8,848 metre lik yüksekliği ile Himalayalardaki Everest, çoğumuzun hayranlıkla izlediği, aktivitelerini takip ettiğimiz bir dağdır...Her tırmanma sezonunda can alır ve dağcılar orada kalmış cesetlerin yanından kendi sonlarını görürcesine, ürpererek geçer.
Discovery channel Man vs. Wild programından tanıdığımız Bear Grylls(Edward Michael Grylls) bu sefer everestin zirvesini paramotorla zorluyor...Paramotor everest için modifye ediliyor.
Bu arada dün çığ altında kalarak yaşamlarını yitiren dağcılarımıza da Allah tan rahmet diliyorum.
http://www.sendspace.com/file/zkozfp
Bu adrese girdikten sonra aşağıda download linki yazan kısımdaki linke tıklayın.
Mission to Everest
Moderatör: Moderatör Ekibi
- skydiver
- Ad Soyad: Volkan Şekerci
- Aldığı Beğeni: 0 / 0
- Pilot Menüsü:
Maharet Angelo d'Arrigo gibi motorsuz bir aletle geçebilmektir diye düşünüyorum. Böylesi zor gibi görünse de ve hatta "vay be" dedirtse de diğer örneklere kıyasla: kolay...
"Sen neden benzeri projelere girişmiyorsun, nasıl böyle ahkam kesiyorsun" diyenlere de iki adet cevap şeklim mevcut:
1. Planlanmadığını nereden biliyorsun?
2. Sponsor?
Sevgiler.
"Sen neden benzeri projelere girişmiyorsun, nasıl böyle ahkam kesiyorsun" diyenlere de iki adet cevap şeklim mevcut:
1. Planlanmadığını nereden biliyorsun?
2. Sponsor?
Sevgiler.
- Airbender
- Ad Soyad: Cenk Arman
- Aldığı Beğeni: 7 / 0
- Pilot Menüsü:
Bu Bear kolaycı zaten ilk tırmanışını oksijensiz yapmaya çalıştı ölüyordu son 100m den geri dönü. Bir iki sene sonraki tırmanışında yine oksijensiz tırmanmaya çalıştı son kamp noktasında oksijen almak durumunda kaldı hem de iki tüp birden sonrada inşide kolunu kırdmı bişi yaptı zar zor milletin yardımlarıyla indi.
Sen kolaycımısın diye soracak olursanız nasıl ahkam kesiyorsun diyenlere
1. Bende kolaycıyım
2. Ayrıca yemez ben çıkmam oralara
Sen kolaycımısın diye soracak olursanız nasıl ahkam kesiyorsun diyenlere
1. Bende kolaycıyım
2. Ayrıca yemez ben çıkmam oralara
- skydiver
- Ad Soyad: Volkan Şekerci
- Aldığı Beğeni: 0 / 0
- Pilot Menüsü:
Bir televizyona özel yapılan ve "bakın neler yapabiliyorum" temasındaki olayların tamamı gösteriş amaçlıdır. Başka açıklamasını bilen varsa bu güne kadar kırılan rekorlar, yapılagelen büyük projelerle ilgili fikri olmadığındandır, bana da açıklarsa sevinirim.
Bugüne kadar Angelo d'Arrigo, Patrick de Gayardon hakkında uzun makaleler yazılmış. Kırdıkları rekorlar, giriştikleri ve herkesin "yapılamaz" dediği şeylerle ilgili. Bu Türkçe makaleleri bulup okumak lazım, sonra bu tür olaylar nasıl yapılır öğrenmek lazım diye düşünüyorum.
Bugüne kadar Angelo d'Arrigo, Patrick de Gayardon hakkında uzun makaleler yazılmış. Kırdıkları rekorlar, giriştikleri ve herkesin "yapılamaz" dediği şeylerle ilgili. Bu Türkçe makaleleri bulup okumak lazım, sonra bu tür olaylar nasıl yapılır öğrenmek lazım diye düşünüyorum.
- Airbender
- Ad Soyad: Cenk Arman
- Aldığı Beğeni: 7 / 0
- Pilot Menüsü:
Burada olay gelip sizin 2 numaralı maddenize dayanıyor. Bu Türkiyede çok yeni bir kavram. Daha önce farklı bir konu için (büyük bir projeydi) bayağ araştırma yaptım tamalamama çok az kalmasına rağmen sponsorların çekilmesi yüzünden başlamdan bitti ama yine deneyeceğim.
Şimdi de ekonomik krizi bahane edecekler sponsorlar.
Yanlız size tavsiyem böye bir işe kalkışırsanız Sponsorluğun ne olduğunu neye yaradığını anlatan çok ama çok güzel bir sunum hazırlamanızı tavsiye ederim. Bu konu yapacak olduğunuz iş kadar önemli aklınız da olsun. Bir de bir şekilde sponsorlar konunuz ile alakalı olsun. Bu da çok önemli.
Şimdi de ekonomik krizi bahane edecekler sponsorlar.
Yanlız size tavsiyem böye bir işe kalkışırsanız Sponsorluğun ne olduğunu neye yaradığını anlatan çok ama çok güzel bir sunum hazırlamanızı tavsiye ederim. Bu konu yapacak olduğunuz iş kadar önemli aklınız da olsun. Bir de bir şekilde sponsorlar konunuz ile alakalı olsun. Bu da çok önemli.