oraj bulutundan kaçış ve zorunlu iniş videosu
Moderatör: Moderatör Ekibi
- takyonxxx
- Ad Soyad: Türkay Biliyor
- :
- Aldığı Beğeni: 21 / 0
- Pilot Menüsü:
oraj bulutundan kaçış ve zorunlu iniş videosu
Pazar günü demirci dönüşü gittiğimiz inönü c tepesinde, hava açık güneşli ve az rüzgarlı bi hava hakimdi. Arkadaşım 20 dakika önce havalanmış güzel güzel yelken yapıyordu. Ben de kalkış hazırlıklarına başlamıştım. Daha sonra rüzgarın biraz sertleşmeye başladığını hissettim ve arkadaşımı dikkatli olması konusunda uyardım. Ama görünürde hala ufak beyaz bulutlar dışında bi garip durum yoktu.
Daha sonra bozuyuk tepeleri ardından hızla yaklaşan siyah orajı gördüm.
Ve arkadaşıma acilen inmesini söyledim, o da inişe yöneldi son 10 metre kala hızla yaklaşan bulut etkisini gösterdi ve arkadaşımı sürüklemeye başladı. Yaklaşık 1- 2 dakika içinde, arkadaşım c tepesinin yan tarafındaki tepelerin üstündeydi ve bişekilde inip kurtuldu ve bir agacın yamacına sığındı. Daha sonra ustumuzden gecen oraj gercekten urkutucuydu bende arabaya sığındım.
Gercekten ucuz atlatılmış bi olaydı.
http://www.dailymotion.com/takyonxxx/vi ... oraj_sport
Daha sonra bozuyuk tepeleri ardından hızla yaklaşan siyah orajı gördüm.
Ve arkadaşıma acilen inmesini söyledim, o da inişe yöneldi son 10 metre kala hızla yaklaşan bulut etkisini gösterdi ve arkadaşımı sürüklemeye başladı. Yaklaşık 1- 2 dakika içinde, arkadaşım c tepesinin yan tarafındaki tepelerin üstündeydi ve bişekilde inip kurtuldu ve bir agacın yamacına sığındı. Daha sonra ustumuzden gecen oraj gercekten urkutucuydu bende arabaya sığındım.
http://www.dailymotion.com/takyonxxx/vi ... oraj_sport
- takyonxxx
- :
- Pilot Menüsü:
İklimler ve hava koşulları gerçekten cok değişti.
Daha sonra bileciğe dondum, evi sel basmış.
Pazar gece yarısına kadar ev girişini temizledim.
Ertesi gün hanım arabayla pazara gitmişti ben işteyken, bu sefer pazarı sel bastı araba çamur içinde kaldı gidip hanımı ve kızımı selden kurtardım. Kışın havalar daha iyidi, ben de anlamadım.
Daha sonra bileciğe dondum, evi sel basmış.
Pazar gece yarısına kadar ev girişini temizledim.
Ertesi gün hanım arabayla pazara gitmişti ben işteyken, bu sefer pazarı sel bastı araba çamur içinde kaldı gidip hanımı ve kızımı selden kurtardım. Kışın havalar daha iyidi, ben de anlamadım.
- cincir
- Ad Soyad: Güngör Şen
- :
- Aldığı Beğeni: 11 / 2
- İletişim:
- Pilot Menüsü:
Re: oraj bulutundan kaçış ve zorunlu iniş videosu
takyonxxx yazdı: Yaklaşık 1- 2 dakika içinde, arkadaşım c tepesinin yan tarafındaki tepelerin üstündeydi ve bişekilde inip kurtuldu ve bir agacın yamacına sığındı. Daha sonra ustumuzden gecen oraj gercekten urkutucuydu bende arabaya sığındım.
Türkay bence de ucuz atlatmışsınız.Tepenin üstünde ağaç altına sığınmasaymış daha iyiymiş... Yıldırım düşebilirdi...
Sevgiler.
En son cincir tarafından 02.01.2012, 23:43 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- takyonxxx
- :
- Pilot Menüsü:
Hersey cok cabuk oldu, agaç tepenin yamacındaydı, yani sivri nokta olusturmuyodu. Sanırım kanadını korumak istedi.
Fazla da alternatif yoktu. Sonucta arkadasın kendi kararı ben bişey diyemem, kendi buraya bişeyler yazarsa daha acıklayıcı olur. Sadece ben ona ufak tefek tavsiyeler vermiştim kulak kapama, speed falan ama o heycanda hepsini unuttu.
Burda önemli olan orajın cok cabuk gelip ortamı kabusa cevirebileceğidir. Ben buna işaret etmek istedim. 10 dakka öncesinde rüzgarsızlıktan yakınırken, ortalıkta kara bulut yokken birden bu duruma gelebilmesi. Diğer bi hatamız meteorolijiye tam bakmadan yol ustundeki bu yere uğrayıp uçuş yapmak istememiz oldu.
Fazla da alternatif yoktu. Sonucta arkadasın kendi kararı ben bişey diyemem, kendi buraya bişeyler yazarsa daha acıklayıcı olur. Sadece ben ona ufak tefek tavsiyeler vermiştim kulak kapama, speed falan ama o heycanda hepsini unuttu.
Burda önemli olan orajın cok cabuk gelip ortamı kabusa cevirebileceğidir. Ben buna işaret etmek istedim. 10 dakka öncesinde rüzgarsızlıktan yakınırken, ortalıkta kara bulut yokken birden bu duruma gelebilmesi. Diğer bi hatamız meteorolijiye tam bakmadan yol ustundeki bu yere uğrayıp uçuş yapmak istememiz oldu.
- ORKO
- Ad Soyad: Mehmet Gönüllü
- Aldığı Beğeni: 0 / 0
- Pilot Menüsü:
bu aralar havalara harbi harbi dikkat edin... havayı kendiniz yorumlamaya çalışın..
biriki gözlem; mesela hava durumuna yadan wind durumuna
baktınız, atıyorum hakim rüzgar akşama kadar kuzeyli 20-25 km gösteriyor, vede açık gösteriyor... ama siz tepeye çıktınız baktınızki rüzgar yok... (bi pislik olduğu kesin ) hiç düşünmeden paşaaa paşa malzemeleri çantaya koyun yada hiç çıkartmayın, eve gidin ve aşkım aşkım dizisini yada ne biliyim izdivaç...
programını izleyin...
yok buraya kadar benzin harcadık, yok buralara kadar boşunamı geldik gibi mazeretler kabul etmiyorum, bozuşuruz abi...
biz bu tepelere daha çoook kanat serecez...
güvenli uçuşlar...
biriki gözlem; mesela hava durumuna yadan wind durumuna
yok buraya kadar benzin harcadık, yok buralara kadar boşunamı geldik gibi mazeretler kabul etmiyorum, bozuşuruz abi...
biz bu tepelere daha çoook kanat serecez...
güvenli uçuşlar...
- JPPAKİN
- Ad Soyad: Akın Murat
- :
- Aldığı Beğeni: 8 / 0
- Pilot Menüsü:
Türkay Bey,
Yamaç Paraşütüne yeni başlayan biri olarak çok faydalandığım eğitici bir video. Üzerinden epey bir zaman geçmiş ama acaba çekime başlamanız ile orajı tepenizde görmeniz arasında ne kadar bir süre geçtiğini hatırlıyormusunuz acaba...(Sanırım bu süreyi belirleyen en önemli öğe rüzgar hızıdır..) Sorma sebebim arkadaşınız biraz daha yüksek irtifada olsa kurtarırmıydı kendini/kendini kurtarabilmesi için ne kadar süresi olabilirdi...
Herkesin yeni yılını kutlarım......
Yamaç Paraşütüne yeni başlayan biri olarak çok faydalandığım eğitici bir video. Üzerinden epey bir zaman geçmiş ama acaba çekime başlamanız ile orajı tepenizde görmeniz arasında ne kadar bir süre geçtiğini hatırlıyormusunuz acaba...(Sanırım bu süreyi belirleyen en önemli öğe rüzgar hızıdır..) Sorma sebebim arkadaşınız biraz daha yüksek irtifada olsa kurtarırmıydı kendini/kendini kurtarabilmesi için ne kadar süresi olabilirdi...
Herkesin yeni yılını kutlarım......