Ölüdenizdeki Ticari Firmalara İsyan
Moderatör: Moderatör Ekibi
- offroad
- Ad Soyad: Yakup Filiz
- Aldığı Beğeni: 0 / 0
- Pilot Menüsü:
Ölüdenizdeki Ticari Firmalara İsyan
merhaba arkadaşlar bundan bir kaç hafta önce fethiye ölüdenize gittik bir firmayla transport olayını gerçekleştirdik yanlış hatırlamıyorsam 3 tane single vardı. 1700e vardık birlikte çıktığımız firmanın pilotları önden uçuşlarını gerçekleştirdi. Bizim arkamızdan başka firmalar akın etmeye başladı 3 tane single kanada bir tane adam yer vermedi kanadı açmaya yelteniyoruz beklesene kardeşim muhabbetleri oluyor adamlar tek kelimeyle oraları parsellemişler ve ölüdeniz türkiyede bu işin merkezi. yapılan olay bence çok yanlış herkes sırasını bilecek deniliyor herkes zaten sırasında. take-off da yaklaşık 2 saat bekledik bizim geldiğimiz firma 3. sortiye çıktı ya gerisini siz düşünün. bu nasıl bir anlayıştır ya? oradaki arkadaşların yaptıkları olay kesinlikle yanlış artist artis tavırlar bekle kardeşimler falanlar fişmanlar. tamam orada para için uçuyorsun ama bende ta memleketimden kalkıp 8 saat yoldan oraya sadece 2 veya 3 sorti uçuş için geliyorum zaten sadece 1 sorti uçtuk. sen para kazanacaksın diye ben havanın bozulmasını bekleyemem onuda geçtim adam uçmadan önce tandemlerin iniş yaptıkları yere inmeme uyarısı yapıyor kimse kör değil sahile inmeye güvenlik izin vermiyor. altımda veya üstimde gezen tandemi görür ona göre inerim. single uçanlara biraz daha anlayışlı olursanız gerçekten insanlar mutlu olur. kimse kimsenin uçuşunu engellemesin kimse kırılıp gücenmesin bir yanlış varsa düzeltilmeli bence. umarım bu başlıktan sonra bazı şeyler düzelir. Ve yurt dışından uçmaya gelen pilotlar kendi forum sitelerine bu konulardan bahsedip ölüdenizin türkiyenin adı kötüye kullanmaz. herkese kazasız belasız uçuşlar... 
-
kubibjk
- Ad Soyad: Kubilay Ertürk
- Aldığı Beğeni: 1 / 0
- Pilot Menüsü:
Sayın Yakup Filiz kardeş .Oraya çıkıp uçmaya herkesin hakkı var sanırım.Kimsenin kimseye artistlik yapmaya hakkı yok.Sende oraya para verip çıkmadınmı.Para verip çıktın.Keşke sana artistlik yapana ,sende bir artistlik yapıp bak işine sen para kazanacan diye ben seni mi bekleyecem akşama kadar deseydin.O da işine bakardı heralde diye düşünüyorum.Herkes hakkına riayet etmeli diye düşünüyorum.
saygılarımla.Tüm pilot arkadaşlara (hak yiyenler hariç)bol termikli ve kazasız uçuşlar.Ayrıca Yakup kardeş seni Adapazarı'na yolun düşerse Serdivan /Kırantepe'de uçuş yapmanı tavsiye ederim.Fotoğraflarını sitede bulabilirsin.Harika bir uçuş yerimiz var.Tüm pilot arkadaşları bekleriz.
- KARAGÖZ
- Ad Soyad: Deniz Karagöz
- :
- Aldığı Beğeni: 16 / 0
- Pilot Menüsü:
iki hafta önce ölüdenizdeydim. take off'da bizim single'lar olarak biraz daha anlayışlı olmamız görüşündeyim. şöyle söyliyim ben tepeye çıkınca önce tandemlerin kalkmasını bekledim. hatta baya bi pilota kanadı açmada vs. yardımcı oldum. onlar kalktıktan sonra diğer parti gelmeden arada kuşanıp uçuşlarımı yaptım. bu şekilde iki günde toplam 6 sorti çıkardım. tandemci arkadaşlardan herhangi bir tersleme veya bu tarz bir artisliğe maruz kalmadım. belki bana denk gelmemiştir. ama eğer böyle bir diyalog olsaydı aynı şekilde cevap verirdim. çünkü tandemci arkadaşlar orayı bizden çok kullansalarda ölüdeniz kimsenin tapulu malı değil. bizim onlara ticari iş yaptıkları için biraz daha anlayışla yaklaşmamız gerektiği kanaatindeyim.onlar bu tarz durumlarda bize bir adım atarlarsa bizim daha fazla karşılık vereceğimiz kesindir.
