antalya falez
Moderatör: Moderatör Ekibi
- murat cakmak
- Ad Soyad: Murat Cakmak
- Aldığı Beğeni: 0 / 0
- Pilot Menüsü:
antalya falez
Değerli grup üyesi arkadaşlar…
Antalya Merkez Falez noktasında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün yasaklamasıyla ilgili 05 Kasım 2008 tarihinde Semih Sayır ile birlikte SHGM' ne bizzat giderek Seyrüsefer Daire Başkanı Betül Doğan hanımla konuyu görüştük. Kendisi konuya vakıf olduktan sonra yeni bir Uçuş İzin Talep Formu ve diğer gerekli evrakları faks çekmemi rica etti.İleri tarihli talep etmiş olduğum NOTAM iznini aldığımızda sizlerle paylaşacağım.
Bildiğiniz gibi Falez noktası ÇOK HAFİF HAVA ARAÇLARI yani yamaç paraşütü uçuşlarına halen YASAK BÖLGEDİR.
Yasağın hukuki olarak kaldırabilmesi, öncelikle Falez bölgesinde daha sonra Antalya ili içinde bulunan diğer kalkış noktalarında ( Tünektepe, Tahtalı, Adrasan Tozlu gibi ) Notam ve uçuş izinleri alınmasın geçiyor.
Falez bölgesi uçuş yasağı konusunda ilerde Bölge İdare Mahkemesinde dava açmak, Başbakanlık, Ulaştırma Bakanlığı SHGM bünyesinde yaptığım görüşmeler devam etmektedir. Detaylarını öğrenmek isterseniz ayrıva yazışmaları paylaşırım.
Bunun yanında Antalya Büyükşehir belediyesiyle bir yıldan bu yana yapmış olduğum görüşmeler neticesinde son derece kıymetli ve önemli bir alan, son derece yüksek gelir elde edilebilecek konumda olmasına rağmen Falez noktası kamu yararına SPORTİF UÇUŞLAR yapmaya olanak verecek YAMAÇ PARAŞÜTÜ KALKIŞ NOKTASI olarak tahsis edilmiştir. Ekte sert zemin ve peysaj projesini görebilirsiniz.
07.11.2008 tarihinde Falez’lerde Yener Yılmaz tarafından önce kalkışına yardımcı olup sonra Yener’in hava trafik kurallarına uymamasından ötürü denize inmek zorunda kalan Finlandiyalı’yı şahısla dün akşam tanıştım. Herhalde bir daha denize inmem diye düşünmüş olacak ki üzerime doğru uçup beni varyant ( Defne Büfe ) tarafına attı. İkinci Falez’de kaza olayı yaşanmasına ramak kaldı anlayacağınız. Bahsettiğim kazayı bilmeyenler için kaza detayı budur. http://ypforum.com/viewtopic.php?t=3297&highlight=
Toplanding yapıp, canımı zor kurtardıktan sonra Finlandiyalı çocuğun arkadaşı yada sevgilisi olduğunu tahmin ettiğim kızın yanına giderek arkadaşının yaptığı hatayı anlatmaya çalışırken Yener oradan yırtık dondan çıkar gibi ‘ benim yolcuma müdahale etme ! öyledir böyledir ‘ diye konuşmaya başladı. Tabii Yener kızı Tandem uçurma sevdasında olduğu için benim can pazarında kendimi zor kurtardığımdan bihaberdi…
Şahsen Yener Yılmaz’ın single uçması, Tandem uçması beni çokta fazla ilgilendirmiyor.
Beni ilgilendiren;
1-) Falez’de uçuş tecrübesi olmayan birini uçurup şahsın ve diğer pilotların can güvenliğini tehlikeye atması.
2-) Aylardır emek verip belli bir noktaya getirdiğimiz Falez Yamaç Paraşütü Kalkış tepesi Projesinin olası bir kaza veya Tandem uçuş sebebi ile iptal edilmesi.
3-) Olası bir kaza sonrası halen fiili olarak UÇUŞA YASAK Falez noktasının ilelebet yasaklı hale gelmesi ve kontrolsüz kişisel hatadan ötürü Falez gibi yıllarca uçulacak, Projenin tamamlanmasından sonra keyifli souring uçuşları yanında ileri eğitim tepesi gibi kullanabileceğimiz bir tepeyi kaybetme ihtimalimizin olması.
Daha önce birçok kez Yener’i kendi can güvenliği için uyardım. Yaptığı hataları anlattım. Bunları şimdi buradan tekrar yazıp anlatmanın kimseye bir yararı yok. Çünkü malesef kimseyi dinlediği kimseyi ciddiye aldığı yok bildiğini okumaya devam ediyor. Bundan sonra da devam edecek diye düşünüyorum.
Falez gibi güzel bir uçuş bölgesini kaybetmemek adına sizlerin de fikirlerine ihtiyacımız var.
Akdeniz Üniversitesi öğrencileri, SDÜ, ve adını yazmadığım bir çok klüp üyesi bu bölgede uçuyor ve umarım bundan sonrada uçacak, hep birlikte uçacağız. AMA YA SORUMSUZCA DAVRANAN birileri yüzünden FALEZ elimizden giderse ??
Yasaklara şiddetle karşıyım ama hem kendimin hem diğer pilotların can güvenliği düşünerek yanlış mı yapıyorum acaba ??
Lütfen herkes konuyla ilgili düşüncelerini açık ve net olarak ifade etsin.
Saygılarımla
Murat Çakmak
Antalya Merkez Falez noktasında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün yasaklamasıyla ilgili 05 Kasım 2008 tarihinde Semih Sayır ile birlikte SHGM' ne bizzat giderek Seyrüsefer Daire Başkanı Betül Doğan hanımla konuyu görüştük. Kendisi konuya vakıf olduktan sonra yeni bir Uçuş İzin Talep Formu ve diğer gerekli evrakları faks çekmemi rica etti.İleri tarihli talep etmiş olduğum NOTAM iznini aldığımızda sizlerle paylaşacağım.
Bildiğiniz gibi Falez noktası ÇOK HAFİF HAVA ARAÇLARI yani yamaç paraşütü uçuşlarına halen YASAK BÖLGEDİR.
Yasağın hukuki olarak kaldırabilmesi, öncelikle Falez bölgesinde daha sonra Antalya ili içinde bulunan diğer kalkış noktalarında ( Tünektepe, Tahtalı, Adrasan Tozlu gibi ) Notam ve uçuş izinleri alınmasın geçiyor.
Falez bölgesi uçuş yasağı konusunda ilerde Bölge İdare Mahkemesinde dava açmak, Başbakanlık, Ulaştırma Bakanlığı SHGM bünyesinde yaptığım görüşmeler devam etmektedir. Detaylarını öğrenmek isterseniz ayrıva yazışmaları paylaşırım.
Bunun yanında Antalya Büyükşehir belediyesiyle bir yıldan bu yana yapmış olduğum görüşmeler neticesinde son derece kıymetli ve önemli bir alan, son derece yüksek gelir elde edilebilecek konumda olmasına rağmen Falez noktası kamu yararına SPORTİF UÇUŞLAR yapmaya olanak verecek YAMAÇ PARAŞÜTÜ KALKIŞ NOKTASI olarak tahsis edilmiştir. Ekte sert zemin ve peysaj projesini görebilirsiniz.
07.11.2008 tarihinde Falez’lerde Yener Yılmaz tarafından önce kalkışına yardımcı olup sonra Yener’in hava trafik kurallarına uymamasından ötürü denize inmek zorunda kalan Finlandiyalı’yı şahısla dün akşam tanıştım. Herhalde bir daha denize inmem diye düşünmüş olacak ki üzerime doğru uçup beni varyant ( Defne Büfe ) tarafına attı. İkinci Falez’de kaza olayı yaşanmasına ramak kaldı anlayacağınız. Bahsettiğim kazayı bilmeyenler için kaza detayı budur. http://ypforum.com/viewtopic.php?t=3297&highlight=
Toplanding yapıp, canımı zor kurtardıktan sonra Finlandiyalı çocuğun arkadaşı yada sevgilisi olduğunu tahmin ettiğim kızın yanına giderek arkadaşının yaptığı hatayı anlatmaya çalışırken Yener oradan yırtık dondan çıkar gibi ‘ benim yolcuma müdahale etme ! öyledir böyledir ‘ diye konuşmaya başladı. Tabii Yener kızı Tandem uçurma sevdasında olduğu için benim can pazarında kendimi zor kurtardığımdan bihaberdi…
Şahsen Yener Yılmaz’ın single uçması, Tandem uçması beni çokta fazla ilgilendirmiyor.
Beni ilgilendiren;
1-) Falez’de uçuş tecrübesi olmayan birini uçurup şahsın ve diğer pilotların can güvenliğini tehlikeye atması.
2-) Aylardır emek verip belli bir noktaya getirdiğimiz Falez Yamaç Paraşütü Kalkış tepesi Projesinin olası bir kaza veya Tandem uçuş sebebi ile iptal edilmesi.
3-) Olası bir kaza sonrası halen fiili olarak UÇUŞA YASAK Falez noktasının ilelebet yasaklı hale gelmesi ve kontrolsüz kişisel hatadan ötürü Falez gibi yıllarca uçulacak, Projenin tamamlanmasından sonra keyifli souring uçuşları yanında ileri eğitim tepesi gibi kullanabileceğimiz bir tepeyi kaybetme ihtimalimizin olması.
Daha önce birçok kez Yener’i kendi can güvenliği için uyardım. Yaptığı hataları anlattım. Bunları şimdi buradan tekrar yazıp anlatmanın kimseye bir yararı yok. Çünkü malesef kimseyi dinlediği kimseyi ciddiye aldığı yok bildiğini okumaya devam ediyor. Bundan sonra da devam edecek diye düşünüyorum.
Falez gibi güzel bir uçuş bölgesini kaybetmemek adına sizlerin de fikirlerine ihtiyacımız var.
Akdeniz Üniversitesi öğrencileri, SDÜ, ve adını yazmadığım bir çok klüp üyesi bu bölgede uçuyor ve umarım bundan sonrada uçacak, hep birlikte uçacağız. AMA YA SORUMSUZCA DAVRANAN birileri yüzünden FALEZ elimizden giderse ??
Yasaklara şiddetle karşıyım ama hem kendimin hem diğer pilotların can güvenliği düşünerek yanlış mı yapıyorum acaba ??
Lütfen herkes konuyla ilgili düşüncelerini açık ve net olarak ifade etsin.
