belkide geç kaldık...
Moderatör: Moderatör Ekibi
- SENERARSLAN
- Ad Soyad: Sener Arslan
- :
- Aldığı Beğeni: 1 / 0
- Pilot Menüsü:
belkide geç kaldık...
Tüm TÜRKİYE YAMAÇ PARAŞÜTÜ FORMU üyelerine selamlar.
Değerli arkadaşlar formumuzun genel olarak Yamaç paraşütü hakkında gerekli bilgilerin paylaşılması, değerlendirilmesi, tartışılması maksadı ile kurulmuş olduğunu hepimiz biliyoruz.
Forum içerisinde belirli bir dağınıklık ve düzensizlik gözünüze çarpıyordur. Bu anlamda bunu oluşturanlar olarak bunu düzeltenlerde olmalıyız. Bu anlamda forum içerisinde düzeyli tartışmalar başlatabiliriz. Sorular sorabiliriz ve soruların cevaplarını tartışa biliriz. Herkesin kafasına takılan sorular vardır biri soruyu yöneltir 5 kişi cvplar ve 100 kişi cevaptan yararlanır. Sorular sporda gelişimimizi sağlayacak cevaplar içermelidir. BİLGİ PAYLAŞTIKÇA ARTAN HAZİNEDİR. Forumdan bilgiler alalım bu sporda TECRÜBELİLERİN TECRÜBELERİNE İHTİYACIMIZ VAR. Ben her şeyi yeterince biliyorum, forumdada kafama göre takılırım, bildiklerimide paylaşma ihtiyacı duymuyorum diyorsanız bu msjı pek dikkate almayın.....
DESTEKLEYENLER.........?
Değerli arkadaşlar formumuzun genel olarak Yamaç paraşütü hakkında gerekli bilgilerin paylaşılması, değerlendirilmesi, tartışılması maksadı ile kurulmuş olduğunu hepimiz biliyoruz.
Forum içerisinde belirli bir dağınıklık ve düzensizlik gözünüze çarpıyordur. Bu anlamda bunu oluşturanlar olarak bunu düzeltenlerde olmalıyız. Bu anlamda forum içerisinde düzeyli tartışmalar başlatabiliriz. Sorular sorabiliriz ve soruların cevaplarını tartışa biliriz. Herkesin kafasına takılan sorular vardır biri soruyu yöneltir 5 kişi cvplar ve 100 kişi cevaptan yararlanır. Sorular sporda gelişimimizi sağlayacak cevaplar içermelidir. BİLGİ PAYLAŞTIKÇA ARTAN HAZİNEDİR. Forumdan bilgiler alalım bu sporda TECRÜBELİLERİN TECRÜBELERİNE İHTİYACIMIZ VAR. Ben her şeyi yeterince biliyorum, forumdada kafama göre takılırım, bildiklerimide paylaşma ihtiyacı duymuyorum diyorsanız bu msjı pek dikkate almayın.....
DESTEKLEYENLER.........?
- mustafa çelik
- Ad Soyad: Mustafa Çelik
- Aldığı Beğeni: 5 / 0
- Pilot Menüsü:
Şener hocam merhaba, bilgileri paylaşım ile ilgili çok iyi bir noktaya değinmişsiniz. Tüm camianın bilgi ve tecrübesini kabul ettiği 5-10 kişilik bir komite kurularak forum aracılığı ile konuların açıklanması, video ve kaza görüntülerinin değerlendirilmesi v.b. bilgi paylaşımı çok verimli olur kanaatindeyim.
Mustafa ÇELİK
THK Ankara Sportif Havacılık Kulübü
Mustafa ÇELİK
- PaRaDoX
- Ad Soyad: Ali Yücer
- :
- Aldığı Beğeni: 41 / 1
- Pilot Menüsü:
Selamlar
Çok doğru bir konuya değinilmiş , bizimde forumun ilk kurulduğu andan beri istediğimiz şey bu. Yani bilgi paylaşımı. Tabi arada bir başka konular konuşulabilir ama sürekli böyle olması çok iyi bir durum değil.
Malesef tecrübeli pilotlar foruma çok katkıda bulunmuyor , sebebi ise konuştuğum kadarıyla forumda bazen oluşan ciddiyietsiz durumlar , veya önemli bir konunun içinde geyik yapılması , bu spor hakkında çokda bilgisi olmayan birinin yaptığı yorumlar.
Özlediğimiz bu ortamı yaratabilirsek bende forumun asıl amacına ulaştığına sevincem. Forumla ilgilenen , fikirlerini, tavsiyelerini, uyarılarını ileten herkese çok teşekkürler.
Sevgiler
Çok doğru bir konuya değinilmiş , bizimde forumun ilk kurulduğu andan beri istediğimiz şey bu. Yani bilgi paylaşımı. Tabi arada bir başka konular konuşulabilir ama sürekli böyle olması çok iyi bir durum değil.
Malesef tecrübeli pilotlar foruma çok katkıda bulunmuyor , sebebi ise konuştuğum kadarıyla forumda bazen oluşan ciddiyietsiz durumlar , veya önemli bir konunun içinde geyik yapılması , bu spor hakkında çokda bilgisi olmayan birinin yaptığı yorumlar.
Özlediğimiz bu ortamı yaratabilirsek bende forumun asıl amacına ulaştığına sevincem. Forumla ilgilenen , fikirlerini, tavsiyelerini, uyarılarını ileten herkese çok teşekkürler.
Sevgiler
- SENERARSLAN
- :
- Pilot Menüsü:
mustafa bu komite hakkında biraz bilgi verirmisin kimlerden oluşucak bu kişiler nasıl belirlenecek.Lütfen bu düşünceler pratiğe dökülsün. Bunun için ne gerekiyorsa yapalım. Ali forumun ve sitenin sahibi olarak düşüncesini dile getirmiş ve desteklemiş bu anlamda konuya hassasiyet gösterenler iş başına... Komite konusunda görüşler neler öneriler neler.???
