp iniş alanı , müthiş göl manzarası ... hatta take off üstü yaparsanız , göl üstüne en az 750m ile gelebilirsiniz...
bu müthiş heyecanı yaşamak isteyenler... teklif beklemeyin ...

Kullanıcı avatarı
faruk
Ad Soyad: Faruk Kurt
:
50+ Club
Pilot Menüsü: 

Mesaj #4 gönderen faruk » 1 on yıl 7 yıl önce (23.04.2009, 19:13)

Gürle'nin bilinmeyen yönleri fotoğraflarla
Dosya ekleri
DSC00779.jpg
DSC00298.jpg
DSC00290.jpg
DSC00289.jpg
Gürle (10).jpg

Kullanıcı avatarı
Aviator
Ad Soyad: R. Özay Zorlu
:
Yarışma Pilotu 100+ Club
Aldığı Beğeni: 6 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #5 gönderen Aviator » 1 on yıl 7 yıl önce (08.05.2009, 12:29)

Arkadaşlar,

Yukarıda ilk mesajda göl kenarında koordinatlarını verdigim iniş alanına fasulye ekildiği için şu an için orayı kullanamıyoruz. Göl kenarında alternatif iniş alanları mevcut. Ve göl kıyısı boyunca uzanan 15-20 m. genişliğindeki sahil şeridine inmekte mümkün. Veya diğer bir alternatif olarak gürle köyü altndaki futbol sahası da uygundur..

Özay

Kullanıcı avatarı
Bülent Aydın
Ad Soyad: Bülent Aydın
:
Moderatör 50+ Club
Aldığı Beğeni: 1 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #6 gönderen Bülent Aydın » 1 on yıl 7 yıl önce (10.06.2009, 16:11)

Bölgenin daha iyi görülebilmesi için havadan çekilmiş bir kaç fotograf eklemek istedim.
Dosya ekleri
img_0232.jpg
img_0230.jpg
img_0229.jpg
img_0228.jpg
img_0227.jpg
img_0226.jpg
img_0225.jpg
En son Bülent Aydın tarafından 11.06.2009, 09:16 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
tarçın
Ad Soyad: Mustafa Ağmil
:
100+ Club
Pilot Menüsü: 

Mesaj #7 gönderen tarçın » 1 on yıl 7 yıl önce (11.06.2009, 09:10)

Bülent abi Resimler çok güzel. Bu arada nihat abi ellerine sağlık kanadımın resmini ilk defa görüyorum... ;)

Kullanıcı avatarı
Bülent Aydın
Ad Soyad: Bülent Aydın
:
Moderatör 50+ Club
Aldığı Beğeni: 1 / 0
Pilot Menüsü: 

Akharem uçuşu

Mesaj #8 gönderen Bülent Aydın » 1 on yıl 6 yıl önce (28.09.2009, 20:04)

Başlık uzun zamandır güncellenmediğinden, bu hafta ki uçuşlarımızdan bazı resimleri eklemek istedim.

Uçuş tarihi : 26.09.2009
Pilotlar :
Özay
Ziya
Nihat
Cihan
ve Ben ( resimleri hep uçuş esnasında çektiğim için kendimi çekmeyi unuttum )
Resimler herkesin yorumuna açıktır.

Hava şartları uçuş için oldukça elverişliydi. Max 1500m leri görmeme rağmen havada kalmak için çaba sarfetmemize gerek yoktu.

Resim

Önce Özay tandem yolcusuyla kalkış yaptı.

Resim

Ardından Nihat Abi yeni kanadı Cayenne 3 ile kalkışa hazırlanıyordu

Resim

ve o da kısa sürede havalandı.

Resim

Cihan da Ordu'dan arta kalan zamanlarında burada olduğundan bizimle birlikteydi.
Kalkışını yaptıksan sonra, en son Ziya havalandı.

Resim

Resim

Nihat Abinin yeni kanadı güzel görünüyordu.

Resim

Hatta havada kanadı denerken kulak kapadığını gördüm.

Resim

Bi ara Telsizden Erol ve arkadaşlarının Ketendere'den anonslarını duyduk.
Hava patlak olduğu için uçamamışlardı.

Ziya ve Nihat Abi göle doğru uzarlarken ayaklarımın ucunda olduklarından habersizdiler :)

Resim

Özay yolcularını göl kenarına indirmeyi tercih ediyordu.

Resim

Ama biz, zaman ilerledikçe acıkmıştık ve köyün altındaki köftecinin üzerinden geçerken gelen kokulara dayanamayıp çoktan inmeye karar vermiştik.
Nihat Abi köfteciye doğru süzülürken....

Resim

Köftecinin bitişiğindeki boş araziye önce Nihat Abi iniş yaptı.

Resim

Peşinden ben indiğimde siparişleri havadan vermenin yollarını aramaya başlamıştık bile.

Hemen ardından Ziya da inmişti.

Resim

Cihan en son inişini yapmıştı.

Resim

Ziya nın
"indikten sonra da resmimizi çek" ısrarlarına dayanamayıp denklanşöre bastığımda gözlüklerinin kendisi ile nasıl bütünleştiğini farkettim. O yüzden bu resme fazla yorum yapmayıp, yorumu Ziya'ya bırakıyorum :)

Resim

Köfteler pişerken biz bahçesinde kanatları topluyorduk.

Resim

Bu bölgede arkadaşlarla birlikte uçmaktan büyük keyif alıyorum, hepimiz gıdamızı almış olarak bir sonraki uçuşta görüşmek üzere ayrıldık.