Saklıkent / Antalya

Uçuş Bölgeleri Hakkındaki konular,yeni uçus bölgeleri...

Moderatör: Moderatör Ekibi

Kullanıcı avatarı
murat cakmak
Ad Soyad: Murat Cakmak
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Saklıkent / Antalya

Mesaj #1 gönderen murat cakmak » 1 on yıl 7 yıl önce (02.02.2009, 21:56)

http://www.ypforum.com/modules.php?name ... ghtID=2339

Saklıkent kayak merkezi kayak ve board yanında yamaç paraşütüne de
imkan veriyor. Geçtiğimiz pazar günü Tuncay, Niyazi ve ben kısa süreli bir Tübitak görevlisi gerginliği yaşadıktan sonra uçtuk. Kalkış noktası Tübitak sınırları içinde olduğundan görevliler herhangi bir kaza durumunda sorumlu olmak istemiyorlar. Hafta içinde ilgili kişilerle görüşüp gelişmeleri paylaşacağım. Bu arada Saklıkent'te uçmak isterseniz sıkıntı olabilir. Bilginize ...

Murat Çakmak / Antalya
Dosya ekleri
DSCN9124.JPG
Tuncay Tahtakın & Niyazi Alsancak

Kullanıcı avatarı
derajan
Ad Soyad: Yusuf Biçer
Aldığı Beğeni: 2 / 2
Pilot Menüsü: 

Mesaj #2 gönderen derajan » 1 on yıl 7 yıl önce (03.02.2009, 12:34)

sevgili murat ben sakklıkentte ucarken 2 tübitak görevlisi kanadımı açmışlardı iyi uçuşlar dilemişti...
ama biz daha sınırı geçmeden telesiyeje dogru ucmuştuk
bu sefer neden böyle bir tutum sergilediler acaba...
bu arada SAKLIKENTTE telesiyej parasütcülere ücretsiz...

Kullanıcı avatarı
uygunguc
Ad Soyad: Uygun Güç
Aldığı Beğeni: 1 / 0
Pilot Menüsü: 

Re: Saklıkent / Antalya

Mesaj #3 gönderen uygunguc » 1 on yıl 7 yıl önce (07.02.2009, 10:38)

murat cakmak yazdı: Kalkış noktası Tübitak sınırları içinde olduğundan görevliler herhangi bir kaza durumunda sorumlu olmak istemiyorlar.

Oradaki görevli bu şekilde düşünüp kendi bölgesinde yetkisi dahilinde gerekli önlemleri alıyorsa hak vermek gerektiğini düşünüyorum.

Ama görevini kötüye kullanıp;Amacı zorluk çıkarmaksa bu davranışı kabul edilemez.

Murat umarım en kısa zamanda oradaki görevli ile bu küçük sorunu aranızda çözer;sizlerde uçuşlarınızı sorunsuz bir şekilde gerçekleştirirsiniz.

Kullanıcı avatarı
flyjoe
Ad Soyad: Nezih Tat
:
Dealer
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #4 gönderen flyjoe » 1 on yıl 7 yıl önce (10.02.2009, 22:47)

kayak da bir doğa sporu ve yamaçparaşütünden daha tehlikeli buna imkan veriliyorsa ,bırakın zaten yamaçparaşütü yapanlar olası riskleri göze alan insanlardır.iyi uçuşlar

Kullanıcı avatarı
derajan
Ad Soyad: Yusuf Biçer
Aldığı Beğeni: 2 / 2
Pilot Menüsü: 

Mesaj #5 gönderen derajan » 1 on yıl 7 yıl önce (10.02.2009, 23:33)

saklıkent foto
Dosya ekleri
n538235157_5735555_1613.jpg

Kullanıcı avatarı
ganos
Ad Soyad: Faik Donmez
Aldığı Beğeni: 15 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #6 gönderen ganos » 1 on yıl 7 yıl önce (12.02.2009, 10:19)

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün Çok Hafif Hava Araçları Hakkındaki Yönetmelik'ine göre; (bunu tarihe gömen yeni bir düzenleme yapıldı mı bilmiyorum) hep gündeme geldiği üzere, bu araçlarla uçan kişilerin lisans zorunluluğu yoktur ve can güvenlikleri kendi sorumluluklarındadır. Dolayısıyla olası bir kaza durumunda, kimse gidip te "bu adam nereden kalktı, buna niye izin verdiniz" diye hesap sorma hakkına sahip değil. Söz konusu Tübitak görevlisinin bundan doğal olarak haberi olmayabilir ve art niyet olmaksızın sorumluluktan korkmuş olabilir. Ama bana yine de işgüzarlık etmişler gibi geldi. Fiziki bir engelle sınırlanmış bahçe, saha, arsa v.b. bir yere giriliyorsa (ki böyle bir husus belirtilmemiş), mülk dahilindeki varlıklarını korumak adına tabii ki sizi (sırf sizi değil hiç kimseyi) sokmama hakkı var ama bu tip olaylar genelde "ibrikçibaşılık" zihniyetinden ve kulaktan dolma efsanelerden kaynaklanıyor. "Yanlış bilgilenme" diyelim ve kimseyle papaz olmadan, gerekli açıklamaları yaparak bu işi yapmaya çalışalım. Federasyon faaliyete geçince bu spor doğru tanınmaya başlar ve böyle olaylar da azalır diye umuyorum.

Dağlar bizimdir...

Kazasız uçuşlar...