Yer Calismasi

Bu spora yeni başlayanlar , yeni malzeme almak isteyenler , eğitim almak isteyenler , yamaçparaşütü hakkında bilgi isteyenler bu kategoriyi kullanabilirler.

Moderatör: Moderatör Ekibi

Kullanıcı avatarı
tyson
Ad Soyad: Alper Karaoglu
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Yer Calismasi

Mesaj #1 gönderen tyson » 1 on yıl 8 yıl önce (17.08.2007, 18:10)

Arkadaslar henuz ilk ucusumu gerceklestiremedim, ama su gunlerde yeni almis oldugum, kanadimi zaman zaman aciyor ve ufak denemeler yapiyorum. Ancak cok kisa sure sonra kanadin kontrolunu kaybediyorum ve kanat bir yone dogru yigiliyor. Tecrubeli arkadaslardan ricam yer calismasi yapacagim ortam ve yer calismasi icin gerekli ruzgar siddeti hakkinda beni bilgilendirirmisiniz ?

Kullanıcı avatarı
kenancifci
Ad Soyad: Kenan Çifci
Pilot Menüsü: 

Mesaj #2 gönderen kenancifci » 1 on yıl 8 yıl önce (18.08.2007, 01:29)

alper kardeş ilk ucusu gercelestirmen için öncelikle eğitim veren bir kulüpten eğitim almalısın
bu spor futbol gibi değil top alayım kendimi geliştireyimle olmaz
disiplin bilgi ve tecrübe gerektirir buda bu sporu iyi bilen eğitmenle olur... aramıza hoş geldin :)

Kullanıcı avatarı
filizey
Ad Soyad: Filiz Bakır Güler
Pilot Menüsü: 

Mesaj #3 gönderen filizey » 1 on yıl 8 yıl önce (18.08.2007, 02:01)

merhaba tyson,

kenancifci'nin de dediği gibi mutlaka bunun eğitimini almanız gerekiyor. yamaç paraşütü ile yerde oynarken bile başınıza ciddi kazalar gelebilir. hele yaz aylarında ankara'da başınıza böyle bir şeyin gelme ihtimali daha da yüksek...

www.ucuskulubu.com a goz atmani tavsiye ederim.

filizey

Kullanıcı avatarı
mustafa çelik
Ad Soyad: Mustafa Çelik
Aldığı Beğeni: 5 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #4 gönderen mustafa çelik » 1 on yıl 8 yıl önce (18.08.2007, 21:00)

Alper kardeşim kusura bakma Filizin dediği gibi yanlış yapıyorsun. Ciddi bir eğitim almadan kendi başına hareket etmen bu spora olan hevesinide soğuta bilir Allah korusun. Yıllar önce Etimesgut Türkkuşunda normal serbest atlayış paraşütleriyle yerde sürüklenmede yapılması gerekenler gösterilirken eğitmen paraşütçü yerde sürüklenerek duvara çarptı ve vefat etti. Yamaç paraşütleri normalda serbest atlayış paraşütlerinin 3 katı yüzey alanına sahip olduğunu düşünürsek sürüklenme durumunda çok ciddi kazalara sebebiyet verebiliriz. Alperciğim madem Ankaradasın bu işin profesyonelleri sana hertürlü yardımda bulunabilirler. www.ucuskulubu.com adresinden istifade edebilirsin. Saygılarımla.

Mustafa ÇELİK
THK Ankara Sportif Havacılık Kulübü

Kullanıcı avatarı
ORKO
Ad Soyad: Mehmet Gönüllü
Pilot Menüsü: 

Mesaj #5 gönderen ORKO » 1 on yıl 8 yıl önce (19.08.2007, 21:49)

Alper bey merabalar... eğitim aldığınız veya alacağınız bir yer varmı ?

ikincisi; aldığınız malzeme size uygunmu ve kimden aldınız, model yılı... sınıfı...
size malzemeleri satan ilgililer size hangi amaçla sattılar...

açıkçası daha ayrıntılı bilgi verirseniz, size yardımcı olacak kişilerin sayısı artar ve olaki yanlış yoldaysanız geri çevrilirsiniz...

not: umarım bu sorularımı yanlış anlamazsınız... ;)

iyi günler....