Yeni başlayanlar

Bu spora yeni başlayanlar , yeni malzeme almak isteyenler , eğitim almak isteyenler , yamaçparaşütü hakkında bilgi isteyenler bu kategoriyi kullanabilirler.

Moderatör: Moderatör Ekibi

Kullanıcı avatarı
nayha87
Ad Soyad: Ayhan Şimşek Pargan
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Yeni başlayanlar

Mesaj #1 gönderen nayha87 » 2 on yıl 6 ay önce (22.11.2005, 22:02)

ben muğla yatağanda oturuyorum. milasa örene yakınım. ben bu konuda nereden yardım alabilirim

Kullanıcı avatarı
onursan
Ad Soyad: Onur San
Aldığı Beğeni: 1 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #2 gönderen onursan » 2 on yıl 6 ay önce (23.11.2005, 11:24)

selamlar,

ülke çapında oluşturulmuş bi "eğitim verenler bilgi bankası" oluşturulmuş değil. tek önerim sağlam adamlardan eğitim alman. eğer bu sporu yapacaksan sürekli yol tepeceksin. onun için şimdiden başlasan iyi olur :)

filiz'în de dediği gibi ikarus iyi bi alternatif (filiz de ben de oradan eğitim aldık). başlangıç eğitimlerini pamukkale'de vermekteler. ondan sonra ölüdeniz'de eğitim sürer. tavsiyem bi telefon açıp bilgi alman. bana özel mesaj veya mail da atabilirsin. ortamda bi ikarus reklamı yapıcısı olarak bulunmak istemem, zira ikarus'da eğitmenlik yapıyorum. ticari bir durum olmasın, tartışma çıkmasın, paradox beni dövmesin :)

sevgiler.

winds
Ad Soyad: Özkan Dedekargınoğlu
Pilot Menüsü: 

Mesaj #3 gönderen winds » 2 on yıl 6 ay önce (23.11.2005, 19:01)

:) yeterki arkadaşlar tam olarak bu sporu öğrensin ben paradox u tutarım onursan :) .eksik bilgi ile yapılan herşey tehlikeli, güvenli ellerde olsunlar reklamdan zarar gelmez ;)

Kullanıcı avatarı
ORKO
Ad Soyad: Mehmet Gönüllü
Pilot Menüsü: 

Mesaj #4 gönderen ORKO » 2 on yıl 5 ay önce (14.12.2005, 17:31)

aynı sorun bendede var biraz, yani yükseklik korkusu, ama aslında korkulacak bi şeyi yokmuş, hem bu fobi devam etse kaç yazarki gene uçarım gene uçarım, yüksekten aşağıya baktığımda hala içim gıcıklanır benim, uçma isteği ağır basıyor, bence biraz daha uğraşın derim. hem bir anda 100 metreden uçacak değilsiniz heralde, kademe kademe, inanın yükseklik korkunuz en az yüzde elli azalıyor küçük tepelerde... ne kadar doğru bilmiyorum ama paraşütle uçanların büyük kısmının yükseklik korkusu olduğunu duydum, bende başkalarının yalancısıyım :shock:

Kullanıcı avatarı
filizey
Ad Soyad: Filiz Bakır Güler
Pilot Menüsü: 

Mesaj #5 gönderen filizey » 2 on yıl 5 ay önce (15.12.2005, 01:07)

herkese selam,

sevilay, yükseklik fobisinin uçmana engel olabileceğini düşünmüyorum. yükseklik fobisi olup da tandem pilotluğu ve yamaç paraşütü eğitmenliği yapanlar var(iki kişi biliyorum ben örneğin).
benim de bir arkadaşım yükseklik fobisi olduğu için bu spora başlamaktan korkuyor. bu fobisinden sözettiğinde uçarıkarga, emre ve onursan'ın ona ayrı ayrı açıklamaları olmuştu. söylediklerini hatırlıyorum, ama onlardan duyarsanız daha sağlam olur. eminim onursan bu çağrıyı hemen duyacaktır :)
ayrıca ypforumda her türlü hizmet var! psikologları bile var! belki sana yardımcı olabilir :D

sevgiler, saygılar...

filiz

Kullanıcı avatarı
onursan
Ad Soyad: Onur San
Pilot Menüsü: 

Mesaj #6 gönderen onursan » 2 on yıl 5 ay önce (15.12.2005, 12:08)

selam,

ilgili çağrı sevilay'ın yazısından alınmış olup kendisine özel mesaj olarak konu ile ilgili görüşlerimiz iletilmiştir. sevilay foruma bir daha girmeyeceğini söylemiş olup kendisine burada yazılanlarla ulaşabileceğimizden şüpheliyim. bu durumda eğer özel mesajının olduğu e-posta olarak gidiyorsa (bkz. Profilimi Düzenle) kendisine ulaşmanın daha kolay olacağını düşündüm.

ayrıca bu yükseklik korkusunu ayrı bir konu olarak tartışsak mı?

sevgiler

Kullanıcı avatarı
vedatok
Ad Soyad: Vedat Okur
Pilot Menüsü: 

Mesaj #7 gönderen vedatok » 2 on yıl 5 ay önce (18.12.2005, 15:25)

mrhabalar dostlar..
herşeyden önce sevilay kardeşimizin yükseklik korkusunuda yenmeden aramızdan
ayrılmasına inanın çok üzüldüm..!!!!!!bu durumda olan arkadaşlara benim tavsiyem
tandem uçmaları neden derseniz insan tek başına oldugu zamankı korkusunu
iki kişi oldugu zaman bir nebzede olsun unutabiliyor.hemde o özgürlügü yaşadıktan sonra bir çok uçan arkadaş kendi uçmaya karar veriyor.bu dediklerimi bir düşünün
derim özellikle sevilay arkadaşımız.sevgi ve saygılarımla...............

Kullanıcı avatarı
ORKO
Ad Soyad: Mehmet Gönüllü
Pilot Menüsü: 

Mesaj #8 gönderen ORKO » 2 on yıl 3 ay önce (02.03.2006, 18:28)

merabalar

dün uçmak için çıktım evden, her zaman yanımda götürdüğüm bir arkadaşım var onuda aldım, ve düştük yola, havaya baktım, biraz hoşuma gitmedi açıkçası, neyse tereddütlü bir şekilde tramvaya bindik ve kampüsün yolunu tuttuk, tramvayda giderken sağdaki soldaki bayraklara bakıyorum, rüzgar fena değil, ama hava hala beni çelişkide bırakıyordu, neyse vardık benim yılanlı tepenin yanındaki tepeye,

paraşütü açtım, arkadaş bana, memet endişem var, havada bir gariplik var dedi, biraz düşündüm, sonra neyse kaldırayım bakalım dedim, biriki kaldırdım falan, fena değil, çekil şurdan bir süzüleyim dedim, kanatı kaldırdım, rutuşlar yaparken bi rüzgar, daha yönümü dönmeden ayaklarım yerden kesildi bi kaç metre havalandım, sonra sevgili onursanın bana söylediği böyle durumlarda tek freni bırak, ötekini asıl dediği aklıma geldi, hatta hep aklımdaydı,

a kolonlarını bıraktım, sol freni bıraktım, ve sağ frene var gücümle asıldım, kanat frenin etkisiyle 180 derece döndü ve havası boşaldı, ama genede bi kaç metre yerde sürüklenmeden kurtulamadım, ellerim çizildi sağ bacağım taşa geldi birazda kolum acıyor, ama onursanın dediğini yapmasaydım tepenin arkasına gitmem an meselesiydi.

Kullanıcı avatarı
yigitmir
Ad Soyad: Yigit Mir
Pilot Menüsü: 

yükseklik korkusu

Mesaj #9 gönderen yigitmir » 2 on yıl 3 ay önce (03.03.2006, 12:43)

Selam...

Ben yüksekten korkarım. Mesela 8-10 katlı bir binanın tepesinden, kenarda korkuluk v.s. yoksa en kenara gidip te aşağıya bakamam. Hatta uçmaya mecburi ara verdiğim bir süre sonunda uçuş yaptığım tepeye gittiğimde " Ben buradan mı uçmuşum?" dediğim oldu. Paraşüt böyle değil. Kalkışta sizi yukatıya çeken kuvvet bu korkuyu yeniyor, ama kademeli yükselmek te gözardı edilemez bir gereklilik. Yüksekten korkanlar vazgeçmesin :D

kubibjk
Ad Soyad: Kubilay Ertürk
Pilot Menüsü: 

Mesaj #10 gönderen kubibjk » 1 on yıl 9 yıl önce (02.09.2006, 01:22)

slm ben kubilay ertürk sakaryada bilal kaya hoca bu eğitimi vermekte bende öğrencisiyim tlf:05356867120

Kullanıcı avatarı
kenker
Ad Soyad: Ufuk Uğur
Pilot Menüsü: 

Mesaj #11 gönderen kenker » 1 on yıl 9 yıl önce (06.10.2006, 20:35)

Merhaba,

Ben THK'nın haziran sonu-temmuz başı düzenlediği eğitime katıldım. Anladığım kadarıyla iki farklı statüde eğitim veriliyor.
Birincisi ücretsiz olan kurs. Bu kursa katılabilmek oldukça zor çünkü daha önce THK'nın düzenlediği diğer kurslara katılmış olanlara öncelik veriliyor. İkincisi ise 350 YTL bedel ödeyerek katılabileceğiniz kurs.

Ben bedelli kursa katıldım. Kontenjan 25 kişilikti ama bir sadece 12 kişiydik. Hatta YP kısım şefi "belki yolda olanlar olabilir" düşüncesiyle kursu bir gün geç başlattı. Bizimkinden başka sadece bir tane de ağustos ayında başlangıç kursu vardı. (Aslında Ağustos ayında tek bir kurs düzenlenecekmiş ama çok fazla talep olunca ek bir kurs daha açmaya karar vermişler) 4 tane başlangıç kursu bana pek mümkün gelmedi. Ancak başlangıç haricindeki, sertifika kontrol ve tekamül kursları ile birlikte toplam 4 kurs olabilir.

Kurs ve öğretmenler hakkında çok iyi şeyler de, hoş olmayan şeyler de söyleyebilirim. Ama geneline baktığımda çok eğitici olduğunu ve gerekli her türlü bilgiyi aldığımızı söyleyebilirim.

Başvuru için ise Ocak ayından sonra Ankara-Türkkuşu'nu telefonla arayıp oradaki kişilerle görüşün. Hatta şimdiden arayıp detaylı bilgiyi onlardan almanız daha doğru olur. Zira bana çok ilgili davranmışlardı ve kursa kaydolmam için teşvik etmişlerdi.

Kursla ilgili sorularınız olursa (ortam, imkanlar, kalite vs) cevaplamaya çalışırım

Saygılar