Saygılarımla
Murat Çakmak
- Dosya ekleri
-
- falez ant b.sehir plan.doc
- (231.5 KiB) 211 kere indirildi
- Aytekin
- Ad Soyad: Aytekin Kurnaz
- :
- Aldığı Beğeni: 1 / 0
- Pilot Menüsü:
Bu konu açıldığı için tekrar bir polemik ortamı oluşmaz umarım.Her iki arkadaşımızın arasında kalmak bizleri üzüyor.Yapılan çalışmalarıda bir kenara atacak değiliz ama Murat ÇAKMAK'ın bu konuda ciddi çalışmaları olmuştur.Falez konusunda S.H.M'nün bizlerden istemiş olduğu Notam,Lisans ve Sigorta poliçesi ile şimdilik sorunsuz uçuyoruz.Filandiyalı Terro isimli Yamaç Paraşütçü bantta nasıl takıldığımıza dikkat etmeden çıktı sanırım.Kendisi tehlikeli bir iniş gerçekleştirmedi ama paramotorlu uçuşları onu biraz pasif duruma getirmiş olduğunu söyledi.Falezde uçacakların en çok dikkat etmesi gereken şey banda girişidir,denize inen herkesin hatasıaynı, banda giriş noktasını yanlış seçmeleri mecburi inişe sebebiyet vermektedir.Cumartesi ve Pazar günleri uçmayı düşünenler orda uçan arkadaşlarla görüştükten sonra kararlarını verirlerse daha iyi olur,bugunlerde falez rüzgarı bizide aldatıyor.
- tuncay
- Ad Soyad: Tuncay Tahtakın
- :
- Pilot Menüsü:
Her iki arkadaşımızın arasında kalmak bizleri üzüyor.
iki arkadaş arasında kalmak genellikle hatalı karar vermekle sonuçlanır. özellikle havacılıkta bu gibi bir hata yapılamaz. bu arkadaşlar arasında oynanan bir oyun değil. Arkadaşımız, verdiğimiz kararlardan veya kurallara uymamızdan dolayı bize kırılacak ya da küsecekse bu onun tercihidir. bir baska zaman da arkadasınız sizi kırmamak icin sizi uyarmaz ve bir kaza yaşamanıza sebebiyet verebilir.
Yeneri ben de defalarca uyardım, anlamadı ya da anlamazlıktan geldi. Daha sert bir şekilde uyardım ancak bu sefer de konuyu kişisel hale getirmeye başladı. Sanki biz onun uçmasını istemiyormuşuz gibi. Genel itibariyle yazılarımızı ticaretini baltalamak şeklide de yorumladı. ancak kendisini bir nebze bile geliştirmedi.
Gectigimiz hafta sonu gene Yener'i falezde gördüm ve kendisine kolay gelsin dedim. Kaskalırını takmadıklarını soyleyince arabada kaldığını ve o kadar uzağa gitmeye üsendigini soyledi. Yardım talebini de kibarca "bu işe alet olmak istemem" seklinde geri çevirdim.(yener akıllanırda guvenli bir şekilde uçmaya başlarsa kendi ellerimle kaldırıcam inşallah..) Daha sonra başkalarından öğrendigime gore yolcusunu ticari olarak uçuruyormuş. !!!
Falezlerin herkesce bilinen hassasiyetine ve tehlikesine rağmen bu gibi ucuşlar yapılması hiç hoş değil. Ufak bir kazada bile olayı buyuten habercilerin kırımlı veya travmalı bir kazayı nasıl anlatacaklarını düşününüz. Surekli kaza oluyor gerekçesiyle tamamen uçuşa kapatılması da olası.
Suya ya da kayalıklara sürekli inilmesi bile herhangi bir uçuş yeri için olağan bir şey değildir. Bunun benim açımdan tek bir açıklaması vardır. Uçan pilotlar bu bölge için yeterli seviyede değilllerdir. Kendini eğitmen zanneden kişiler 50-60 uçuşlu (sözde) öğrencilerinin ya da arkadaşlarının falezlerde uçmalarını teşvik ediyorlar. Bunun için bu bölgenin uçuş parkı haline getirilmesi ve uçacak kişilerin seviyelerinin sertifikalarla sürekli kontrol edilmelidir. Bunun için orada sürekli birilerinin ya da bir bekçinin beklemesi gerekliliği doğmaktadır. Bu da yanındaki Atatürk parkı işlemeciliğinden karşılanabilir.
Gördüğümüz hataları karşımızdaki insanlara doğrudan söylemek bir YP pilotu olarak hepimizin sorumluluğudur. Türkiye'de yaşanan kazalardan hepimiz etkileniyoruz. Olaylar geriye yasaklama ve kısıtlamalarla dönüyor.
Saygılarımla.
- Aytekin
- :
- Pilot Menüsü:
Falezin kapanmasına sebep olan olay gerçekten yapılan kazalarsa bakalım kimler hangi tarihlerde kaza yapmış,bide aşağıda ekleyeceğim fotoğraf kime ait ve nerde denize inmiş.Denize giren kanadı tanıyamadım.
En son Aytekin tarafından 19.11.2008, 21:58 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- cihan
- Ad Soyad: Cihan Yazıcı
- Pilot Menüsü:
Yukarıdaki yazıya cevap verme ihtiyacı duydum çünkü o fotoğrafı çeken benim . Ören'de çekildiğini ekliyim. Yani resimdeki güneşten şehri tahmin eden arkadaşımıza sadece gülüyorum
Butip başka yetenekleri varsa , bizimle onlarıda paylaşmasını rica ediyorum
Sonuç olarak orası Antalya deil suya girilen yerde Falezler deil.
Sonuç olarak orası Antalya deil suya girilen yerde Falezler deil.