- emraq
- Ad Soyad: Emrah Kaygusuz
- Pilot Menüsü:
ölüdenize single uçuş için geldiğim zamanlar,kalkacak olan tandemcilere yardım ederdim,hem kendim yeni şeyler öğrenir hem de onlara yardım etmiş olurdum.şu anda tandem pilotuyum ölüdenizde.eğerki önüme yeni başlamış bir pilot kanadını sererse ,3 defa deneyip kalkamazsa ve üstüne rüzgar beklemeye devam ederse ben o insana anlayış göstermem.kanadı serip tak diye kalkan adama da zaten kimse laf etmez..ama kanadı serip 10 saat rüzgar bekliyorsan ,çekip çekip iptal ediyorsan anlayış bekleme
- adnanmuhacir
- Ad Soyad: Adnan Muhacir
- Pilot Menüsü:
geçenlerde üç arkadaş olarak ölüdeniz de uçuş gerçekleştirdik.
bir firmayla anlaşıp 1700 pistine çıktık. tandemler çıktıktan sonra bizde sırayla kalkışlarımızı gerçekleştirdik. hatta bizi çıkaran tandem şirketinden sonra gelen başka şirkette ki bir arkadaş kanatlarımızı açmamıza yardım bile etti.
ancak yakup arkadaşın karşılaşılaştığı durum gerçekten uygunsuz olmuş. ancak tüm tandemcileri de aynı kefeye koymamak lazım.
bir firmayla anlaşıp 1700 pistine çıktık. tandemler çıktıktan sonra bizde sırayla kalkışlarımızı gerçekleştirdik. hatta bizi çıkaran tandem şirketinden sonra gelen başka şirkette ki bir arkadaş kanatlarımızı açmamıza yardım bile etti.
ancak yakup arkadaşın karşılaşılaştığı durum gerçekten uygunsuz olmuş. ancak tüm tandemcileri de aynı kefeye koymamak lazım.
- offroad
- Ad Soyad: Yakup Filiz
- Pilot Menüsü:
emrah arkadaşım merhaba ama bence söylediklerinde hatalısın sanırım dediklerimi tam okumadan geçiştirdin dediğim ben zaten kanadı seremedimki kanadı sersem emin ol 1. denemede havalanır ve tepenizde geziyor olurdum. arkadaşlarında söylediği gibi bir kaç arkadaş beni haklı buldu teşekkür ederim elbette bütün tandemcileri bir kefeye koymamak lazım ama şuna eminimki siz onların kefesindesiniz. iyi uçuşlar...
- huzzik
- Ad Soyad: Salih ÜNLÜTÜRK
- :
- Aldığı Beğeni: 5 / 0
- Pilot Menüsü:
arkadaşlar hafta sonu bende ölüdenizdeydim aynı sorunları bende yaşadım 1,5 saat orada bekledim tandemcilerden dolayı ve hava bozduğu için kalkış için diğer tepeye kadar yürüdüm insanın üzerine yürüyüp mafyalık yapılıyor resmen daha denize bile girmeden simsiyah oldum orada sanırım bu iş düzelmez zaten o sinir bozukluğuyla uçuştanda birşey anlamadım gerçi firmalar bunu birbirlerinede yapıyorlar iki firma gözümüzün önünde, önünde yabancı müşteri varken pilotlarıyla kavga ettiler kim bilir bu durum avrupada nasıl anlatılacak
- emraq
- Pilot Menüsü:
salih arkadaşım 1.5saat beklediğin pist tahminimce ya 1800 ya da 1900 pistidir.ki eğer öyleyse okadar süre beklemek biziim oralardan yapmaya çalıştığımız her uçuşta başımıza gelen şey.çünkü pist maksimum 2 kanadın,eğerki hava daha da berbatsa 1kanadın kalkmasına izin verecek halde,taşlık tehlikeli bir bögle..şunu görmek lazım aslında pilotlarında suçu yok.daha önce dile getirdiğim gibi o pistler genişletilebilir.dünyanın parasını alan kaymakamlık orası için birazcık uğraşsa yeter.emin ol bahsettiğin turistler pilotların kavgasından önce ,ne kadar rezalet bi yerden kalktıklarını anlatacaklardır...
