Yamaç paraşütü navigasyonu için Android tabanlı telefonlar
Moderatör: Moderatör Ekibi
- kakalamtahu
- Ad Soyad: Hasan Tahsin Çervatoğlu
- Aldığı Beğeni: 5 / 0
- Pilot Menüsü:
Yamaç paraşütü navigasyonu için Android tabanlı telefonlar
Sony Xperia Acro S çıktı. Barometrik sensör hariç bütün sensörler var.
Üstelik telefon su geçirmez.
Bu konuda tavsiye edebileceğiniz uygulamalar varmı?
Sensörleri:
Accelerometer.
Proximity sensor.
Ambient light sensor.
Magnetometer.
Gyroscope
Üstelik telefon su geçirmez.
Bu konuda tavsiye edebileceğiniz uygulamalar varmı?
Sensörleri:
Accelerometer.
Proximity sensor.
Ambient light sensor.
Magnetometer.
Gyroscope
- sertaco
- Ad Soyad: Sertaç Özdemir
- Aldığı Beğeni: 0 / 0
- Pilot Menüsü:
Merhaba ZEMHERİ nickli arkadaşın verdiği bilgilere ek yapmak istedim. GPS kayıtları yapan Gaggle ve Androflight programlarını kullandım, kısaca özetlemek gerekirse;
Androflight grafik olarak daha güzel ve daha anlaşılır ancak uçuş kaydı oluşturmada sıkıntılı (ben oluşturamadım)
Gaggle programı ise görsel olarak çok iyi olmasa da uçuş kayıtlarını oluşturmak ve "igc" formatına çevirip Leonardoya göndermek konusunda çok başarılı.
Uçuşa başlamadan önce birkaç saniyenizi ayırıp (eğer şarj sıkıntınız yoksa) her iki programı da çalıştırıp uçuşu kaydetmeniz de sakınca yok tabi ki.. Daha sonra hangisini isterseniz kullanırsınız.
İyi uçuşlar
Androflight grafik olarak daha güzel ve daha anlaşılır ancak uçuş kaydı oluşturmada sıkıntılı (ben oluşturamadım)
Gaggle programı ise görsel olarak çok iyi olmasa da uçuş kayıtlarını oluşturmak ve "igc" formatına çevirip Leonardoya göndermek konusunda çok başarılı.
Uçuşa başlamadan önce birkaç saniyenizi ayırıp (eğer şarj sıkıntınız yoksa) her iki programı da çalıştırıp uçuşu kaydetmeniz de sakınca yok tabi ki.. Daha sonra hangisini isterseniz kullanırsınız.
İyi uçuşlar
- kakalamtahu
- Pilot Menüsü:
- kakalamtahu
- Pilot Menüsü:
- flyingomer
- Ad Soyad: Ömer Yaka
- Aldığı Beğeni: 3 / 0
- Pilot Menüsü:
- 3333feet
- Ad Soyad: Cem Aydın
- Aldığı Beğeni: 0 / 0
- Pilot Menüsü:
Selamlar,
XCSOAR programının süper olduğunu düşünüyorum. Vario dışında sağladığı veriler iinanılmaz. Oluşturduğunuz haritalari güneş durumuna veya rüzgâr durumuna göre gölgelendiriyor ki harika. Sitesini i inceleyin derim.uçuşta kullanmadım ama aracla giderken calistiriyorum denemek ve öğrenmek için.
XCSOAR programının süper olduğunu düşünüyorum. Vario dışında sağladığı veriler iinanılmaz. Oluşturduğunuz haritalari güneş durumuna veya rüzgâr durumuna göre gölgelendiriyor ki harika. Sitesini i inceleyin derim.uçuşta kullanmadım ama aracla giderken calistiriyorum denemek ve öğrenmek için.