- ayagci
- Ad Soyad: Ahmet Yağcı
- Pilot Menüsü:
Merhaba..Yazılanlardan bölgenin çok hassas olduğu belli Federasyon oluştuktan sonra yapılacak girişimlerin çok daha etkili ve güçlü olacağı inancındayım.Bölgeyi bilmiyorum ama merak ediyorum. Ancak ne bir video ne de bir resim bulamadım forumda rıca etsem Antalya falez resim veya videosunu atabilirmisiniz. Teşekkürler...
- KARAGÖZ
- Ad Soyad: Deniz Karagöz
- :
- Aldığı Beğeni: 16 / 0
- Pilot Menüsü:
ahmet bey falezlerle ilgili olarak hem youtube'de hem de uçuş video'da birçok video mevcut. pek araştırmadınız galiba
kendi yaptığım uçuşun görüntüleri (uçuş video - deniz karagöz falez soaring)
view_video.php ... ategory=mr
siz bakmayın alanya dediğime, falezler antalyada
kendi yaptığım uçuşun görüntüleri (uçuş video - deniz karagöz falez soaring)
view_video.php ... ategory=mr
siz bakmayın alanya dediğime, falezler antalyada
- Aytekin
- :
- Pilot Menüsü:
Cihan hemende atlamışsın.Kaş ekibi olarak falezle ilgili nerelere başvurduğunuzu,ne gibi gibi girişimlerde bulunduğunuzu sorsam sanırım koca bir hiç olduğunu söylüyceksiniz.Çünkü hali hazırda sorunsuz yerler varken ve bu gibi yerlerle birileri uğraşırken kılınızı kıpırdatmadınız.Kaşta araziye ve suya inenlerinde haberleri geliyor.Antalyada bulunduğunuz zamanlarda Çağlara defalarca Tünektepe ve falezle ilgili sorunların giderilmesi için girişimlerde bulunalım demiştim ama malesef ünv.orada uçmamıza izin vermiyor vb.cevaplar vermişti.Şunuda belirteyim falezde uçuş yapanlar arasında herhangi bir klup yada kişiye bağlı değilim.Resimdeki yer hususunda yanılmışım demekki Örende denize girmişsiniz.
- tuncay
- :
- Pilot Menüsü:
Aytekin Bey,
sağa sola sataşmaya başladığınızı görüyorum. Bu sitede karşılıklı söz sataşmalarına pek girmem ancak bu hareketiniz beni çok rahatsız etti. Ne alatmaya çalıştığınız sağa sola attığınız çamurların arkasında kayboluyor. Çağlar ve Cihanla ne gibi bir geçmişiniz var bilmiyorum ama Antalyalı pilotlar olarak daha yapıcı bir ortamda buluşabiliriz diye düşünüyorum.
Bu arada; falezler ya da herhangi bir uçuş alanı için ne gibi çalışmalar yaptığınızı merak ediyorum. insanların kendine ait yaşamları var ve kısıtlı zamanlarda uçuyor olabilirler. Hiç kimseyi bir şey yapmadığı için bir şeye zorlayamaz ya da suçlayamazsınız. Kaldı ki bu insanların görevi değildir. Bu ve benzeri işlerin peşinde koşan başta Murat Çakmak olmak üzere, istisnasız herkese teşekkür ediyorum.
Kiminin kafası teknik konulara çalışır, kimininki organisazyona, kimininki de burokrasiyi iyi bilir ve işi kıvırır. Peki sizin kafanız neye çalışıyor? Yamaç paraşütüne ne gibi bir katkı yaptınız? Eğer yapmışsanız da karşılığında ne beklediniz?
Bu arada benim yazdığım yazıya karşılık internette ilk bulduğunuz ıslak kanat resmini foruma koyarak asıl siz "hemende atlamış" olmuyor musunuz? (Bu şekilde mi konuşmalıyız!)
Elbette ki karşımızdakinin hatası olduğunda ona çekinmeden söyleyeceğiz ve uyaracağız. Kafamızı tenkit ve kibire yoracağımıza onümüzdeki işe bakmamız gerekiyor.
Bu arada yeri gelmişken; yuksek irtifada akrobasi ya da ileri düzey siv çalışırken yedek atmak ve ya suya inmek sık raslanabilecek bir olaydır. ancak 40 metrede soaring yaparken suya inmek pek karşılaşılan bir durum değildir. Kaldı ki bu falezler gibi kırık ve kayalık bir zeminse... Pilotun su yerine kayalara girdiğini bir düşünün. Falezleri diğer yerlerden tehlikeli yapan şeyler de zaten bunlar.
Saygılarımla.
Tuncay Tahtakın - Antalya
sağa sola sataşmaya başladığınızı görüyorum. Bu sitede karşılıklı söz sataşmalarına pek girmem ancak bu hareketiniz beni çok rahatsız etti. Ne alatmaya çalıştığınız sağa sola attığınız çamurların arkasında kayboluyor. Çağlar ve Cihanla ne gibi bir geçmişiniz var bilmiyorum ama Antalyalı pilotlar olarak daha yapıcı bir ortamda buluşabiliriz diye düşünüyorum.
Bu arada; falezler ya da herhangi bir uçuş alanı için ne gibi çalışmalar yaptığınızı merak ediyorum. insanların kendine ait yaşamları var ve kısıtlı zamanlarda uçuyor olabilirler. Hiç kimseyi bir şey yapmadığı için bir şeye zorlayamaz ya da suçlayamazsınız. Kaldı ki bu insanların görevi değildir. Bu ve benzeri işlerin peşinde koşan başta Murat Çakmak olmak üzere, istisnasız herkese teşekkür ediyorum.