- uygunguc
- Ad Soyad: Uygun Güç
- Pilot Menüsü:
Single uçan arkadaşlarım böyle bir olay yaşadıkları için onların adına çok üzüldüm.Bazı kendini bilmeyen ve ölüdenizdeki 1900 metreye çıkıp uçan Bu tip insanlar kendi boylarının bir karış daha uzadığını sanıyorlar sanırım.Arkadaşlar aç olan bir insandan herşey beklenir.Biz bu Yamaçparaşutunu Türkiyede ticari'de olsa bir spor dalı olarak bakıyoruz.Atatürk'ün güzel bir sözü var."Ben sporcunun;zeki,çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim" demiştir.Sanırım bu söz herşeyi fazlasıyla anlatıyor.Ölüdenizde Yamaçparaşutu uçuşları;o bölge tamamen notamlanarak kısıtlanabilinir yada tamamen durdurulabilinir.Bunun yasal mevzuatta yeri mevcuttur.Orası kimsenin özel şahsi malı değil.
- skydiver
- Ad Soyad: Volkan Şekerci
- Pilot Menüsü:
selamlar,
bana kalırsa olayı genellememekte fayda var. şayet oraya uçuş için gitmek demek, zaten tepede uzun süre beklemeyi göze almak demek. ülkenin en aktif take-off'unda daha iyisini beklemek yanlış olur.
bir de benim gördüğüm şey tandem pilotlarının da bahsi geçen süre kadar bekledikleri. yani kimsenin ekstra bir kaybı söz konusu değil.
sevgiler...
bana kalırsa olayı genellememekte fayda var. şayet oraya uçuş için gitmek demek, zaten tepede uzun süre beklemeyi göze almak demek. ülkenin en aktif take-off'unda daha iyisini beklemek yanlış olur.
bir de benim gördüğüm şey tandem pilotlarının da bahsi geçen süre kadar bekledikleri. yani kimsenin ekstra bir kaybı söz konusu değil.
sevgiler...
- ayhankocaman
- Ad Soyad: Ayhan Kocaman
- Pilot Menüsü:
volkan kardeş bu konuda yanlışsın beklemek söz konusu tamamı ile tandem pilotlarından kaynaklanıyor.mesala ben tam kanadı açmaya çalışıyorum kardeşim sen tek uçuyorsun biraz bekleyiver diyor.neden bekleyelim koşullar aynı değilmi take-off'a varan kadanını açar ve uçar.tam kanadımı açmışum iplerini düzeltiyorum bana sen biraz beklesen ya biz önce çıksak gibi laflar söylüyorlar.zaten ben gördüğüm kadarı ile orada çalışan firmaların çoğu birbiri ile çatışma halinde .bazen tam çıkış esnasında firma pilotları birbirini kızdıracak şekilde laf atıyorlar.bazı tuuriztler türkçe anlıyor onlarda bu durumu garipsiyor ve bunlara şahit oldum.ayrıca çoğu firmanın pilotları şortla terlikle uçuyor.biz bu yp de uçma olayında ilk başladığımızda tulum bot dizlik telsiz kask hiç eksiksiz olur ve içinde biri eksik oldumu uçmazdık.ama görüyorumki bu yp olayı fethiyede çığırından çıkmış ve ve take off'ta acımasız bir rekabete dönüşmüş.ve kesinlikle tandem firmaları single uçanlara saygılı değil.single uçanları sadece yukarı çıkartırken eğer yeri varsa alayım bari hiç olmazsa mazot parası çıksın bari gözü ile bakıyorlar.ayrıca uçuş için gitmek beklemeyi göze almaktır demişsiniz doğru fakat zaten babadağ'a ne zaman giderseniz gidin eğer tandemcilerin engellemesi ile karşılaşmazsanız eğer hen dakka uçabilecek rüzgarınız mevcut.1800 m çıkış yeri 2 kanadın değil aynı anda 4-5 kanadın kalkabileceği yer.emrah kaygusuz kardeşimiz her uçumşumuzda başımıza gelen demiş ben defalarca çıktım yukarıya komyan yanaşıyor take-off'a bir bakıyorum pist beş dakkada boşalmış fazla bekliyen yok.ama bu 5 dakkada tandemciler istiyor önce biz çıkalım ve bir an önce 2 sorti yapalım.gerçi onlarda haklı fethiye gibi bir yerde pasta büyük ticari kaygılar yüksek.nu nedenle her şey mübah.fransızların dediği gibi " yemek için yaşamalı,yaşamak için öldürmeli".özellikle firmaların birbirleri ile çatışmaları bir çok kişiye zararı oluyor.özellikle yaşadığım bir olay var çok üzüldüğüm akdeniz üniversitesi havacılık topluğunun 2007 yılı haziran ayı sonunda ölüdenizde yaptıkları eğitim uçuşlarında ak.ü den ibrahim fansa arkadaşımızın iki firmanın birbiri ile olan sürtüşmesinde 900 m deki take-off ta yaşadığı sıkıntıyı iyi biliyorum.ama şu na inanıyorumki fethiye ölüdenizde yaşanan bu olayların azalacağına ve hiç bir şeyin düzelmeyecek .çünkü tandemcilerin çoğunluğu ticare kaygılarından ötürü single uçanlara sıcak bakmıyor.hoşçakalın.
