Bu hafta sonu inönüye gittim.
Hava biraz sertti ama, inönü rüzgar yönü (genelde kuzey-batı) ve fiziksel yapısıyla okadar elverişli ki, uçmadan yapamadım. Uçuş süresi 1 saatin üstündeydi.
Kalkış ve inişe ait iki adet video.
Bu sıralar orada uçan başka birileri varsa tanışmak isterim.
Herkese sevgi ve saygılarımı sunarım.
Kalkış:
http://www.youtube.com/watch?v=L05lo15HHNE
İniş:
http://www.youtube.com/watch?v=brNCDPuJN0g
İnönü C Tepesi
Moderatör: Moderatör Ekibi
- takyonxxx
- Ad Soyad: Türkay Biliyor
- :
- Aldığı Beğeni: 21 / 0
- Pilot Menüsü:
Teşekkürler
Çok teşekkür ederim, karaömer. tavsiyelerini dikkate alıcam.
Tekrar sormak istiyorum, hafta sonları inönüde uçan birileri var mı?
Ne zaman gitsem kimse olmuyor.
Tekrar sormak istiyorum, hafta sonları inönüde uçan birileri var mı?
Ne zaman gitsem kimse olmuyor.
- takyonxxx
- Ad Soyad: Türkay Biliyor
- :
- Aldığı Beğeni: 21 / 0
- Pilot Menüsü:
sallantısız
Mehmetcim, inanki hava sert olmasına rağmen çok stabil bir uçuş oldu.
Sanırım nedeni türbülans ve rotor yaratabilecek fiziki koşulların olmamasıydı.
O havada c tepesi üzerinde yaklaşık 300 metrede en az 20- 30 defa yelken gidip gelmişimdir.
Videoyu çeken arkadaşım inemiycem korkusu yüzünden aşağıdan yalvarıyodu resmen. Yani uçuş çok uzun sürebiliyor.
Bende onu kırmadım ve rüzgara 30 derecelik açılarla iniş bölgesine geçebildim.
Kesinlikle bir daha gidicem. Tavsiye ederim. Sıcak havalarda termiklerin de çok güzel olacağına eminim.
İrtifa açısından Bursa Gürsu da çok güzeldir. Fırsat buldukça oraya da gidiyorum.
Tavsiye ederim.
Salihcim sana da teşekkürler. İkinizide buralara bekleriz.
Sanırım nedeni türbülans ve rotor yaratabilecek fiziki koşulların olmamasıydı.
O havada c tepesi üzerinde yaklaşık 300 metrede en az 20- 30 defa yelken gidip gelmişimdir.
Videoyu çeken arkadaşım inemiycem korkusu yüzünden aşağıdan yalvarıyodu resmen. Yani uçuş çok uzun sürebiliyor.
Bende onu kırmadım ve rüzgara 30 derecelik açılarla iniş bölgesine geçebildim.
Kesinlikle bir daha gidicem. Tavsiye ederim. Sıcak havalarda termiklerin de çok güzel olacağına eminim.
İrtifa açısından Bursa Gürsu da çok güzeldir. Fırsat buldukça oraya da gidiyorum.
Tavsiye ederim.
Salihcim sana da teşekkürler. İkinizide buralara bekleriz.
- mahomedia
- Ad Soyad: M. Emin Öner
- Aldığı Beğeni: 2 / 0
- Pilot Menüsü:
C tepesi Türkiye'deki en harika yerlerden birisidir bence. C'den kalkış yapıp yan taraftaki diğer yamaçlara geçerek oldukça uzun bir bantta dolaşabiliyorsunuz. Özellikle B tepesi tarafı çok dik bir kayalık yamaçtan ibaret olduğu için çok hafif rüzgarda bile yelken yapma imkanı sağlıyor. Köyün üzerinden kopan termiklerle de extra irtifa alıp çok uzun uçuşlar yapmak mümkün. Tepenin önü çok büyük düz araziden oluştuğu için özel meteorolojik koşullar dışında çok stabil rüzgarlar sağlıyor. Ben yelkenkanatla 2 saat 45 dakika uçmuştum orada:) o da güneş battığı için 2:45'e bitti. Güzel bir yer. Herkesin hayatında en az bir kez uçması gerektiği bir yer orası
Ancak bazı eksileri de var bence. Orada bir aydan fazla sürekli eğitim uçuşları yapmamıza rağmen çoğu zaman 400 metrenin üzerine çıkacak termikler bulamıyorduk. Belki beceriksizliğimizden de olabilir ama genelde düzlük arazi ve irtifası düşük olduğu için her şartta güçlü termikler üretmiyor. Gündüz saat 12:30'da deli sıcak havada 10 dakika uçup inmek zorunda kaldığımı hatırlıyorum.
Bence yelken/termik eğitimleri için mükemmel ötesi bir yer ama performans uçuşları için biraz yetersiz gelebilir.
Ancak bazı eksileri de var bence. Orada bir aydan fazla sürekli eğitim uçuşları yapmamıza rağmen çoğu zaman 400 metrenin üzerine çıkacak termikler bulamıyorduk. Belki beceriksizliğimizden de olabilir ama genelde düzlük arazi ve irtifası düşük olduğu için her şartta güçlü termikler üretmiyor. Gündüz saat 12:30'da deli sıcak havada 10 dakika uçup inmek zorunda kaldığımı hatırlıyorum.
Bence yelken/termik eğitimleri için mükemmel ötesi bir yer ama performans uçuşları için biraz yetersiz gelebilir.