Kiminin kafası teknik konulara çalışır, kimininki organisazyona, kimininki de burokrasiyi iyi bilir ve işi kıvırır. Peki sizin kafanız neye çalışıyor? Yamaç paraşütüne ne gibi bir katkı yaptınız? Eğer yapmışsanız da karşılığında ne beklediniz?
Bu arada benim yazdığım yazıya karşılık internette ilk bulduğunuz ıslak kanat resmini foruma koyarak asıl siz "hemende atlamış" olmuyor musunuz? (Bu şekilde mi konuşmalıyız!)
Elbette ki karşımızdakinin hatası olduğunda ona çekinmeden söyleyeceğiz ve uyaracağız. Kafamızı tenkit ve kibire yoracağımıza onümüzdeki işe bakmamız gerekiyor.
Bu arada yeri gelmişken; yuksek irtifada akrobasi ya da ileri düzey siv çalışırken yedek atmak ve ya suya inmek sık raslanabilecek bir olaydır. ancak 40 metrede soaring yaparken suya inmek pek karşılaşılan bir durum değildir. Kaldı ki bu falezler gibi kırık ve kayalık bir zeminse... Pilotun su yerine kayalara girdiğini bir düşünün. Falezleri diğer yerlerden tehlikeli yapan şeyler de zaten bunlar.
Saygılarımla.
- KARAGÖZ
- Ad Soyad: Deniz Karagöz
- :
- Aldığı Beğeni: 16 / 0
- Pilot Menüsü:
arkadaşlar falezlerde suya inmek zorunda kalmanın ve suya inen pilotlar hakkında bu kadar yorum yapılmasını pek mantıklı bulmuyorum. herkes kaza yapmadan uçmak ister ancak falezlerin yapısı itibariyle bir miktar risk alsak bile bunun sonucu suya inmekle sonuçlanabilir olduğunu hepimiz biliyoruz. çünkü plaj dışında inilecek düzgün bir yer yok. bir miktar açılmışsak, rüzgar aniden kesilirse veya küçük bir emercensi durumla karşılaşıp irtifa kaybedersek mutlaka denize ineriz. sanırım falezlerden uçan her pilot bu riski düşünerek hareket ediyordur. burda sorun olan şey böyle bir durumla karşılaşan kişileri küçümsemek veya suçlamaktır. iyi pilot kötü pilot ayrımı yapmaktır.
şimdi ben bu güne kadar bir çok kez falezlerde uçtum ve denize inmedim. yarın tuncay tahtakın suya inmek zorunda kalırsa (allah göstermesin) benden kötü pilotmu olduğu anlamına geliyor. falezlerden uçmasın mı? olmaz böyle bir şey. o sebeple burayı kullanan pilotlar arasında bir fikir ayrılığı varsa kimse belden aşağı vurmamalıdır. suya inme falez uçuşlarında kesinlikle bir kriter olmamalıdır.
ama yener'in kasksız uçmasının affedilecek bir tarafı yoktur. çünkü falezler kuytu bir yer değildir. bu işin vitrinidir. orda belediyeden, valilikten bir yetkili (hatta vali veya belediye başkanı bile) her an haberimiz olmadan ordan geçiyor olabilir ve bizi seyredebilir. alkollü bir şekilde, kasksız veyahut çok riskli hareketler yaparak uçarsak veya uçma teşebbüsünde bulunursak bir daha falezlerden ancak rüyalarımızda uçabiliriz. tıpkı tünektepe gibi...
toplanalım, anlaşalım, sorunu hep beraber çözelim derim ben. bir akşam yemeğine bakar...
şimdi ben bu güne kadar bir çok kez falezlerde uçtum ve denize inmedim. yarın tuncay tahtakın suya inmek zorunda kalırsa (allah göstermesin) benden kötü pilotmu olduğu anlamına geliyor. falezlerden uçmasın mı? olmaz böyle bir şey. o sebeple burayı kullanan pilotlar arasında bir fikir ayrılığı varsa kimse belden aşağı vurmamalıdır. suya inme falez uçuşlarında kesinlikle bir kriter olmamalıdır.
ama yener'in kasksız uçmasının affedilecek bir tarafı yoktur. çünkü falezler kuytu bir yer değildir. bu işin vitrinidir. orda belediyeden, valilikten bir yetkili (hatta vali veya belediye başkanı bile) her an haberimiz olmadan ordan geçiyor olabilir ve bizi seyredebilir. alkollü bir şekilde, kasksız veyahut çok riskli hareketler yaparak uçarsak veya uçma teşebbüsünde bulunursak bir daha falezlerden ancak rüyalarımızda uçabiliriz. tıpkı tünektepe gibi...
toplanalım, anlaşalım, sorunu hep beraber çözelim derim ben. bir akşam yemeğine bakar...
- ÇağlaR
- Ad Soyad: Çağlar Güngelen
- Pilot Menüsü:
Aytekin bu kadar sıkı takipçim olduğunu bilmiyordum, bilseydim çektiğim fotoğrafları ve akrobasi videolarının bir kopyasını(Akrobasi Çalışırken suya iniş fotolarım da dahil
) yollardım böylece ordan burdan fotoğraf araştırmana gerek kalmazdı
işimin yoğunluğundan dolayı kaş dışında hiçbir şey ile ilgilenmedim, şu anda sezonda olsam yine ilgilenmezdim bilgine
ayrıca orada olduğum zamanlarda üni. üyesi olduğum için onlar adına, onların izin vermediği bir bölge için konuşmaya gitmem kişilere ve üni ye karşı saygısızlık olurdu...
Ayrıca Kaş öğrenci uçuşu için çok uygun bir yerdir, öğrencinin olduğu (SIV çalışması) ve/veya akrobasi yapılan yerlerde de bu tür suya iniş olayları doğaldır, neyse bunu da öğrenmiş oldun.
Bu arada çamur atma çalışmalarında sana kolay gelsin...
işimin yoğunluğundan dolayı kaş dışında hiçbir şey ile ilgilenmedim, şu anda sezonda olsam yine ilgilenmezdim bilgine
Ayrıca Kaş öğrenci uçuşu için çok uygun bir yerdir, öğrencinin olduğu (SIV çalışması) ve/veya akrobasi yapılan yerlerde de bu tür suya iniş olayları doğaldır, neyse bunu da öğrenmiş oldun.
Bu arada çamur atma çalışmalarında sana kolay gelsin...
- tuncay
- :
- Pilot Menüsü:
Merhaba Deniz,
Bu anlattığında benim açımdan bir sorun yok. Rüzgar kesilirse ve liman tarafındaysan denize inmen olasıdır. Ancak her daim rüzgarı kontrol etmek, kesileceği zamanı iyi tahmin etmek ve ona gore kumsala yakın taraflarda uçmak gerekiyor. alcak irtifada acil durumda anında kumanda veremeyecek pilotlarında zaten oradan uçmaması gerekiyor. bu gerekli kriterler arasında olmalı. o yüzden orta düzey bir pilot bile uçarken duşunmemiz gerekiyor. (ya da birinin sorumluluğunda uçması gerekiyor.)
burada tabi ki aynı şeyi düşünüyoruz ancak falezler yamaçparaşütünün vitrinidir. göz önünde olan kısmıdır. bu yüzden orda her zamankinden daha da dikkatli olmamız gerekiyor. suya inişleri ne kadar azaltırsak o kadar iyi olur. boylece habercilere daha az malzeme çıkartırız.
yukarda anlattıklarım aslında suya inmekle ilgili değil, havada yaşanabilecek sorunlarla ilgiliydi. hatta "suya değilde kayalıklara inilmesi" örneğini vermiştim. Bu daha çok acil durumlar, hava trafik kurallarına uymama, az rüzgarda (alçakta) uçuşu zorlama gibi nedenlerden doğacak sonuçlarla ilgiliydi. asıl konu suya inmek değil pilotun oradan uçmak için yeterli olup olmadığıdır. Falezlerde her daim güvenliğe ancak böyle ulaşabiliriz.
Benim falezlerde asla suya inmeyeceğim gibi bir fikrimin olduğunu düşündürdüysem aklımdakileri tam anlamıyla aktaramamışım demektir. keske butun yaşananların sonunda sadece suya iniş yapsak. suya inmek sadece olayın medya organları tarafından yanlış aktarılması sonucunu doğuruyor. Bu da önemli olmakla birlikte benim anlatmak istediğim suya inen pilotun suya inme sebebidir.
Pilot Deniz'i, pilot Tuncay şuğursuz olarak sıkıştırıp banttan uzaklaştırırsa ve sonucunda pilot Deniz suya inerse, bu en cok pilot Tuncayın hatası olur. O zaman Tuncay falezlerden uçmaya ehil bir pilot değildir ve uçmamalıdır.
Ya da rüzgar iyice azalmış kesildi kesilecek ancak pilot seviyesinin üzerine çıkarak hala tutunmaya çalışıyor. yamaca yakın manevralar ve tutunmak için yüksek frenler yapıyor. kulağının kayaya takılması ve deepstall gibi nedenlerle pilot uçuşunu iptal ederse(kırımlı ya da kırımsız) bu pilotun hatasıdır. (pilotu ya da kanadı kurtarmak için gelen itfaiye işin daha çok vitrinidir)
Aklıma gelenler şimdilik bunlar. umarım aklımdakileri tam olarak aktarabilmişimdir.
bir miktar açılmışsak, rüzgar aniden kesilirse veya küçük bir emercensi durumla karşılaşıp irtifa kaybedersek mutlaka denize ineriz.
Bu anlattığında benim açımdan bir sorun yok. Rüzgar kesilirse ve liman tarafındaysan denize inmen olasıdır. Ancak her daim rüzgarı kontrol etmek, kesileceği zamanı iyi tahmin etmek ve ona gore kumsala yakın taraflarda uçmak gerekiyor. alcak irtifada acil durumda anında kumanda veremeyecek pilotlarında zaten oradan uçmaması gerekiyor. bu gerekli kriterler arasında olmalı. o yüzden orta düzey bir pilot bile uçarken duşunmemiz gerekiyor. (ya da birinin sorumluluğunda uçması gerekiyor.)
suya inme falez uçuşlarında kesinlikle bir kriter olmamalıdır.
burada tabi ki aynı şeyi düşünüyoruz ancak falezler yamaçparaşütünün vitrinidir. göz önünde olan kısmıdır. bu yüzden orda her zamankinden daha da dikkatli olmamız gerekiyor. suya inişleri ne kadar azaltırsak o kadar iyi olur. boylece habercilere daha az malzeme çıkartırız.
yukarda anlattıklarım aslında suya inmekle ilgili değil, havada yaşanabilecek sorunlarla ilgiliydi. hatta "suya değilde kayalıklara inilmesi" örneğini vermiştim. Bu daha çok acil durumlar, hava trafik kurallarına uymama, az rüzgarda (alçakta) uçuşu zorlama gibi nedenlerden doğacak sonuçlarla ilgiliydi. asıl konu suya inmek değil pilotun oradan uçmak için yeterli olup olmadığıdır. Falezlerde her daim güvenliğe ancak böyle ulaşabiliriz.
yarın tuncay tahtakın suya inmek zorunda kalırsa (allah göstermesin) benden kötü pilotmu olduğu anlamına geliyor.
Benim falezlerde asla suya inmeyeceğim gibi bir fikrimin olduğunu düşündürdüysem aklımdakileri tam anlamıyla aktaramamışım demektir. keske butun yaşananların sonunda sadece suya iniş yapsak. suya inmek sadece olayın medya organları tarafından yanlış aktarılması sonucunu doğuruyor. Bu da önemli olmakla birlikte benim anlatmak istediğim suya inen pilotun suya inme sebebidir.
Pilot Deniz'i, pilot Tuncay şuğursuz olarak sıkıştırıp banttan uzaklaştırırsa ve sonucunda pilot Deniz suya inerse, bu en cok pilot Tuncayın hatası olur. O zaman Tuncay falezlerden uçmaya ehil bir pilot değildir ve uçmamalıdır.
Ya da rüzgar iyice azalmış kesildi kesilecek ancak pilot seviyesinin üzerine çıkarak hala tutunmaya çalışıyor. yamaca yakın manevralar ve tutunmak için yüksek frenler yapıyor. kulağının kayaya takılması ve deepstall gibi nedenlerle pilot uçuşunu iptal ederse(kırımlı ya da kırımsız) bu pilotun hatasıdır. (pilotu ya da kanadı kurtarmak için gelen itfaiye işin daha çok vitrinidir)
Aklıma gelenler şimdilik bunlar. umarım aklımdakileri tam olarak aktarabilmişimdir.
- murat cakmak
- Pilot Menüsü:
Yazının en üst kısmından başlayarak görüşlerimi paylaşmama lütfen izin verin!
Falez’den ve diğer birçok uçuş noktasından kural tanımaksızın hareket eden arkadaşın adını ‘’ önce kendi can güvenliği için sonra henüz kazanamadığımız bir kalkış noktasını ( Falez ) kaybetme endişesi ile ‘’ yazmak zorunda kaldım.
Umarım biraz olsun kendini ailesini ve YP camiasındaki insanları düşünür, daha dikkatli olur.
Zaten Tuncay Tahtakın’ın söylediği gibi bu olumlu değişimi gören herkes kendisine yardımcı olacaktır.
Aytekin demiş ki ‘’
Falez konusunda S.H.M'nün bizlerden istemiş olduğu Notam,Lisans ve Sigorta poliçesi ile şimdilik sorunsuz uçuyoruz.
Buna şöyle desek daha doğru olacak : Falez noktasında SHGM nün ilgili yazısı üzerine Antalya Valiliğinin YASAK kararı HALEN GEÇERLİ , bugünlerde uçuş sonrası olabilecek resmi bir işlemde Bölge İdare Mahkemesinde dava açarak yürütmenin durdurulması istenebilir…
Daha önce de belirttim gibi SHGM Seyrüsefer Daire Başkanı Betül Doğan hanımefendi ile bu sabah tekrar bir telefon görüşmesi yaptım. Talep etmiş olduğum ileri tarihli NOTAM belgesi geldiğinde YASAK Antalya Valiliğine yapılacak münacatımızın kabul edilmesi ile son bulacaktır.
FİİLEN ANTALYA FALEZ UÇUŞ BÖLGESİ HALEN UÇUŞA YASAK BÖLGEDİR.
Kişisel dostluklar veya kızgınlıklardan ötürü bir arkadaşımıza sempati duyarken antipati duyduğumuz kişinin eksiği gediği var hemen buna sallayayım mantığın ‘ kime ‘ yararı var ??
Dışardan bakan aklı başında YP yeni başlayan biri bunlar NEYİ PAYLAŞAMIYOR , NEYİN KAVGASINIYapıyorlar diye sormaz mı ?
Aytekin’in bu tarzına üzüldüm açıkcası. Denize herhangi bir uçuş noktasında inmiş olmakla Falez’i kaybetmemek adına ne yapabiliriz arasında ne gibi bir bağlantı var, bunun konuyla ne ilgisi var?? Anlamak mümkün değil.
Lütfen gelin aramızda ufak tefek sorunlar olduysa bunları unutalım BİR olalım BİRLİK olalım.
Saygılarımla
Murat Çakmak - Antalya
Falez’den ve diğer birçok uçuş noktasından kural tanımaksızın hareket eden arkadaşın adını ‘’ önce kendi can güvenliği için sonra henüz kazanamadığımız bir kalkış noktasını ( Falez ) kaybetme endişesi ile ‘’ yazmak zorunda kaldım.
Umarım biraz olsun kendini ailesini ve YP camiasındaki insanları düşünür, daha dikkatli olur.
Zaten Tuncay Tahtakın’ın söylediği gibi bu olumlu değişimi gören herkes kendisine yardımcı olacaktır.
Aytekin demiş ki ‘’
Falez konusunda S.H.M'nün bizlerden istemiş olduğu Notam,Lisans ve Sigorta poliçesi ile şimdilik sorunsuz uçuyoruz.
Buna şöyle desek daha doğru olacak : Falez noktasında SHGM nün ilgili yazısı üzerine Antalya Valiliğinin YASAK kararı HALEN GEÇERLİ , bugünlerde uçuş sonrası olabilecek resmi bir işlemde Bölge İdare Mahkemesinde dava açarak yürütmenin durdurulması istenebilir…
Daha önce de belirttim gibi SHGM Seyrüsefer Daire Başkanı Betül Doğan hanımefendi ile bu sabah tekrar bir telefon görüşmesi yaptım. Talep etmiş olduğum ileri tarihli NOTAM belgesi geldiğinde YASAK Antalya Valiliğine yapılacak münacatımızın kabul edilmesi ile son bulacaktır.
