fındıklığa iniş

Uçuş fotoğraflarınızı bu katogoriye yükleyebilirsiniz.

Moderatör: Moderatör Ekibi

Kullanıcı avatarı
irfan karaman
Ad Soyad: İrfan Karaman
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

fındıklığa iniş

Mesaj #1 gönderen irfan karaman » 1 on yıl 3 yıl önce (14.05.2013, 10:58)

tüm yp camiasına saygı ve sevgilerimi sunuyorum .

başlangıç eğitimimin 5 . uçuşunda iniş planlaması bana bırakılıp , fındık bahçesi içerisinde , zirai ilaçlama yapılıp yapılmadığı, fidanların dibi kazılıp kazılmadığı ve zararlı haşeratla mücadele ne durumda diye araştırmam için görevlendirildim ve görevimi yerine getirdiğime inanıyorum :) bu konu hakkında yorumlarınız benim için önemli bir yer tutacaktır , bir dahaki sefere sol tarafta bulunan ceviz bahçesini teftiş etmeyi planlamaktayım :D :P

ilk uçuşumda da pist alanına pilotları getiren reno kango türü araçta muayene, ve çürük , ezik varmı diye kontrol etmiştim ama araba temiz çıktı :)

şaka biryana bir müsibet bin nasihatten iyidir , bu olaydan sonra insan her şeyi pıtır pıtır çözüyor , tüm camiaya kazasız uçuşlar diliyorum esen kalın.

http://www.youtube.com/watch?v=StM5zOVwYls

Kullanıcı avatarı
SilverCloud
Ad Soyad: Muharrem Kılıç
:
Yarışma Pilotu 300+ Club Dealer
Aldığı Beğeni: 62 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #2 gönderen SilverCloud » 1 on yıl 3 yıl önce (14.05.2013, 11:17)

Selamlar İrfan Bey,

-Uçtuğunuz irtifa 5. başlangıç uçuşu için uygun değil.
-İniş alanı başlangıç uçuşu için uygun değil, 5. uçuşta kendi iniş planlamanızı yapmak içinse kesinlikle uygun değil....

Ucuz atlatmışsınız, geçmiş olsun....

Kullanıcı avatarı
Ninja
Ad Soyad: Onur Aksak
Aldığı Beğeni: 2 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #3 gönderen Ninja » 1 on yıl 3 yıl önce (14.05.2013, 11:25)

son hasatlardaki fındıklarda çıkan zararlılara havadan bakmak lazımdı bu açığı kapatman iyi olmuş İrfan hocam..
Şaka bi yana güzel uçmuşsun iniş planlaması ypde kolay değil gerçekten ama paramotorda bu tip sıkıntılar olmucak az daha gaz verip uygun yere ineceksin..
Kazasız uçuşlar...

Kullanıcı avatarı
irfan karaman
Pilot Menüsü: 

Mesaj #4 gönderen irfan karaman » 1 on yıl 3 yıl önce (14.05.2013, 11:42)

SilverCloud yazdı:Selamlar İrfan Bey,

-Uçtuğunuz irtifa 5. başlangıç uçuşu için uygun değil.
-İniş alanı başlangıç uçuşu için uygun değil, 5. uçuşta kendi iniş planlamanızı yapmak içinse kesinlikle uygun değil....

Ucuz atlatmışsınız, geçmiş olsun....

iyi dilekleriniz ve bilgileriniz için teşekkür ederim tartışılası konular :)

Kullanıcı avatarı
yyalibuk71
Ad Soyad: Kubilay Güngen
Pilot Menüsü: 

Mesaj #5 gönderen yyalibuk71 » 1 on yıl 3 yıl önce (14.05.2013, 11:45)

İrfan dostum, bu tür olaylarda başımıza bir hal gelirse adına kaza; başımıza herhangi bir hal gelmezse adına tecrübe diyoruz :D
Geçmiş olsun, bende fındık sevdiğim için tercihini bu yönde kullanmanı gayet iyi anlıyorum.
Öncelikle youtube videonuzda titremeler farkettik falan dedi herhaldeki, böyle zoom efektleri falan oluşmuş. Yani şu videoya göre ben bile bir iniş planlaması yapamadım.
Üçüncü dakikaya kadar herşey normal, 3:15 te artık pisti karşılaman gerekiyordu, sen biraz geç kalmışsın. 3:23 te fındığa inmeye inat etmeyip, biraz sağdan devam etseydin, yan tarlaya temiz bir iniş yapabilirdin. İlla herkesin indiği tarlayı zorlamana gerek yoktu :D
Muharrem Hocama katılıyorum, acemiler için uygun iniş alanı değil orası. Ayrıca yine acemiler için fazla riskli bir uçuş alanı. Acemileri seven ve kendine çeken her türlü engel mevcut.
Gelmiş geçmiş olsun, mümkünse başka bir uçuş alanı bulun kendinize. Bu taraflardan o taraflara saygı ve sevgiler... ;)

