Havacılık Federasyonu Kuruldu...
Moderatör: Moderatör Ekibi
- Champion
- Ad Soyad: Semih Sayir
- :
- Aldığı Beğeni: 5 / 1
- Pilot Menüsü:
Havacılık Federasyonu Kuruldu...
Selamlar arkadaşlar..
Türkiye Hava Sporları Federasyonu resmen kurulmuş bulunuyor.
Kuruluşun Spordan sorumlu Devlet bakanımız tarafından onaylandığına dair belge elimizde bulunmaktadır.
5 yılı geçen çalışmalarımız sonunda hedefine ulaşmış oldu.
Bu andan sonra yapılacak işlerden bazıları aşağıdadır..
-Yönetmeliklerin hazırlanması
-Teknik kurulların oluşturulması
-Lisans ve eğitim standartlarının belirlenmesi
-Yamaç paraşütü sporunun Havacılık federasyonu içerisinde gelişerek Özerk Federasyon konumuna gelmesi
-Milli takımın GSGM tarafından oluşturulması
-FAI (uluslararası Havacılık Federasyonu) üye olunması.
Federasyonların yapısı ve Genel Kurul seçimleri ile ilgili bilgi, GSGM web sitesinde mevcuttur.
Bu çalışmaların GSGM başkanlığında THK ve Serbest uçucu arkadaşların temsilcilerinden oluşan bir teknik komite ile yapılmasını arzu ediyoruz.GSGM ile yapacağımız görüşmelerden çıkan sonuçları sizlere açıklayacağız.
Ülkemize ve Sporcularımıza hayırlı olsun
Semih SAYIR
Türkiye Hava Sporları Federasyonu resmen kurulmuş bulunuyor.
Kuruluşun Spordan sorumlu Devlet bakanımız tarafından onaylandığına dair belge elimizde bulunmaktadır.
5 yılı geçen çalışmalarımız sonunda hedefine ulaşmış oldu.
Bu andan sonra yapılacak işlerden bazıları aşağıdadır..
-Yönetmeliklerin hazırlanması
-Teknik kurulların oluşturulması
-Lisans ve eğitim standartlarının belirlenmesi
-Yamaç paraşütü sporunun Havacılık federasyonu içerisinde gelişerek Özerk Federasyon konumuna gelmesi
-Milli takımın GSGM tarafından oluşturulması
-FAI (uluslararası Havacılık Federasyonu) üye olunması.
Federasyonların yapısı ve Genel Kurul seçimleri ile ilgili bilgi, GSGM web sitesinde mevcuttur.
Bu çalışmaların GSGM başkanlığında THK ve Serbest uçucu arkadaşların temsilcilerinden oluşan bir teknik komite ile yapılmasını arzu ediyoruz.GSGM ile yapacağımız görüşmelerden çıkan sonuçları sizlere açıklayacağız.
Ülkemize ve Sporcularımıza hayırlı olsun
Semih SAYIR
- SENERARSLAN
- Ad Soyad: Sener Arslan
- :
- Aldığı Beğeni: 1 / 0
- Pilot Menüsü:
- mustafa çelik
- Ad Soyad: Mustafa Çelik
- Aldığı Beğeni: 5 / 0
- Pilot Menüsü:
Kuruldu, kurulacak derken nihayetinde son adımlara yaklaşıldı. Tüm havacılık camiasına hayırlı uğurlu olsun, amatörlük ruhunu dahada ön plana çıkartarak hareket edebilirsek daha da iyi olur kanaatindeyim. Saygılarımla.
Mustafa ÇELİK
THK Ankara Sportif Havacılık Kulübü Yön.Kur.Başk.
THK Etimesgut Şb. Yön.Kur.Üyesi.
Mustafa ÇELİK
THK Etimesgut Şb. Yön.Kur.Üyesi.
- freedauntless
- Ad Soyad: İbrahim Yılmaz Aydın
- Aldığı Beğeni: 0 / 0
- Pilot Menüsü:
çok güzel bir haber..umarım profesyonelce bir oluşum olur..kişisel menfaatlerin esiri olmaz..gerçekten hakedenin yeralmasına izin verilen bir yapılanma gerçekleşir..ben federasyonu çok istiyordum..ama avrupa standartlarında bir federasyon olmasını dilerim..torpillerle oluşan bir yönetimden ziyade bu spora gönül ve emek vermiş insanlarin yönettiği ve bu sporun evrensel yapı içerisinde gelişmesine olanak sağlayacak bir yönetim anlayışı içerinde hep birlikte bu sporu daha ilerilere taşımak yönünde adımlar atılır..mesela fderasyon çerçevesinde tescil edilmiş uçuşa elverişli tepelerin modernizasyonu bence önde gelen unsurlar arasında..ve daha bir çok şey..hava sporuna gönülvermiş tüm insanlara hayırlı olması dileğimle..
