y.p sevenler lütfen helllppp..
Moderatör: Moderatör Ekibi
-
BUBİANKA
- Ad Soyad: Cemal Tığlı
- Aldığı Beğeni: 0 / 0
- Pilot Menüsü:
y.p sevenler lütfen helllppp..
merhaba arkadaşlar; lütfen bana bu konuda yardımcı olurmusunuz..son 3..4 eğitim uçuşumu tedirginlik ve korkuyla yapıyorum..çünkü 3 fren..3..kulak ipim sıyrık..ve ne Yazık ki bu konuda yardım alabileceğim ne malzeme ne bilgim ,nede kimse var..(renkleri sarı,kırmızı)lütfen elinizde fazladan var ise,bir miktar ip ile vinsak ve yamada kullanabileceğim parça kanat kumaşı (paralıda olabilir)..birde yama nasıl ve ne ile yapılabilir..arkadaşlar lütfen bana yardımcı olursanız çok sevindirirsiniz..şimdiden herkese çok teşekkür ediyorum..iyi uçuşlar..sağlıklı olun..biryerlerde görüşmek üzere hoşçakalın...(korkarım yoksa bir süre uçamıyacağım) lütfen...
- Erdal AKKUŞ
- Ad Soyad: Erdal Akkuş
- Pilot Menüsü:
aklınızda bulunsun
Selamlar!..
www.akkusair.eu sanırım size biraz yardımcı olabilir..
www.akkusair.eu sanırım size biraz yardımcı olabilir..
-
BUBİANKA
- Pilot Menüsü:
slm..serhat kardeş..evet kendi kanadım var ve eğitmenimde var ..ama kanadımın sıyrık iplerini ve küçük çaplı yamaları şu anda kendim yapmak zorundayım..ve küçük tamiratları kendimiz yapabiliriz diye düşünüyorum(yeterli bilgi ve malzemem olursa tabiiki)ilginize teşekkür ediyorum..iyi uçuşlar..sagolun..
En son BUBİANKA tarafından 23.01.2008, 00:34 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
-
BUBİANKA
- Pilot Menüsü:
slm akkuş hocam..çok teşekkür ediyorum.. iyiki varsınız diyorum .siteniz hayırlı olsun..tabiiki istifade ediyorum..ellerinize sağlık ..sanırım şu anda tek ihtiyacım..hayırsever bir arkadaştan az biraz çıkma malzeme olacak..(inşallah.).kolay gelsin ve hayırlı işler..Y.P sevenlerinin size ihtiyacı var, sağlıklı olun..hoşçakalın...
- ymcbayraktar
- Ad Soyad: Mehmet Bayraktar
- Aldığı Beğeni: 7 / 4
- Pilot Menüsü:
kanat tamiri
Cemal bey
Erdal Akkuş gibi bir ustanın hoşgörüsüne sığınarak biraz ukelalık yapıyım
Kanat tamiri bilgi ve ustalık ister biri size nasıl yapılacağını göstermeden yapmayın derim yamalar bant gibi kendinden yapıştırıcılıdır yapılırken 10 cm den büyük yama yapılmaz yama bir makasla yuvarlak ve pürüzsüz şekilde kesilmeli hem içten hem dıştan aynı ebattaki iki parça uyumlu olarak yapıştırılmalıdır yamadan önce yapıştırılacak yerin kuru ve temiz olması önemlidir yama yapılacak yerin altına alttaki kumaşı düzgün durduracak ve yapıştırılan yamaya alttan destek verecek küçük bir destek verilerek yapıştırılmalıdır kumaşta hiçbir kırışıklık olmadan tüm hava baloncukları alınmalıdır
İp değişimine gelince
İplerdeki dış kaplama sıyrılması çok önemli olmamakla beraber iplerin cildi gibidir değiştirilmesinde yarar vardır ancak kısa sıyrıklarla da uçulubilir ancak kanat tepeye geldikten sonra kanat kontrolü iyi yapılmalı ipler kontrol edilmelidir bazı arkadaşlarımızın iplerdeki sıyrıkları tıbbi flasterle kapladığı görülmüşsede bir iki uçuşluk geçici çözümdür