Kullanıcı avatarı
ibommmm41
Ad Soyad: İbrahim Yaşa
Pilot Menüsü: 

Mesaj #6 gönderen ibommmm41 » 1 on yıl 3 yıl önce (14.05.2013, 11:45)

irfan bey selam.23 nisan da aynı kaderi paylaştım sizinle.fındıklık gördüğüm kadarıyla çok bakımsızdı :D ben son fındık ocağını atlatsam boş alana yetişecektim ama olmadı.ayrıca ortak arkadaşımız olan bülent beyde sanırım sizden bizden faydalanarak tecrübesine tecrübe katmış kanımca :D :D Bülent bey bu arada saygılar :D

irfan bey sizede kazasıs belasız güzel uçuşlar dilerim. saygılar :D

Kullanıcı avatarı
irfan karaman
Pilot Menüsü: 

Mesaj #7 gönderen irfan karaman » 1 on yıl 3 yıl önce (14.05.2013, 11:47)

Ninja yazdı:son hasatlardaki fındıklarda çıkan zararlılara havadan bakmak lazımdı bu açığı kapatman iyi olmuş İrfan hocam..
Şaka bi yana güzel uçmuşsun iniş planlaması ypde kolay değil gerçekten ama paramotorda bu tip sıkıntılar olmucak az daha gaz verip uygun yere ineceksin..
Kazasız uçuşlar...

haklısın onur insan tecrübe ediyor , lakin önce zor olanı öğrenmek , gelişip kolay olana yönelmek daha mantıklı bence :)

tabi paramotorunda kendine göre riskleri var en basiti planlamasını yaptığın piste giderken binaların yada uygun olmayan sakat bir yerde motorun pırtlaması gibi :)

her zaman garanti güvenli olanı severim , abi pc oyunu değil bu insan uçunca bolca sorguluyor kendini :)

tabi paramotoru yapacağım onun kaçarı yok görüşmek üzre .

Kullanıcı avatarı
irfan karaman
Pilot Menüsü: 

Mesaj #8 gönderen irfan karaman » 1 on yıl 3 yıl önce (14.05.2013, 11:54)

yyalibuk71 yazdı:İrfan dostum, bu tür olaylarda başımıza bir hal gelirse adına kaza; başımıza herhangi bir hal gelmezse adına tecrübe diyoruz :D
Geçmiş olsun, bende fındık sevdiğim için tercihini bu yönde kullanmanı gayet iyi anlıyorum.
Öncelikle youtube videonuzda titremeler farkettik falan dedi herhaldeki, böyle zoom efektleri falan oluşmuş. Yani şu videoya göre ben bile bir iniş planlaması yapamadım.
Üçüncü dakikaya kadar herşey normal, 3:15 te artık pisti karşılaman gerekiyordu, sen biraz geç kalmışsın. 3:23 te fındığa inmeye inat etmeyip, biraz sağdan devam etseydin, yan tarlaya temiz bir iniş yapabilirdin. İlla herkesin indiği tarlayı zorlamana gerek yoktu :D
Muharrem Hocama katılıyorum, acemiler için uygun iniş alanı değil orası. Ayrıca yine acemiler için fazla riskli bir uçuş alanı. Acemileri seven ve kendine çeken her türlü engel mevcut.
Gelmiş geçmiş olsun, mümkünse başka bir uçuş alanı bulun kendinize. Bu taraflardan o taraflara saygı ve sevgiler... ;)

teşekkürler aynı fikirdeyiz sonraki uçuşlarda hiç bir sorun olmadı piste dönüşü erken yapmam gerekiyordu ve insana iyi tecrübe oluyor :) ben olayı biraz irtifam yüksek virajı motosiklet gibi açıktan alayım dedim lakin dönüşte doğal olarak çökme yaşadığım için durumu yırtamadım , ve tabi ciddi bir şey olmadığı için anılar arşivine tatlı ama etkili bir anı olarak girmiş bulundu artık yapacak bir şey yok :)

kamera katliamı içinde özür dilerim :D parayı bulunca go pro alacağım en kısa zamanda lakin, ekipman şu an ön sırada go pro daha sonra elimdekiyle bu kadar çekebildim oda zaten düz açı kanser etti beni :)

teşekkürler yorumun için inşallah görüşürüz :)

