Havacılık Federasyonu Kuruldu...

Türkiye Hava Sporları Federasyonu hakkında haberler, tartışmalar, bilgiler.

Moderatör: Moderatör Ekibi

Kullanıcı avatarı
Champion
Ad Soyad: Semih Sayir
:
Yarışma Pilotu 200+ Club Dealer
Aldığı Beğeni: 5 / 1
Pilot Menüsü: 

Havacılık Federasyonu Kuruldu...

Mesaj #1 gönderen Champion » 1 on yıl 7 yıl önce (20.06.2008, 16:15)

Selamlar arkadaşlar..
Türkiye Hava Sporları Federasyonu resmen kurulmuş bulunuyor.
Kuruluşun Spordan sorumlu Devlet bakanımız tarafından onaylandığına dair belge elimizde bulunmaktadır.
5 yılı geçen çalışmalarımız sonunda hedefine ulaşmış oldu.
Bu andan sonra yapılacak işlerden bazıları aşağıdadır..

-Yönetmeliklerin hazırlanması
-Teknik kurulların oluşturulması
-Lisans ve eğitim standartlarının belirlenmesi
-Yamaç paraşütü sporunun Havacılık federasyonu içerisinde gelişerek Özerk Federasyon konumuna gelmesi
-Milli takımın GSGM tarafından oluşturulması
-FAI (uluslararası Havacılık Federasyonu) üye olunması.

Federasyonların yapısı ve Genel Kurul seçimleri ile ilgili bilgi, GSGM web sitesinde mevcuttur.

Bu çalışmaların GSGM başkanlığında THK ve Serbest uçucu arkadaşların temsilcilerinden oluşan bir teknik komite ile yapılmasını arzu ediyoruz.GSGM ile yapacağımız görüşmelerden çıkan sonuçları sizlere açıklayacağız.

Ülkemize ve Sporcularımıza hayırlı olsun

Semih SAYIR

Kullanıcı avatarı
SENERARSLAN
Ad Soyad: Sener Arslan
:
50+ Club
Aldığı Beğeni: 1 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #2 gönderen SENERARSLAN » 1 on yıl 7 yıl önce (20.06.2008, 16:42)

tüm camiamıza hayırlı olsun. federasyon kurulumu için yapılan çalışmalarda emeği geçen herkese kulübüm, kendim ve tüm pilot arkadaşlar adına teşekkür ederim.

thk manisa sportif havacılık kulübü adına
şener arslan

esen kalın

Kullanıcı avatarı
mustafa çelik
Ad Soyad: Mustafa Çelik
Aldığı Beğeni: 5 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #3 gönderen mustafa çelik » 1 on yıl 7 yıl önce (20.06.2008, 17:10)

Kuruldu, kurulacak derken nihayetinde son adımlara yaklaşıldı. Tüm havacılık camiasına hayırlı uğurlu olsun, amatörlük ruhunu dahada ön plana çıkartarak hareket edebilirsek daha da iyi olur kanaatindeyim. Saygılarımla.

Mustafa ÇELİK
THK Ankara Sportif Havacılık Kulübü Yön.Kur.Başk.
THK Etimesgut Şb. Yön.Kur.Üyesi.

Kullanıcı avatarı
freedauntless
Ad Soyad: İbrahim Yılmaz Aydın
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #4 gönderen freedauntless » 1 on yıl 7 yıl önce (20.06.2008, 17:18)

çok güzel bir haber..umarım profesyonelce bir oluşum olur..kişisel menfaatlerin esiri olmaz..gerçekten hakedenin yeralmasına izin verilen bir yapılanma gerçekleşir..ben federasyonu çok istiyordum..ama avrupa standartlarında bir federasyon olmasını dilerim..torpillerle oluşan bir yönetimden ziyade bu spora gönül ve emek vermiş insanlarin yönettiği ve bu sporun evrensel yapı içerisinde gelişmesine olanak sağlayacak bir yönetim anlayışı içerinde hep birlikte bu sporu daha ilerilere taşımak yönünde adımlar atılır..mesela fderasyon çerçevesinde tescil edilmiş uçuşa elverişli tepelerin modernizasyonu bence önde gelen unsurlar arasında..ve daha bir çok şey..hava sporuna gönülvermiş tüm insanlara hayırlı olması dileğimle..

Kullanıcı avatarı
SELAHATTİN
Ad Soyad: Selahattin Yurtsuz
Pilot Menüsü: 

Mesaj #5 gönderen SELAHATTİN » 1 on yıl 7 yıl önce (20.06.2008, 18:47)

tüm camianın gözü aydın epey zamandır federasyonumuz kuruldu kurulacak derken ve sonunda federosyonumuz kuruldu emeği geçen bütün arkadaşların ellerine sağlık

Kullanıcı avatarı
daglar72
Ad Soyad: Abdullah Acar
Pilot Menüsü: 

Mesaj #6 gönderen daglar72 » 1 on yıl 7 yıl önce (20.06.2008, 21:38)

tüm camiaya hayırlı uğurlu olsun, federasyon başkanını epey yoğun günler bekliyor, yapılacak daha çok işler var , bu sporun iyi bir yerlere gelebilmesi için daha çok çalışmamız lazım.

Mustafa balta
Ad Soyad: Mustafa Balta
Pilot Menüsü: 

Mesaj #7 gönderen Mustafa balta » 1 on yıl 7 yıl önce (20.06.2008, 23:35)

gözümüz aydın bebek zorda olsa doğdu.:) artık düşe kalka nasılsa büyür gelişir kocaman adam olur inşallah.camiaya hayırlı olsun.

Kullanıcı avatarı
aygün
Ad Soyad: Ali Aygün
Pilot Menüsü: 

tebrik...

Mesaj #8 gönderen aygün » 1 on yıl 7 yıl önce (21.06.2008, 10:20)

hayırlı uğurlu olsun. emeği geçen herkese teşekkürler...
Ali AYGÜN...

Kullanıcı avatarı
windsofchange
Ad Soyad: David Ay
Pilot Menüsü: 

Mesaj #9 gönderen windsofchange » 1 on yıl 7 yıl önce (21.06.2008, 11:38)

Bende varmisin yokmusuna basvuru yapiyordum bir an aklima geldi oraya katilsamda yamac parasutu icin birseyler mirildanip sesimizi duyursam diye hayal ediyordum ama kurulmus artik tum camiaya hayirli ugurlu olsun.

Kullanıcı avatarı
serhat
Ad Soyad: Serhat Kocaerol
Aldığı Beğeni: 5 / 2
Pilot Menüsü: 

Mesaj #10 gönderen serhat » 1 on yıl 7 yıl önce (21.06.2008, 12:24)

hava sporları federasyonu kurulması buna balon, planör, serbest paraşüt gibi dalların da kapsandığı anlamına mı geliyor.?

Kullanıcı avatarı
SENERARSLAN
Ad Soyad: Sener Arslan
:
50+ Club
Aldığı Beğeni: 1 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #11 gönderen SENERARSLAN » 1 on yıl 7 yıl önce (21.06.2008, 12:40)

bide bi çok kişinin ortak sorusu: şimdi ne olacak ne yapılacak bireysel olarak yapacağımız bişey varmı bağlı olunan kulüplerle federasyon çalışmaları yapanlarmı bağlantı kuracak yoksa kulüpler bir şeyler yapacakmı sertifikalı olanlar olmayanlar vs vs bi çok arkadaş merakla bekliyor. süreç kısa olmayacak ama süreç içinde ve sonunda olacak olanlar merak ediliyor. aydınlatıcı bir aktarımı ilerleyen zamanlarda yetkili kişiler yazarlar muhtemelen....

BUBİANKA
Ad Soyad: Cemal Tığlı
Pilot Menüsü: 

Mesaj #12 gönderen BUBİANKA » 1 on yıl 7 yıl önce (21.06.2008, 12:43)

slm...bu süper mutlu edici bir haber.şükürler olsun tanrım.emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.milli maç gibi inanılmaz.müthiş bir olay,hepimize hayırlı uğurlu olsun..küçük bir dileğim olacak ilerisi için,mutlaka hava sporlarının özgür ruhuna uygun,aktif olarak bu sporu yapan kişilerin yönetici kadrolarında yer almasıdır asıl dileğim..yaşamayan bilemez..neyse, harika bir haber,bayram gibi ,bu güzel günü kazıyın bir yere...hoşçakalın...

Kullanıcı avatarı
mustafa çelik
Ad Soyad: Mustafa Çelik
Aldığı Beğeni: 5 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #13 gönderen mustafa çelik » 1 on yıl 7 yıl önce (21.06.2008, 13:06)

Arkadaşlar ne kadar sevinsek azdır ama yinede meşhur atasözümüzde derler ki ''çıkmadık candan umit kesilmez'' Anlayacağımız Federasyon kuruldu diye sevinmeyelim kurulmadı diyede üzülmeyelim. Resmi gazetede yayınlanmadan fazla heyacana kapılmayalım. Burası Türkiye ne olacağı belli olmaz. Semih hoca GSGM nin web sayfasında bilgi mevcut diye belirtmiş ama Havacılık federasyonuyla ilgili bir açıklama bulamadım ayrıca THK nun web sayfasındada önemli duyurular kısmında daha halen '' Türk Hava Kurumu 1929 yılından beri FAI'ye üyedir ve Türkiye'nin Havacılık Federasyonu yükümlülüğünü taşır.'' ibaresi mevcuttur.
Federasyon yapılanmasının tüm camiaya hayırlı olması temennisiyle.

Mustafa ÇELİK
THK Ankara Sportif Havacılık Kulübü Yön.Kur.Başk.

Kullanıcı avatarı
ÇağlaR
Ad Soyad: Çağlar Güngelen
Pilot Menüsü: 

Mesaj #14 gönderen ÇağlaR » 1 on yıl 7 yıl önce (21.06.2008, 15:00)

Federasyonumu istiyorum yazısını "federasyonumun resmileşmesini istiyorum" diye değiştirebiliriz :))
hepimize hayırlı olsun diyebiliriz artık sanırsam :))

Kullanıcı avatarı
skylen_halil
Ad Soyad: Halil Tülü
Pilot Menüsü: 

Mesaj #15 gönderen skylen_halil » 1 on yıl 7 yıl önce (21.06.2008, 15:53)

hayırlı uğurlu olsun. emeği geçen herkese teşekkürler... herkese bu fedarasyonu yükseltmek büyültmek için görev düşüyor..

AKÜHAVK-Halil TÜLÜ

Kullanıcı avatarı
derajan
Ad Soyad: Yusuf Biçer
Aldığı Beğeni: 2 / 2
Pilot Menüsü: 

Mesaj #16 gönderen derajan » 1 on yıl 7 yıl önce (22.06.2008, 16:44)

havacılık fedesyonu herkeze hayırlı olsun yamaçparaşütüne getirecegi standartları ve yasakları merakla bekliyorum... yasakları dememin sebebide bizim yönetemeyecegimiz bizim yerimize yüzüne rüzgar degmemiş paşaların yönetecegi federasyondan bunu bekliyorum..

Kullanıcı avatarı
skydiver
Ad Soyad: Volkan Şekerci
Pilot Menüsü: 

Mesaj #17 gönderen skydiver » 1 on yıl 7 yıl önce (22.06.2008, 20:02)

Semih abinin çabası ve geldiği noktayı takdir ediyorum. Zor olan için yıllardır çalışıyorlar ve bunun neticesini almaya başladıklarını görmek mutluluk verici.

Ama kişilerle sınırlı kaldığı sürece, mevcut sistemden hiçbir farkı olmayacağını gayet iyi bildiğimden, şuan için sadece gelişmeleri yakından takip etmekle yetiniyorum...

Hayırlı olması dileklerimle...

Kullanıcı avatarı
ymcbayraktar
Ad Soyad: Mehmet Bayraktar
Aldığı Beğeni: 7 / 4
Pilot Menüsü: 

Mesaj #18 gönderen ymcbayraktar » 1 on yıl 7 yıl önce (22.06.2008, 22:09)

Arkadaşlar Fazla heyecan yapmayın Düğmeye basılmış start verilmiştir ağır ve kararlı bu süreç işleyecektir öyle hemen kurulup yarın herşey bize devredilecek değildir resmii süreç 6 aydan kısa sürmez kanaatindeyim ama artık geri dönüş olmayacaktır ve fedarasyonun sadece yamaç paraşütü değil serbest paraşüt, planör model uçak, yelken kanat Motorlu paraşüt Motorlu yelken kanat, Balon gibi sportif tüm unsurları kapsayacağı kanaatindeyim teknik desteğide T.H.K dan alacakları kesindir bizim yapmamız gereken biran evvel gençlik ve spor müdürlüklerine kulüplerimizin bulunduğu illerden müracaatımızı yapmamızdır

ezheran
Ad Soyad: Murat Çiftçi
Pilot Menüsü: 

Mesaj #19 gönderen ezheran » 1 on yıl 7 yıl önce (23.06.2008, 11:23)

Federasyonun kurulma aşamasında emeği geçen ve bu işe candan gönül vermiş herkezi ilk başta kutlamak gerektiğini düşünüyorum.. Umarım artık isimlerle tartışma ve çekememezliğe bir son verip emeği geçenlerede destek verenlerede hava sporlarını sevenlerede görevler düşüyor.. camiamıza hayırlı olsun...

Ulusky-Flywolf Paraglıdıng ALANYA
Hava ve Doga Sporları Derneği ALANYA

Kullanıcı avatarı
singlepilot
Ad Soyad: Meriç Yeter
Pilot Menüsü: 

Mesaj #20 gönderen singlepilot » 1 on yıl 7 yıl önce (24.06.2008, 01:42)

federasyonumuz bütün camiamıza hayırlı ugurlu olsun.emeği geçen herkese ,KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK KULÜBÜ(KTÜHAVK) adına teşekkür ediyorum..

MERİÇ YETER
KTÜHAVK BŞK