gps özellikli cep bilgisayar larının yp de gps kaydı olarak

Yamacparaşütü ile ilgili genel konuları buraya yazabilirsiniz.

Moderatör: Moderatör Ekibi

Kullanıcı avatarı
ersinacar
Ad Soyad: Ersin Acar
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

gps özellikli cep bilgisayar larının yp de gps kaydı olarak

Mesaj #1 gönderen ersinacar » 1 on yıl 7 yıl önce (22.08.2008, 00:30)

asus p526 cep telefonu ile gps kullanımı

merhaba,
Bir süredir gps özellikli cep bilgisayarlarının yamaş paraşüt gps kayıtları için araştırma yapıyordum. Bu konuda asus p526 marka model cihazla gps kaydı almayı başardım. Cihazın maliyeti www.yalovagold.com da, 460 ytl 10tk .
1.Öncelikle www.compegps.com dan, "compe_pocket_air " pda ler için hazırlanmış yazılımı bilgisayarınıza indirin. (30 günlük deneme sürüm)
2. Active sync yardımı ile veya storage kart üzerinden, cep bilgisayarınıza kurun,
3.Yazılımı 30 günlük deneme sürümü değilde orjinalini kullanmak için 90 usd ödeyebilirsiniz:)
4.Menüden programı çalıştırın,
5. menü den gps "active movingmap ile kayda başlayabilirsiniz.
6.iniş e geldiğinizde exitla çıkış yaptığınızda otomatik olarak kaydınız tarih ve saat olarak *.igc uzantısı ile kaydedilir.
7.Artık kaydınızı yp foruma atabilirsiniz.

asus p526 nın avantaçları,
1. Fiatı makul, 2 yıl garantili,
2.Bu fiyata cep telefonu, kamera, internet,mp3 ,video,....... ve diğerlerine sahipolursunuz.
3.Yqnınızda her zaman bilgisayarınız olur,
4. normal gps cihanlarınızda olmayan ek bir sürü bilgiye ulaşabilirsiniz.
5.Diğer gps yazılımları ile şehirlerde kaybolmadan yol bulabilirsiniz.(igo gibi)

yüksek irtifalı uçuşlar,

[/b]

Kullanıcı avatarı
ottoman300
Ad Soyad: Gürsel Bilmiş
Pilot Menüsü: 

pda da gps

Mesaj #2 gönderen ottoman300 » 1 on yıl 6 yıl önce (22.07.2009, 12:25)

merhaba hocam ben de pda olarak HTC TYTN II kullanıyorum..araştırmalarım sonucunda ben de turbo gps (TGPS) adlı bir program buldum ve pda'ma kurdum..incelemenizi tavsiye ederim..Bu program uçuşları igc hariç bir çok formatta kaydediyor..program ayrıca çok önemli ve çok güzel özelliklere sahip..ayrıca da ücretsiz..gps için ek maliyetten beni tamamen kurtardı diyebilirim..aynı şekilde hafıza kartına değil makinenin kendi hafızasına yükleniyor..Ben bu pdalarda vario olarak kullanılabilecek bir program var mı diye merak ediyorum..sizin bir bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim..

linki burda:

http://www.turboirc.com/tgps/
Dosya ekleri
tgps27.jpg
üç boyutlu harita görüntüsü
tgps25.jpg
üç boyutlu ( gece ) harita görüntüsü
tgps19.jpg
Speedmeter
tgps17.jpg
flight mode..
tgps16.jpg
tgps15.jpg
tgps13.jpg
istatistiki bilgiler..
tgps12.jpg
tgps11.jpg
tgps10.jpg
uydular
tgps8.jpg
tgps7.jpg
tgps4.jpg
tgps3.jpg
tgps2.jpg
tgps1.jpg
PUSULA..