Kullanıcı avatarı
irfan karaman
Pilot Menüsü: 

Mesaj #9 gönderen irfan karaman » 1 on yıl 3 yıl önce (14.05.2013, 12:00)

ibommmm41 yazdı:irfan bey selam.23 nisan da aynı kaderi paylaştım sizinle.fındıklık gördüğüm kadarıyla çok bakımsızdı :D ben son fındık ocağını atlatsam boş alana yetişecektim ama olmadı.ayrıca ortak arkadaşımız olan bülent beyde sanırım sizden bizden faydalanarak tecrübesine tecrübe katmış kanımca :D :D Bülent bey bu arada saygılar :D

fındıklık teftişinden pek memnun değilim diplerini iyi kazmamışlar ,helede ısırgan otlarıyla yakın temas kurmak hiç güzel olmyor , o yüzden bahçe sahibine eksi puan verdim , ayrıca fındık ağacı demek çok doğru değil genelde bir demet çubuk gurubundan oluştuğu için , üzerine inişleri sorun olmuyor :) ya kaktüs bahçesi olaydı ?

bu arada bülente selamınızı iletirim 2 gün evvel beraberdik dere tepe gezdik sohbetimiz tüm gün boyunca tabiki uçmaktı :D

lakin bir ibrahim ismi geçti serdivanda kolunu kırmış , o sizmisiniz yoksa !

Kullanıcı avatarı
bartsay
Ad Soyad: Bartuğ Sayın
Pilot Menüsü: 

Mesaj #10 gönderen bartsay » 1 on yıl 3 yıl önce (14.05.2013, 12:05)

İrfan Bence Bu kaza değil sadece planlama hatası
kafana takma:)
Kanat sıfır gibi veya çok temiz bir kanat
Marka ve modeli ne,
senin ağırlığın, kanadın uçuş ağırlık aralığı, kalkış ağırlığın nedir?

İlk başlarda tedirginlikle birlikte yanlış noktaya odaklanma olabilir.
Tavsiye:Gitmek istediğin yere bak.

Kanadın anladığım kadarı ile 1-2 ve uysal bir kanat bu kanatlar genelde başlangıç öğrencileri için öngörülüyor bu nedenle fren ipleri uzun tutulur, sen elcikleri alt kısmından kavramışsın bu daha uzun fren mesafesi demek.
Seni dönüşlerde zorlar kanat daha geç döner

Tavsiye:Bu nedenle elcikle fren ipi arasından(daha yukardan) tutman kanada daha iyi hakim olmanı sağlayacaktır.

Muharreme Katılıyorum en az 10 belki daha fazla kalkış ve iniş ile 45-90 derece dönüş denemesi ile kanadın tepkileri ölçülüp anlaşılıp ondan sonra irtifa uçuşu yapsan belki daha iyi olurdu

havada telsiz bağlantısı kopabilir veya başkaca önüne engel çıkabilirdi buna kararı kendin verecek halde uçman lazımdı.

Kanadın kilo limitinin üzerinde mi uçuyordun yoksa hava şartlarından mı hızın ve çöküşün yüksek gibi geldi.

Kullanıcı avatarı
ibommmm41
Ad Soyad: İbrahim Yaşa
Pilot Menüsü: 

Mesaj #11 gönderen ibommmm41 » 1 on yıl 3 yıl önce (14.05.2013, 12:20)

irfan karaman yazdı:
ibommmm41 yazdı:irfan bey selam.23 nisan da aynı kaderi paylaştım sizinle.fındıklık gördüğüm kadarıyla çok bakımsızdı :D ben son fındık ocağını atlatsam boş alana yetişecektim ama olmadı.ayrıca ortak arkadaşımız olan bülent beyde sanırım sizden bizden faydalanarak tecrübesine tecrübe katmış kanımca :D :D Bülent bey bu arada saygılar :D

fındıklık teftişinden pek memnun değilim diplerini iyi kazmamışlar ,helede ısırgan otlarıyla yakın temas kurmak hiç güzel olmyor , o yüzden bahçe sahibine eksi puan verdim , ayrıca fındık ağacı demek çok doğru değil genelde bir demet çubuk gurubundan oluştuğu için , üzerine inişleri sorun olmuyor :) ya kaktüs bahçesi olaydı ?

bu arada bülente selamınızı iletirim 2 gün evvel beraberdik dere tepe gezdik sohbetimiz tüm gün boyunca tabiki uçmaktı :D

aynende öle ... :D sağolsun o gün çok yardımı oldu.

Kullanıcı avatarı
irfan karaman
Pilot Menüsü: 

Mesaj #12 gönderen irfan karaman » 1 on yıl 3 yıl önce (14.05.2013, 12:25)

bartsay yazdı:İrfan Bence Bu kaza değil sadece planlama hatası
kafana takma:)
Kanat sıfır gibi veya çok temiz bir kanat
Marka ve modeli ne,
senin ağırlığın, kanadın uçuş ağırlık aralığı, kalkış ağırlığın nedir?

İlk başlarda tedirginlikle birlikte yanlış noktaya odaklanma olabilir.
Tavsiye:Gitmek istediğin yere bak.

Kanadın anladığım kadarı ile 1-2 ve uysal bir kanat bu kanatlar genelde başlangıç öğrencileri için öngörülüyor bu nedenle fren ipleri uzun tutulur, sen elcikleri alt kısmından kavramışsın bu daha uzun fren mesafesi demek.
Seni dönüşlerde zorlar kanat daha geç döner

Tavsiye:Bu nedenle elcikle fren ipi arasından(daha yukardan) tutman kanada daha iyi hakim olmanı sağlayacaktır.

Muharreme Katılıyorum en az 10 belki daha fazla kalkış ve iniş ile 45-90 derece dönüş denemesi ile kanadın tepkileri ölçülüp anlaşılıp ondan sonra irtifa uçuşu yapsan belki daha iyi olurdu

havada telsiz bağlantısı kopabilir veya başkaca önüne engel çıkabilirdi buna kararı kendin verecek halde uçman lazımdı.

Kanadın kilo limitinin üzerinde mi uçuyordun yoksa hava şartlarından mı hızın ve çöküşün yüksek gibi geldi.

kanadın markası skywalk modelini hatırlamıyorum ama sıfır bir kanattı , kilo limitleri uygundu 4 arkadaş aynı kanatla eğitim gördük, aslında bende aynı fikirdeyim insan komutlara alışınca bir beklenti içine giriyor ve komut gelmeyincede sitrese giriyor , bu durumda sizi sağlıklı düşünmenize engel oluyor , bilinç altım ve reflekslerim doğruyu söylüyor olsada her şey tecrübe zaten o ilkti ve inşallah ta tatlı bir anı olarak kalacak :)

rüzgar hızı 3 yada 5 km civarıydı akşam saati satabil sakin bir hava vardı ama fındıklık üzerine geldiğim anda sola yaptığım manevradan dolayı zannediyorum çöküş başladı ve daha dar açıyla sola yani piste dönseydim sorun olmayacaktı ki aynı uçuşu bir sonraki sortide de yaptım sorun oluşmadı ama kaydetmeyi unuttum :)

bana bir kelime öğretenin 40 yıl kölesi olurum misali, bilgi benim için çok değerli ve kıymetli .....bilgiler için çok çok teşekkür ederim .

http://www.youtube.com/watch?v=vJuMUE5xbe0

Kullanıcı avatarı
irfan karaman
Pilot Menüsü: 

Mesaj #13 gönderen irfan karaman » 1 on yıl 3 yıl önce (14.05.2013, 12:36)

ibommmm41 yazdı:
irfan karaman yazdı:

aynende öle ... :D sağolsun o gün çok yardımı oldu.

hay allah yahuuu , vallahi üzüldüm geçmiş olsun , bayağı bir çınlattık kulaklarını şimdi nasılsın ?

Kullanıcı avatarı
glauring
Ad Soyad: Ufuk Uçar
:
50+ Club
Aldığı Beğeni: 5 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #14 gönderen glauring » 1 on yıl 3 yıl önce (14.05.2013, 14:58)

Selam,
İlk uçuşu Serdivan'dan mı yaptırıyorlar?

Kullanıcı avatarı
irfan karaman
Pilot Menüsü: 

Mesaj #15 gönderen irfan karaman » 1 on yıl 3 yıl önce (14.05.2013, 15:08)

yorum yazan tüm dostlara teşekkür ederim .

Kullanıcı avatarı
irfan karaman
Pilot Menüsü: 

Mesaj #16 gönderen irfan karaman » 1 on yıl 3 yıl önce (14.05.2013, 15:12)

glauring yazdı:Selam,

benim ilk uçuşum değildi daha önceden uçuşlarım var :)

Kullanıcı avatarı
volkan
Ad Soyad: Volkan Deniz
Pilot Menüsü: 

Mesaj #17 gönderen volkan » 1 on yıl 3 yıl önce (14.05.2013, 15:13)

İrfan kardeşim,
senin bu azminle uçuşu başaramama şansın yok,aslında güzel tecrübe olmuş,böyle tatlı tecrübeler olmazsa aşırı güvenden tedbirsizlikte gelebilir di daha sonraları,bizim arkadaş gibi ceviz ağaçlarına da kontrole inebilirdin senin görev fındık dallarına olmuş,
sen paramotor uçuşlarına başladınmı saten profu olacaksın....paramotorunu en kısa zamanda bekliyoruz dört gözle :) , kazasız uçuşlar...

Kullanıcı avatarı
irfan karaman
Pilot Menüsü: 

Mesaj #18 gönderen irfan karaman » 1 on yıl 3 yıl önce (14.05.2013, 15:27)

volkan yazdı:İrfan kardeşim,
senin bu azminle uçuşu başaramama şansın yok,aslında güzel tecrübe olmuş,böyle tatlı tecrübeler olmazsa aşırı güvenden tedbirsizlikte gelebilir di daha sonraları,bizim arkadaş gibi ceviz ağaçlarına da kontrole inebilirdin senin görev fındık dallarına olmuş,
sen paramotor uçuşlarına başladınmı saten profu olacaksın....paramotorunu en kısa zamanda bekliyoruz dört gözle :) , kazasız uçuşlar...

teşekkür ederim volkan hocam , bu sevda yakıp kavurur içimi , paramotor trike çalışmalarım şu an devam etmekte bir kaç küçük maddi engelle burun burunayım şu aralar , her yerden bilgi, görsel teknik bir döküman işime yarayacak ne varsa topluyorum ,

hatta bu konuda beni hor görenlerde yok değil , bana apaçi muamelesi yapıyorlar , apaçi demek motosiklet camiasında tüm güvenlik kurallarını , kendi ve başkalarının malını , canını hiçe sayan sürücü tiplemesi ) demektir .

aslında zoruma da gitmiyor değil , dışa bağımlılığı en asgari düzeye indirmek ve bir paramotor alamıyor olmak benim suçum değil , param olsa alırım orjinali keyfime bakarım , ama uçmak girdiyse kafama bu paramotor trike olacak hem en ucuzu olacak hem en güveniliri olacak !

olacakmı dersin zamanı gelince göreceğiz ama önce güvenlik :)

saygılar sevgiler.

Kullanıcı avatarı
cincir
Ad Soyad: Güngör Şen
:
Moderatör
Aldığı Beğeni: 11 / 2
İletişim:
Pilot Menüsü: 

Mesaj #19 gönderen cincir » 1 on yıl 3 yıl önce (14.05.2013, 15:52)

glauring yazdı:Selam,

İlk ucus icin Serdivan gayet uygundur. (uygun saatlerde)

Gelip gormeden karar vermeyiniz.

Bekliyoruz...

Kullanıcı avatarı
volkan
Ad Soyad: Volkan Deniz
Pilot Menüsü: 

Mesaj #20 gönderen volkan » 1 on yıl 3 yıl önce (14.05.2013, 16:20)

Bence
başkaları ne düşünürse seni nasıl görürlerse görsünler,yapacağından vazgeçme sakın!Bizde önce hor görürler küçümserler ,gülerler,bir şey yaptığını görünce takdir ederler, daha sonra bizim irfan derler :)
Kendi yaptığın Paramotor daha başkadır,sen bu yola çıktın mutlaka yapacak başaracaksın inşaallah....