istanbul'da eğitim

Bu spora yeni başlayanlar , yeni malzeme almak isteyenler , eğitim almak isteyenler , yamaçparaşütü hakkında bilgi isteyenler bu kategoriyi kullanabilirler.

Moderatör: Moderatör Ekibi

Kullanıcı avatarı
heavyman
Ad Soyad: İlker Başdin
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #1 gönderen heavyman » 1 on yıl 9 yıl önce (09.01.2007, 12:09)

Selam Arkadaşlar;
Aynı dertten ben de muzdariptim :).Sizlerle aldığım eğitimi ve uçuşlarımı paylaşmak isterim.
Önce kendimi tanıtayım.Adım İlker,İstanbul'da yaşıyorum.Eylül ayında ilk tandem uçuşunu ttgunay (Günay Tutgun) ile yaptım Babadağ 1700'den ve Kurban Bayramı'nı fırsat bilip yine kendisinden eğitim aldım.1 hafta süren eğitim boyunca teorik eğitim,yer eğitimi ve sonunda ilk uçuş.Şu an 2 adet 50,1 adet 100 ve 2 adet 900 metre uçuşu yaptım Ölüdenizde ve muhteşem bir duygu.Eğitimde telsiz kontrolü çok faydalı oldu,takeoff noktasından inene dek verilen direktiflerle uçuşlarım sorunsuz oldu.Yani daha emekleme sürecindeyim :)
Eğitim alınacak kişi çok önemli ve ben kendimi çok şanslı hissediyorum bu konuda.Yeterli tecrübeyi edindikten sonra SIV eğitimini de ondan almak isterim.
Dosya ekleri
tt5.jpg
tt4.jpg
tt3.jpg
tt2.jpg
tt1.jpg

Kullanıcı avatarı
ÇağlaR
Ad Soyad: Çağlar Güngelen
Pilot Menüsü: 

Mesaj #2 gönderen ÇağlaR » 1 on yıl 9 yıl önce (09.01.2007, 23:07)

take off neresi?? merak ettim de 8)

Kullanıcı avatarı
ttgünay
Ad Soyad: Günay Tutgun
Pilot Menüsü: 

Mesaj #3 gönderen ttgünay » 1 on yıl 9 yıl önce (10.01.2007, 01:45)

herkese selam....
ilker arkadaşımızda öğretileni çabuk algılayıp tecrübe edebilen,yetenekli bir arkadaş.. onu başarısından dolayı tebrik ediyorum..
ve uçuşlarına yine tecrübeli kişilerin kontrolüyle devam etmesini istiyorum..

not: take off a gelince 50 mt ve 100 mt yi soruyorsunuz galiba......?
karaçulha adlı belediyelik bir delde fethiyeye bağlı ve antalya istikametine doğru fethiyeden yaklaşık 12-15 km. uzaklıkta.... 8)

Kullanıcı avatarı
Uzak
Ad Soyad: Zafer İrak
Pilot Menüsü: 

Mesaj #4 gönderen Uzak » 1 on yıl 9 yıl önce (11.01.2007, 10:39)

Bİraz fazla hızlı bir eğitim olmamış mı acaba? 4. uçuşta 900 m?

heavyman yazdı:Selam Arkadaşlar;
Aynı dertten ben de muzdariptim :).Sizlerle aldığım eğitimi ve uçuşlarımı paylaşmak isterim.
Önce kendimi tanıtayım.Adım İlker,İstanbul'da yaşıyorum.Eylül ayında ilk tandem uçuşunu ttgunay (Günay Tutgun) ile yaptım Babadağ 1700'den ve Kurban Bayramı'nı fırsat bilip yine kendisinden eğitim aldım.1 hafta süren eğitim boyunca teorik eğitim,yer eğitimi ve sonunda ilk uçuş.Şu an 2 adet 50,1 adet 100 ve 2 adet 900 metre uçuşu yaptım Ölüdenizde ve muhteşem bir duygu.Eğitimde telsiz kontrolü çok faydalı oldu,takeoff noktasından inene dek verilen direktiflerle uçuşlarım sorunsuz oldu.Yani daha emekleme sürecindeyim :)
Eğitim alınacak kişi çok önemli ve ben kendimi çok şanslı hissediyorum bu konuda.Yeterli tecrübeyi edindikten sonra SIV eğitimini de ondan almak isterim.

Kullanıcı avatarı
ttgünay
Pilot Menüsü: 

Mesaj #5 gönderen ttgünay » 1 on yıl 9 yıl önce (11.01.2007, 12:48)

selam
öğrencinin kontrolü uçuşa,adaptasyonu ve hava şartları da göz önünde bulundurulduğu zaman eğitmen kontrolunde 4. uçuşunu 900 den yada 1700 den yapmış olması gayet normal... burada zaman olayıda bir etken faktör.....
ama 900 den uçtu diye bir sonraki uçuşlarında eğitmen yada gözetmen yardımı olmadan uşması normal değil... 8)
herkese iyi uçuşlar......