- SELAHATTİN
- Ad Soyad: Selahattin Yurtsuz
- Pilot Menüsü:
-
Mustafa balta
- Ad Soyad: Mustafa Balta
- Pilot Menüsü:
- windsofchange
- Ad Soyad: David Ay
- Pilot Menüsü:
- SENERARSLAN
- Ad Soyad: Sener Arslan
- :
- Aldığı Beğeni: 1 / 0
- Pilot Menüsü:
bide bi çok kişinin ortak sorusu: şimdi ne olacak ne yapılacak bireysel olarak yapacağımız bişey varmı bağlı olunan kulüplerle federasyon çalışmaları yapanlarmı bağlantı kuracak yoksa kulüpler bir şeyler yapacakmı sertifikalı olanlar olmayanlar vs vs bi çok arkadaş merakla bekliyor. süreç kısa olmayacak ama süreç içinde ve sonunda olacak olanlar merak ediliyor. aydınlatıcı bir aktarımı ilerleyen zamanlarda yetkili kişiler yazarlar muhtemelen....
-
BUBİANKA
- Ad Soyad: Cemal Tığlı
- Pilot Menüsü:
slm...bu süper mutlu edici bir haber.şükürler olsun tanrım.emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.milli maç gibi inanılmaz.müthiş bir olay,hepimize hayırlı uğurlu olsun..küçük bir dileğim olacak ilerisi için,mutlaka hava sporlarının özgür ruhuna uygun,aktif olarak bu sporu yapan kişilerin yönetici kadrolarında yer almasıdır asıl dileğim..yaşamayan bilemez..neyse, harika bir haber,bayram gibi ,bu güzel günü kazıyın bir yere...hoşçakalın...
- mustafa çelik
- Ad Soyad: Mustafa Çelik
- Aldığı Beğeni: 5 / 0
- Pilot Menüsü:
Arkadaşlar ne kadar sevinsek azdır ama yinede meşhur atasözümüzde derler ki ''çıkmadık candan umit kesilmez'' Anlayacağımız Federasyon kuruldu diye sevinmeyelim kurulmadı diyede üzülmeyelim. Resmi gazetede yayınlanmadan fazla heyacana kapılmayalım. Burası Türkiye ne olacağı belli olmaz. Semih hoca GSGM nin web sayfasında bilgi mevcut diye belirtmiş ama Havacılık federasyonuyla ilgili bir açıklama bulamadım ayrıca THK nun web sayfasındada önemli duyurular kısmında daha halen '' Türk Hava Kurumu 1929 yılından beri FAI'ye üyedir ve Türkiye'nin Havacılık Federasyonu yükümlülüğünü taşır.'' ibaresi mevcuttur.
Federasyon yapılanmasının tüm camiaya hayırlı olması temennisiyle.
Mustafa ÇELİK
Federasyon yapılanmasının tüm camiaya hayırlı olması temennisiyle.
Mustafa ÇELİK
- skylen_halil
- Ad Soyad: Halil Tülü
- Pilot Menüsü:
- skydiver
- Ad Soyad: Volkan Şekerci
- Pilot Menüsü:
Semih abinin çabası ve geldiği noktayı takdir ediyorum. Zor olan için yıllardır çalışıyorlar ve bunun neticesini almaya başladıklarını görmek mutluluk verici.
Ama kişilerle sınırlı kaldığı sürece, mevcut sistemden hiçbir farkı olmayacağını gayet iyi bildiğimden, şuan için sadece gelişmeleri yakından takip etmekle yetiniyorum...
Hayırlı olması dileklerimle...
Ama kişilerle sınırlı kaldığı sürece, mevcut sistemden hiçbir farkı olmayacağını gayet iyi bildiğimden, şuan için sadece gelişmeleri yakından takip etmekle yetiniyorum...
Hayırlı olması dileklerimle...
- ymcbayraktar
- Ad Soyad: Mehmet Bayraktar
- Aldığı Beğeni: 7 / 4
- Pilot Menüsü:
Arkadaşlar Fazla heyecan yapmayın Düğmeye basılmış start verilmiştir ağır ve kararlı bu süreç işleyecektir öyle hemen kurulup yarın herşey bize devredilecek değildir resmii süreç 6 aydan kısa sürmez kanaatindeyim ama artık geri dönüş olmayacaktır ve fedarasyonun sadece yamaç paraşütü değil serbest paraşüt, planör model uçak, yelken kanat Motorlu paraşüt Motorlu yelken kanat, Balon gibi sportif tüm unsurları kapsayacağı kanaatindeyim teknik desteğide T.H.K dan alacakları kesindir bizim yapmamız gereken biran evvel gençlik ve spor müdürlüklerine kulüplerimizin bulunduğu illerden müracaatımızı yapmamızdır
-
ezheran
- Ad Soyad: Murat Çiftçi
- Pilot Menüsü:
Federasyonun kurulma aşamasında emeği geçen ve bu işe candan gönül vermiş herkezi ilk başta kutlamak gerektiğini düşünüyorum.. Umarım artık isimlerle tartışma ve çekememezliğe bir son verip emeği geçenlerede destek verenlerede hava sporlarını sevenlerede görevler düşüyor.. camiamıza hayırlı olsun...
Ulusky-Flywolf Paraglıdıng ALANYA
Hava ve Doga Sporları Derneği ALANYA
Ulusky-Flywolf Paraglıdıng ALANYA
Hava ve Doga Sporları Derneği ALANYA
- singlepilot
- Ad Soyad: Meriç Yeter
- Pilot Menüsü: