www.youtube.com/watch?v=qpbJ0IuLYj8
denemeler...
Moderatör: Moderatör Ekibi
- aygün
- Ad Soyad: Ali Aygün
- Aldığı Beğeni: 0 / 0
- Pilot Menüsü:
denemeler...
Acemi pilot adayının uçuş denemeleri. ( Günay Tutgun hocam malzemeler tanıdık geldi mi?
)
- Karaömer
- Ad Soyad: Mehmet Karaömer
- Aldığı Beğeni: 0 / 2
- İletişim:
- Pilot Menüsü:
Pek Mütevazi gördüm seni Ali Bey;
Bence güzel güzel uçmuşun. Ama çok güzel bir iniş pistin var altarnatifi fazla yani. Klibi de iyi yapmışınız yani kalkış iniş ve ve havadan olmak üzere üç ayrı noktadan güzel olmuş. Yalnız ilk başta güneşe karşı olmuş çekim. Bi de merak ettiğim kanadın dhv si kaç. Başlangıç kanadı gibi gelmedi bana.
Ekip iyi çalışmış Helal olsun...
Kazasız bol uçuşlu günler dilerim.
Bence güzel güzel uçmuşun. Ama çok güzel bir iniş pistin var altarnatifi fazla yani. Klibi de iyi yapmışınız yani kalkış iniş ve ve havadan olmak üzere üç ayrı noktadan güzel olmuş. Yalnız ilk başta güneşe karşı olmuş çekim. Bi de merak ettiğim kanadın dhv si kaç. Başlangıç kanadı gibi gelmedi bana.
Ekip iyi çalışmış Helal olsun...
Kazasız bol uçuşlu günler dilerim.
- takyonxxx
- Ad Soyad: Türkay Biliyor
- :
- Aldığı Beğeni: 21 / 0
- Pilot Menüsü:
güzel klip
Hocam ben de tebrik edrim, videoyu paylaştığın için de teşekkürler.
Güzel kalkış ve iniş alanı, güzel bölge ve güzel uçuş, daha ne söylenebilir.
Güzel kalkış ve iniş alanı, güzel bölge ve güzel uçuş, daha ne söylenebilir.
- aygün
- Ad Soyad: Ali Aygün
- Pilot Menüsü:
Mehmet Bey'e ve Türkay Bey'e çok teşekkürler. gerçekten işin çok başındayız ben ve Çanakkale'de ki arkadaşlarım. ufak tefek birşeyler deniyoruz. başlarılı bulunduysak ne mutlu. kanat Ambar 27 dhv 1-2 , tepemiz 210 m., uçuş yönümüz GB-B-KB. dediğiniz gibi iniş alanımız çok geniş. herkese kazasız uçuşlar dilerim...
- ttgünay
- Ad Soyad: Günay Tutgun
- Pilot Menüsü:
selam herkese...............
2-3 gündür elektrik,telefon ve adsl sorunu ile uğraşmaktan bakamadım,rüzgarın azizliği.............. bırakın uçmayı; evdeki elektriği,telefonu vede adsl i bile etkiliyor....yani anlaşılan fırtınaya dikkat.............
geçen senede; fırtına çatıdan mermer düşürmüştü motorumun üstüne....
kalkış uçuş çekim hepsi çok iyi görünüyor ve hocanız ne kadar gurur duysa azdır...
bir de konuyu okurken biraz eğlendim,kutsal adamlar,Edie Murphy ler filan....
başarılarınızın devamını diler vede
emniyetli,bol eğlenceli,kazasız uçuşlar dilerim..........
görüşmek üzere........
günay tutgun...............................
2-3 gündür elektrik,telefon ve adsl sorunu ile uğraşmaktan bakamadım,rüzgarın azizliği.............. bırakın uçmayı; evdeki elektriği,telefonu vede adsl i bile etkiliyor....yani anlaşılan fırtınaya dikkat.............
kalkış uçuş çekim hepsi çok iyi görünüyor ve hocanız ne kadar gurur duysa azdır...
bir de konuyu okurken biraz eğlendim,kutsal adamlar,Edie Murphy ler filan....
başarılarınızın devamını diler vede
emniyetli,bol eğlenceli,kazasız uçuşlar dilerim..........
görüşmek üzere........
günay tutgun...............................
