asus p526 cep telefonu ile gps kullanımı
merhaba,
Bir süredir gps özellikli cep bilgisayarlarının yamaş paraşüt gps kayıtları için araştırma yapıyordum. Bu konuda asus p526 marka model cihazla gps kaydı almayı başardım. Cihazın maliyeti www.yalovagold.com da, 460 ytl 10tk .
1.Öncelikle www.compegps.com dan, "compe_pocket_air " pda ler için hazırlanmış yazılımı bilgisayarınıza indirin. (30 günlük deneme sürüm)
2. Active sync yardımı ile veya storage kart üzerinden, cep bilgisayarınıza kurun,
3.Yazılımı 30 günlük deneme sürümü değilde orjinalini kullanmak için 90 usd ödeyebilirsiniz:)
4.Menüden programı çalıştırın,
5. menü den gps "active movingmap ile kayda başlayabilirsiniz.
6.iniş e geldiğinizde exitla çıkış yaptığınızda otomatik olarak kaydınız tarih ve saat olarak *.igc uzantısı ile kaydedilir.
7.Artık kaydınızı yp foruma atabilirsiniz.
asus p526 nın avantaçları,
1. Fiatı makul, 2 yıl garantili,
2.Bu fiyata cep telefonu, kamera, internet,mp3 ,video,....... ve diğerlerine sahipolursunuz.
3.Yqnınızda her zaman bilgisayarınız olur,
4. normal gps cihanlarınızda olmayan ek bir sürü bilgiye ulaşabilirsiniz.
5.Diğer gps yazılımları ile şehirlerde kaybolmadan yol bulabilirsiniz.(igo gibi)
yüksek irtifalı uçuşlar,
[/b]
gps özellikli cep bilgisayar larının yp de gps kaydı olarak
Moderatör: Moderatör Ekibi
- ottoman300
- Ad Soyad: Gürsel Bilmiş
- Aldığı Beğeni: 0 / 0
- Pilot Menüsü:
pda da gps
merhaba hocam ben de pda olarak HTC TYTN II kullanıyorum..araştırmalarım sonucunda ben de turbo gps (TGPS) adlı bir program buldum ve pda'ma kurdum..incelemenizi tavsiye ederim..Bu program uçuşları igc hariç bir çok formatta kaydediyor..program ayrıca çok önemli ve çok güzel özelliklere sahip..ayrıca da ücretsiz..gps için ek maliyetten beni tamamen kurtardı diyebilirim..aynı şekilde hafıza kartına değil makinenin kendi hafızasına yükleniyor..Ben bu pdalarda vario olarak kullanılabilecek bir program var mı diye merak ediyorum..sizin bir bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim..
linki burda:
http://www.turboirc.com/tgps/
linki burda:
http://www.turboirc.com/tgps/
- ottoman300
- Pilot Menüsü:
- tbesci
- Ad Soyad: Tuğrul Besci
- Pilot Menüsü:
yanlış hatırlamıyorsam bu konuyu www.pwca.org da belirtilen şartnamelerdeki yarışmalarda kullanılması kabul edilen gps modellerini bulabilirsin.
Zaten türkiyedeki yarışmalarda da bu husus yıllardır uygulanıyor. bazı gps modelleri yarışma organizatörleri tarafından katılım koşullarında belirtiliyor.
Bunun nedeni gps lerdeki track loglarda ki verilerin yani irtifa, zaman vb gibi değerlerin değiştirilip kullanılabilmesi, hacklemek de denilebilir sanırım. Bazı modellerde oynanamaz gibi bir kriter var galiba ki o konuya haiz deilim
Zaten türkiyedeki yarışmalarda da bu husus yıllardır uygulanıyor. bazı gps modelleri yarışma organizatörleri tarafından katılım koşullarında belirtiliyor.
Bunun nedeni gps lerdeki track loglarda ki verilerin yani irtifa, zaman vb gibi değerlerin değiştirilip kullanılabilmesi, hacklemek de denilebilir sanırım. Bazı modellerde oynanamaz gibi bir kriter var galiba ki o konuya haiz deilim
- paramedic
- Ad Soyad: Serdar Güler
- Pilot Menüsü:
tbesci yazdı:yanlış hatırlamıyorsam bu konuyu www.pwca.org da belirtilen şartnamelerdeki yarışmalarda kullanılması kabul edilen gps modellerini bulabilirsin.
PWCA sitesinde der ki:
Because of technical (limitations in accuracy or track-log recording) and practical reasons
(special cable or protocol), only some particular GPS models and software versions suits the
Paragliding World Cup GPS control protocol.
By default, all pilots must have their GPS cables for downloading.
Non-Accepted model (but may be considered as backup) :
• Older Garmin models (like the 12 serie, 48, 90, 90xl, II+, III).
• Garmin 38, 40, 45, II, eTrex ‘basic” models and eMap
25
• All other GPS not complying with Garmin, MLR , Top Navigator or Compeo standard protocols.
USB based GPS are only accepted if they comply with the USB Mass Storage standard and
IGC file format.
- ottoman300
- Pilot Menüsü: