İstanbul içi ya da çevresinde eğitim

Bu spora yeni başlayanlar , yeni malzeme almak isteyenler , eğitim almak isteyenler , yamaçparaşütü hakkında bilgi isteyenler bu kategoriyi kullanabilirler.

Moderatör: Moderatör Ekibi

Kullanıcı avatarı
RushSloow
Ad Soyad: Yunus Güleç
Aldığı Beğeni: 0 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #1 gönderen RushSloow » 9 ay 3 hafta önce (17.08.2022, 06:03)

Merhaba arkadaşlar, İstanbul Avrupa yakasında oturuyorum, İstanbul içi ya da çevre illerde mümkünse 4-5 gün süreli blok eğitim alabileceğim bir yer arıyorum. İstanbul dışında eğitim alacaksam teorik eğitimi mümkünse online almak istiyorum, çünkü İstanbul dışına izin alıp çıkmam gerekiyor ve iznim kısıtlı. Ayrıca benim durumumda olup beraber eğitim almak ve yamaç paraşütü üzerine paylaşım yapabileceğimiz birileri varsa konu altında ya da mesaj ile bana ulaşabilirsiniz, özellikle il dışı ulaşım için faydası olacaktır.

Kullanıcı avatarı
firatisik89
Ad Soyad: Fırat mı Işık ?
:
Dealer
Aldığı Beğeni: 12 / 1
Pilot Menüsü: 

Mesaj #2 gönderen firatisik89 » 9 ay 2 hafta önce (24.08.2022, 08:32)

Merhaba, başlangıç seviyesi eğitimi mi almak istiyorsunuz.
05412284090 instagram: firatisik89 bende İstanbul'dayım.

Kullanıcı avatarı
RushSloow
Pilot Menüsü: 

Mesaj #3 gönderen RushSloow » 7 ay 4 gün önce (04.11.2022, 07:24)

Tekrar merhabalar, araştırmalarım sonucu 7-8 günlük blok eğitim sonrası uçuşun çok tehlikeli olduğunu ve şirketlerin ticari kazanç kaygısı ile hareket ettiklerini düşünmeye başladım. İstanbul içi 3 ay boyunca uygun günlerde Çatalca' da uçuş eğitimi , Küçükçekmece sahil tarafında yer eğitimi veren bir uçuş okulu buldum, 3 haftadır eğitim alıyorum ve bu kararımın ne kadar doğru olduğunu anladım. Reklam olmaması için isim vermiyorum, yeni başlayacak arkadaslara da tavsiyem blok eğitim veren şirketler yerine aynı şehirde olduğunuz, rüzgar durumuna göre yer ya da uçuş eğitimi veren uçuş okullarını tercih edin .

Kullanıcı avatarı
Gurbet Kusu
Ad Soyad: Tamer Akkoyunlu
Aldığı Beğeni: 34 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #4 gönderen Gurbet Kusu » 7 ay 4 gün önce (04.11.2022, 09:26)

RedBlue yazdı:Tekrar merhabalar, araştırmalarım sonucu 7-8 günlük blok eğitim sonrası uçuşun çok tehlikeli olduğunu ve şirketlerin ticari kazanç kaygısı ile hareket ettiklerini düşünmeye başladım. ....
....
, yeni başlayacak arkadaslara da tavsiyem blok eğitim veren şirketler yerine aynı şehirde olduğunuz, rüzgar durumuna göre yer ya da uçuş eğitimi veren uçuş okullarını tercih edin .

Hayirli olsun kardesim, Allah kazasiz belasiz ucuslar nasip etsin.

Yamac parasütü egitimi bir nevi Araba ehliyeti almaya benzer. Ehliyeti aldiginizda temel sürücü kurallarini ve ogrenmissinizdir
amma genede
kaza yapmaya cok meyilli ve tehlikedesinizdir
cünkü
Daha henüz reflexler oturmamistir, göz ve beyin ve uzuvlariniz arasindaki koordinasyonda bir tecrübe olmadigindan,
heran tehlikedesinizdir
ve heran baskalari icin tehlikelisinizdir.

Burda(Alm.) ehliyet alanlarin 2 yil deneme süresi vardir. Bu süre icinde bir kazaya sebebiyet verirseniz sizi tekrar imtihana/egitime alirlar.
Gün olur bir bakarsiniz A noktasindan B noktasina gitmisinizdir lakin arabayi nasil sürdügünüzün bile farkinda degilsinizdir.
Artik beyinde hersey otomatige baglanmistir
Bu süre ister

Yamac parasütü ise cok daha tehlikeli bir ugras oldugundan burda da bazi seylerin otomatige baglanmasi epey sürmektedir.
Aklinizda olsun
Tabiki egitim uzun süreli olursa elbette cok daha iyi olur.
Ben blok egitim alanlari ve egitim verenleride anlayabiliyorum.
Adamin memleketinde veya yakinlarinda bir ucus egitim merkezi yok.
Senelik izninden veya okul izninden kesip burada biran önce ögrenip ucmak istiyor.
Simdi bu adam 3 ayini bu egitime imkansiz veremez
Bu blok egitimler iste bu mecburiyetten kaynaklaniyor.

Sana hak veriyorum. --imkani olan-- egitimini uzatabildigi kadar uzatsin.
Sonucta YP kazalarinda can söz konusu, arabanin kaportasi veya lambasi/fari ile kiyaslanmayacak kadar önemli bir durum

imkani olmayan kardesler ise blok egitimden sonra ilk iki yillarinda olsun cok temiz kalkis mekanlarindan ve cok durgun havalarda ucsunlar
unutmasinlarki daha ogrenecek cok sey var.

Son olarak ne kadar usta olursak olalim uctugumuz alet ince bir ip ve ip ince bir bezden ibaret
Sert ve türbülansli havalarda ustalikta bir yere kadar ise yariyor sonra....

Acin bakin kaza raporlari sayfasina ne kadar büyük ustalarimizin kazalar sonucu hayatini bu dünya icin sonlandirdigini görecegiz (Allah hepsine rahmet etsin, taksiratlarini affedip mekanlarini cennet kilsin insallah)

Selametle kal

Kullanıcı avatarı
Sebastian
Ad Soyad: Hüseyin AY
Aldığı Beğeni: 1 / 0
Pilot Menüsü: 

Mesaj #5 gönderen Sebastian » 4 ay 1 hafta önce (27.01.2023, 23:28)

Merhaba ben de sizin gibi İstanbul avrupa yakasında atayış içerisindeyim eğer mümkünse özelden vs ders aldığınız yeri pahlaşabilme imkanınız var mıdır

Son beğenen RushSloow

Kullanıcı avatarı
RushSloow
Pilot Menüsü: 

Mesaj #6 gönderen RushSloow » 2 ay 1 hafta önce (27.03.2023, 16:32)

Merhaba Sebastian, 0507 855 90 25 ya da İnstagram: RushSloow ' dan bana yazabilirsiniz.