Arkadaslar yamac parasutune yeni basliyorum ancak biraz fazla heyecanli davranip bundan 2 ay once kendime bir kanat aldim. Benim merak ettigim konu kanat nasil temizlenir ? nasil bakim yapabilirim ?
Ayrica buyuk bir bolumu beyaz ! Kirmizi azinlikta kaliyor. Ozellikle yer calismasi yaparken, parasutum leke leke oluyor oraya buraya carparak. Bu konuda tecrubeli arkadaslarin beni bilgilendirmelerini rica ediyorum...
Kanat Bakimi ve Temizligi
Moderatör: Moderatör Ekibi
- SENERARSLAN
- Ad Soyad: Sener Arslan
- :
- Aldığı Beğeni: 1 / 0
- Pilot Menüsü:
TECRÜBEM YETERLİMİ BİLMİYORUM AMA FİKİR SUNABİLİRİM. ÇÜNKÜ AYNI DERTTEN UZUN SÜRE MUZDARİP OLDUM. Kİ YER EĞİTİMİNE ÖNEM VEREN BİRİYİM.
Öncelikle yer eğitimi yapacağın alanı iyi seçmelisin. Her boş alan yer eğitimi için iyi değildir. Hakim rüzgar yoksa kanadını yerlerde sürükleyip durursun. Rüzgar hakimiyeti iyi olan ve temiz olan bir alanda hem çalışmanın tadını alır eğitimine katkı sağlarsın hemde kanada zarar vermemiş olursun. Sonuçta kanat yerlerde sürüklenirken toprak zımpara gibi kanadın kaplamasına zarar verecek sende kanadı tepende tutamadıkça yorgunluk bezginlik yaşayacaksın.
Çalışmayı bitirdikten sonra kanadın sele ağızlarından içeri girmiş olan çakıl ot kum vs bunları temizlemeden kanadı katlamamalısın.
Yapabilirsen sele ağızlarını karşılıklı gelecek şekilde katlamalısın.
Çlışma esnasında mola verirken kanadı güneşte bırakmamalısın.
Lekeleri temizlemek için her hangi bir kimyasal temizleme maddesi kullanmamalısın. Nemli bir bez bu konuda çoğu zaman yeterli olacaktır. fakat nemli bezle kanadı temizledikten sonra kurutmadan yine katlamamalısın.
kanadını çok uzun süre açmayacaksan çantada değil açık bir vaziyette nemsiz güneş almayan bir yerde saklamalısın.
telsizini uçuşlardan sonra kaskın içerisine koyuyorsan kask terden ıslak olacaktır bu da telsizin oksitlenmesine katkı sağlayacaktır. kaskını havalandırıp daha sonra çantasına koymalı telsizinide daha sonra içine koymalısın.
hernesin karabinlerini hernesin içine gelecek şekilde koymalısın. çünkü karabinlerde olacak kılcal çatlaklar havada başına dert olabilir. en azından yılda 1 kez karabinlerini değişmelisin yada karabinleri darbelerden muhafaza etmelisin.
UNUTMA KANADA NE KADAR İYİ BAKARSAN VE ONU NE KADAR SEVERSEN O DA SANA AYNI ÖNEMİ GÖSTERECEKTİR.
Öncelikle yer eğitimi yapacağın alanı iyi seçmelisin. Her boş alan yer eğitimi için iyi değildir. Hakim rüzgar yoksa kanadını yerlerde sürükleyip durursun. Rüzgar hakimiyeti iyi olan ve temiz olan bir alanda hem çalışmanın tadını alır eğitimine katkı sağlarsın hemde kanada zarar vermemiş olursun. Sonuçta kanat yerlerde sürüklenirken toprak zımpara gibi kanadın kaplamasına zarar verecek sende kanadı tepende tutamadıkça yorgunluk bezginlik yaşayacaksın.
Çalışmayı bitirdikten sonra kanadın sele ağızlarından içeri girmiş olan çakıl ot kum vs bunları temizlemeden kanadı katlamamalısın.
Yapabilirsen sele ağızlarını karşılıklı gelecek şekilde katlamalısın.
Çlışma esnasında mola verirken kanadı güneşte bırakmamalısın.
Lekeleri temizlemek için her hangi bir kimyasal temizleme maddesi kullanmamalısın. Nemli bir bez bu konuda çoğu zaman yeterli olacaktır. fakat nemli bezle kanadı temizledikten sonra kurutmadan yine katlamamalısın.
kanadını çok uzun süre açmayacaksan çantada değil açık bir vaziyette nemsiz güneş almayan bir yerde saklamalısın.
telsizini uçuşlardan sonra kaskın içerisine koyuyorsan kask terden ıslak olacaktır bu da telsizin oksitlenmesine katkı sağlayacaktır. kaskını havalandırıp daha sonra çantasına koymalı telsizinide daha sonra içine koymalısın.
hernesin karabinlerini hernesin içine gelecek şekilde koymalısın. çünkü karabinlerde olacak kılcal çatlaklar havada başına dert olabilir. en azından yılda 1 kez karabinlerini değişmelisin yada karabinleri darbelerden muhafaza etmelisin.
UNUTMA KANADA NE KADAR İYİ BAKARSAN VE ONU NE KADAR SEVERSEN O DA SANA AYNI ÖNEMİ GÖSTERECEKTİR.
- ganos
- Ad Soyad: Faik Donmez
- Aldığı Beğeni: 15 / 0
- Pilot Menüsü:
kanat temizliği
Kanadı temizlemek; ne şekilde yapılırsa yapılsın kanadın ömrünü tüketen bir işlem. Kanadı kirtleten şeyin, kanada görünüşten başka bir zararı yoksa (herhangi bir kimyasal yada akıp bulaşan bir şey değilse) kanat üzerinde kalması, temizlikten daha az zarar verir. Genelde, mecbur kalınmışsa sadece tatlı su yada en kötü ihtimalle sabunlu su ve yumuşak pamuklu bir bez ile nazikçe silmek tavsiye edilir. Ancak bu bile silikonize kaplamaya zarar verip geçirgenliğin artmasına sebep olan bir unsur. Çitiler yada zımparalar gibi silmemeye ve zaruri değilse hiç temizlememeye özen gösterin. Bırakın kirli kalsın. Kir kaldıracak renkleri tercih edin...
Kazasız uçuşlar...
Kazasız uçuşlar...