- cincir
- Ad Soyad: Güngör Şen
- :
- Aldığı Beğeni: 11 / 2
- İletişim:
- Pilot Menüsü:
Neyi tartışıyoruz anlamak güç.Gıda depolarında bir kural vardır:
F.I.F.O yani "first in first out" , yani "ilk giren ilk çıkar".Benzetirsek "tepeye ilk gelen ilk çıkar"
.Aksini savunan varsa araba kullanırken bütün önceliği dolmuşlara,taksilere,kamyonlara,servislere,kargoculara,otobüslere versin.Çünkü onlar ticari,onlar ekmek parası için çalışıyor.Hayret bi şey... 
F.I.F.O yani "first in first out" , yani "ilk giren ilk çıkar".Benzetirsek "tepeye ilk gelen ilk çıkar"
- emraq
- Pilot Menüsü:
ayhankocaman yazdı:.1800 m çıkış yeri 2 kanadın değil aynı anda 4-5 kanadın kalkabileceği yer.emrah kaygusuz kardeşimiz her uçumşumuzda başımıza gelen demiş ben defalarca çıktım yukarıya komyan yanaşıyor take-off'a bir bakıyorum pist beş dakkada boşalmış fazla bekliyen yok.ama bu 5 dakkada tandemciler istiyor önce biz çıkalım ve bir an önce 2 sorti yapalım..
selam.sen 1800 pistine bırak 4 kanadı 3 kanat ser helal olsun.kardeşim pist 5 dkkada boşalıyor diyorsun.ozaman bu bekleyenler 1.5 saat ne beklemiş oluyor.5 dk bekle kalkış izle pek bişe kaybetmezsin hatta öğrenirsin.bizim aşağıda dırdır eden şirket patronumuz var,senin neyin var peki?hava her zaman iyi diyorsun,madem öyle 5 dk sonra uç ne kaybedeceksin?ayrıca kanadı serdin madem ,iplerini de kontrol ettin ,sana laf ettiklerinde kanadını topluyorsan o senin hatan.kanadımı serdim gidiyorum kardeş deyip kanadını çekip gidebilirsin.neyse ya.siz isyan etmeye devam edin ne çıkar,biz isyan ettik de bişe düzeldi mi ki sizin isyanınız bişey değiştirecek.iyi uçuşlar.
- emraq
- Pilot Menüsü:
kardeş tepede benden önce sermiş tandem kanat da olsa single kanatda olsa YARDIM EDİYORUM!ÇEK KANADINI BEN UÇACAm DEMİYORUM.!ben bu işe burada başlamadım.klüp içerisinde başladım ve bu işi en başından beri yardımlaşma felsefesiyle devam ettiriyorum.BU ARKADAŞLAR TEPEDE KENDİLERİNE AHKAM KESENLERE verselermiş tepkilerini.en başından beri ben hep takeoffların kötülüğünden bahsediyorum öncelik sonralıktan bahsetmiyorum.ama tabi mesajlar düzgün okunmayınca konu başka yerlere kayıyor.bu konuya daha fazla şey yazmak istemiyorum.hepinize iyi uçuşlar.