FİİLEN ANTALYA FALEZ UÇUŞ BÖLGESİ HALEN UÇUŞA YASAK BÖLGEDİR.
Kişisel dostluklar veya kızgınlıklardan ötürü bir arkadaşımıza sempati duyarken antipati duyduğumuz kişinin eksiği gediği var hemen buna sallayayım mantığın ‘ kime ‘ yararı var ??
Dışardan bakan aklı başında YP yeni başlayan biri bunlar NEYİ PAYLAŞAMIYOR , NEYİN KAVGASINIYapıyorlar diye sormaz mı ?
Aytekin’in bu tarzına üzüldüm açıkcası. Denize herhangi bir uçuş noktasında inmiş olmakla Falez’i kaybetmemek adına ne yapabiliriz arasında ne gibi bir bağlantı var, bunun konuyla ne ilgisi var?? Anlamak mümkün değil.
Lütfen gelin aramızda ufak tefek sorunlar olduysa bunları unutalım BİR olalım BİRLİK olalım.
Saygılarımla
Murat Çakmak - Antalya
- Aytekin
- :
- Pilot Menüsü:
Birlik olalım derken bizim herkese kapımız açık,Antalyada sizleri benden çok arayan varmı sorarım.Aradaki küslükler ve husumetler yüzünden kiminle konuşucağımızı şaşırdık.Biriyle konuşsak diğeriyle kötü oluyoruz.Bundan sonra hiç kimsenin arasında kalmak ve bu tür polemiklere girmek istemiyorum.Bu polemiklerin sizlerden çok bizlere zararı var.Bu konu açıldığı ve bu noktaya geldiği için başta büyüklerim olmak üzere herkesten özür diliyerek yp forumdan üyeliğimin silinmesini istiyorum.Gereği PARADOX.
- sedats3
- Ad Soyad: Sedat Demirel
- :
- Aldığı Beğeni: 2 / 0
- İletişim:
- Pilot Menüsü:
Sevgili pilot arkadaşlar önce Antalya dan pilot arkadaşımız Murat ÇAKMAK a teşekkür ederek başlamak istiyorum.Neden derseniz Falezlerin uçuşa açılması için gösterdigi gayretlerden dolayı vede benim gibi ta Giresundan gelen acemi bir yamaçparaşütü pilotuna gösterdigi ilgi ve alakadan dolayı.Arkadaşlarımızı Falezler için destege davet ediyorum Teşekkürler şimdiden...
- akühavk_burak
- Ad Soyad: Burak Karademir
- Pilot Menüsü:
Merhabalar....
ben sadece aynı şehirde bulunan bu insanların(ben de dahil
) bu sanal ortamda jest ve mimiklerden yoksun bi şekilde tartışma ortamı yaratmalarını anlamsız buluyorum.Hemen hemen hepinizi tanıyorum ve görüyorum.Bu tür konuları burda konuşup herkesi bilgilendirmek de güzel ama aynı zamanda yanlış anlaşılmaların da çoğalması durumu üzücü kılıyor.Ben Antalyadaki pilotların (öğrencisinden tutun da tecrübelilerine kadar) bir gün toplanıp güzel bir toplantı yapmalarından yanayım.Bunu organize edip bu tür sorunlarımıza çözüm getirmeye çalışalım...
Saygılarımla...
Burak KARADEMİR
Antalya
ben sadece aynı şehirde bulunan bu insanların(ben de dahil
Saygılarımla...
Burak KARADEMİR
Antalya
- murat cakmak
- Pilot Menüsü:
Sevgili Burak, sana aynen katılıyorum
Yeterince mimikleri kullanmıyoruz. Daha fazla güler yüz
belki gergin zamanları
biraz daha yumaşatacaktır. Sadece Antalya'daki pilotlar değil dışardan
gelen arkadaşlarımızla da birlikte olalım. Ben kendi adıma düzenleyeceğiniz
toplantı, yemek gibi organizasyonlara, veya akşam bir program yaparsanız seve seve katılırım. Haber vermeniz yeterli.
Giresun'dan Sedat bey, beni onure ettiniz teşekkür edecek pek bir şey yapmadım . Sizle tanıştığıma çok memnun oldum. Umarım yakın zamanda
yine görüşür birlikte uçarız.
Sayın Özpolat, lütfen arayın tanışalım
Numaram budur 532 2120987
Saygılar
Murat Çakmak - Antalya
biraz daha yumaşatacaktır. Sadece Antalya'daki pilotlar değil dışardan
gelen arkadaşlarımızla da birlikte olalım. Ben kendi adıma düzenleyeceğiniz
toplantı, yemek gibi organizasyonlara, veya akşam bir program yaparsanız seve seve katılırım. Haber vermeniz yeterli.
Giresun'dan Sedat bey, beni onure ettiniz teşekkür edecek pek bir şey yapmadım . Sizle tanıştığıma çok memnun oldum. Umarım yakın zamanda
yine görüşür birlikte uçarız.
Sayın Özpolat, lütfen arayın tanışalım
Numaram budur 532 2120987
Saygılar
Murat Çakmak - Antalya
- keskinlikursat
- Ad Soyad: Kürşat Demirbilek
- Pilot Menüsü: