Sevgili yamaşütçüler, bu sporu geçtiğimiz yaz Muğla Ören'de bir kaç kez tandem uçtuktan (ceremcem ile) sonra o kadar çok sevdim ki, yani ne kadar çok sevdiğimi, o gün bugündür ne kadar araştırıp bir çok konuda teorik bilgi edindiğimi, bir an önce öğrenmek için ne kadar can attığımı anlatamam. Zaten bazı duygular anlatmakla anlatılamıyor biliyorsunuz.
Neyse konuya döneceğim, genel olarak THK'nın eğitim yapısına ve tavırlarına vs nasıl baktığınızı ve değerlendirdiğinizi bilmiyorum. Eğitiminin yeterli olup olmadığını da bilmiyorum. Buraya geliş amacım da bilgi paylaşıp öğrenmek. Özel kursların fiyatları malum çok yüksek. Çok yüksek olmasa bile ulaşım, barınma, yemek gibi bireysel ihtiyaçların karşılanması da kursiyere ait olduğundan doğal olarak fiyat yükseliyor. Dolayısıyla kendimi ister istemez TKH'ya yönlendirmek zorunda kalıyorum. Çünkü o kurum eğitim sırasında sadece yol masrafımızı karşılamamız gerektiğini söylüyor.
Velhasıl THK'nın eğitimleri de sınırlı bir kontenjanla veriliyor (14 kişi)
Yarın gidip yaşadığım ilçemdeki THK şubesine üye olacağım.
Ama merak ediyorum, eğitime seçilme şansım nedir? Talep çok fazla mıdır? Neye göre seçiyorlar? Neye göre adaylar arasından eleme yapıyorlar?
Bilenler aydınlatırsa sevineceğim. Teşekkür ederim.