- ttgünay
- Pilot Menüsü:
tekrar selam.....
eyüp, fotoğrafların ebatı konusunda sorun yaşadığından bahsetmiş...
bilgilendirme olarak yardımcı olmak istedim:
fotoğrafı çift clik le açtıktan sonra,sol yukarıda Image'i göreceksin.
ona bir defa tıklayınca stretch\skew seçeneğini bir defa tıklayınca fotonun büyüklüğünü enine ve boyuna değiştirebileceğin (% değer girmen gerekiyor) alan çıkıyor,ki buraya yazacağın değer yüzdesince fotonun ebatını küçülteceksin....
not:orjinal fotonun ebatını elinde tutmak istiyorsan önce fotoyu create sortcut yapmanı vede enine boyuna değerleri değiştirirken eşit % değer vermen fotoğrafın orjinal görünüşünü korumak için gereklidir..........
not2:benim pc ingilizce kurulum olduğundan türkçe bilgi veremedim,zaten türkçe anlamlarınıda tam bilmiyorum.ama türkçe kurulumlu pc dede aynı işlemleri yapabilirim çünkü bir noktadan sonra otomatik hareket ediyorsun.
kolay gelsin............
günay...............
eyüp, fotoğrafların ebatı konusunda sorun yaşadığından bahsetmiş...
bilgilendirme olarak yardımcı olmak istedim:
fotoğrafı çift clik le açtıktan sonra,sol yukarıda Image'i göreceksin.
ona bir defa tıklayınca stretch\skew seçeneğini bir defa tıklayınca fotonun büyüklüğünü enine ve boyuna değiştirebileceğin (% değer girmen gerekiyor) alan çıkıyor,ki buraya yazacağın değer yüzdesince fotonun ebatını küçülteceksin....
not:orjinal fotonun ebatını elinde tutmak istiyorsan önce fotoyu create sortcut yapmanı vede enine boyuna değerleri değiştirirken eşit % değer vermen fotoğrafın orjinal görünüşünü korumak için gereklidir..........
not2:benim pc ingilizce kurulum olduğundan türkçe bilgi veremedim,zaten türkçe anlamlarınıda tam bilmiyorum.ama türkçe kurulumlu pc dede aynı işlemleri yapabilirim çünkü bir noktadan sonra otomatik hareket ediyorsun.
kolay gelsin............
günay...............
-
eyupses
- Ad Soyad: Eyup Sessiz
- Pilot Menüsü:
sarıkız
selamlar ...
günay bey teşekkürler.sayenizde sarıkızın fotoları gönderiyorum.sizde uçuşa elverişliliği konusunda yorum yaparsanız sevirim.saygılar...
not:çatı altlarında fazla durmayın günay bey.
günay bey teşekkürler.sayenizde sarıkızın fotoları gönderiyorum.sizde uçuşa elverişliliği konusunda yorum yaparsanız sevirim.saygılar...
not:çatı altlarında fazla durmayın günay bey.
- ttgünay
- Pilot Menüsü:
herkese selam...........
sevimli davetinizden dolayı çok çok teşekkür ediyorum....
boğazda balık rakızızı unutmadım................
inşallah bir gün oralara geleceğim ve sizin uçuş yerlerinide merak ediyorum,gelirsek 1-2 arkadaşla gelip oralardan uçmayıda düşünüyorum ve
yine çanakkalede olan volkan kardeşimizide görürüm(skydiver)...
hocanızın size istanbuldan ulaşmasında sıkıntı oluyorsa;yakınlarınızdaki tecrübeli kişilerden testek almanız çok faydalı olacaktır.sanırım yakınlarınızda volkan var ve tecrübeli kişilerin tecrübelerinden ve yardımlarından istifade ederek kendinizi daha iyi ve hızlı bir şekilde yetiştirebilirsiniz....
sarıkızın manzarası çok harika lakin yeni başlayanlar olarak hemen gidip uçmaya çalışmanız (özellikle hocanızın yada tecrübeli pilotların gözetimi ve kontrolü olmadan)riskli olabilir......
eyüp kardeşin tavsiyesini pek anlayamadım...
çatı altlarında fazla durmayın demiş bana... konuyu açarsa sevinirim.....
şimdilik herkese emniyetli ve güzel uçuşlar diliyorum..............
günay tutgun............
sevimli davetinizden dolayı çok çok teşekkür ediyorum....
boğazda balık rakızızı unutmadım................
inşallah bir gün oralara geleceğim ve sizin uçuş yerlerinide merak ediyorum,gelirsek 1-2 arkadaşla gelip oralardan uçmayıda düşünüyorum ve
yine çanakkalede olan volkan kardeşimizide görürüm(skydiver)...
hocanızın size istanbuldan ulaşmasında sıkıntı oluyorsa;yakınlarınızdaki tecrübeli kişilerden testek almanız çok faydalı olacaktır.sanırım yakınlarınızda volkan var ve tecrübeli kişilerin tecrübelerinden ve yardımlarından istifade ederek kendinizi daha iyi ve hızlı bir şekilde yetiştirebilirsiniz....
sarıkızın manzarası çok harika lakin yeni başlayanlar olarak hemen gidip uçmaya çalışmanız (özellikle hocanızın yada tecrübeli pilotların gözetimi ve kontrolü olmadan)riskli olabilir......
eyüp kardeşin tavsiyesini pek anlayamadım...
çatı altlarında fazla durmayın demiş bana... konuyu açarsa sevinirim.....
şimdilik herkese emniyetli ve güzel uçuşlar diliyorum..............
günay tutgun............
- ttgünay
- Pilot Menüsü:
tekrar merhaba.....
unuttuğum için tekrar yazıyorum...
valla fotodan bakarak uçuşa elverişli yada değil demek çok saçma olur..
engüzeli tecrübeli pilotlar oraya çıkarak bakabilirler. ki; uygunsa önce tecrübeli pilotların bir iki uçuş yaparak havası nasıl öğrenciye tavsiye edilirmi gibi yorumlar yapabilirler....
yakınlarda olsam oraya çıkıp bakmak isterim ama ben taaaa neredeyim fethiye ölüdeniz........
neyse manzarası geçerli.....
oraya çıkan yol varmı? birde...kalkış yapılabilecek yer mevcutmu? yoksa çalışma mı gerektiriyor.......
ama dediğim gibi öğrenci olaraktan tecrübeli pilotların da görüşlerini ve yardımlarını almadan bilmediğiniz yerlerden uçmanız riskli olabilir......
saygılar................
günay tutgun.........
unuttuğum için tekrar yazıyorum...
valla fotodan bakarak uçuşa elverişli yada değil demek çok saçma olur..
engüzeli tecrübeli pilotlar oraya çıkarak bakabilirler. ki; uygunsa önce tecrübeli pilotların bir iki uçuş yaparak havası nasıl öğrenciye tavsiye edilirmi gibi yorumlar yapabilirler....
yakınlarda olsam oraya çıkıp bakmak isterim ama ben taaaa neredeyim fethiye ölüdeniz........
neyse manzarası geçerli.....
oraya çıkan yol varmı? birde...kalkış yapılabilecek yer mevcutmu? yoksa çalışma mı gerektiriyor.......
ama dediğim gibi öğrenci olaraktan tecrübeli pilotların da görüşlerini ve yardımlarını almadan bilmediğiniz yerlerden uçmanız riskli olabilir......
saygılar................
günay tutgun.........
- Kutsal
- Ad Soyad: Kutsal Zafer Şahin
- Pilot Menüsü:
Sevgili Eyüp,
Günaya katılıyorum. Bir bölgenin uçulabilirlik araştırması fotoğraflara bakılarak yapılmaz. Orada geçirilecek en az bir tam gün içinde rüzgâr değişimleri, arazi yapısının uçuşa engel olup olmadığı, kalkış ve iniş bölgelerinin mevcudiyeti ve uygunluğu, uçuş bölgesinin coğrafi yapısının emme basma gibi olumsuz özelliklerinin olup olmadığı, menzili yüksekliği vs. araştırılır ve farklı rüzgâr şartları altında uçuşlarla test edilir.
Şu anki fotografik görünüşe göre kalkış noktası nersi, iniş bölgesi neresi, seyrüsefer menzili irtifası nedir belli değil. Sadece kayalık bir şeyler görünüyor. Şu an orası meçhul. Eyüp sabır Nisan da test ederiz.
Günay Hocaya da selamlar
Sevgiler
Kutsal
Günaya katılıyorum. Bir bölgenin uçulabilirlik araştırması fotoğraflara bakılarak yapılmaz. Orada geçirilecek en az bir tam gün içinde rüzgâr değişimleri, arazi yapısının uçuşa engel olup olmadığı, kalkış ve iniş bölgelerinin mevcudiyeti ve uygunluğu, uçuş bölgesinin coğrafi yapısının emme basma gibi olumsuz özelliklerinin olup olmadığı, menzili yüksekliği vs. araştırılır ve farklı rüzgâr şartları altında uçuşlarla test edilir.
Şu anki fotografik görünüşe göre kalkış noktası nersi, iniş bölgesi neresi, seyrüsefer menzili irtifası nedir belli değil. Sadece kayalık bir şeyler görünüyor. Şu an orası meçhul. Eyüp sabır Nisan da test ederiz.
Günay Hocaya da selamlar
Sevgiler
Kutsal