konu daha önce açılmış ama kilitli olduğu için be yeni bir başlık altında açmak zorunda kaldım
değerli hocalarım yapım konusunda söylemilşler yazmışlar değerli bilgilerini paylaşmışlar..inanın günlerdir okuyorum motorlar pervaneler redüksiyonlar kanatlar
SONUÇ: burada feci bir bilgi kirliliği var bu bilgilerle hiçbişey üretilemez
basit örnek motor gücü 10hp ile uçarsın diyende var 50 hp aşa uçulamaz diyende var 2 zamanlı motor olmalı 180 dercede motor ikikez ateşleme yapmalı diyende var 4 zamanlı motor daha iyi diyende var saymakla bitiremem ..şunu demek istiyorum bu işi yapan yapmış tecbrübe sahibi arkadailar bunları başlıklar altında toplayıp paylaşmak istemezlermi acaba
bizede bir kılavuz olsun
örnek motor:devir sayıları motor gücü kaç zamanlı omalı ortalama bilgiler
pervane:.......
kanat:..
gibi ben kendim yapmak istiyorum motor ağır olasun trikeyle üçarım
ama başlayabilecek bilgim bile yok
kafam çokk karışık
yardımcı olacak olanlara şimdiden teşekkür ederim
ev yapımı paramotor ve trike
Moderatör: Moderatör Ekibi
-
ender
- Ad Soyad: Ender İnal
- Aldığı Beğeni: 12 / 2
- Pilot Menüsü:
Başlayabilecek bilgim bile yok demişsin.
benim başlayabilecek bilgim olduğuna kanaat getirmem 4 yıla yakın sürdü. (zaman buldukça araştırarak) buna rağmen yeni öğrendiğim bilgiler var.
mesela trike deposu boş iken tavana asıldığında ön tekerin arka tekerlerden 10cm daha yukarıda durması gerektiğini daha yeni öğrendim... bunu kendi trike'ını yapıp uçmuş olanlardan bile bilmeyenler vardır. olmasa da olur belki ama olması iniş ve kalkış emniyeti için gerekli gibi... her ne ise...
yaptığın şeyle uçmayacaksan hemen başlayabilirsin. ama uçacaksan içinde o kanaate ulaşmadan başlamanı önermem.
benim başlayabilecek bilgim olduğuna kanaat getirmem 4 yıla yakın sürdü. (zaman buldukça araştırarak) buna rağmen yeni öğrendiğim bilgiler var.
mesela trike deposu boş iken tavana asıldığında ön tekerin arka tekerlerden 10cm daha yukarıda durması gerektiğini daha yeni öğrendim... bunu kendi trike'ını yapıp uçmuş olanlardan bile bilmeyenler vardır. olmasa da olur belki ama olması iniş ve kalkış emniyeti için gerekli gibi... her ne ise...
yaptığın şeyle uçmayacaksan hemen başlayabilirsin. ama uçacaksan içinde o kanaate ulaşmadan başlamanı önermem.
- Misoskian
- Ad Soyad: Yüksel Koçyiğit
- :
- Aldığı Beğeni: 22 / 1
- Pilot Menüsü:
paramotor yapılı için en uygun motor "HONDA GX200" youtubede paramotor yapılışının aşamasıyla tüm detayları var örnek bir video : http://www.youtube.com/watch?v=LIuA9N1Pxkw
yapılışını aratırsan bulursun.. Yanlız motor biraz pahalı ikinci el fenan bulursan güzel bişeyler çıkarırsın biraz ekipmanın varsa halledersin sanırım..
Yukarıda yazdıklarım bildiklerim..
Bu konunun dışında burada haddini aşan birisi varsa oda konu sahibi ender hiç özür dilemeni gerektirecek bişey söylemedin konu sahibi hem yardım ister hemde kibarca nacizhane görüşlerini anlatan birine hikaye anlatma demek haddini aşmanın alasıdır.. burası Forum eleştiride olur yorumda ben yardım istiyorum sadece bilginizi yazın demek mantığa sığmaz bilgisi olmayan konuşmasın diyorsan git makina mühendisliği dersi al.
yapılışını aratırsan bulursun.. Yanlız motor biraz pahalı ikinci el fenan bulursan güzel bişeyler çıkarırsın biraz ekipmanın varsa halledersin sanırım..
Yukarıda yazdıklarım bildiklerim..
Bu konunun dışında burada haddini aşan birisi varsa oda konu sahibi ender hiç özür dilemeni gerektirecek bişey söylemedin konu sahibi hem yardım ister hemde kibarca nacizhane görüşlerini anlatan birine hikaye anlatma demek haddini aşmanın alasıdır.. burası Forum eleştiride olur yorumda ben yardım istiyorum sadece bilginizi yazın demek mantığa sığmaz bilgisi olmayan konuşmasın diyorsan git makina mühendisliği dersi al.