- mustafa çelik
- Ad Soyad: Mustafa Çelik
- Aldığı Beğeni: 5 / 0
- Pilot Menüsü:
Şener hocam merhaba bu komitenin kimlerden oluşacağı fazla problem olacağını sanmıyorum. Çünkü herkesin kabullenebileceği tecrübesine ve bilgilerine güvenebileceğimiz 5-10 kişiyi bir araya getirmek zor olmasa gerek. Zaten Site yöneticimiz bu konuda çalışmalara başladı sanırım.
Mustafa ÇELİK
Mustafa ÇELİK
- PaRaDoX
- Ad Soyad: Ali Yücer
- :
- Aldığı Beğeni: 41 / 1
- Pilot Menüsü:
Bu komite de kimlerin olması gerektiği mustafa abinin de dediği gibi hemen hemen belli gibi. Bu isimleri burda netleştirip kendilerini bu isteğimizi iletiriz. Daha sonra teknik konularda komite üyelerine bir email atarak konu linki yollarız ve yorum yapmalarını rica ederiz. Yılmaz ( Açıkgöz ) hocam eskiden teknik konularda yazardı ve paylaşırdı fikirlerini ama daha sonradan abuk subuk cevap verenler olunca bu hevesinin ve isteğinin kaçtığını bana iletmişti. Bence haklı da ve böyle düşünerek yazmayan tecrübeli çok kişi var. Bu sorunun da önüne geçmek lazım.
Sevgiler
Sevgiler
-
airfighter
- Ad Soyad: Anıl Elcin
- Aldığı Beğeni: 0 / 0
- Pilot Menüsü:
- kenancifci
- Ad Soyad: Kenan Çifci
- Aldığı Beğeni: 0 / 0
- Pilot Menüsü:
senercim kesinlikle sana katılıyorum ve idda ediyorumki forumdan öğrenilecek, ders alınacak, bilgiler, konular ve kaza raporları vs gibi bilgiler yer calısması kadar önemlidir. bence bu sporu yapan herkesin günlük olaarak forumu ziyaret edip yeni konuları okuması gereklidir.. forumdan çok şey öğrendim
forum yöneticilerine ve bilgilerini paylaşan güzel insanlara sonsuz teşekkürler
gürhavk kenan
forum yöneticilerine ve bilgilerini paylaşan güzel insanlara sonsuz teşekkürler
gürhavk kenan
- SENERARSLAN
- :
- Pilot Menüsü:
selam dostlar.
aslında doğru orkonun söylediği. her konuya değiniliyo ama can alıcı bir konuda asıl yorum yapması gerekenler susuyor ve sorun burada başlıyor. Örneğin TERMİĞİ KOKLAMAK, YERİNİ TAHMİN ETMEK konusunu tartışıyoruz. Bu konuda asıl yorumu yapması gereken ve bizi aydınlatması gereken kişiler Ali nin Mustafa nın bahsettiği 10 kişilik komiteden birileri. Ama onlardan ses yok. Derdimiz herkesin değil bilen kişilerin yorum yapması ve forumun uçuşlarda bize yararlı bilgilerle dolması. Yeni başlayanlar bölümüne girin "bana yardım edin, başladım ne yapmalıyım, başlamak istiyorum..." gibi o kadar çok mesaj varki. bi ara yeni başlayanlar okusun diye bi yazı yazmıştım. Genel itibariyle yukarıdaki sorulara engel olması amacıyla ama işe yaramadı. Mesela boş bir anımda foruma yazdığım mesajların tamamını gözden geçirip çoğunu silmeyi düşünüyorum. Böylece forumda mesaj kirliliğine kendi adıma engel olmak için bir adım atmış olucam.
Vel hasıl konumuz güzel. Bunun için işe başlamalı demiştik. Komite oluşmasında sorun yoksa komite olarak görev yapacak kişilerle bağlantı kurup güzel bir başlık açıp tartışmalara başlayalım. benim soracak çok sorum var.
ORKO yazdı:yok canım... doğrusunu söylemek gerekirse sitede hemen hemen bütün konulara deyiniliyor, ...
aslında doğru orkonun söylediği. her konuya değiniliyo ama can alıcı bir konuda asıl yorum yapması gerekenler susuyor ve sorun burada başlıyor. Örneğin TERMİĞİ KOKLAMAK, YERİNİ TAHMİN ETMEK konusunu tartışıyoruz. Bu konuda asıl yorumu yapması gereken ve bizi aydınlatması gereken kişiler Ali nin Mustafa nın bahsettiği 10 kişilik komiteden birileri. Ama onlardan ses yok. Derdimiz herkesin değil bilen kişilerin yorum yapması ve forumun uçuşlarda bize yararlı bilgilerle dolması. Yeni başlayanlar bölümüne girin "bana yardım edin, başladım ne yapmalıyım, başlamak istiyorum..." gibi o kadar çok mesaj varki. bi ara yeni başlayanlar okusun diye bi yazı yazmıştım. Genel itibariyle yukarıdaki sorulara engel olması amacıyla ama işe yaramadı. Mesela boş bir anımda foruma yazdığım mesajların tamamını gözden geçirip çoğunu silmeyi düşünüyorum. Böylece forumda mesaj kirliliğine kendi adıma engel olmak için bir adım atmış olucam.
Vel hasıl konumuz güzel. Bunun için işe başlamalı demiştik. Komite oluşmasında sorun yoksa komite olarak görev yapacak kişilerle bağlantı kurup güzel bir başlık açıp tartışmalara başlayalım. benim soracak çok sorum var.