Kullanıcı avatarı
hikmetim
Ad Soyad: Hikmet Birdemir
Aldığı Beğeni: 3 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #3 gönderen hikmetim » 1 on yıl 6 yıl önce (23.07.2009, 09:35)

merhaba arkadaşlar gps hakkında hiç bilgim yok asus p526 cep telefonu ile yamaçparaşütünde kullanabilirmiyiz tşk

Kullanıcı avatarı
ottoman300
Pilot Menüsü: 

Mesaj #4 gönderen ottoman300 » 1 on yıl 6 yıl önce (23.07.2009, 09:52)

hikmetim yazdı:merhaba arkadaşlar gps hakkında hiç bilgim yok asus p526 cep telefonu ile yamaçparaşütünde kullanabilirmiyiz tşk
WM (Windows Mobile) 5.0 ve üstü işletim sistemlerinde her pda'da kullanılabiliyor bu tür programlar..yukardaki verdiğim linkten programı indirip kurabilirsiniz..

Kullanıcı avatarı
tbesci
Ad Soyad: Tuğrul Besci
Pilot Menüsü: 

Mesaj #5 gönderen tbesci » 1 on yıl 6 yıl önce (02.08.2009, 01:31)

yanlış hatırlamıyorsam bu konuyu www.pwca.org da belirtilen şartnamelerdeki yarışmalarda kullanılması kabul edilen gps modellerini bulabilirsin.
Zaten türkiyedeki yarışmalarda da bu husus yıllardır uygulanıyor. bazı gps modelleri yarışma organizatörleri tarafından katılım koşullarında belirtiliyor.
Bunun nedeni gps lerdeki track loglarda ki verilerin yani irtifa, zaman vb gibi değerlerin değiştirilip kullanılabilmesi, hacklemek de denilebilir sanırım. Bazı modellerde oynanamaz gibi bir kriter var galiba ki o konuya haiz deilim :)

Kullanıcı avatarı
paramedic
Ad Soyad: Serdar Güler
Pilot Menüsü: 

Mesaj #6 gönderen paramedic » 1 on yıl 6 yıl önce (02.08.2009, 09:56)

tbesci yazdı:yanlış hatırlamıyorsam bu konuyu www.pwca.org da belirtilen şartnamelerdeki yarışmalarda kullanılması kabul edilen gps modellerini bulabilirsin.

PWCA sitesinde der ki:

Because of technical (limitations in accuracy or track-log recording) and practical reasons
(special cable or protocol), only some particular GPS models and software versions suits the
Paragliding World Cup GPS control protocol.
By default, all pilots must have their GPS cables for downloading.
Non-Accepted model (but may be considered as backup) :
• Older Garmin models (like the 12 serie, 48, 90, 90xl, II+, III).
• Garmin 38, 40, 45, II, eTrex ‘basic” models and eMap
25
• All other GPS not complying with Garmin, MLR , Top Navigator or Compeo standard protocols.
USB based GPS are only accepted if they comply with the USB Mass Storage standard and
IGC file format.

Kullanıcı avatarı
m.barış
Ad Soyad: Baris Koç
Pilot Menüsü: 

Mesaj #7 gönderen m.barış » 1 on yıl 6 yıl önce (25.09.2009, 13:13)

slm arkadaşlar bendede motorola motoq var .kendisinin navigasyonu var aynı zamanda kayıtta alıyor,yanlız hükseklik göstermiyor kayıt sırasında.ottoman300 sizin verdiginiz siteye girdim ama cep tel.'da çalıştırmayı başaramadım.nasıl yardımcı olabilirsiniz.şimdiden tşkler.

Kullanıcı avatarı
ottoman300
Pilot Menüsü: 

Mesaj #8 gönderen ottoman300 » 1 on yıl 6 yıl önce (30.09.2009, 14:36)

tgps programını mı çalıştıramadınız? windows mobile işletim sistemlerinde sorunsuz çalışıyordu..sizin tel. ile ilgili bi bilgim yok ama eğer bu sistemi kullanıyorsa tel., çalışması lazım..normak hafıza kartına atıp kuruyorsunuz..sorunu detaylı yazarsanız yardımcı olmayı umarım..