malzeme seciminde dikkat edılecek hususlar nelerdir

Bu spora yeni başlayanlar , yeni malzeme almak isteyenler , eğitim almak isteyenler , yamaçparaşütü hakkında bilgi isteyenler bu kategoriyi kullanabilirler.

Moderatör: Moderatör Ekibi

Kullanıcı avatarı
serdarcik
Mesajlar: 5
Kayıt: 13.08.2007, 17:20
Ad Soyad: Serdar Sayın
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

malzeme seciminde dikkat edılecek hususlar nelerdir

Mesaj #1 gönderen serdarcik » 1 on yıl 9 yıl önce (22.09.2007, 18:05)

selamlar
ben bu spora baslamak istiyorum (yamac parasutu) ve malzeme almak için bilgiye ihtiyacım var. acaba yenı baslayan birisinin kullanması gereken marka ve model hangisidir. en azından en cok kullanılan yada tavsiye edilen marka hangisidir.
şimdiden herkese tesekkurler.


Cry_bird
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #2 gönderen Cry_bird » 1 on yıl 9 yıl önce (22.09.2007, 21:44)

serdar bey merhabalar..bu spora başlamak istiyorum yazdığınıza göre daha eğitim almamışsınız.size kanattan önce ilk tavsiyem eğitim olur ve bunun içinde ikamet ettğiniz yeri yazarsanız sanırım size yardım edecek arkadaşlar çıkacaktır...iyi günler

Kullanıcı avatarı
mustafa çelik
Mesajlar: 391
Kayıt: 20.11.2006, 18:38
Ad Soyad: Mustafa Çelik
Şehir: Ankara
Aldığı Beğeni: 5 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #3 gönderen mustafa çelik » 1 on yıl 9 yıl önce (23.09.2007, 01:11)

http://www.ypforum.com/viewtopic.php?t= ... highlight=

Serdar merhaba, yukarıdaki linki tıklarsan malzeme ve eğitim konusunda sana yardımcı olabilecek değişik illerdeki arkadaşlara ulaşabilirsin.

Mustafa ÇELİK
THK Ankara Sportif Havacılık Kulübü Başkanı

Kullanıcı avatarı
serdarcik
Mesajlar: 5
Kayıt: 13.08.2007, 17:20
Ad Soyad: Serdar Sayın
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #4 gönderen serdarcik » 1 on yıl 9 yıl önce (30.09.2007, 16:31)

ewet bendaha baslamadim ama kendi malzememi aldiktan sonra baslamakistiyorum

Kullanıcı avatarı
mustafa çelik
Mesajlar: 391
Kayıt: 20.11.2006, 18:38
Ad Soyad: Mustafa Çelik
Şehir: Ankara
Aldığı Beğeni: 5 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #5 gönderen mustafa çelik » 1 on yıl 9 yıl önce (30.09.2007, 16:52)

Serdar merhaba, Yanlış anlama malzeme konusunda saplantı içindesin. Bu sporu yapmak havacılık sporları içinde en ekonomik ve kolay olanı olsada, malzemeleri 2. el alsanda sana maliyeti 1000-1500 eurodan aşağıya olmaz.
Diyelimki malzemeni aldın eğitime başladın, sağlık şartları, yükseklik korkusu veya başlanğıç eğitimleri (tepeye çıkış, bol bol kalkış çalışması yapma ve ilk uçuşları kısa sürmesi kesinlikle yorucu gelecektir) sana zor gelebilir ve bu sporu devam ettirmekten faz geçebilirsin. Bir diğer husus malzemenin en fazla yıpratılacağı başlangıç eğitimleridir, 2-4 haftalık bir başlangıç sürecinde eğitim aldığın hocaların malzemeliri kullanırsın kendi malzemeni yıpratmamış olursun.
Diger bir hususta başlangıç eğitimlerinde DHV-1 dediğimiz standarttaki malzemelerle uçuş yaparsın eğitim tamamlandıktan sonra belkide DHV 1-2 malzemeye geçişin kendi malzemenle olur.
Lafın özü ilk önce eğitim daha sonra malzeme alımını tafsiye ederim.


Mustafa ÇELİK
THK Ankara Sportif Havacılık Kulübü Başkanı

Kullanıcı avatarı
Kutsal
Mesajlar: 50
Kayıt: 04.04.2005, 00:31
Ad Soyad: Kutsal Zafer Şahin
Şehir: İstanbul
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #6 gönderen Kutsal » 1 on yıl 9 yıl önce (30.09.2007, 23:06)

Mustafa Çelik doğruları yazmış. Tavsiyeyi dinlmeni dilerim. Ayrıca kendi malzemelerin senin için eğitim alıyor olsan bile tehlikeli olur. Nedenine gelince de; nede olsa kendi malın, bir de yenisin, seni hep dürter, kanına girer ve çeker. Eğitim disiplinine uyamazsın. Biraz bir şeyler öğrendin mi kanadı alıp gitmek istersin. Buna izin verme. Kendini yenmen zor olabilir.