Gin Gliders Boomerang 9 Serial

Yamaç paraşütü malzemelerinin tartışıldığı alan: yamaç paraşütleri, harnessler, cihazlar, vs

Moderatör: Moderatör Ekibi

Kullanıcı avatarı
Champion
Ad Soyad: Semih Sayir
:
Yarışma Pilotu 200+ Club Dealer
Aldığı Beğeni: 5 / 1
Pilot Menüsü: 

Gin Gliders Boomerang 9 Serial

Mesaj #1 gönderen Champion » 1 on yıl 4 yıl önce (13.10.2011, 13:57)

Selamlar

Bildiğimiz üzere Açık sınıf kanatların kullanılmasına getirilen kısıtlamalar uzerine yeni sezonda ülkemizde ve uluslararası yarışmalarda EN D sınıfı kanatlarla uçulacaktır.
Gin Gliders yeni sezonda seri olarak uretilecek yarışma kanadını çok yakında satışa sunmak üzeredir. Halen test edilen proto tip kanatlardan hangisinin satışa ve testlere gireceğinin Aralık ayından önce belli olması bekleniyor.

Konuştuğum test pilotlari halen geliştirme aşamasındaki bütün kanatlardan umutlu olduklarını üretime geçicek kanadın çok kısa zamanda açıklanacağını belirdiler.

Şu aşamada daha fazla teknik bilgi vermem doğru olmaz.

Sabırsızlıkla bekliyoruz.

Oluşacak yeni kanat sınıfında lider üreticinin kim olacağı sezon içerisinde ortaya çıkacaktır. 8)

Semih SAYIR

Kullanıcı avatarı
muzzy145
Ad Soyad: Muzaffer Dundar
:
Yarışma Pilotu 150+ Club
Aldığı Beğeni: 20 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #2 gönderen muzzy145 » 1 on yıl 4 yıl önce (22.10.2011, 00:03)

Gin Boom 9 protolarin fotograflari ve yorumlar
http://www.paraglidingforum.com/viewtopic.php?t=42541

Kullanıcı avatarı
Champion
:
Pilot Menüsü: 

Mesaj #3 gönderen Champion » 1 on yıl 4 yıl önce (13.12.2011, 17:28)

Gin yeni kanadı boomerang X in END testlerine başlandı. Son aldığımız haberlere göre kanadın testleri başarı ile devam ediyor. Gin takım pilotu Petra Krusova ile yaptığım görüşmede kendisi kanatla yaptığı test uçuşlarında performans ve handling olarak çok memnun olduğunu ifade etti.

Bu iyi haberle Perşembe günü Colombia Pre PWC ve Meksika PWC Süperfinal yarışmalarına katılmak üzere ayrılıyorum.
Yarışma süresince yeni kanadın performansını değerlendirme imkanı bulacağım. Sonuçları ve yarışmayı online olarak web sitesinden takip edebilirsiniz.

http://www.paraglidingworldcup.org/

Yokluğumda Gin ve Supair malzemeler ile ilgili olarak Akif Emre Gürer yardımcı olacaktır. Stok malzemelerimizi kendisiyle irtibata geçerek temin edbilirsiniz...!

532 4849131

Semih SAYIR

Kullanıcı avatarı
cincir
Ad Soyad: Güngör Şen
:
Moderatör
Aldığı Beğeni: 11 / 2
İletişim:
Pilot Menüsü: 

Mesaj #4 gönderen cincir » 1 on yıl 4 yıl önce (13.12.2011, 18:39)

Boom x lemi yarışacaksın? Ya da ne ile yarışacaksın? Meraktan...

Kullanıcı avatarı
SkyCloud
Ad Soyad: Akin Gokbulut
:
Moderatör Yarışma Pilotu 150+ Club
Pilot Menüsü: 

Mesaj #5 gönderen SkyCloud » 1 on yıl 4 yıl önce (13.12.2011, 21:56)

Colombia'da Boom8 ile yarisacak.
Superfinal'de ise simdilik belli degil. Yetisirse Boom9, yetismezse mecburen GTO.

Kullanıcı avatarı
Champion
:
Pilot Menüsü: 

Mesaj #6 gönderen Champion » 1 on yıl 4 yıl önce (14.12.2011, 11:19)

cincir yazdı:Boom x lemi yarışacaksın? Ya da ne ile yarışacaksın? Meraktan...

Evet Akının da dediği gibi...Colombiyadaki yarış halen açık sınıf kanatla uçulabiliyor. Orada Boomerang 8 ile uçaçağım...
Superfinal yarışmasında ise Boomerang X in testlerinin bitmiş olacağını umuyorum... Benim kanadımı büyük ihtimalle Meksikaya getirebilirler...Anladığım kadarı ile öncelikle PWC Süperfinal pilotlarına tedarik edilecek...

Görüşmek üzere

Kullanıcı avatarı
cincir
Ad Soyad: Güngör Şen
:
Moderatör
Aldığı Beğeni: 11 / 2
İletişim:
Pilot Menüsü: 

Mesaj #7 gönderen cincir » 1 on yıl 4 yıl önce (14.12.2011, 21:44)

Senden baska Turk varmi?

Kullanıcı avatarı
SkyCloud
Ad Soyad: Akin Gokbulut
:
Moderatör Yarışma Pilotu 150+ Club
Pilot Menüsü: 

Mesaj #8 gönderen SkyCloud » 1 on yıl 4 yıl önce (14.12.2011, 21:45)

Yigit Yildirim - Enzo

Kullanıcı avatarı
Champion
:
Pilot Menüsü: 

Mesaj #9 gönderen Champion » 1 on yıl 4 yıl önce (03.01.2012, 21:20)

Yeni boomerang X resimleri..
Ve videosu

http://www.youtube.com/watch?v=qMyV_0TQf0Y
Dosya ekleri
boom x.jpg2.jpg
boom x.jpg

Kullanıcı avatarı
mubi
Ad Soyad: Muharrem Birdoğan
:
100+ Club
Aldığı Beğeni: 9 / 1
Pilot Menüsü: 

Mesaj #10 gönderen mubi » 1 on yıl 4 yıl önce (03.01.2012, 22:48)

Videoyu izlemekten keyif aldım. Uçuşta kanat çok güven veriyor gibi gözüküyor. Galeyana geldim. Bende kanadımla aynı manevraları yapacağım. Ama bu manevraları yapmadan önce bir şey öğrenmek istiyorum. Bu gün bir arkadaşım bana boomerang sport ile 16 saat uçuş yaptığını söyledi. Boomerang sportların asimetrik kapanmalarda kapanan tarafa ağırlık vermek, kapanan tarafa doğru hız vermek gerektiğini söyledi. asimetrik kapanmalardan çıkmak için bildiğimiz doğruların dışında bu bilgiyi verdi. Bu bilginin doğruluk payı nedir? Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

mubi

Ali(Durali) Karaca
Ad Soyad: Ali (Durali) Karaca
:
Yarışma Pilotu 200+ Club
Aldığı Beğeni: 0 / 1
Pilot Menüsü: 

Mesaj #11 gönderen Ali(Durali) Karaca » 1 on yıl 4 yıl önce (03.01.2012, 22:54)

Semih merhaba,
gin boomerangx'in hangi size ları sertifika aldı?
ayrıca small, medium ve large size ların kilo limitleri nedir?
cevap için teşekkürler...

Kullanıcı avatarı
Champion
:
Pilot Menüsü: 

Mesaj #12 gönderen Champion » 1 on yıl 4 yıl önce (04.01.2012, 19:11)

mubi yazdı:Videoyu izlemekten keyif aldım. Uçuşta kanat çok güven veriyor gibi gözüküyor. Galeyana geldim. Bende kanadımla aynı manevraları yapacağım. Ama bu manevraları yapmadan önce bir şey öğrenmek istiyorum. Bu gün bir arkadaşım bana boomerang sport ile 16 saat uçuş yaptığını söyledi. Boomerang sportların asimetrik kapanmalarda kapanan tarafa ağırlık vermek, kapanan tarafa doğru hız vermek gerektiğini söyledi. asimetrik kapanmalardan çıkmak için bildiğimiz doğruların dışında bu bilgiyi verdi. Bu bilginin doğruluk payı nedir? Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

mubi

Selamlar..

Ya yanlış duymuşsun yada Arkadaş yanlış biliyor...

İstisnasız bütün kanatlarda asimetrik kapamanın ters tarafına ağırlık aktararak dengeleme yapılır ve daha sonra açmak için müdahale edilir. kapanan tarafa yüklenmek kanadın aşırı hızlanmasına ve derin spirale oturmasına sebep verebilir!

Bundan başka olarak dinamik müdahale dediğimiz bir yöntem ise kanadın kapalı tarafa saldırmasını izin vererek hız kazandırıp kontra ( ters) fren uygulamak.
Bu yöntem yılda 100 saatden fazla uçuş yapan tecrübeli pilotlar için daha uygundur. Belkide arkadaşın bu yöntemi anlatmak istemiş olabilir..!

Manevralarınızı kesinlikle su üstünde, can yeleği ile, ve hook knife ile yapın.. Unutmayalım..en basit manevra bile paraşütünüzün kontrolden çıkmasıyla yaralanmanıza sebep verebilir!

Mümkünse tecrübeli birilerinin gözetiminde yapmakta fayda var.

Semih SAYIR

Kullanıcı avatarı
Champion
:
Pilot Menüsü: 

Mesaj #13 gönderen Champion » 1 on yıl 4 yıl önce (04.01.2012, 19:17)

Ali(Durali) Karaca yazdı:Semih merhaba,
gin boomerangx'in hangi size ları sertifika aldı?
ayrıca small, medium ve large size ların kilo limitleri nedir?
cevap için teşekkürler...

Cevap aynı soruyu sorduğun başka başlık altında..!
http://www.ypforum.com/viewtopic.php?t=9178

Kilo aralıkları test bittikten sonra belirlenecektir..!

Selamlar
Semih

Kullanıcı avatarı
Champion
:
Pilot Menüsü: 

Mesaj #14 gönderen Champion » 1 on yıl 4 yıl önce (19.01.2012, 17:23)

Selamlar arkadaşlar
Boomeran X 3 size olarak EN D sertifikası aldı...Pazar günü kanadıma kavuşuyorum.. Fotoğraf ve yorumlarımı sizlere iletirim.

http://www.facebook.com/GINTurkiye

Meksikadan selamlar...
Semih

Ali(Durali) Karaca
Ad Soyad: Ali (Durali) Karaca
:
Yarışma Pilotu 200+ Club
Aldığı Beğeni: 0 / 1
Pilot Menüsü: 

Mesaj #15 gönderen Ali(Durali) Karaca » 1 on yıl 4 yıl önce (19.01.2012, 19:45)

Semih merhaba,
kanadın small(90-100) ve medium(100-110) boyları için, fabrika tarafından önerilen ağırlıklar nelerdir?

Kullanıcı avatarı
Champion
:
Pilot Menüsü: 

Mesaj #16 gönderen Champion » 1 on yıl 4 yıl önce (23.01.2012, 01:01)

Tekrar Selamlar..
Bugün Boomerang X serisi kanadım ile ilk uçuşumu yaptım...
Kanatdan gerçekten çok memnunum ve handling olarak gördüğüm bütün kanatlardan daha iyi gibi...Kanadın termik olan yöne hafif atlama yapması termiğin korunu bulmayı oldukça kolaylaştırıyor ve bu his Gin kanatlarında özellikle boomeranglarda açık ara öne çıkıyor.

Dikkatimi çeken en önemli unsur ise kandın hiç yorucu olmaması ve uçuşunun gayet rahat olması...Fren basıncı gerçekten çok hafif 3-4 saatlik uçuşlar bile fiziksel yorgunluk yaratmıyor...Süzülme ve speed de gerçek bir karşılaştırma şansım olmadı ama yarışmada fark edilebilir avantajı olan kanat olmadığını söyleyebilirim..

Sonuçta bu kanadı Boomerang sport ile uçabilen herkes rahatça kullanılabilir.Kanat sadece yarışmacılar için değil ileri seviye XC pilotları içinde dizayn edildi.

3 ayrı size kanadı 3 hafta içerisinde testini tamalayabilecek başka bir üretici yoktur herhalde..Bildiğiniz gibi Enzo bile M size nı bizden önce bitirmesine rağmen diğer sizeları yetiştiremedi.. Şu anda sadece M size yarışabiliyor...
Bu vesile ile M. Gini arayıp şahsen tebrik ettim.Gerçektende inanılmaz bir başarı...

Yarışma süresince gerçek bir kıyaslama yapma olanağı bulacağımıza inanıyorum..

Yarışma ile ilgili resimler ve videoları Klübümüz sitesi www.isuk.org.tr ve www.horizons.com.tr yükleyeceğim... yorumlarımızıda oradan takip edebilirsiniz...

Selamlar
Semih SAYIR

Kullanıcı avatarı
Champion
:
Pilot Menüsü: 

Mesaj #17 gönderen Champion » 1 on yıl 4 yıl önce (27.02.2012, 12:08)

Tekrar Merhaba

Yeni sınıf EN D kanatlar konusunda kafası karışık olan arkadaşlara biraz bilgi aktaralım.
Öncelikle kendi kanadım BoomerangX konusunda bilgi veriyim.
Daha önce verdiğim bilgilere ek olarak genelde bütün üretici firmaların kısa zamanda kanat çıkarmaya çalışmalarından dolayı çeşitli problemler yaşandı.
Bizde kullandığımız ipler yarışma süresince B ve C kolonlarında uzama görüldü. Bu etki genellikle üzerinde fazla basınç olmayan iplerde görülüyor ve yanlış malzeme kullanılmasından kaynaklanıyor.
Bu nedenle her ne kadar iplerin uzunluklarını kontrol ederek gerekli esnetmelerle sorunu çözmeye çalıştıysakda tam verim alamadık.
Kanadın dizayn edildiği şekilde uçma şansı bulamadık.Performansımızda belirgin bir azalma oldu. Sorun sıcak havalarda Dynema iplerde daha belirgin ortaya çıktığı için test aşamasında gözden kaçtığını düşünüyoruz.

İpleri yeniden Kevlar setlerle değiştirilerek sorunu çözeceğiz.
Gerekli düzenlemelerden sonra Boomerang X in gercek performansında olumlu yönde gelişme olacağına inanıyorum.

Aynı şekilde acele üretim nedeni ile Swing de bazı problemler yaşadı ama onlarda bizim gibi hak ettikleri performansı yakalayamadılar. Onların sorunu dikim hatasıydı ve bir sonraki üretimde düzelecektir.

Bu kantlardan Swing ve Boomerang gerçek END felsefesine sahip uçuşu daha emniyetli ve kolay kanatlar.., Enzo ve IP6 ise üst sınıf Yarışma kanadına daha yakın kanatlardır.

Gördüğüm kadarı ile trim hızda en iyi performans Ozone Enzoda.. Hız olarak ise aynı performansı yakalayamıyorlar. C nin Cascade ipleri B kolonuna bağlandığı için C kolonunu Speed cubuğuna basınca bırakmak mümkün olmuyor ve gerekli hücüm açısına ulaşılamıyor.
Ayrıca kalkışlarda da biraz problemler yaşanıyor.
Niviuk genel olarak iyi görünüyor süzülme ve hız olarak belirgin bir üstünlüğü olmasada Handlingi oldukça iyi gözüküyor.

"Hangi kanat hangi pilotlar için iyi" sorusu ise daha karmaşık.

Perfomansınızın çok iyi olduğunu ve kazanmak için sadece iyi bir kanada ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız yarışma sınıfına yakın kanatları tercih edebilirsiniz. Zevk alarak stressiz uçmak istiyorsanız rahat olduğunuz kanatlarla uçmanızda fayda var. Aradaki performans farkı sizi bir şampiyon yapmayacaktır. Dahası seviyenize fazla gelen bir kanat türbülanslı havalarda yarışmadan düşmenize bile sebep olabilir.

Bu konuyla ilgili olarak İsviçrede başlanan yeni bir uygulamayı inceleyelim...!

Kanatların güvenliği konusunun pilot bilgi ve becerisi ile direk alakalı olmasından yola çıkarak yarışmacı pilotların uçacakları kanatlar ile belirlenen manevraları yapmaları istenecek. Bu manevralar Federasyon tarafından görevlendirilen bir uzman tarafından izlenecek ve geçer notu verilecek.
Geçer not alamayan pilotlar o kanatla uçma şansına sahip olamayacaklar.

Bu uygulamanın ülkemizde de gayet yararlı olacağına inanıyorum. Aramızda seviyesini olduğundan yüksek zanneden arkadaşlarımız olabilir.., Onlarda bir şekilde gerçeklerle yüzleşeceklerdir. :)

Unutmayalım;
Deniz üzerinde sakin havada bu manevraları yapmakla termik içerisinde türbülansda ve Cocoon harnesle yapmak arasında büyük farklar var.
20 seneyi aşkın tecrübemden yararlanarak açık bir şekilde söylüyorum
Deniz üzerinde bu manevraları yapamıyorsanız kanadınız sizin seviyenize fazladır.
İsviçre sistemi baz alınarak bu uygulamayı bizde yapabiliriz. Manevraları tam olarak bilmiyorum ama şu manevralar olabilir

- Stall noktası arayışı
- Deep stall 5 sn ( yön değişmeden)
- Dynamic full stall 5 sn( Yön değişmeden)
- %60 asimetrik kapama( full Speed bar ile tekaralanır)
- Full frontal( Full speed bar ile tekrarlanır)
- Spin başlangıcı
- 3 tur derin spiral( Zaman limitli ve çıkış istikametli) Zaman kanat salınımı bitirdiğinde durudurulur.
- Sağ ve sola 360 derece dönüş Başlangıç yönüne çıkış( Zaman limitli)

Bu konuyu başka bir başlıkta tartışabiliriz..
Tartışmanın şimdilik sadece yarışma pilotları ile sınırlı kalmasını tercih ederim.

Sevgilerle
Semih SAYIR

Kullanıcı avatarı
muzzy145
Ad Soyad: Muzaffer Dundar
:
Yarışma Pilotu 150+ Club
Pilot Menüsü: 

Mesaj #18 gönderen muzzy145 » 1 on yıl 4 yıl önce (27.02.2012, 12:27)

Champion yazdı:Aramızda seviyesini olduğundan yüksek zanneden arkadaşlarımız olabilir.., Onlarda bir şekilde gerçeklerle yüzleşeceklerdir. :)

Semih abi bi arkadasim vardi hep derdi. "There are 2 kinds of pilots. Pilots who crashed and the pilots who will crash" Kacis yok gibi :D :D

“Yamaç Paraşütü Malzemeleri, Yorumlar, Öneri ve Ürün İncelemeleri” sayfasına dön