erdoğan Şanslı,Youtube'da yayınladığı son klibinde,benim yelkenkanadıma da yer vermiş...
1998'li yıllar...yamaçparaşütü uçuşlarımızın ilk seneleri...Benim sahibi olduğum yıpranmış deltamla,ilk defa Çatalca'da karşılaştım...O gün Erdoğan Şanslı,ilk olarak orada onunla uçuyor...Aynı sene,kuvvetli lodosta,Çakılköyde de üzerimizde uzun uzun o delta ile gezinmişti...
bir çatışmada çenesinden vurularak malulen emekli bir çevik kuvvet polisi,aldığı yüklü tazminatla,Almanya'daki fabrikasından bu deltayı alıyor.fakat uçmaya da cesaret edemiyor.Bu konuda tecrübeli olan Erdoğan Şanslı'ya uçması için sık sık veriyor...
Derken benim güzel deltam,şehirlerarası otobüslerde Babadağın yolunu tutuyor...bir türlü oradan gelmek bilmiyor...en sonunda polisin kafası atıyor...ya getirirsin,ya da ben gelip alırım diyor...sonunda benim talihsiz deltam,postalarla istanbul'a yollanıyor...Tabi polis bu kadarla kalır mı? bu kullanımlara karşı,bir kaç yamaçparaşütüne el koyuyor Erdoğan beyin...
Ve ben,bir gün delta'ya çok heves ettiğimi sitede yayınlıyorum...satılık kullanılmış bir delta aradığımı ilave ediyorum...Sanıyorum ki,eski bir delta,100 ytl'ye alınır...Erdoğan beyden yanıt geliyor...Bir emekli polis deltasını satıyor diye...Hemen adresini alıp,adamın adresine gidiyorum...Burası Avcılara yakın bir bölgede,hasarlı otoların sergilenip,satıldığı bir otopark...Son model arabalar,ama hepsinin açıldıktan sonra sönmüş halde duran airbag'leri,airbag'e ragmen,yine de kafayla,ön camları paçalanan arabaların arasından geçerek,eski bir kulübeye geliyoruz...polisin iki adamı,içerden deltayı çıkarıyorlar...şöyle bir bakıyorum...içimde bir heyecan ki sormayın gitsin...Masaya oturup pazarlık başlıyor...Ben içimden,acaba 100,200'e verir mi diye hayaller kurarken,adamın müthiş tüccarlık kabiliyetiyle,tam 6 bin ytl'ye anlaşıyoruz...Bunun adına ne derler? Siz kibarca söylemezseniz ben söyliyeyim...ENAYİLİK...
Derken,Ahmet bey doğru bankalara koşuyor...bir sene süreli bir kredi buluyor ve heyecanla deltasını almaya koşuyor...Sonra,çok büyük bir kazık yediğimi anlıyorum...3 bin 500'lere ne kaliteli deltalar bulunabiliceğini öğreniyorum...her neyse olan olmuş...Bari şu ana-ön borudaki ezikler olmasaydı...
İnsan bir mal alırken çok düşünmeli...iyice araştırma yapmalı...Ama bu benim huyum...Bir ayakkabı alırken bile,ilk gördüğüm dükkandakini alıyorum...Biraz sonra,başka bir dükkanda,daha güzelini görüyorum...Hanım da benim tam tersim...O da günlerce karar veremiyor,mal başkasına kısmet oluyor...
Erdoğan'ın klibinde benim deltamı gıcır gıcır görünce,içimdeki dertler dışarı vurdu...Kendimi tutamadım...Klip'te adının baş harfi gözüküyor ama digerlerini okuyamadım...Erdoğan da o kadar uçmasına rağmen,adını hatırlayamamış...
İşte benden,bu gün de böyle bir yazı çıktı...İçimde daha fazla tutamadım...
Herkese mutlu uçuşlar...
Erdoğan Şanslı,son klibine benim deltayı da katmış...
Moderatör: Moderatör Ekibi
- ahmetkömürcüoglu
- Ad Soyad: Ahmet Kömürcüoglu
- Aldığı Beğeni: 1 / 0
- Pilot Menüsü:
-
ateş
- Ad Soyad: Dogan Türkyaşar
- Aldığı Beğeni: 0 / 0
- Pilot Menüsü:
merhaba
ahmet bey,merhaba nasılsınız,abi nerelerdesin,ben teltayı ,sattım ama ,yurt dışı,tır şöförü oldum için,gezme şansım çok geçemlerde ,ukranyaya,gittim,aeros firmasına uğradım,deltalara,mikrolaytlara baktım,abi deltayı 2 ci el ordan almayı düşünüyorum,saygılar
- ahmetkömürcüoglu
- Ad Soyad: Ahmet Kömürcüoglu
- Aldığı Beğeni: 1 / 0
- Pilot Menüsü:
merhaba Doğan bey...
Ben de iyiyim çok şükür...Ne güzel geziyorsunuz...İnşallah hudut kapılarında size eziyet etmiyorlardır...Zira bazı ülkeler,rüşvet almak için bilhassa eziyet ediyorlarmış...Ukrayna'nın delta konusunda ileri olduğunu söylüyorlar...İkinci el kaç ytl civarında?
ben de aylardır uçamadım...Malum benzin zamları...Bir paramotorum olsaydı,kapının önünden kalkardım...
Size tır'la iyi seyahatler...Aman hızlı gitmeyin...
Ben de iyiyim çok şükür...Ne güzel geziyorsunuz...İnşallah hudut kapılarında size eziyet etmiyorlardır...Zira bazı ülkeler,rüşvet almak için bilhassa eziyet ediyorlarmış...Ukrayna'nın delta konusunda ileri olduğunu söylüyorlar...İkinci el kaç ytl civarında?
ben de aylardır uçamadım...Malum benzin zamları...Bir paramotorum olsaydı,kapının önünden kalkardım...
Size tır'la iyi seyahatler...Aman hızlı gitmeyin...