İp değiştirilirken aynı ipin simetrik tarafındaki aynı görevi yapan ip ölçü alınır düğüm yeri kalemle işaretlenir ve değiştirilecek ip bu ölçüye göre değiştirilir düğümden sonra ipin 10 cm civarındaki uç kısmı iki mukavva parçası arasına sıkıştırılıark makinada zikzak dikiş yapılır
Tabii bütün bunlar kanat tamiratında bir numaralı isim olan Sevgili Erdal Akkuş'un benim ilk kanadımı tamir ederken görerek öğrendiklerim Tokat Ölü denize çok uzak ancak oralara yolumuz düşerse kanat tamiri yaptırabiliriz şimdilik kendi işimizi kendimiz görmek zorundayız ama Aydın Ölüdenize yakın binin gidin Erdal Akkuş'a tamir ettirin en azından izleyin kanatlarımız bizim için kıymetli canınız hepimiz için kıymetli
hoşçakalın
Erdal Akkuş gibi bir ustanın hoşgörüsüne sığınarak biraz ukelalık yapıyım
Kanat tamiri bilgi ve ustalık ister biri size nasıl yapılacağını göstermeden yapmayın derim yamalar bant gibi kendinden yapıştırıcılıdır yapılırken 10 cm den büyük yama yapılmaz yama bir makasla yuvarlak ve pürüzsüz şekilde kesilmeli hem içten hem dıştan aynı ebattaki iki parça uyumlu olarak yapıştırılmalıdır yamadan önce yapıştırılacak yerin kuru ve temiz olması önemlidir yama yapılacak yerin altına alttaki kumaşı düzgün durduracak ve yapıştırılan yamaya alttan destek verecek küçük bir destek verilerek yapıştırılmalıdır kumaşta hiçbir kırışıklık olmadan tüm hava baloncukları alınmalıdır
İp değişimine gelince
İplerdeki dış kaplama sıyrılması çok önemli olmamakla beraber iplerin cildi gibidir değiştirilmesinde yarar vardır ancak kısa sıyrıklarla da uçulubilir ancak kanat tepeye geldikten sonra kanat kontrolü iyi yapılmalı ipler kontrol edilmelidir bazı arkadaşlarımızın iplerdeki sıyrıkları tıbbi flasterle kapladığı görülmüşsede bir iki uçuşluk geçici çözümdür
İp değiştirilirken aynı ipin simetrik tarafındaki aynı görevi yapan ip ölçü alınır düğüm yeri kalemle işaretlenir ve değiştirilecek ip bu ölçüye göre değiştirilir düğümden sonra ipin 10 cm civarındaki uç kısmı iki mukavva parçası arasına sıkıştırılıark makinada zikzak dikiş yapılır
Tabii bütün bunlar kanat tamiratında bir numaralı isim olan Sevgili Erdal Akkuş'un benim ilk kanadımı tamir ederken görerek öğrendiklerim Tokat Ölü denize çok uzak ancak oralara yolumuz düşerse kanat tamiri yaptırabiliriz şimdilik kendi işimizi kendimiz görmek zorundayız ama Aydın Ölüdenize yakın binin gidin Erdal Akkuş'a tamir ettirin en azından izleyin kanatlarımız bizim için kıymetli canınız hepimiz için kıymetli
hoşçakalın
-
BUBİANKA
- Pilot Menüsü:
slm.çok teşekkürler.
merhaba bayraktar hocam..nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum..ALLAH sizden razı olsun çok iyisiniz..sayın hocam o kadarda yakın sayılmaz gidiş dönüş 500 km oluyor yine..hani hak verirseniz bir sıyrık ,küçük bir yama gibi şeyler için(tabiiki canınız kıymetli ama)ha deyincede gidilemiyor.hocam..sagolun.teşekkür ederim size..herhalde (herkes yapmaya kalkmasın ) bu işlere eli yatkın olan bizler, sanırım. küçük işlerimizi kendimiz halledebiliriz şükürler olsun..ihtiyaç olan doğru malzeme,ve bilgidir..sorun büyükse zaten dediğiniz gibi bu konuda ustalarımıza başvuracagız...iyi uçuşlar..sağlıklı olun .hoşçakalın...dilerim birgün biryerlerde tanışıp,görüşmek üzere..by..