Kullanıcı avatarı
heavyman
Ad Soyad: İlker Başdin
Pilot Menüsü: 

Mesaj #6 gönderen heavyman » 1 on yıl 9 yıl önce (12.01.2007, 11:33)

Belli bir tecrübeye ulaşmadan ve SIV yapmadan hiç niyetim yok zaten arkadaşlar 8)

Kullanıcı avatarı
yilmaz
Ad Soyad: Yılmaz Açıkgöz
:
Yarışma Pilotu 50+ Club Dealer
Pilot Menüsü: 

Mesaj #7 gönderen yilmaz » 1 on yıl 9 yıl önce (17.01.2007, 01:12)

Benim sormak istediğim bir durum varr.???

Simdi İlker bey siz 2 adet 50m 1 adet 100m 2 adet de 900m den ucarak egitim aldiniz.
Egitimden sonra yasadiginiz sehirde ucmaya devam ediyormusunuz yoksa bir dahaki Fethiyeye gidisinizde SIV eğitimimi alacaksınız?

Herkese İyi ucuslar

Kullanıcı avatarı
ttgünay
Pilot Menüsü: 

Mesaj #8 gönderen ttgünay » 1 on yıl 9 yıl önce (17.01.2007, 01:30)

selam
ilker bey tavsiye ettiğim kişilerin konturolünde bir müddet küçük irtifa uçuşlarını devam ettirmek suretiyle siv eğitimini alabilecek seviyeye gelene kadar uçuşlarına istanbul çevresinde vakit buldukça devam edecek. ve neticesinde bu olgunluğa ulaştığında siv eğitimini uygun gördüğü yerden alacak.. eğer sizde siv eğitimi veriyorsanız sizide bir opsiyon olarak değerlendirebilir kendileri.....
5 uçuştan sonra siv eğitimine geçilmeyeceğini ilker beyde biliyor yeni başlamış olmasına rağmen... teşekkürler...
herkese iyi uçuşlar........... 8)

Kullanıcı avatarı
yilmaz
Ad Soyad: Yılmaz Açıkgöz
:
Yarışma Pilotu 50+ Club Dealer
Pilot Menüsü: 

Mesaj #9 gönderen yilmaz » 1 on yıl 9 yıl önce (17.01.2007, 01:51)

Yamaç Paraşütü, her ne kadar en kolay ögrenilen hava aracı olsada,
Eğitim bir sürec gerektirir.

Başlangıç Eğitimi
Kursiyer en az 10 adet 30-10 m irtifadan kalkış iniş düz uçuş yapar. Burada amaç kişiye temel kalkış inişi sindirtmektir.
Yine bu 10 uçuşu görevlerle açıklarsak:
1-5 Düz uçuş
6 - Kanat Kontrolü, Kuşama oturma
7- Kanat kontrolü, S'ler çizme, Stol zamanını belirleme
8- Kanat kontrolü, A Kolonlarını bırakma, S'ler çizme, Stol.
9- Kanat kontrolü, A kolonlarını bırakma, Sler çizme, Rüzgarı karşılama, Stol
10- Kontrol uçuşu
Bu eğitim için sadece hafta sonumuzu ayırdıgımızı düşünürsek 3 hafta ila 2 ay sürebilir. Tabi burada sürede en büyük etken meteorolojik koşullardır

Devam eden eğitimde yine alçak tepeden uçuşar ve Hedef iniş çalışması, Ters kalkış yer çalışması ve ters kalkış, Yelken uçuşu ve İrtifa uçuşları yapılır.
Bu eğitim ortalama 50 uçuşu kapsar.
Sadece hafta sonlarımızı ayırırsak 6 ay - 1 yıl sürebilir.

Bunlar temel eğitimlerdir ve zaman gerektirir. pilot hep yeni uygulama uçuşları yaptıgı için, uçacagı hava koşulları eğitmeni tarafından belirlenir ve eğitime en uygun zamanlar kullanılır.

Kendi başına uçma sorumluluğu: Burada en önemli nokta, hava koşullarını okuyabilme yeteneginin gelişmiş olmasıdır. Bu süreç bütün mevsimleri uçarak yaşamamız gerekirse en az 1 yıl hatta 2 yıl yamaçta hava gözlemleme ile gelişir.

Anlatmak istediğim olay: Eğitim bir sürec gerektirir ve Sadece hafta sonları uçtuğumuzu düşünürsek, kişi eğitmen gözetiminde en az 1, 1.5 yıl uçmalıdır.

İyi uçuşlarr